Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Pozdrav drugarima sa foruma,pre dva meseca sam kupio TDM 850 "97 . Pre sam imao GS 500e . E sad sve je bilo lepo, nešto mi se čuje oko lanca bregaste(moje mišljenje) može li neko da opiše taj zvuk. Inače španer ima još 5-6 zubića. Mislio sam na zvuk kad se lanac čuje.

20181025_101040.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.
13 minutes ago, staripocetnik said:

Pozdrav drugarima sa foruma,pre dva meseca sam kupio TDM 850 "97 . Pre sam imao GS 500e . E sad sve je bilo lepo, nešto mi se čuje oko lanca bregaste(moje mišljenje) može li neko da opiše taj zvuk. Inače španer ima još 5-6 zubića. Mislio sam na zvuk kad se lanac čuje.

20181025_101040.jpg

Zvuk je priblizan cangrljanju i klaparanju lanca unutra. Kad dodas gas malo se prigusi. 

Ako se cuje lanac. Zameni ga i dalje vozis bezbrizan.

Menja se i dihtung dekle ventila tom prilikom ili ako je zdrav,mozda moze i da se vrati. Kad je vec otvoreno, pregledaju se i ventili.

P.S. Lep ti je crnac, u zdravlju da se vozis.

• Svrati ponekad, 274 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice
3 minutes ago, Astral said:

Zvuk je priblizan cangrljanju i klaparanju lanca unutra. Kad dodas gas malo se prigusi. 

Ako se cuje lanac. Zameni ga i dalje vozis bezbrizan.

Menja se i dihtung dekle ventila tom prilikom ili ako je zdrav,mozda moze i da se vrati. Kad je vec otvoreno, pregledaju se i ventili.

I da se još nadovežem na ovo, retko kad sama zamena lanca reši problem. Španer je mahom taj od kojeg se kreće ili onaj sa kojim se završi kad sve to uradiš pa ti ostane još malo zveckanja u agregatu kojeg se otarasiš njegovom zamenom. Ili ćeš njegovom lakšom zamenom rešiti većinu zvuka ili ćeš komplikovanijom (lanac). Samo oba zajedno rešavaju kompletan problem i u kombinaciji sa ventilima čine većinski deo velikog servisa. Pričam ti sa pozicije: been there, done that. :) I s obzirom na cenu novog španera za 4TX u Plattneru  (18 000 RSD), preporučujem ti manuelni španer koji imaš na ebay da nađeš za 30 evrića/funti/dolara, zavisi kako gde...

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Ja sam menjao spaner i lanac, a mene je podsecalo na zvuk kao kada kucni ventilator pri vrtenju kaci onu zastitu za prste. Ali klavijature su to mora da svira

• Drug član, 1919 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Kolko je TDM-a sa sivim ramom, a oglaseni su kao 2006, jedan je čak bio i 2007. Iako sigurno u saobraćajnoj stoji 2003. Ili 2004. , ali ne vredi vole da napišu godinu prve registracije pa to ti je..

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

• Zainteresovan, 512 postova
  • Motocikl: Japanski

Svi motori koji su uvezeni iz Švajcarske imaju upisanu "Baujahre" u saobraćajnu, odnosno godinu kupovine, tj. datum prve registracije. I po meni je to jedino i bitan podatak (koliko je godina eksploatisan). 

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

3 godine je retkost, moze se razumeti da je 95 god mozda isla uporedo produkcija oba modela. 96 se prodavala stara zaliha, pa ajde i pocetak 97 ako je ostalo par primeraka kojih nisu mogli da se rese. 

Ali 98 po meni to vozilo nije imalo sta vise da trazi ni u salonu. ni u podrumu salona. Sta je pravi razlog toliko zakasnele registracije...

Ne znam da nije kao u NL mozda, prva registracija npr 5 godina kasnije, ali samo zato sto je tog momenta uvezen iz neke druge zemlje pa se to gleda kao prva registracija.

Ne o jednoj nego sam ti dao primer Stroma koji je L7, dakle 2017. je proizveden, a biće prodat 2019. Kad pogledaš na Wikipediji opis nekog motora, uvek stoji od kada do kada je išla proizvodnja. Na primer Suzuki GSX 1400, 2007. prestaje proizvodnja, naredne 2 godine prodavana vozila sa lagera. Tako je u svim civilizovanim zemljama, samo u Srbiji je osuđen na "godinu uvoza". 

• Integrisan, 9584 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Ja sam zbog takve zezancije doveden u zabludu kada sam TDM900 kupovao... Na nevidjeno preplatih tdm 900 2008god a stigao mi je 2003/04model... Blizu 4000 eura me je izasao sa carinom, porezom, ams.... Bez registracije i resto obaveza... Kada ga oglasih stavio sam 2003 god i cenu primerenu istom...

Prezervativi jesu, slažem se. Ali generalno je ta preopterećenost godištem ovde kod nas sveprisutna. Valjda zato što se sve lažira i prikriva.... 

Ja sam imao Suzuki Bandit K5, uljara koja se proizvodila samo 2005 i 2006. U švajcarskoj saobraćajnoj, AMS potvrdi i srpskoj saobraćajnoj je bio 2009. I mene je boleo penis za to, kad sam ga kupovao gledao sam samo stanje motora, servisnu istoriju, itd... A šta piše? Pa može da piše i da je 2019, ne zanima me. 

• Sviđa mi se 1

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova
pre 45 minuta, shoyyka je napisao:

Ja im'o freewinda,po ramu 98,99,a u saobraćajnoj pisalo 2004...ali znam da je stajao u salonu par godina...

Druze, jedno je sta pise u saobracajnoj, a drugo kad je vozilo proizvedeno. Svaka veca razlika od godine dana izaziva sumnju u regularnost vozila. Slazem se i sa konstatcijom da mi to nismo navikli zbog malog trzista i male kupovne moci, ali sto rece   @bocca_bastard  nije fer od prodavca da ne napise da je model 2003-4, a prva registracija 2005.god.  Ja sam imao TDM 850 3VD model 1995., a prva registracija 1998. i to sam napisao prilikom prodaje u Oglasu. Motor sam prodao za 7 dana. Sad taj sto je uzeo od mene prodaje i napisao na Oglasu da je motor 1998. misleci da ce ga bolje prodati, ali mu vec odavno stoji, jer ko se razumije i malo u motore zna da 3VD ne moze biti 1998. i odmah nesto sumnja. ;)

• Drug član, 1552 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita
25 minutes ago, N.F.S. said:

Ja sam zbog takve zezancije doveden u zabludu kada sam TDM900 kupovao... Na nevidjeno preplatih tdm 900 2008god a stigao mi je 2003/04model... Blizu 4000 eura me je izasao sa carinom, porezom, ams.... Bez registracije i resto obaveza... Kada ga oglasih stavio sam 2003 god i cenu primerenu istom...

sedim upravo u kaficu sa drugom koji zivi u Cirihu ( gledamo Djokovica :) )

On mi kaze da nije cudno da se tako neki motor ( ili auto ) koji je dosta aktuelan za prodaju ( kao na primer Ymaha TDM ) naruci u dosta priimeraka, pa prodaja istih traje po 5-6 godina.

Na primer kada je napravljen ovaj model 2003-e godine, neki auto-moto centar u Cirihu naruci 500 ili vise komada iz Japana, i oni im stizu malo po malo... E sad, desi se da u medjuvremenu izadje noviji model,  i onda se oduzi prodaja starog modela...

Ali, u Svici niko ne mulja po tom pitanju, stroga su pravila i ljudi imaju novca, pa se ne bakcu takvim stvarima.

Tako da ako u svajcarskoj saobracajnoj pise da je prvi put registrovan 2008-e godine, a proizveden je 2003-e godine, znaci da je ili bio u salonu ili u magacinu ( transportu ) do tog trenutka.

Eto nadam se da sam nekome pomogao

• Hvala 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja