Alekre 12766 Napisano Maj 6, 2021 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jel čačkate nešto? Malo smo ažurirali prtljag. Gledam u radnji, lepa je nova Maxia, ali o tom po tom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10281 Napisano Maj 7, 2021 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Alekre je napisao: Jel čačkate nešto? Ja sam čačkao Mečku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 8, 2021 (promenjeno) Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan On 6.5.2021. at 22:10, Alekre je napisao: Jel čačkate nešto? Ја чачкао јуче кобру Опрао ланац, испушкарио, осушио и намонтирао црево до ланчаника. Све по упуству. Провозао јуче само мало пошто нисам имао времена за више. Оставио преко ноћи у хали, и данас погледам нема ни једна једина кап уља на бетону ни од ланца ни од подмазивача. Promenio Maj 8, 2021 član Немања Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12766 Napisano Maj 9, 2021 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nova tanklock torba je vrhunska. Lako se montira i ne grebe rezervoar. Dođe skoro kao čvrst prtljag. Montirah i novu svirenu jer se stara upokojila. Seger, iz Turske, 540 dinara nova. Svira jače od stare. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Maj 10, 2021 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima da li neko ima ili zna nekog ko prodaje fabricke auspuhe za tdm 3vd kolegi su potrebni pa ga zanima cena i da li uopste ima kod nas hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 11, 2021 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, miketa said: pozdrav svima da li neko ima ili zna nekog ko prodaje fabricke auspuhe za tdm 3vd kolegi su potrebni pa ga zanima cena i da li uopste ima kod nas hvala Meni je skoro nudio @Igor666 Ako nije prodao, imas srece. Posalji mu p.m. pa se dogovorite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Maj 14, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Da li postoji resenje za skripuckanje zadnjeg amortizera? Pokusavam da ubacim video zapis kako se to cuje, ali nece nesto... Inace suv, ne curi, ali skripi kad radi... Promenio Maj 14, 2021 član Pavke_88 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14512 Napisano Maj 14, 2021 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Moras ga skinuti i podmazati caure inace ce dobiti luft, kada vec skidas amortizer (moras "okaciti" motor) ne bi bilo zgoreg skinuti i zadnju viljusku da podmazes lezajeve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12766 Napisano Maj 14, 2021 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pod uslovom da neki ležaj nije umro i da imaš nove semeringe. To se radi sve u kompletu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Maj 14, 2021 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informacijama, no da li se tesko skida amortizer? Ima li u prodaji da se nadju to lezajevi, jer bi onda sve odradio kada ga vec skidam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14512 Napisano Maj 14, 2021 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Mora se podici rep da oslobodis amortizer jer je povezan sa zadnjom viljuskom (ja sam vezao za rukohvate suvozaca) a lezajeve znam da je @Astral trazio a da li je nasao napisace kada vidi, prebegao u drugu sektu pa ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12766 Napisano Maj 14, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Obično donji šraf od trokuta zakove. Ostalo bi trebalo da ide lako. TDM (bar 900) ima specifične ležajeve. Dva idu za viljušku, tri idu za trokut, semerinzi i eventualno nove čaure. Treba ti i dobra litijumska mast. Promenio Maj 14, 2021 član Alekre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Maj 15, 2021 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno, sad imam instrukcije, pa čim mi vreme dozvoli, bacam se na posao i javljam rezultate. @bdada, @Alekre, imate piće . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 15, 2021 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Na 4tx je lako skinuti zadnji amortizer. Digne se rep motora, obesi o rukohvate samo da tocak bude 2mm u vazduhu. 2 srafa drze amortizer, jedan gore,drugi dole. Skripi ti donja caura, udje prasina u nju. Skini obe caure i operi sve lepo , nemoj mazati nikakve masti. Ocisti sve lepo i vrati na suvo. Ako namazes mast, prasina se zalepi pa se sve to zabetonira i posle je jos gore. Nemas potrebe skidati viljusku za ovaj zahvat. Ako zelis da zamenis lezajeve ili ocistis, to je vec malo ozbiljniji posao. Srafove amortizera stezi moment kljucem. Oni su od specijalnog celika, nisu obicni srafovi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12766 Napisano Maj 15, 2021 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zvezdani, kako ne treba mast? Fabrika kaže da ide litijumska, čaura i ležaj su zaptiveni semerinzima, ne bi trebalo ništa da prodre unutra. Kad god su ovakvi zahvati u pitanju, moja preporuka je da se pretrese ceo sklop. Ležajevi viljuške, ležajevi u trokutu i sve lepo da se opere i ispolira. Jeste da košta ali vidi, ako je fabrički izdržalo 20 godina, uradiš ga ponovo i miran si bar još 10. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 15, 2021 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Alekre said: Zvezdani, kako ne treba mast? Fabrika kaže da ide litijumska, čaura i ležaj su zaptiveni semerinzima, ne bi trebalo ništa da prodre unutra. Kad god su ovakvi zahvati u pitanju, moja preporuka je da se pretrese ceo sklop. Ležajevi viljuške, ležajevi u trokutu i sve lepo da se opere i ispolira. Jeste da košta ali vidi, ako je fabrički izdržalo 20 godina, uradiš ga ponovo i miran si bar još 10. I ti si u pravu. Stavim ja mast u caure i nakon 30 dana sam opet rasturao i cistio sve. Posle vratio sve na suvo i cisto i nije bilo zvukova do daljnjeg. Pa ti meni objasni zasto? Jbg. Neki put izgleda mora i mimo knjige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 15, 2021 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Данас намонтирао KOSO APOLLO GRIP. Није да ми је сад требало али пошто их гледам неколико дана нисам могао да издржим а да не инсталирам и да их пробам. Када се укључе на најаче греју ‘убијају’. Једино што ми је кум грешком узео 120мм уместо 130мм па смо комшија и ја ма стругу правили прстенове између грипа и тегова да надоместимо визуелни недостатак Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12766 Napisano Maj 16, 2021 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da nađem nigde Renthal 755. Kao da tražim mač Cara Lazara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neskez 120 Napisano Maj 23, 2021 U prolazu, 73 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: TDM 900, Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto sam probušio zadnju gumu (zakrpio je pantljikom na licu mesta), otišao sam kod vulkanizera koji je pantljiku izvukao i stavio pečurku (nije vulkanizirao), guma mi sad lagano ispušta. Pitanje za vas je da li ću napraviti sebi problem ako stavim pozadi 150/70-17 umesto 160/60-17? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12766 Napisano Maj 23, 2021 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nećeš da prođeš tehnički a fabrička dimenzija je u skladu sa geometrijom motora... Tako da, sve ti je jasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Maj 24, 2021 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Da li se neko igrao sa ogibljenjem, msm sa fabričkim ne montaža drugih........ Da li je prema svojoj konstituciji i načinu vožnje radio neko podešavanje............. .. konkretno msm da mi zatnji mekši nego na prošlom TDM-u, ništa nisam na prošlom dirao i legao mi je baš baš, pa msm da ću oko ovog da se malo pozabavim, pa da čujem preporuke. Unapred hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Maj 25, 2021 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Imam jednu molbu. Kupio sam bočne kofere V35, sad čekam da mi stigne nosač PLX347. Sad još trebam da rešim problem premeštanja žmigavaca. Molba je da mi neko ko ima te kofere uslika kako su premešteni žmigavci. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 801 Napisano Maj 25, 2021 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, stoka said: Kupio sam bočne kofere V35, sad čekam da mi stigne nosač PLX347 Pošto para sve zajedno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 25, 2021 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, stoka je napisao: Pozdrav. Imam jednu molbu. Kupio sam bočne kofere V35, sad čekam da mi stigne nosač PLX347. Sad još trebam da rešim problem premeštanja žmigavaca. Molba je da mi neko ko ima te kofere uslika kako su premešteni žmigavci. Hvala. Врати неколико страна у назад, имаш како сам ја то средио. Носачи за жмигавце су намењени за реп мотора али ја их нисам тако качио већ сам их оставио код таблица. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Maj 25, 2021 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 50 minutes ago, Marek1987 said: Pošto para sve zajedno? 410€ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...