Zloboleon 26 Napisano Maj 29, 2017 U prolazu, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @thepainkiller Pa znam. Ti i i ja smo tu negde u isto vreme kupili TDM-a i ako se dobro sećam, za slične ili čak iste pare. Nisam znao da si i ti takve pare sručio u svog. I za koliko si ga na kraju prodao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloboleon 26 Napisano Maj 29, 2017 U prolazu, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, thepainkiller said: Dzabe novi o-ring ako je deformisano kuciste termostata, a to se desava jer se poklopac termostata srafi samo sa dva sarafa i od toplote se deformise i vise ne zaptiva kako treba, pa i sa novom gumicom ce pustati antifriz. Ja sam problem resio sa Reinz diht masom. Namazao, zalepio, ostavio da se osusi i nema vise da curi... To zvuči kao rešenje - gde to da kupim? Ne znam ni šta bih kucao u google. A posle, jel ga možeš otvoriti? Pošto kažeš da si čekao da se osuši. Jel možeš dati neke detaljnije instrukcije šta mi je činiti? (Jovica jeste rekao da se iskrivilo kućište termostata i da bi se i to moralo brusiti ili šta već) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloboleon 26 Napisano Maj 29, 2017 U prolazu, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Sa vedrije tdm strane: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 29, 2017 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Eto vidis, TDM na kraju uvek izmami osmeh Sent from my 6037Y using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 29, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Zloboleon je napisao: @thepainkiller Pa znam. Ti i i ja smo tu negde u isto vreme kupili TDM-a i ako se dobro sećam, za slične ili čak iste pare. Nisam znao da si i ti takve pare sručio u svog. I za koliko si ga na kraju prodao? Prodao sam ga za 1500 sa 3 kofera, Race Ada auspuhom, novim lancem, lančanicima, disk pločicama,dobrim gumama, registrovanog godinu dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 29, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Zloboleon je napisao: To zvuči kao rešenje - gde to da kupim? Ne znam ni šta bih kucao u google. A posle, jel ga možeš otvoriti? Pošto kažeš da si čekao da se osuši. Jel možeš dati neke detaljnije instrukcije šta mi je činiti? (Jovica jeste rekao da se iskrivilo kućište termostata i da bi se i to moralo brusiti ili šta već) ˝Victor Reinz˝ diht masu imaš u svim prodavnicama auto delova. Tuba je negde oko 700 din. Kada se osuši bude kao silikon, ali jako dobro drži za dosta materijala. Ako baš budeš hteo da rastaviš termostat posle, možeš bez problema. Kao i dekle na motoru kada se zadihtuju diht masom (u principu se ta Reinz masa za to i koristi) posle nekog vremena možeš posle rastaviti kad god... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anakin 52 Napisano Maj 29, 2017 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha tdm 3vd Prijavi odgovor kao problematičan kod mene je pomogla druga o ring gummica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 29, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Maticsasa je napisao: kod mene je pomogla druga o ring gummica To pomaže jedino ako poklopac kućišta termostata nije deformisan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15331 Napisano Maj 29, 2017 moto merkat °°, 4959 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, thepainkiller je napisao: To pomaže jedino ako poklopac kućišta termostata nije deformisan... ... a na bezmalo svim je deformisan kao sto si rekao zbog samo dva srafa,ovo za Reinz silikon takodje potpisujem,moj je zalepljen 2012 u zimu i drzi do sada! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15331 Napisano Maj 29, 2017 moto merkat °°, 4959 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Zloboleon je napisao: Drage kolege, jeste imali momenat da ste se umorili od toga da popravljate motor tj. nosite ga kod majstora? Pošto sam ja izgleda došao te tačke. Volim svoj motor, ali čini mi se, koliko god para da uložim u njega, nikako da dođe na liniju. Nosio sam ga kod 4 majstora i potopio oko hiljadu evra u njega i i dalje ne ide kako treba... Jel to normalno? Ponekad mi se učini da je više dana proveo kod majstora nego što sam ga vozio Danas sam mu zamenio sajlu kilometar sata, a jedan od sledećih dana moram da potražim, kupim i zamenim o-ring termostata. Pa onda sledeći vikend opet kod Bokilića, jer ili delovi za karburator ne valjaju (kao što kaže Bokilić) ili nije dobro podešena smeša ili kurac bi ga znao šta... Toliko već želim da mogu da sednem na njega i vozim se bar dva meseca bez problema i straha da ću (opet) ostati na sred puta. Ali nikako, pa nikako. Ajd polako ti nama napisi sve simptome koje ima masina pa da vidimo,svako je imao po neki problem pa cemo te savetovati ko je kako sta resio. Za pocetak kakve su svecice (ako sumljas na smesu) i iglice na kom su podeoku? @thepainkiller u subotu mi stucnuo motor par puta,jedva primetno ali sam osetio,neces verovati,otvoren put i desni jak bocni vetar! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 30, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, bdada je napisao: @thepainkiller u subotu mi stucnuo motor par puta,jedva primetno ali sam osetio,neces verovati,otvoren put i desni jak bocni vetar! Kod mene je problem pravio levi bočni vetar na otvorenom putu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15331 Napisano Maj 30, 2017 moto merkat °°, 4959 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, thepainkiller je napisao: Kod mene je problem pravio levi bočni vetar na otvorenom putu... Pardon,levi je bio takodje. Legnem i razmisljam,sta sam napisao posto sam bio krmeljiv,jeste ipak je bio levi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 30, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, bdada je napisao: Pardon,levi je bio takodje. Legnem i razmisljam,sta sam napisao posto sam bio krmeljiv,jeste ipak je bio levi. Da nismo otkrili neku fabričku manu 3vd TDM-ova...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15331 Napisano Maj 30, 2017 moto merkat °°, 4959 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Moguce,ali necu da se upustam u resavanje,ne ne,sreca pa ne zivimo u Banatu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 30, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, bdada je napisao: Moguce,ali necu da se upustam u resavanje,ne ne,sreca pa ne zivimo u Banatu Nemoj ni pokušavati...ja sam živce pogubio, a opet nisam siguran da sam 100% rešio taj problem... Mada, novi vlasnik mi se ne žali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Maj 30, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan On 5/29/2017 at 7:16 PM, Zloboleon said: Drage kolege, jeste imali momenat da ste se umorili od toga da popravljate motor tj. nosite ga kod majstora? Pošto sam ja izgleda došao te tačke. Volim svoj motor, ali čini mi se, koliko god para da uložim u njega, nikako da dođe na liniju. Nosio sam ga kod 4 majstora i potopio oko hiljadu evra u njega i i dalje ne ide kako treba... Jel to normalno? Ponekad mi se učini da je više dana proveo kod majstora nego što sam ga vozio Danas sam mu zamenio sajlu kilometar sata, a jedan od sledećih dana moram da potražim, kupim i zamenim o-ring termostata. Pa onda sledeći vikend opet kod Bokilića, jer ili delovi za karburator ne valjaju (kao što kaže Bokilić) ili nije dobro podešena smeša ili kurac bi ga znao šta... Toliko već želim da mogu da sednem na njega i vozim se bar dva meseca bez problema i straha da ću (opet) ostati na sred puta. Ali nikako, pa nikako. Da vam malo upadnem u temu. Isto sto je i Svaler napisao, zbog ovoga i odlazem prodaju svog motora evo vec godinama. Ako uzmem nesto uvek je tu nesto od skrivenih mana, dovoljno da bude nesto oko karbova, moras traziti dobrog majstora i vise izadje on nego sami delovi... da ne pricam oko menjaca ili motora nesto. Ovaj moj jednostavno, ide. Znaci evo vec 9 godina, koliko se secam do sada: crkle 2 svecice, 3-4 membrane slavinice , oko 15e komad u louisu, spala guma sa airboxa na karb-vratio nazad...i to je to sto se tice kvarova koji su me iznenadili. Ovo ostalo je sve potrosni delovi/preventivni servisi po knjizi. Jedino preventivno sto je ostalo mozda ocistiti karbove i sinhronizovati ali nije nista hitno jer radi kao i prvog dana, trosi ispod 5l, nikakvih problema u radu. Najveci je problem naci pouzdanog majstora za karbove ovde. Al to mozda sledece sezone ako ga zadrzim kod sebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Maj 30, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan On 5/29/2017 at 9:14 PM, thepainkiller said: @Zloboleon , dobrodosao u klub...ja sam svoj nekadasnji TDM onomad pazario poprilicno jeftino, a naknadne popravke su mi jos "pojele" oko 700-800 evra... Kada sam ga najzad doveo u ispravno stanje onda sam izgubio svu volju da ga vozim...i prodao ga. Kada bi se vracao na TDM nikako ne bi kupovao neku "macku u dzaku" vec bi bio ovako neka varijanta Svalerovog TDM-a, proveren, pouzdan i ispravan motor... Koliko se secam kupio si od forumasa? Ako je tako, vredi se ubuduce paziti bez obzira sa foruma ili ne... Evo pre neki dan uzeo lik zxr6 za stazu vec sledeci dan otvara temu ne pali mu kad je ugrejan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloboleon 26 Napisano Maj 30, 2017 U prolazu, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @bdada Nakon čišćenja karbova, menjanja gumica i ostalih delova, sinhronizacije i podešavanja mešavine, dobili smo ovakvo ponašanje: - ler je poprilično stabilan i jako lepo zvuči. možda malo previsok - pri dodavanju gasa na leru, motor se odmah umiri i vrati na ler (nema dugog vraćanja koji bi sugerisali previše vazduha niti padanja ispod normale i gušenja, pa vraćanja na normalu što bi sugerisalo previše goriva) - u 1. i 2. brzina rade praktično besprekorno, u nižim i višim obrtajima - 3. 4. i 5. brzina ne pokazuju probleme pri ubrzavanju kada su obtaji iznad 3k, ali kada polako ubrzavam pa prolazim kroz 2k-3k opseg ili kada usporavam i vraćam iz viših brzina u niže, onda imam dosta velike trzaje koji ne prestaju, pogotovo u 4. i 5. brzini. problem se najbolje ispoljava pri usporavanju - desilo mi se u dva navrata da mi se ugasi motor u kretanju i to, čini mi se, nakon povlačenja kvačila tj. pri menjanju brzine. prvi put je bilo pri brzini oko 80-90 kmh. Kada sam ga pokušao upaliti motor je fino verglao, ali nije odmah hteo upaliti - kao da nema goriva. nakon par minuta, upalio je iz prve. drugi put je bilo u 2. brzini (nakon povlačenja kvačila i puštanja gasa) i upalio je odmah nakon što sam stao. Pogledaću kakve su svećice. Jel vi skidate hladnjak i/ili rezervoar kad vadite svećice? Ja sam ga do sad samo odvrnuo i spustio, ali i onda je đavolja rabota prići svećicama. Iglice su, čini mi se, na srednjem (trećem?) podeoku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15331 Napisano Maj 30, 2017 moto merkat °°, 4959 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Dali si nivelisao gorivo u soljama? Lici da mu zafali benzina pod vecim opterecenjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloboleon 26 Napisano Maj 30, 2017 U prolazu, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @bdada Prilično sam siguran da to nismo uradili. U stvari sam skoro 100% siguran da nismo. To je i meni zapalo za oko gledajući gomilu videa na youtube-u o popravljanju i podešavanju karbova. Misliš na podešavanje visine plovka ili šta li već, jel? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15331 Napisano Maj 30, 2017 moto merkat °°, 4959 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Bas to! Obavezno to uradi,ako ces raditi sam objasnicu ti postupak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTibor 23 Napisano Maj 30, 2017 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam namestio svoj karburator....mogu vam reći da sam zadovoljan zasad.... A postupak nivelacije goriva i ja bi da čujem,pošto to nisam uradio.Sent from my Custom Sony using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15331 Napisano Maj 30, 2017 moto merkat °°, 4959 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo onda poceti Od alata treba (naravno kada se sve raskupusa) crevo providno nekih 25cm (ja koristim od katetera,ima u svakoj apoteci) zatim crevo za gorivo i odsecen plasticni filter benzina koji se nabije na to crevo i sluzi kao levak za sipanje benzina. OBAVEZNO bih preporucio zamenu srafova solje (osam komada za srafciger krstak) imbusima,originalni su meki i lako oblaznu a pri postupku se dosta puta odvrcu,takodje imbusom je lakse prici. Prvo motor mora da stoji ravno,topla preporuka raditi na stenderu,ko nema neka pozajmi za ovaj posao. Zatim na solji obeleziti lagano potreban nivo koji treba da bude,za 3VD je 6-8 mm iznad crte na sredini solje (sutra cu proveriti,imam sliku na poslu) pripremljeno crevo za benzin nabiti na holender karburatora (gornji je dovod) takodje U tom plasticnom holenderu imate sito-filter goriva,iskoristite priliku i ocistite ga,ja zaglavim dugacak srafciger u zadnji amortizer i dva kruga izolir trakom pricvrstim tocir-filter za njega da stoji ravno,naspe se benzin unutra i lagano kucne drskom srafcigera po solji karba da izadju mehurici vazduha,na dnu solje ima cevcica koja sluzi za drenazu,na nju nabiti providno crevo i saviti ga da se ne "slomi" prema drugom karburatoru pa nasloniti na ranije obelezenu crtu na solji (za nivelisanje levog koristim desnu crtu za reper i obratno) Kada benzin vise ne otice u karb odvrnuti sraf na dnu solje i pustiti gorivo u crevo,sacekati malo da se iznivelise i proveriti stanje (oped malo kucnuti po solji),ako je nivo benzina ispod crte znaci fali ga,zatim spustiti crevo i ispustiti gorivo iz oba. Potom odvrcemo cetiri srafa i skidamo solju,skidati pazljivo posto postoji cevcica koja moze da kaci plovak. Plovak ce ostati na telu karburatora,lagano ga srafcigerom odvojiti,zatim izvuci osovinicu da spadnu plovak i iglica,ukoliko fali goriva limic na koji leze iglica saviti ka dole (kontra od iglice) ovo raditi pazljivo i sa osecajem,od prilike ako vam fali 3mm na providnom crevu limic saviti 1mm (ovo nije 100% tacno ali je okvirno) ukoliko je nivo goriva visi nego sto treba limic savijati ka iglici. Zatim vratiti sve,plovak ukoliko se rasusio politi malo benzinom da lakse udje nazad u svoje leziste,zatvoriti sraf na dnu,sipati gorivo (nemojte se cuditi koliko stane u karbove) kada se napune ponoviti postupak merenja providnim crevom. Takodje pregledajte u kakvom su stanju iglice (narocito gumeni spic zaduzen da zaustavlja dotok goriva) i O ring na plovku i dali iglice lagano klize gore-dole. Posao je veoma pipkav i zahteva strpljenje. Nadam se da sam bio jasan,malo je teze (meni bar) ovo objasniti preko tastature. edit: 3VD 7,4-8,4 mm iznad linije XTZ 5,1-6,1 mm iznad linije 4TX 96/98 15.8-16.8 iznad natpisa MIKUNI 4TX 99 3,4-4,4 mm iznad linije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTibor 23 Napisano Maj 30, 2017 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci poenta je u providnoj cevčici.... I preko toga se kontroliše nivo goriva...jasno Sent from my Custom Sony using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloboleon 26 Napisano Maj 31, 2017 U prolazu, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam malo vozio dijagnostičku vožnju i čini mi se da je na kraju siromašna smeša. Evo simptoma: - van brzine, u mestu, kada naglo otvorim gas ipak postoji inercija pri vraćanju na stabilan ler - štucanje se dešava i pri naglom ubrzavanju, ali mnogo ređe - štucanje se dešava mnogo češće pri usporavanju i ponovnom dodavanju gasa i ponekad pri konstantnom gasu - motor ima tendenciju da se gasi upravo kada počne štucanje, nakon čega uglavnom nema problema sa paljenjem (ne upali baš uvek iz prve, ali uglavnom) - pri takvom naglom gašenju čuje se malo jača eksplozija iz auspuha - motor radi na malo višoj temperaturi nego ranije (četvrtina skale ili nešto jače van grada, vozio sam uveče) U prilog teoriji da je smeša siromašna ide i to što najverovatnije imam izduv kojem je izbijen prigušivač, što na fabričkom podešavanju mešavine obično znači siromašnu smešu, a mislim da je Bokilić stavio na fabričko. Ono što je neobično je što bih kod siromašne mešavine očekivao da se i na leru čuje malo pucanje auspuha, kao i kad usporavam, ali to nije slučaj. @bdada Da li bi i dalje rekao da treba da podesim plovke ili da probam samo da podesim mešavinu? Da li znaš (ne mogu to nigde naći) koliko je fabričko podešavanje kod 3VD-a na šrafu za mešavinu (koliko krugova)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...