ProMaster 9135 Napisano Novembar 28, 2018 Drug član, 1919 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Auuf, kakva razlika...Sent from my SM-N950F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10423 Napisano Novembar 29, 2018 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Namontirao stender...namuči se,nisam hteo da skidam grane,dva šrafa idu baš iznad njih,popustio samo na sredini...uvijaj se,izvijaj,bole ledja al' vredi... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10423 Napisano Novembar 29, 2018 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13015 Napisano Novembar 30, 2018 Ne silazi, 7434 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tragao sam dugo za nekim mazivom koja odgovara potrebama na motociklu, kako po specifikacijama tako i po pakovanju. U konsultaciji sa inženjerima iz Gdin. @expendable odlučio sam se za "FAM FOR PD2". Imaju odlične masti, jedino što nisu jasno kategorisane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Decembar 1, 2018 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan U postu o ventilima, nehotično sam naveo činjenicu koja je najčešća u praksi, ali vidim da sam pogrešio jer se tema i dalje nastavlja. Ovako, u pravu su i oni koji ukazuju na smanjenje zazora, ali to je izuzetno retka pojava i uzrokovana nepravilnom smešom goriva i vazduha. VSR ili "valve seat recession" Pojavu kod koje se događa da ventili (najčešće izduvni) ulaze u sedišta ventila nazivamo VSR-om. Problem VSR-a je smanjenje zazora između ventila i podizača ventila. Ako je proces dugotrajan ventili više ne zatvaraju kompresijski prostor i užareni gasovi prilikom ekspanzije prolaze uz ventil i jednostavno ga "spale". Celi "proces" VSR-a događa se kod visokih temperatura koje vladaju u cilindrima za vrijeme ekspanzije smeše goriva i vazduha. Kada je smeša dovoljno zasićena temperature su normalne i ventili su projektovani za takav rad. Problem se javlja u slučajevima kada je smeša siromašna tj. ima višak vazduha. Sa viškom vazduha javlja se i višak kiseonika koji se ne potroši prilikom izgaranja smeše, a to uzrokuje pojačanu oksidaciju i porast temperature (efekat plamenika za varenje). Ko ovako vozi, sledi mu generalni remont glave i ventila. Opet napominjem u praksi je rredak slučaj, zato sam i napisao prethodni post. Izvinjavam se svima koji su se zbog toga osetili povređenim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Decembar 2, 2018 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 1.12.2018. at 18:25, drtommy je napisao: Problem se javlja u slučajevima kada je smeša siromašna tj. ima višak vazduha. Sreća pa TDM nema ovih problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Decembar 2, 2018 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Decembar 4, 2018 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 5, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @Hitmanle016 Jel to prvo paljenje posle nekog vremena stajanja ili ti uvek tako teze pali? Cini mi se da malko vise kucka u radu, ali to moze biti i do loseg snimka kamere. Ako se cuje sa desne strane, to je onda korpa kvacila i kucka tako na 90% TDM-ova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Decembar 5, 2018 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, ThePainkiller said: @Hitmanle016 Jel to prvo paljenje posle nekog vremena stajanja ili ti uvek tako teze pali? Cini mi se da malko vise kucka u radu, ali to moze biti i do loseg snimka kamere. Ako se cuje sa desne strane, to je onda korpa kvacila i kucka tako na 90% TDM-ova... Da ovo je prvo, zadnji put je paljena pre 2 meseca skoro i akumulator nije vadjen niti dopunjavan, inace ovako lep pali. Hm pa mislim da ima malo da zvecka, nije gde je glava vec malo nazad sa desne strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 6, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Hitmanle016 je napisao: Da ovo je prvo, zadnji put je paljena pre 2 meseca skoro i akumulator nije vadjen niti dopunjavan, inace ovako lep pali. Hm pa mislim da ima malo da zvecka, nije gde je glava vec malo nazad sa desne strane. E ako je kod cilindara sa desne strane, tu mu je lanac bregaste. Možeš na španeru da proveriš potrošenost (istegnutost) lanca bregaste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Decembar 6, 2018 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Ne cuje mi se gde je kvacilo, kod natpisa Yamaha bas tu, a napred gde je glava i cilindar ne. Znaci bice da je korpa kvacila? Neko iskustva sa tim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1517 Napisano Decembar 6, 2018 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Ne cuje mi se gde je kvacilo, kod natpisa Yamaha bas tu, a napred gde je glava i cilindar ne. Znaci bice da je korpa kvacila? Neko iskustva sa tim?Sve dok ne bude mogao ovako da svira kolo, teraj i ne beri brigu. TDM je to Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Decembar 6, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Jel pijemo kafu/sok/caj il neko drugo zestoko pice u petak uvece na BjB zurci? M? Tdm-asi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 6, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Daleko ste mi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AleksaDeda 13 Napisano Decembar 6, 2018 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nekada Kawasaki ZZR 600 i Kawasaki ZZR 1100 a sada Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Astral a gde je zurka ??? Nego ekipo, potrebno mi je jedno pojasnjenje... Razlika izmedju 3VD i 4CN ? Prvi put se susrecem sa tim pitanjem, tek se jednu sezonu druzim sa Yamahom i rekao bih da smo jos uvek u fazi upoznavanja ... Hvala unapred !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Decembar 7, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, AleksaDeda said: @Astral a gde je zurka ??? Nego ekipo, potrebno mi je jedno pojasnjenje... Razlika izmedju 3VD i 4CN ? Prvi put se susrecem sa tim pitanjem, tek se jednu sezonu druzim sa Yamahom i rekao bih da smo jos uvek u fazi upoznavanja ... Hvala unapred !!! Na prvo pitanje imam odgovor. Na ovo drugo na zalost, nemam. Ako se dovbro secam,razlikuju se u menjacu(poboljsan na 4cn) nemoj me drzati za rec. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Decembar 7, 2018 MK Obrenovac, 564 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege bajkeri imam jedan trazeni deo za TDMa Na prodaju zadnji amortizer od TDM 850 4TX Amortizer je kao nov i upravo je bio na servisu kod Djunte ( servisiran kompletno, samo servis placen 100e, garancija godinu dana) Cena amortizera 130e 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10423 Napisano Decembar 7, 2018 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Malo se čistilo i podmazivalo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10423 Napisano Decembar 7, 2018 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10423 Napisano Decembar 7, 2018 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Decembar 7, 2018 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Uh, sviđa mi se kako sija. Nisam skidao auspuhe do sada... Jel neki specijalan posao ili samo lagano izvlačenje iz grana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13015 Napisano Decembar 7, 2018 Ne silazi, 7434 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Shoyka dobro si ovo uradio. Kako si demontirao one žabice? Sve me strah da ih ne pokrljam. Za ovo što Shoyka radi je jedini način da se taj deo lepo opere, sve je kao dupetu. Obavezno kupiti bakarnu mast i spojeve mazati. Onda je montaža demontaža pesma. Da se primetiti da ima ne baš malo fantastičnih primeraka TDM900, a to je pokazatelj koliko je kvalitetno urađen i koliko je lepo ostario. Večina je stara već preko 10 godina, neki čak i 15. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10423 Napisano Decembar 7, 2018 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, nikvuksa je napisao: Uh, sviđa mi se kako sija. Nisam skidao auspuhe do sada... Jel neki specijalan posao ili samo lagano izvlačenje iz grana? Lako se skida,odpustiš malo šelnu i samo izvučeš top...zar je drugačije kod vas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Decembar 7, 2018 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...