Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

5ed719a97ff31af2fdb63126f4a59244.jpg4e5ef93dce7998af1efe96076938fff3.jpg6ce127e56c880a13420b5936041f39ec.jpg

Samo da pohvalim TDM-a, vratio nas je sa mora, i tamo nas je verno sluzio, nije stucnuo!! Ukupno oko 2200km za 10dana,razume se oko 1500km je odlazak i dolazak, resto je tamo obilazenje plaza, Boga mi bilo je i off road - a, ne mogu reci prijatno iskustvo, al izgurali smo i on i ja.. Tako da za one koji se premisljaju, ne morate, Tdm je pravi... Tri kofera, samo Bog zna koliko teskih, usinem se kad treba da pomerim kofer, mlada i ja, ja 110kg + mlada (ne smem da kazem ima tesku ruku) al ide uz mene, i koferi = ozbiljan pretovar, Tdm izneo bez problema... Potrosnja oko 6l, na auto putu vozen 140km/h regionalni oko 60-80km/h...

I zanimljivost, u Makedniji i Grckoj, benzin je zut, a ne providan kao kod nas. Kao nekada sto je bilo.. Inace nisam primetio bilo kakvu razliku u potrosnji sa njihovim benzinom.. Ali sam primetio da je 1,49€ /L, u Gr, ako se ne varam..

Sent from my 6037Y using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ma Lucky samo smislja kako ce na Gs-a, a zasto i ne bi, ako je u mogucnosti.. :) Vuce Tdm, ne pita nista...

• Podržavam 1

• Drug član, 512 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Ali da ste GS-om svi bi mislili da idete na put oko sveta,mahali vam i bacali cvece.

. . . a kad stanete deca bi prilazila i cekala da pocnete da prodajete sladoled iz metalnih kanti sa strane. :lol:

• Podržavam 1

• moto merkat °°, 4927 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Ali da ste GS-om svi bi mislili da idete na put oko sveta,mahali vam i bacali cvece.

. . . a kad stanete deca bi prilazila i cekala da pocnete da prodajete sladoled iz metalnih kanti sa strane. :lol:

desna je za sladoled,u levoj crna kesa,cuvajmo okolis ...     :)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 243 postova
  • Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL

Ćao drugari, samo da se prijavim da odoh sutra za Grčku na Svetu Goru - Atos! Prvo do Skoplja, gde planiram da prespavam a zatim do Soluna - poseta groblju srpskih junaka i dalje do Atosa.

Ako je neko za putom može da mi se pridruži!

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока

• Podržavam 1

Srecan put Zoxx, lepo se provedite, pazi se ulegnuca na autoputu u juznom delu Makedonije i obrati paznju na glavnu ulicu u Solunu (onu dvosmernu sto autoput ulazi u grad) ima izrazito gladak i klizav asfalt, kao ogledalo je, motor proklizava na jaci gas, kao po ledu.. Ja sam svracao i na Dojransko jezro, lepo je, jako jeftino sve, ok je za dan, dva, ima sadrzaja. Jos jednom, srecan put!!

• Svrati ponekad, 243 postova
  • Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL

Hvala Astral. Lepo je znati ovakve informacije!

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока

• Drug član, 2234 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

@Bbada: ja i kad sam sam bez kofera - ja sam u "pretovaru" !     :lol:

To je istina.. :)

A zato si se ti slikao pored GS-a - da se ogrebes za slavu i cvece?    :oda2:    :nanana:

@Bocca: pa zato moram i da menjam motor - zena mi se ljuti zbog tih "silnih" bruseva i tangi... :neznam:     :lol:

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Zna li neko oznake lezajeva zadnjeg tocka?

6203 i 6303 2X, veci ide do diska,a dva manja do lancanika. Obavezno trazi lezajeve oznake C3 sa povecanim zazorom za vece brzine okretanja. ;):)

• Podržavam 1

@Bbada: ja i kad sam sam bez kofera - ja sam u "pretovaru" ! :lol:

To je istina.. :)

A zato si se ti slikao pored GS-a - da se ogrebes za slavu i cvece? :oda2::nanana:

@Bocca: pa zato moram i da menjam motor - zena mi se ljuti zbog tih "silnih" bruseva i tangi... :neznam::lol:

:D pa volim i ja malo, ziv sam covek, sto se kaze :D

A znate li oznaku lezaja prednjeg tocka i dali je isti na obe strane?? Naravno gde vi kupujete te lezajeve? Meni izgleda krece da umire prednji, pravi onaj zvuk na oko 100kmh.. Videcu da zamenim to.

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Imam problem sa TDM 850 4TX.

Perfektan motor, uvežen iz Švajcarske, netaknut, neotvaran, svako slovo na svom mestu, da ne pričamo o drugim krupnijim stvarima,....međutim..., dok ga normalno vozim, ima lepo snage i odličan je pri preticanju, sve funkcioniše savršeno, perfektno, kao da vozim motor upravo kupljen iz fabrike, ali kad hoću malo da ga punim u obrtaje, počne da se predomišlja hoću-neću.

Prvom i drugom ga napunim u obrtaje do kraja, trećoj već uz dosta gušenja i trzaja nekako se dovučem do 8000, za četvrtu i petu je to misaona imenica. Preko 6000 obrtaja teško i sporo prelazi.

Filter vazduha mu je bio srednje zaprljan pa sam uzeo novi MEIVA. Kad sam zamenio tek tad nije hteo da ide, tada ni u jednoj brzini nije mogao preko 5500 obrtaja.

Vratim Stari filter i opet ista priča, ali je to mnogo bolje nego sa novim. Sa prljavim se može sasvim fino voziti, ali kao što rekoh kad dođe do 6000 obrtaja onda počne da se muči.

Kupio sam novi HIFLO filter vazduha i sad smo došli u situaciju koju sam opisao na početku, I i II brzinom puni obrtaje do kraja III na jedvite jade, IV i V ne ide nikako.

Gledao sam karburatore, sve je kao novo, šiberi rade, gumice-membrane elastične, ma novo novo...

Sve super, "saamoo" neće da ide ugornjem režimu obrtaja, od 5500 pa na dalje ???

Ima li ko ideju ?

Interesantno je da su ogromne oscilacije na promenu filtera za vazduhi nekako sam bio ubeđen da se u tom grmu krije zec, ali evo treći filter, i mislim da je ovaj napokon kako treba, ali eto, opet se guši i trza u III, IV i V brzini.

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

I ja sam to pomislio pošto se ponaša slično kao jedan Badit 600 koji sam ranije imao i koji je imao blokadu, ali u saobraćajnoj iz Švajcarcke piše 59 kW.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Imam problem sa TDM 850 4TX.

Perfektan motor, uvežen iz Švajcarske, netaknut, neotvaran, svako slovo na svom mestu, da ne pričamo o drugim krupnijim stvarima,....međutim..., dok ga normalno vozim, ima lepo snage i odličan je pri preticanju, sve funkcioniše savršeno, perfektno, kao da vozim motor upravo kupljen iz fabrike, ali kad hoću malo da ga punim u obrtaje, počne da se predomišlja hoću-neću.

Prvom i drugom ga napunim u obrtaje do kraja, trećoj već uz dosta gušenja i trzaja nekako se dovučem do 8000, za četvrtu i petu je to misaona imenica. Preko 6000 obrtaja teško i sporo prelazi.

Filter vazduha mu je bio srednje zaprljan pa sam uzeo novi MEIVA. Kad sam zamenio tek tad nije hteo da ide, tada ni u jednoj brzini nije mogao preko 5500 obrtaja.

Vratim Stari filter i opet ista priča, ali je to mnogo bolje nego sa novim. Sa prljavim se može sasvim fino voziti, ali kao što rekoh kad dođe do 6000 obrtaja onda počne da se muči.

Kupio sam novi HIFLO filter vazduha i sad smo došli u situaciju koju sam opisao na početku, I i II brzinom puni obrtaje do kraja III na jedvite jade, IV i V ne ide nikako.

Gledao sam karburatore, sve je kao novo, šiberi rade, gumice-membrane elastične, ma novo novo...

Sve super, "saamoo" neće da ide ugornjem režimu obrtaja, od 5500 pa na dalje ???

Ima li ko ideju ?

Interesantno je da su ogromne oscilacije na promenu filtera za vazduhi nekako sam bio ubeđen da se u tom grmu krije zec, ali evo treći filter, i mislim da je ovaj napokon kako treba, ali eto, opet se guši i trza u III, IV i V brzini.

Mozemo ovdje nagadjati sta bi moglo biti, ali je cinjenica da mu fali goriva u visokim obrtajima sto bi moglo biti radi manjih dizni zbog ogranicenja ( CH ) na 37KW. Elem da se ne patis i razbijas glavu Bokilic ti nije daleko, a on ce ti sigurno rijesiti "problem". ;):)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja