bdada 14469 Napisano April 28, 2023 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @gebee&co ja se ne salim, moj je ustelovan skoro savrseno pa tako pali, doduse mnogo krace nego pre ali prvo upali levi, naravno posle stajanja par dana ili prvo jutarnje uglavnom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8162 Napisano April 28, 2023 Ne silazi, 2138 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre @bdada @Bigor momci hvala.Pitao sam ako mogu da mu pomognem,a smernice su uvek dobro došle da se ne bi lutalo.Ja sam mu ispričao šta bi trebalo postupno da se uradi da bi efekat bio maksimalan,ali on počeo kao što @lencuganapisa skoro,kme,kme,kme,reko uradićemo nešto.Hvala još jednom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano April 29, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, bdada said: @gebee&co ja se ne salim, moj je ustelovan skoro savrseno pa tako pali, doduse mnogo krace nego pre ali prvo upali levi, naravno posle stajanja par dana ili prvo jutarnje uglavnom. Skoro pa redovita pojava kod TDM s karbovima, pogotovo na 3VD modelima i istina je da se taj problem vuče još od XTZ 750, gdje je bio naročito izražen. Meni se na nekoliko 4TX događalo isto, ali rijetko i nakon dugog stajanja, ali me na XTZ ubijalo i to je bio jedan od razloga zašto sam ju prodao. 13 hours ago, Bigor said: Nekom logikom da je prenizak nivo goriva u loncetu jednog karba, pa kad ga napuni on i proradi ili mozda curi na sraf gdje se ispusta gorivo iz lonceta. Svecice obavezno pregledati. Dobra ti je logika, upravo to se i dogodi. Gorivo se nakon dužeg stajanja prelije iz desnog karba koji je "višlji" kad motor stoji na bočnjaku i zato taj cilindar kasni s paljenjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano April 29, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, gebee&co said: I ako može neki link za skidanje manuala za pomenuti model. http://www.journey.cz/moto/navody/Yamaha TDM850 rv96.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano April 29, 2023 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, gebee&co said: Momci da pitam za info.Drugar ima TDM 850 4Tx 97god.Motor lepo pali,bilo vruć ili hladan,lepo ide,ali mu se javlja da u leru ili kad upali radi na jedan cilindar.Gde da traži problem,struja ili karburacija.Proradi posle na oba.I ako može neki link za skidanje manuala za pomenuti model. Nista mu ne fali ako se to desava posle par dana stajanja. Elektricna pumpa bi resila taj problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8162 Napisano April 29, 2023 Ne silazi, 2138 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Momci hvala,sad mi je priznao da je mebrane nešto budžio,ali je naručio delove karba pa i te membrane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano April 29, 2023 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije do membrana I kad je sve novo u karbu isto ce da bude. osim ako ga ne pali svakog dana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8162 Napisano April 29, 2023 Ne silazi, 2138 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @JoeDpa ne mogu da ga otkačim,samo kme,kme,reko konsultovaću konzilijum,pa će da odradimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano April 29, 2023 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Ma tdm generalno ima problem sa tim prvim paljenjem. Pogotovo prvo prolecno, jer ima vakuumsku pumpu goriva, koja pitaj boga kako radi ako i radi uopste. Ako se pali svakog dana, pali super uvek na prvu. Posle par dana hoce tako prvo jedan, pa drugi dok dodje gorivo do njega. Nista mu ne fali. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano April 29, 2023 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao sličan problem dok nisam dodao ručnu pumpu za gorivo za čamce. Kada ga ne palim duže vreme malo "nadrukam" gorivo do karburatora i upali bez ikakvih problema ili dugog verglanja. Da ima električnu pumpu za benzin to ne bi bilo potrebno (3VD je bio moj TDM).Ta pumpica kosta 10-tak eur i kupuje se u radnjama koje prodaju nauticku opremu.Ovako nesto kao sa slike mada sam ja uzeo sa crevom i nista nisam sekao fabricku instalaciju. Pumpica je stajala ispod sedišta (napred) i čak sam mogao bez skidanja sedišta da nadrukam gorivo kada je potrebno.Sent from my SM-G991B using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano April 29, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, Mr. No said: Ja sam imao sličan problem dok nisam dodao ručnu pumpu za gorivo za čamce. Kada ga ne palim duže vreme malo "nadrukam" gorivo do karburatora i upali bez ikakvih problema ili dugog verglanja. Da ima električnu pumpu za benzin to ne bi bilo potrebno (3VD je bio moj TDM). Ta pumpica kosta 10-tak eur i kupuje se u radnjama koje prodaju nauticku opremu. Ovako nesto kao sa slike mada sam ja uzeo sa crevom i nista nisam sekao fabricku instalaciju. Pumpica je stajala ispod sedišta (napred) i čak sam mogao bez skidanja sedišta da nadrukam gorivo kada je potrebno. Sent from my SM-G991B using Tapatalk Takve pumpice imaju i neki stariji dizelaši, napr. Citroen Saxo 1.5 D, Peugeot 106 1.5 D itd. U slučaju ostanka bez goriva tu ga ručno nadrukaš do Bosch pumpe i time izbjegneš probleme sa anlaserom i akumulatorom koji obično počnu posustajat od dugog verglanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano April 29, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo vreme za zamenu lanca i lančanika na mom 3VD-u. Da li je neko skoro uzimao ? Kako se krecu cene ? Koji odnos lančanika vam se najbolje pokazao ?Послато са SM-A536B помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano April 30, 2023 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Oko 130-150 evra, kad sam gledao zadnji put. Kolko videh najbolje radi sa fabrcikim odnosom, mada mozes da experimentises sa prednjim lancanikom, jeftin je. Nemoj slucajno da uzmes set za 4tx, potpuno je drugaciji odnos, nece da ide nikako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Maj 4, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Gledam sta ima u ponudi, koliko sam skapirao najcesce na trzistu imamo JT lancanike i DID lance. E sada, drugar mi je u inter cars-u nasao po povoljnoj ceni lancanike i lance JT lancanici su OK izbor ? Kod lanca mi je dilema, ima DID ZVMX za oko 12000din i JT Z3 za oko 6000din Razlika je dupla u ceni, a da li se to primecuje i isplati u realnosti ? Posto se dosta koriste JT lancanici, razmisljam vredi li uzeti ceo set sa lancem ili ipak DID lanac? Molim za sto vise misljenja momci, moram to resiti pre Trebinja, kao i mali servis i registraciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 4, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Stole_018 je napisao: Gledam sta ima u ponudi, koliko sam skapirao najcesce na trzistu imamo JT lancanike i DID lance. E sada, drugar mi je u inter cars-u nasao po povoljnoj ceni lancanike i lance JT lancanici su OK izbor ? Kod lanca mi je dilema, ima DID ZVMX za oko 12000din i JT Z3 za oko 6000din Razlika je dupla u ceni, a da li se to primecuje i isplati u realnosti ? Posto se dosta koriste JT lancanici, razmisljam vredi li uzeti ceo set sa lancem ili ipak DID lanac? Molim za sto vise misljenja momci, moram to resiti pre Trebinja, kao i mali servis i registraciju... Стави звмх и не размишљај , пошто сам ја на мом ТДМ-у 900 имао тај, ставио и одмах за Требиње, вратио се и онда Румунија +Србија, и одличан је, једино ако нећеш у скорије време да продајеш мотор па онда и ова друга опција долази у обзир.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Maj 5, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Stole_018 said: Gledam sta ima u ponudi, koliko sam skapirao najcesce na trzistu imamo JT lancanike i DID lance. E sada, drugar mi je u inter cars-u nasao po povoljnoj ceni lancanike i lance JT lancanici su OK izbor ? Kod lanca mi je dilema, ima DID ZVMX za oko 12000din i JT Z3 za oko 6000din Razlika je dupla u ceni, a da li se to primecuje i isplati u realnosti ? Posto se dosta koriste JT lancanici, razmisljam vredi li uzeti ceo set sa lancem ili ipak DID lanac? Molim za sto vise misljenja momci, moram to resiti pre Trebinja, kao i mali servis i registraciju... Po pitanju lanca DID je (ako je original), naravno, kvalitetniji od JT. E sad, da li je baš duplo kvalitetniji, (obzirom da je duplo skuplji), u to nisam uvjeren. Ako ne radiš puno km, JT set je sasvim O.K. izbor, ali logično da neće trajati koliko bi DID. Promenio Maj 5, 2023 član Gato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Maj 5, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Po pitanju lanca DID je (ako je original), naravno, kvalitetniji od JT. E sad, da li je baš duplo kvalitetniji, (obzirom da je duplo skuplji), u to nisam uvjeren. Ako ne radiš puno km, JT set je sasvim O.K. izbor, ali logično da neće trajati koliko bi DID. Prošle godine zbog posla prešao ~5000km, ove godine očekujem isto.. Zato sam za nijansu više za JT lanac, čak i da ga menjam češće. Nego ne mogu naći iskustva za taj lanac, da ne pukne posle 2000km Послато са SM-A536B помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Maj 5, 2023 Andragog, 4986 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Meni je dobro držao tri sezone i prodadoh motor sa odličnim lancem... JT XR1 525 Suzuki SV650 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2418 Napisano Maj 5, 2023 Andragog, 4986 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Vidi MotoLand RK 525GXW 114 pogonski lanac | Motoland WWW.MOTOLAND.RS RK 525GXW 114 pogonski lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Maj 5, 2023 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Za JT lance... pitaj kojegu @sasa ns 1 ili tako nesto mislim da ih je on prodavao. Valjda je jedan model ok, drugi bas kratko traje, ako se dobro secam diskusije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Maj 5, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, srbac je napisao: Vidi MotoLand RK 525GXW 114 pogonski lanac | Motoland WWW.MOTOLAND.RS RK 525GXW 114 pogonski lanac ovo je standarne snage lanac a fabrika kaže da na tdm zbog 2 cilindra ide najača klasa lanaca.Od JT je 9200 dinara taj najači z3 superbike lanac zlatno srebrni kod mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Maj 5, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Stole_018 je napisao: Kod lanca mi je dilema, ima DID ZVMX za oko 12000din i JT Z3 za oko 6000din gde ima taj jt z3 superbike 525 za 6000 dinara .mislim da je to nemoguće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Maj 5, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan https://www.intercars24.ee/tooted/D9D5C8-jt-chain-jtc525z3110rl ovo je već moguće i još za par evra skuplje Možda u veleprodaji sa rabatom i bez pdv-a može za 50e iako sam čuo da je taj intercars samo veleprodaja tako da su to valda cene za firme Promenio Maj 5, 2023 član sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Maj 5, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan gde ima taj jt z3 superbike 525 za 6000 dinara .mislim da je to nemogućeIntercars, MP cena je 7921din a sa popustom za partnere ili kako vec izadje me 5703dinПослато са SM-A536B помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Maj 5, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan sasa ns 1 Reci mi iskreno tvoje iskustvo za ovaj JT Z3 ?Послато са SM-A536B помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...