Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 296 postova
  • Motocikl: Y-A-M-A-H-A TDM 850 4tx Fazer fz6s

pozdrav svima...recite mi sta da se radi sa zadnjim MONO amortizerom koji je izduvao...jel imate koji predlog... TDM  4tx

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• moto merkat °°, 4926 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Zamjena. ;)

Sada se setih nekog moto-otpada u Tuzli ili donosi u Tuzlu od preko,tako nesto,secam se slike sa morem delova,znas li sta o tome?

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Е и овај Борис, хвали се ту неким ипсилор рачвама, топовима и лонцима а не спомиње главно... :)

Честитам, нек' је са срећом!  :takoje:

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Е и овај Борис, хвали се ту неким ипсилор рачвама, топовима и лонцима а не спомиње главно... :)

Честитам, нек' је са срећом! :takoje:

Haha...hvala, hvala :D

Sad se za sve udvoje pitamo...;)

Ma pusti...morao sam zeni kupiti nov telefon da bi sebi smeo uzeti auspuh...:D

• Podržavam 2

Evo obećanih slika Robertovog auspuha... Čuje se taman kako sam i zamislio. :D Ni preglasno ni pretiho... 

P.S. Robert je profesionalac u svom poslu. Čovek je sve za dan napravio i poslao, još me zvao preko telefona da mi sve lepo objasni. Paket stigao upakovan vrhunski da se ništa ne ošteti. Prezadovoljan sam uslugom i samim auspuhom. :D

h1JcGdi.jpg

fbT2MCR.jpg

FEpNU0s.jpg

rePpAgR.jpg

LkwSTts.jpg

A evo i video kako se otprilike čuje:

• Podržavam 1

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Честитам, нек' је са срећом! :takoje:

Haha...hvala, hvala :D

Sad se za sve udvoje pitamo...;)

Ma pusti...morao sam zeni kupiti nov telefon da bi sebi smeo uzeti auspuh...:D

He he! Jeftino si prosao ja da ti kazem :D super ti je lonac! Skini db killer i vozi nasmejan! U zdravlju da te sluzi!

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

moram naci amortizer jer ne bi bilo lose smiriti ga u krivinu...

Polovan amort ti je oko 100€, reparacija kod majstora je malko skuplja ili ako imas srece isto toliko. Imas na onom otpadu u Subotici, donose iz HU.

Nadam se da je ovo sa db killerom

Ne, ovo je bez db killer-a. :)

Nije preterano glasan izduv, ali takav sam ja i trazio...ali je zato dubok zvuk do bola...i to sam trazio...:D drugacije je mrezicu unutra radio za mene.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Ako je ovo ( okruzeno crveno ) dbk onda to nema bog zna kakve svrhe, posto je samo izlazna cijev manjeg precnika. :zbunjen::)

h1_Jc_Gdi.jpgupload

Kinezi prave dobar dbk kod kojeg mozes regulisati kolicinu izlaznih gasova, a time i jacinu zvuka. ;)

http://www.aliexpress.com/item/Universal-Motorcycle-Exhaust-Muffler-Adjustable-Db-Killer-Silencer-35-42-45-48-60MM-Racing-Street-Bike/32449768967.html?spm=2114.30010308.3.9.lfYdPa&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_4_10017_507_401_10040,searchweb201603_1&btsid=c036250f-aec1-4891-bf9d-7c1d97e512b9

Da, to je db killer. Probao sam i sa njim. Dosta prigusi brundanje, ali tada top dobije neki blentav zvuk...licno mi se ne svidja sa db killer-om...i ne verujem da cu ga ikad i stavljati...

• Ne silazi, 6558 postova
  • Motocikl: đački pešački

pozdrav svima...recite mi sta da se radi sa zadnjim MONO amortizerom koji je izduvao...jel imate koji predlog... TDM  4tx

Daj oglas u Temi Kupujem, pa ce ti se neko javiti ko mozda ima amortizer za prodaju ( obico ide komplet sa oprugom )  ili clanu Foruma "đunti" on je repariro neke amortizere. :)

http://forum.bjbikers.com/index.php?/user/6989-dunta/

moram naci amortizer jer ne bi bilo lose smiriti ga u krivinu...

Polovan amort ti je oko 100€, reparacija kod majstora je malko skuplja ili ako imas srece isto toliko. Imas na onom otpadu u Subotici, donose iz HU.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/86141-servis-amortizera/page-4

Amotizer od TDM-a nije predviđen za servis, bar komad koji sam reparirao, samim tim prvi servis je skuplji zbog nužne modifikacije da bi bio servisibilan, a takođe se vrše dorade da bi se stavili stndardni potrošni delovi umesto specijalaca koji koštaju nekoliko puta više, svakog sledećeg puta je to osetno jeftinije, a interval servisa je maksimalno na 30K i to za vožnju po asfaltu. Pomenuti komad ima i kao kuriozitet metalnu kariku koja traje kraće nego od polimera, pohabala se i izrađena je nova što je još poskupelo remont, sa estetskim doterivanjem svih delova je izašlo nešto iznad stotke, ali je vizuleno kao nov i jednake, ako ne i duže trajnosti. Takođe je performansa puna, a dodatni  trošak i boljitak je učinjen izradom nove  opruge, koja je progresivna,  sa povećanom nosivošću tako da motor sada nosi bez problema dvoje od dvestotinak kila žive vage  plus pun prtljag od 3 kofera. Na žalost nemam trenutno vremena da dopunim temu.

• moto merkat °°, 4926 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Amotizer od TDM-a nije predviđen za servis, bar komad koji sam reparirao, samim tim prvi servis je skuplji zbog nužne modifikacije da bi bio servisibilan, a takođe se vrše dorade da bi se stavili stndardni potrošni delovi umesto specijalaca koji koštaju nekoliko puta više, svakog sledećeg puta je to osetno jeftinije, a interval servisa je maksimalno na 30K i to za vožnju po asfaltu. Pomenuti komad ima i kao kuriozitet metalnu kariku koja traje kraće nego od polimera, pohabala se i izrađena je nova što je još poskupelo remont, sa estetskim doterivanjem svih delova je izašlo nešto iznad stotke, ali je vizuleno kao nov i jednake, ako ne i duže trajnosti. Takođe je performansa puna, a dodatni  trošak i boljitak je učinjen izradom nove  opruge, koja je progresivna,  sa povećanom nosivošću tako da motor sada nosi bez problema dvoje od dvestotinak kila žive vage  plus pun prtljag od 3 kofera. Na žalost nemam trenutno vremena da dopunim temu.

Sto ce reci isplati se narocito ako se uzmu u obzir nasi putevi + TDM uglavnom retko menja vlasnike.

Bitno da se moze uraditi.    :takoje:

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6558 postova
  • Motocikl: đački pešački

Sto ce reci isplati se narocito ako se uzmu u obzir nasi putevi + TDM uglavnom retko menja vlasnike.

Bitno da se moze uraditi.    :takoje:

TDM je više nego odličan motor i zaista se vrlo retko otuđuje i treba mu pružati pažnju jer novog nema. Amortizer ima svoj radno efikasni vek, to je tih tridesetak hiljada, kako svi proizvođači propisuju za servis, ili zamenu ako nije servisibilan, jer tad otprilike ispusti desetak procenata medijuma i drastično izgubi snagu, bude suv, ne ljulja il vrlo malo,  pod rukom se čini da je još uvek snažan ali je to nedovoljno da drži motor mirnim, odnosno ne obezbeđuje stabilnost motorcikla i može doći do gubitka kontrole i pada, ono, iznenada, bez razloga,...ali sa opravdanjem, prebrzo sam peglao, a u stvari je razlog u vešanju.

Da li se isplati ili ne, to je uvek pitanje na koje je prvi odgovor da se kupi polovan, mi smo u iluziji da napolju ljudi odbacuju dobre stvari, nije tako, možda isti ili malo bolji, ali i dalje je polovanjak. Naspram kupovine novog i kvalitetnog svakako da je reparacija isplativa a i nužno intervalno u skladu sa prizvođačkim propisima.

Da li može čovek sam, može naravno ali uvek postoji ali, konkretno, čovek je dva komada uništio sekući i vareći pa je kupljen polovan za 40€ koji je taman bio za reparaciju, osovina i hilzna su bez oštećenja, reparacija osovine nije veliki trošak dok hilzne jeste.

I sledeće, problem kod TDM-a a i kod većine motorcikala je opruga koja je u startu relativno male nosivosti, plus ima svoj broj ciklusa pa oslabi i  motor tone, na stranu što nije moguće podesiti sag. I baš konkretni amoretizer je bio preloman, našao sam ljude koji hoće i mogu da urade oprugu po zahtevu i već nekoliko ih je urađeno,  komentar nakon prve vožnje sa suprugom  je bio, "vrh, vrh, bolje nego nov". 

IMG_20160202_130938_zpsqyodiwca.jpg

IMG_20160403_133444_zpswsbtrsfq.jpg

• Drug član, 512 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Nadam se da je ovo sa db killerom

@bocca_bastard - koliko se sećam, tebi se nije svideo zvuk ovakvog Robertovog izduva. Rekao si da si stavio neki drugi izduv, čini mi se Erows, i da si zadovoljan. Ako nije problem, ajde nam snimi i postavi da čujemo kako to kod tebe zvuči. Čisto da uporedimo i čujemo razliku tonova.

Robertov izduv nije glasan previše. Po meni taman da bi bio "street legal".  :takoje:

Inače auspuhe ne biram po jačini kako se čuju nego po "boji" zvuka koji daju. Što dublji zvuk, to je po meni moćnije. Ne volim prdave i drečeće izduve.

Boccin Arrow je brutalan kako galami. On je primer dubokog i poprilično glasnog zvuka. Ja sam ga čuo uživo kada smo bili na TDM vožnji proletos... :D

P.S. ni moj fon ne može to baš najvernije da prenese kako se čuje top...najlepše je uživo... ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja