ThePainkiller 4384 Napisano Jul 9, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Eol je napisao: Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje vezano za saltanje i sam menjac ....naime nekada pri menjanju brzina,menjac u visi stepen ide perfektno bez bilo kakvih zvukova a nekada tvrdje ulazi u brzinu i cuje se malo jace(par puta se desilo da u drugu nece da udje nego se cuje kao da kvacilo nije stisnuto ili da nije odvojilo)pa me zanima da li se to jos nekom desavalo i sta bi moglo da bude? TDM-ovi imaju prilično grube menjače i skoro svaki ima tu "boljku" da ponekad lupi kada se prebacuje (najčešće upravo iz prve u drugu). Možeš probati da malo dotegneš sajlu kvačila, možda ti i kvačilo ne odvaja skroz pa menjač teže upadne u brzinu. Kada se malo ispraksiraš, u viši stepen prenosa prebacuješ bez kvačila i onda menjač ide kao u sir... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jul 9, 2019 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan ThePainkiller,za grublji menjac sam procitao negde i to je ok,ali me vise brine to sto se desilo nekoliko puta da nece da udje u 2 brzinu krlja kao da nisam uopste pritisnuo kvacilo.....probacu da dotegnem sajlu i podmazem....meni se cini da ona pravi problem.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 9, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Moguće da se sajla otpustila pa kvačilo ne odvaja dobro... Samo nemoj da je pretegnes pa da ti proklizava lamela... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 9, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan @Eol Proveri imas li ulja dovoljno. A najverovatnije je da samo treba dotegnuti kvacilo. Gledaj da rucica ima nekih 5mm slobodnog hoda. Tdm nije honda, rad menjaca nije bas najprecizniji. Malo je iritantno prvih par godina,posle se navikne covek. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jul 9, 2019 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ima ulja proverio sam( pre 500km sam menjao ulje i filter)....danas cu se poigrati sa sajlom kvacila pa cu videti rezultate...javljam sta sam uradio .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Jul 9, 2019 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Meni hoce da teze ide kada se vraca stepen, ali i to sam sad ispraksovao koristim medju gas kao kod fapa i ulazi glatko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gooner 1 Napisano Jul 9, 2019 U prolazu, 7 postova Lokacija: Doboj Motocikl: TDM850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Potreban mi je regler za moj 3VD. Na motoru je neki zamjenski, ko zna koji, vjeeovatno neki kinez. Juce sam ubacio novi akumulator jer stari (kupljen pre godinu dana) se sam isprazni preko noci. Nakon punjenja stajao van motora, sutradan montiran u motor i nije mogao da upali. Kada sam ubacio novi akumulator drugar mi je sa voltmetrom pregledao napon i struju, i ustanovio da regler daje napon ispod 13 V. Kaze da je zbog toga najvjerovatnije stradao akumulator. Svi korisni savjeti su dobrodosli. Hvala unaprijed. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jul 9, 2019 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Hitmanle016 je napisao: Meni hoce da teze ide kada se vraca stepen, ali i to sam sad ispraksovao koristim medju gas kao kod fapa i ulazi glatko. Probao sam i medju gas ali opet nekad zeza nece u brzinu ....danas mi rece jedan lik da je mozda do korpe.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gooner 1 Napisano Jul 9, 2019 U prolazu, 7 postova Lokacija: Doboj Motocikl: TDM850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, bocca_bastard said: @zika56 ih pravi Ako on ne moze iz nekog razloga, joska ih radi. Izguglaj, Joska regleri Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10402 Napisano Jul 9, 2019 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Eol je napisao: Probao sam i medju gas ali opet nekad zeza nece u brzinu ....danas mi rece jedan lik da je mozda do korpe.... . . . možda pretegnut ili pre labav lanac? . . meni se dešavalo zbog toga, mada . .tad sam menjao ulje i dotegao lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jul 9, 2019 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Best je napisao: . . . možda pretegnut ili pre labav lanac? . . meni se dešavalo zbog toga, mada . .tad sam menjao ulje i dotegao lanac Malo sam sajlu kvacila stelovao i prvi utisak je da se malo bolje ponasa...nisam imao vremena da ga provozam vise ,samo krug po kraju...videcu sutra pa javljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1517 Napisano Jul 10, 2019 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam sajlu kvacila stelovao i prvi utisak je da se malo bolje ponasa...nisam imao vremena da ga provozam vise ,samo krug po kraju...videcu sutra pa javljamMoguće je da se sajla malo istegla, menjana je prosle godine, ali je od montiranja nisam stelovao.Uzmi spric i iglu pa je malo podmazi (sipaj ulje u buzir) kad je vec stelujes. To nikada ne moze da skodi.Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jul 10, 2019 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, Nenadbg88 je napisao: Moguće je da se sajla malo istegla, menjana je prosle godine, ali je od montiranja nisam stelovao. Uzmi spric i iglu pa je malo podmazi (sipaj ulje u buzir) kad je vec stelujes. To nikada ne moze da skodi. Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Hvala Nenadbg88 na info ....brines i dalje za ragu ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1517 Napisano Jul 10, 2019 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Nenadbg88 na info ....brines i dalje za ragu ;-)Otišlo pola srca sa njom Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12755 Napisano Jul 10, 2019 Ne silazi, 7378 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam da produžim zadnji blatobran... Nije da ne može da se uklopi ali više mi deluje nakačeno ko kapa na tarabi. Nije to-to, nije mi "kliknulo". Inače, motor je bio detaljno opran i voskiran, ovo je bilo 6km po kiši. Nije prljavo nego je sav posut peskom. Slučajno zakačih i malo ogrebah fabrički blatobran. Za vikend moram da ga tuširam i da perem lanac. No, nema veze. Cevi sam zaštitio. Ova dva titanijumska M8 idu da zamene dve rugobe na nosačima kofera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Jul 10, 2019 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ciji ti je ovo motor? Tvoj sigurno nije ovako prljav, inace ne bi spavao nocu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14500 Napisano Jul 10, 2019 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Zacudjujuce sto si selne ostavio tako da se vidi sraf, a i nije neka zastita jer ce biti "tigrasta" cev a verovatno ce i vibracije ostaviti oziljke. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4825 Napisano Jul 10, 2019 Drug član, 1549 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Meni se isto ne svidja resenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22100 Napisano Jul 11, 2019 Integrisan, 9522 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pridruzujem se ne svidjanju "stitnika" grana.. Pokinezile su motor samo tako, visak Sent from my SM-J330FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Jul 11, 2019 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Strašan izraz: pokinezile 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Jul 11, 2019 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Eol hoće posle jedno 3000km da razbije ulje, pa malo teže ide. Takođe dovoljno je da se malo tegli sajla i teže će šaltati. Svojevremeno sam imao ideju da malo zakrenem polugicu dole koju sajla povlači, za jedan ili dva zuba, pa bi za manje kretanje sajle dobili veću promenu ugla i bolje odvajanje. Nisam to nikada probao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1517 Napisano Jul 11, 2019 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan @EoI[mention=30986]mradomir[/mention] ti je predhodni vlasnik rage, pre mene. Kompletna istorija motora. ;-) Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 11, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, mradomir je napisao: @Eol hoće posle jedno 3000km da razbije ulje, pa malo teže ide. Takođe dovoljno je da se malo tegli sajla i teže će šaltati. Svojevremeno sam imao ideju da malo zakrenem polugicu dole koju sajla povlači, za jedan ili dva zuba, pa bi za manje kretanje sajle dobili veću promenu ugla i bolje odvajanje. Nisam to nikada probao. Ako TDM uspe da za 3000 km "razbije" ulje, onda to ulje nije adekvatno za njega. Takodje, polugica kvačila dole ima reper po kom se montira. Ako je sajla kako treba (nije neka kineska izvedba), lamele i ploče lamela u toleranciji i ako je ulje, koje treba da bude, u mašini (i u dovojnoj - optimalnoj količilni) ne postoji realna potreba za bilo kakvim drugim intervencijama na kvačilu osim dotezanja ili otpuštanja na samoj sajli. Bilo kakva potreba za drugim štelovanjem ukazuje na neki problem sa kvačilom i zahteva podrobnije ispitivanje (da li je sajla za zamenu, lamele, korpa...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4825 Napisano Jul 11, 2019 Drug član, 1549 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Cafe Sansa, Tasmajdanski park, 2 TDM-a su vec tu, ja i @Sachmo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Jul 11, 2019 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan @ThePainkiller to sa 3000km i uljem nije vezano za konkretno ovaj motor. Dosta ljudi se žalilo ovde na forumu da posle 3000 nije to to. Razbiju se molekuli na kraće itd... nije do motora već do ulja, ali to je priča za onu drugu temu o uljima. Takođe u ovoj temi su se ljudi javljali sa problemom težeg šaltanja, meni je pala na pamet ideja sa polugicom, jer stvarno malo fali da bude ok, milimetar, dva. @Astral je i sređivao korpu, turpijao risove, ako se ne varam. Nešto se ne sećam jel' uspela operacija? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...