Alekre 14247 Napisano April 25 Integrisan, 7788 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nek je sa srećom produženje registracije. Pa da se vozim malo više. Otkinuše mi 25400 dinara. Svake godine skuplje. Kontrolor na tehničkom trenirao balet Zamalo da ispuštamo gume. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1537 Napisano April 25 Drug član, 2026 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan 10 000 din jeftinije za tdm 900 nego za stroma 650! Otišlo sve u đavola. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14247 Napisano April 25 Integrisan, 7788 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Izašao iz luksuza što bi rekli i imam maksimalni popust na polisu. Zbog toga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 1111 Napisano April 25 Ol' dirty bastard, 659 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan 34500 za 850 iz 92-ge godine.Nova tablica i saobracajna. @Boxi87 Mazalica stoji u kesici da ne vata prasinu. Zaglavio sam oko plastenika i ostalih domacinskih radova... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 592 Napisano April 27 Zainteresovan, 473 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se javnem. Namontirao neke sitnice na motorče i stavio i rajzere. Kakav preporod sa rajzerima! Kao da je drugi motor. Lako se vozi i tek sad osjećam da mogu da vozim kako treba,nema više straha i nepovjerenja u motor. Samo da se sad ne precijenim negdje i ne popasem asfalt. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 592 Napisano April 29 Zainteresovan, 473 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 'El mi se računa ovo u offroad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14247 Napisano April 29 Integrisan, 7788 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nemaš Dakar nalepnicu onda ne. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 592 Napisano April 29 (promenjeno) Zainteresovan, 473 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre će nabavim sa Alija express Nego,recite vi meni kako da ove chicken stripes riješim? Danas vozio po mom mišljenju dosta brzo,brže nego obično,krivinario fino,ali prc,još su tu. Danas prvi put osjetio proklizavanje Angel GT zadnje ali ne u krivinama nego kad sam izlazio iz kružnog toka desno. Tu se uglavnom voze kamioni i mislim da je masna cesta a inače Angel GT drže kao na šinama iako nisu baš nove,sve pohvale. Promenio April 29 član igogitar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1764 Napisano April 30 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan To se šmirglom rešava lako 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atfos 0 Napisano Maj 2 U prolazu, 1 post Lokacija: BiH Motocikl: TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, imam TDM 850 2002. već drugu godinu, nikakvih problema, danas malo švrljao, imam osjećaj da kod ubrzanja nekako prilično se osjete vibracije. Možda je to i normalno, nisam dugo vozio, od ljeta, ulje i ostalo sve u redu. Pali iz prve, vuče samo što osjetim kroz noge prilično grubu vibraciju. Nadam se da moja ništa, zahvalan sam na mišljenjima. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 592 Napisano Maj 2 (promenjeno) Zainteresovan, 473 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @atfos mislim da je za 2 cilindra normalno da ima vibracija ako nije sad nešto pretjerano izraženo. Ako ti je za utjehu i ja osjetim malo vibracija na nekim obrtajima na tdm 900. Ništa što bi mi smetalo,onako blago. Kad sjetim kako 1 cilindar na Beverly 500 vibrira a ipak sam se slatko navozao njim. Promenio Maj 2 član igogitar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 592 Napisano Maj 2 Zainteresovan, 473 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio po "pustinji" danas...sad o'ma naručujem Dakar naljepnicu da turim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 142 Napisano Ponedeljak u 18:16 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari kako bese prednja viljuska sa 4tx na 3vd pase samo sto su stapovi 43.Interesuje me jeli vrat isti po dimenzijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 592 Napisano Utorak u 12:28 (promenjeno) Zainteresovan, 473 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi jel ima neko od vas original Yamahine kofere i nosače na TDM? Meni danas stigli iz Dojčlanda sa kleinanzeigen.de. Stanje onako,sa oštećenjima ali saniraće se oštećenja i ofarbati. Jedan ima jednu zakrpu kod šarke i riseve od klizanja a drugi je ok samo mu fali jedan onaj 3d stiker Yamaha. Bravice rade,sve dobro funkcioniše i oštećenja su samo vizuelna.Ako neko ima,molio bih da mi slika kako se to montira na motor. Promenio Utorak u 12:29 član igogitar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 592 Napisano Sreda u 19:26 Zainteresovan, 473 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da odgovorim sam sebi,možda još nekom zatreba. Nejasno je bilo kako se montiraju nosači jer se rupe za to ne vide od plastike ispod sjedišta. Morao sam probušiti 4 rupe u plastici i kroz njih onda idu čahure i vijci kojim se nosači pričvrste na ram. Nisam sve završio još. Trebam još pričvrstiti ploču za centralni kofer jer sam Givi nosače na kojima je bio centralni kofer morao skinuti i više ne mogu biti na motoru. Vidjeću još za žmigavce jer i oni se moraju premontirati na nosače bočnih kofera. Uspio sam ih povezati ali malo su nategnuti kablovi pa ću vidjeti da li da produžujem ili ostavljam.Evo ovako to kačenje izgleda a kad završim sve ide slika sa 3 kofera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 142 Napisano pre 22 sati Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da odgovorim sam sebi. Paše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 592 Napisano pre 20 sati Zainteresovan, 473 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slike namontiranih kofera... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 144 Napisano pre 18 sati Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da se pohvalim, prodao sam TDM 850 i kupio sam TDM 900. Prijatno sam iznenađen razlikom između 850 i 900 ccm. Odziv, još ks i nm, za nijansu bolje kočnice (i na prethodnom su jako dobre). Primetio sam i dve "mane" - problematično naći par guma zbog nezgodne prednje dimenzije. Druga je, čini mi se, uži korman. Prva stavka za radove uz potrebnu registraciju su gume. Prvi izbor mi je Pirelli Angel GT, ali imam muku da ih pronađem u paru. Ukoliko imate neki link ili način da kupim možda i van RS, značilo bi mi. Ukoliko je neko nabavljao skoro nov set i drugog brenda, može i to da dođe u obzir. Druga stvar je radovan servis. Na 850 sam sipao Ipone 15-50, nastavio bih u istom ritmu. Na spisku su i kreš barovi i maglenke, prerada sedišta, samo da dođe na red. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 592 Napisano pre 17 sati (promenjeno) Zainteresovan, 473 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nek je sa srećom makina @goshy! Puno lijepih i sigurnih kilometara ti želim! Baš dobro izgleda. Na slici mi izgleda da smo slične građe i visine pa me ne čudi da ti korman ne paše. Isto je i kod mene. Stavio rajzere i to je popravilo moju vožnju i povjerenje u mogućnosti mašine ali udobnost baš i nije,kao što kažeš uzak je. Što se tiče Angel GT samo riječi hvale. Moje su već i za zamjenu (barem prednja)ali držeee kao zalijepljene za cestu. Ja im mojim stilom vožnje ne nađoh još granicu kad gube grip ali dobro ja sam imao dugu pauzu od motora pa još uvijek malo tetkasto vozim. Mene nešto nostalgija vuče da probam Metzeler ali razmisliću još, Angel GT su me oduševile. Što se tiče ulja,preporučiće ti ekipa vjerovatno Silkolene 10w40,kažu da je baš dobro ulje i ja ga planiram sipati na zamjeni. P.S. Vidim da imaš ovaj dodatak na viziru. Koliko si visok i kako ti se pokazalo to? Znaš li je li pravljen kod nekog majstora za vizire ili je kupljeno negdje što bi se reklo "u radnji"? Promenio pre 17 sati član igogitar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14247 Napisano pre 17 sati Integrisan, 7788 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Čestitke. Lepo deluje, ovo su poslednje serije. Ulje koristi 10W40 ili 10W50. Upravljač, Renthal 755, gume najbolje van. Ja sam nalazio i 100 evra jeftinije nego ovde. Stavi produžetak blatobrana, sedište kad budeš radio zadrži fabričku formu da bi ti ostala ta dobra osobina da menjaš pozicije u vožnji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 707 Napisano pre 10 sati Zainteresovan, 326 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan @goshy to ona iz Feketica? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1537 Napisano pre 7 sati Drug član, 2026 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Bas lep tdm. Ovo je zadnjabserija koliko vidim. Ulje kao što kažu svi 10-40. 900tdm ne troši ulje kao 850. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 144 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @igogitar Hvala drugar. Što se tiče vizira, nisam još testirao jer sam vozio samo stotinak km po solidno vetrovitom vremenu. Daluje da prebacuje kacigu. Ja sam visok 192 cm. Vizir mislim da je radio Ivan iz Beograda, imaš kontakt negde na forumu. Da si bliže, ustupio bi ti da probaš u vožnji postojeći. @Efendija Skalin Da, motor je kupljen u Feketiću @Alekre Jedan od razloga što sam uzeo 900 su tvoji saveti i smernice. Mislim da si najveći promoter TDM-a u Srbiji, a i šire Izvrteo sam nekoliko brojeva u potrazi za novim gumama, ali je ponuda je jako slaba zbog prednje. Dobio sam ponudu za Roadsmart 2. Na prethodnom TDM-u sam stavio roadsmart 4, nekako mi glupo da idem unazad dve generacije. Ako imaš nekog ko dovozi od spolja i to bi značilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 592 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Zainteresovan, 473 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @goshy molim te kad isprobaš javi utiske, ja sam visok 190 cm pa mislim ako tebi odgovara i meni će,pa da potegnem iz SLO onda nekad kod Ivana,što kaže naš narod "da se smije gujca putu" . Promenio pre 3 sati član igogitar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...