bajker71 12262 Napisano April 7 Drug član, 1702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, shoyyka je napisao: Kod Ivana idi za vizir, ja sam 180 pa sam ga skraćivao za 10ak cm. Pa koliko ti je ostalo ako si ga skratio za 10 cm?! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 9057 Napisano April 7 Ne silazi, 2331 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, bajker71 je napisao: Pa koliko ti je ostalo ako si ga skratio za 10 cm?! Bata Vojo...to se ne proverava...u to se veruje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 639 Napisano April 7 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka Hvala na odgovoru, štender nije original,sad sam 2 dana slobodan pa ću držati motor ravno par minuta i onda izmjeriti. U manualu piše da se zagrije pa ostavi par minuta i onda mjeri. Za rajzere sad znam šta tražimhvala puno na informaciji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mihajlo011 5 Napisano April 8 U prolazu, 5 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, Alekre je napisao: Koliko si visok? Udara ti vetar u grudi jbg, pa kako se nejkedi voze? Nemoj da očekuješ kapsulu od TDM-a. Za servis idi kod Vuka. On je negde na Dušanovcu. Jel imas broj od Vuka ili adresu barem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14480 Napisano April 8 Integrisan, 7844 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Poslao sam ti PP da ne ostavljam javno čovekov broj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 639 Napisano April 9 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sad mjerio ulje,hladan motor i u ravnom položaju,bez štendera i nivo ulja je tačno na maksimumu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14480 Napisano April 9 Integrisan, 7844 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nego ajde ti u profilu napiši da voziš TDM 900 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 639 Napisano April 9 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre hahaha pokušao već jednom i nisam znao kako i sad se zainatim i nađoh. Evo ispravljena nepravda prema Tako Dobrom Motoru . 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14480 Napisano April 14 Integrisan, 7844 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Juče na vrat na nos, idem rekoh da upalim motor pa makar da klupice. Kad tamo moj drugar koji vozi Stroma, već meditira. Zapričasmo se tu, pa zazvoni telefon i evo sa Kote 555 dođoše još dva drugara. On je sada na @shoyykaGSXF 1250. Tu smo se divili kako je to Milan održavao, posle se vratili kući i lagano... TDM da obujemo u nove gume uskoro, lanac i lančanici novi spremni... Nema greške. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano April 15 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, Pokusavam da nadjem ali ne uspevam. Koje velicine gumica idu na kuciste filtera od ulja? Ona mala i velika O ring gumica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 147 Napisano April 15 Svrati ponekad, 244 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, steefanv said: Pozdrav kolege, Pokusavam da nadjem ali ne uspevam. Koje velicine gumica idu na kuciste filtera od ulja? Ona mala i velika O ring gumica. O ring 1: 64x4 64mm unutrašnji prečnik, 4mm debljina O ring 2: 12x2 12mm unutrašnji prečnik, 2mm debljina 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
birca 18 Napisano April 16 U prolazu, 19 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Na jednem forumu sam dobio ove cifre za o'ring gumice: 93210-64297 - 63.5 x 3,5mm 93210-12790 - 11,3 x 2,4mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
birca 18 Napisano April 17 U prolazu, 19 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Alekre, imam korman Renthal 755s kao ti, distancere 3cm in tegiče od 300g. Kada med vožnju pri 60km/h pustim korman, on počinje resonirati lijevo i desno, vedno više. Gore so i nove gume Angel GT. Kada vozim, nije nekih vibracija, osim kad pustim korman. Imaš koju ideju?. Ako pustiš korman kada voziš, ti počinje resonirati? Namen imam prvo vratiti stari korman bez distancera, poslije pa ponovo centrirati prvu gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 639 Napisano April 17 (promenjeno) Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @birca imaš li kofer? Meni se isto to dešava sa fabričkim kormanom. U vožnji ništa ne osjetim na rukama,sve super ali kad pustim korman počne da mrda lijevo-desno. Mislim da je zbog kofera. Promenio April 17 član igogitar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14480 Napisano April 17 Integrisan, 7844 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Može svašta da bude. Za početak kao što kaže Igo, probaj bez kofera. Onda ćemo znati šta dalje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
birca 18 Napisano April 17 U prolazu, 19 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, igogitar said: @birca imaš li kofer? Meni se isto to dešava sa fabričkim kormanom. U vožnji ništa ne osjetim na rukama,sve super ali kad pustim korman počne da mrda lijevo-desno. Mislim da je zbog kofera. Imam kofer, kad nestane kiša, probat ču bez. Vidim da imaš u avataru Koper, ja radim u Kopru, pa možemo koju reči . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 639 Napisano April 17 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja,seveda lahko. Jaz delam v Luki Koper. Jaz mislim da je to zaradi kovčka. Možno je da bi se kaj dalo popravit če bi zamenjali uteže ampak mene to ne moti pa se nisem še ukvarjal s tem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 147 Napisano April 21 Svrati ponekad, 244 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Praznične aktivnosti: - ubijanje buba - šmirglanje guma: BTW, ovo je moja zadnja guma posle 12 hiljada km. Iako drži u krivinama kao da sam je prošle nedelje namontirao, vreme joj je da se uskoro penzioniše. Dilema je sledeća: - pošto je prednja guma još uvek dobra, da li menjati samo zadnju ili ipak obe?? Ja sam ih do sada uvek menjao u paru, bar zadnjih 15 godina tako radim, samo da sam do sada set vozio po 20ak hiljada. Ove Roadsmart IV su toliko dobre da jednostavno ne mogu da vozim polako, i onda se brže troše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 639 Napisano April 21 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam jedini sa chicken stripes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14480 Napisano April 21 Integrisan, 7844 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Deluje mi da ova guma može još. Mada ti ipak znaš najbolje kakvo je stanje. Ja bih obe zamenio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 147 Napisano April 21 Svrati ponekad, 244 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Alekre said: Deluje mi da ova guma može još. Mada ti ipak znaš najbolje kakvo je stanje. Ja bih obe zamenio. Ma mene tu najviše nervira što je guma sa strane onako stepenasto potrošena. Ne znam koliko se to vidi na slici, ali ovi kanali/ šare na spoljnim rubovima nisu onako jednake. To mi se nikad pre nije događalo, a opet, ni jedna guma do sada mi nije ulivala toliko poverenja, da još u nagibu, na izlazu iz krivine zavrnem gas. Na prošlom TDM sam potrošio dva seta Roadsmart 3. Vrlo dobra guma, svaki set sam vozio po 20 hiljada, al' nema takvog gripa kao četvorka. Sa četvorkom sam prezadovoljan, samo neće sigurno toliko trajati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14480 Napisano April 21 Integrisan, 7844 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Onda pazari opet nove i uživaj. Ta guma je jako dobro ocenjena zajedno sa Continentalom RoadAttack 3 i 4. Ja prelazim sa RoadAttack 3, na Metzeler Z8 ovih dana... Ne znam šta da mislim jesam li se zajebao u startu ili ne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 916 Napisano April 21 Zainteresovan, 715 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, stoka said: onako stepenasto potrošena Koliko sam pokupio po netu - pogresan pritisak gume - oslabljen "damping" - jednostavno, preagresivna voznja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 147 Napisano April 22 Svrati ponekad, 244 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, Petre said: Koliko sam pokupio po netu - pogresan pritisak gume - oslabljen "damping" - jednostavno, preagresivna voznja Pritisak guma nije sigurno, imam pressure monitor, pogledam pritisak pre svake vožnje. Damping moguće da nije dobro namešten, iskreno ne znam kako je pravilno. Dosta se vozim sam, ali smo prošle godine išli na moto odmor, 4000km pod punim opterećenjem, i od tada sam primetio ovo stepenasto trošenje. A i dosta agresivno vozim zadnje vreme. Em mi ove gume ulivaju poverenje, em od kad imam ABS ne bojim se naglog kočenja. Tako da ne znam šta je pravi krivac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 151 Napisano April 23 BJB Maxi Scooter Club, 155 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS 2005 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/17/2025 at 9:11 PM, Djokic said: Pa dobro, to je sledeca opcija ako se ipostavi da ovo ne valja. Ako sve iscuri na crevo onda poklopac ne zaptiva dobro.Ima kod poklopca dve silikonske gumice, deluju mi dobro.U svakom slucaju planiram da ga pre montaze probam par dana, da vidim koliko dugo kaplje i da li drzi. Kakva su iskustva sa mazalicom? Jel radi posao ili je klasično kinesko smeće? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...