Stojke 1 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Dakle sta preporucujete? Honda CB 500 ili Suzuki GS 500? Zanima misljenje iskusnijih... Koje su raslike u....izdrzljivosti motora, potrosnji, performansama, udobnosti....itd HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Avgust 14, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan cb bez razmisljanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1416 Napisano Avgust 14, 2009 I N S T R U K T O R, 1205 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Razlika je dobra i u ceni, ali nije tolika kao u izgledu, motoru, snazi i svemu ostalom ako nisam nesto pomenuo. CB 500 ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan jbt ironija...a ja juce zamolio na chatu da se otvori tema o diskutovanju o ova dva motora inace koliko si visok? posto je GS prilicno nizak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10503 Napisano Avgust 14, 2009 Hronični Motociklopata, 7326 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan CB - Skuplji je , skuplje odrzavanje, jaci je, neznatno vise trosi... GS - jeftiniji, , jednostavniji, jeftinije odrzavanje, slabiji, malo manje trosi, vise je zastupljen na trzistu pa je lakse naci delove... u svakom slucaju koji god da uzmes neces se zajebat, dobri su to motori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za svaki odgovor. Meni je nesto privlacniji GS... Ali koliko vidim CB je definitivno bolji motor. Jel to, da su Honde u istoj klasi bolje nego Suzuki vazi za vecinu motora ?? CB - Skuplji je , skuplje odrzavanje, jaci je, neznatno vise trosi... GS - jeftiniji, , jednostavniji, jeftinije odrzavanje, slabiji, malo manje trosi, vise je zastupljen na trzistu pa je lakse naci delove... u svakom slucaju koji god da uzmes neces se zajebat, dobri su to motori Hvala, koliko tvoj GS trosi, cuo sam od ljudi koji voze taj motor razlicite price.... neki kazu i ispod 4, neki da ne mzoe ispod 5, a neki da je 5-6 prosek itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan jbt ironija...a ja juce zamolio na chatu da se otvori tema o diskutovanju o ova dva motora inace koliko si visok? posto je GS prilicno nizak... 182 cm, 75 kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan jbt ironija...a ja juce zamolio na chatu da se otvori tema o diskutovanju o ova dva motora inace koliko si visok? posto je GS prilicno nizak... 182 cm, 75 kg trebalo bi da mozes...mada bolje onda CB posto je on ipak krupniji motor od GS-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Avgust 14, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan tesko da ce da moze gs, po mom misljenju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan I bre ljudi, pa nije valjda da je problem i to sto sam srednje visine... Ja se ne razumem toliko, probao sam GSa i cini mi se da je to ok varijanta, nije mi palo na pamet da gledam visinu sedista.. Pre toga sam vozio samo Suzuki enduro 125, MZ-ove i Tomose . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Avgust 14, 2009 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha XJ600 diversion. I ja sam imao dilemu koju sam resio na ovaj nacin.Razmisli i ti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Avgust 15, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha XJ600 diversion. I ja sam imao dilemu koju sam resio na ovaj nacin.Razmisli i ti Hvala, ali sam pre za motor do 500 ccm...ne preko.... Nesto sam gledao i BANDIT 400... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Avgust 15, 2009 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan bandit 400 odmah skloni sa lite jer nema ni delova i nema bas toliko "baby bandita" u srbiji. a ako si vec probao GS-a i odgovarao ti je onda valjda mozes, mada ja sam mislio da ces imati problem radi visine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10503 Napisano Avgust 15, 2009 Hronični Motociklopata, 7326 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan ja sam visok 190cm i bas mi lepo odgovara GS, jeste nizak, ali nije kratak i kad zauzmes poziciju za voznju bas je udoban. Moj GS je 46ks (otvoren) znaci bez blokade jer ima dosta njih uvezenih iz zemalja gde im fabricki stavljaju blokade na 27 i 33ks pa ti motori trose manje jer imaju manje dizne itd. Moj na otvorenom trosi oko 3,5 lit a po gradu oko 4,5 lit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Avgust 15, 2009 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan @ biker boy: aj molim te ako mozes napisati malo opsirnije ili koliko vec mozes o GS-u posto i mene zanima jako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Avgust 15, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan stojane ako si ga probao i odgovara ti onda tu neam sta da se raspravlja,ali ja i dalje ostajem pri misljenju da je mali za svakog preko 175,ne samo da je nisko samo sediste nego je ceo nizak..... @biker boy: svaka cast ako si se smestio,ja sam iste visine i moguce da ja gresim posto ga nisam probao ali kad samo prodjem pored njega smesno mi je kolicki je...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Avgust 15, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan ja sam visok 190cm i bas mi lepo odgovara GS, jeste nizak, ali nije kratak i kad zauzmes poziciju za voznju bas je udoban. Moj GS je 46ks (otvoren) znaci bez blokade jer ima dosta njih uvezenih iz zemalja gde im fabricki stavljaju blokade na 27 i 33ks pa ti motori trose manje jer imaju manje dizne itd. Moj na otvorenom trosi oko 3,5 lit a po gradu oko 4,5 lit Dal je moguce da tako malo trosi, jer ja sam cuo price da ne moze ispod 5 da trosi... Ljudi, meni taj GS odgovara. Nije mi bio mali APENAC 6, pa nece ni GS 500. Nadam se...!!! Ono sto me ZANIMA, je kakve su performanse tog motora, koliko prelaze, imaju li neke falinke, dali su za duze staze, kvare li se?? PLUS....zanima me moze li da se na ovim starijim modelima 90 - 95 menja guvernala, moze li kako da se preprave nosaci i da se stavi klasicna guvernala, tako da se malo uspravnije sedi ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10503 Napisano Avgust 16, 2009 Hronični Motociklopata, 7326 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @karaula: i meni kazu da motorcic smesno izgleda ispod mene, ali meni je stvarno udoban, recmo pre neki dan sam vozio drugarov Kawasaki ZX6R 636 2004 god. i smorio sam se, on jeste veci, siri, ali je kratak i jako mi je bio neudoban, GS500 mi je mnogo bolje lezao..iako sam na moj GS stavio dvodelni sportski volan direktno na stapove pa je jos nizi. Sta da vam kazem, ako nemate bas veliku platu, GS 500 je IDEALAN, jer ne zahteva puno para za odrzavanje, jednostavan je, ima 2 diska, 4 ventila, 2 cilindra, vazdusar, zato ga ja i zovem "sirotinjski japanac" promenio sam nekoliko motora i skontao sam da mi GS najvise odgovara u finansijskom smislu, imam ga vec godinu dana, utukao sam 6 000km u njega (sad ima 39 000km) i NIKAKVIH problema nisam imao, samo redovan servis i nema frke, GS staje samo kad nestane goriva GS se proizvodi skoro vec 30 godina, poceo je kao GSX 400E 1981 godine, pa je porasao na 450ccm (GS 450E), i 1989 god. su ga podigli na 487cccm i to je ostalo do danas (GS 500E) masina je ostala skoro ista, samo su karbovi i cilindri menjani, tako da cisto sumnjam da bi proizvodili nesto skoro 30 godina da ne valja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Avgust 16, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je to... bas ono sto sam trazio... E sad, ja trenutno vozim Suzuki enduro TS 125, 2-taktni 1990 god... Koliko najvise da doplatim za GS koji je 1996 god ? To mi je neka kombinacija iskrsla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Avgust 16, 2009 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan samo da se zahvalim biker boy-u, zahvaljujuci njemu sam definitnvno odlucio da cu uzeti GS-a kao sledeci motocikl Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Avgust 18, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima koji su bili za GS 500, juce sam ga kupio, presao 42000 km, 1995 god, lepo ocuvan, zamenio za SUZUKI TS 125 koji je 90 god.....i doplatio 500 eura. Dobio sam i rezernu gumu, i vizir... http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=38948&trazi=1&ur=1&model=0&tip=gs500&m=Suzuki-gs500e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10503 Napisano Avgust 18, 2009 Hronični Motociklopata, 7326 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu ljudi , drago mi je da sam bio od neke pomoci Sve najbolje i PUNO km bez kvarova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Avgust 19, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu ljudi , drago mi je da sam bio od neke pomoci Sve najbolje i PUNO km bez kvarova... Samo mi jos reci u kom polozaju cesmice za gorivo je: rezerva benzina, nivo benza iznad rezerve, i kad je ugaseno....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2411 Napisano Avgust 21, 2009 Andragog, 4985 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nek je sa srecom ,bez kvara i pada.!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...