Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje za farbare: priprema i farbanje repa, cena?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 271 postova

Zanima me kolika bi bila realna cena za zavrshetak zapochetog rada na mom repu?? Radio sam ga sam, medjutim imam rok do kada moram da zavrshim motor pa vishe nemam vremena za ovo, a ishlo je i suvishe sporo jer ipak nisam pro. ::) Rep sam radio od stakloplastike. Sve konture su izvuchene. Sa gornje i bochnih strana sam ishmirglao i izgitovao, dok sa donje nishta nije obradjeno. Ipak slike govore hiljadu rechi.....

Za farbanje sam imao na umu dvobojnu shemu. U pitanju je crno-bela shema, gde je crn deo ugrubo zadnje sedishte dok je prednje u belom delu.

Molim Vas da ponude dajete ovde ili na pm! Unapred zahvalan, Nikola.

post-1587-12879044889255_thumb.jpg

post-1587-12879044889852_thumb.jpg

post-1587-1287904489036_thumb.jpg

post-1587-12879044890864_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Druze, izvini sad ali imam jedno strasno glupo pitanje, ali zar ti nije bilo lakse (a predpostavljam da ce na kraju ispasti i jeftinije) da si vec kupio gotov rep oko koga ima minimalne pripreme za farbanje na sastavu nego sto si ovo pravio pa sve mora da se "presvlaci" gitom i da se izvlaci dosta da bi bilo ravno a onda ce rep vec biti dosta tezak i postojace velike mogucnosti da puca git itd.?

A ako mi se dobro cini, ovaj rep je slican repu npr. od K5-6-7-8 ili R6 2006-7.

Guest farbach

pocetak repa je R1 '98, a kraj MV? Ovo bi trebalo srediti pa skinuti kalup i onda izliti zdrav odlivak. Ovako ce biti previse gita. Nezahvalan posao. Jedinanada ti je neko mladji zeljan dokazivanja.

Ima istine u svemu tome shto ste rekli, to jeste bio rep od neke r6-ice ali mi se jednostavno nije svidjao ::), kao ni ostali modeli pomenute suzane itd. Sve ima svoje, ali nisam ga pravio da bi izgledao kao k5-6-7-8 ili neki drugi R nego sam pokushao da napravim ono shto se meni svidja i shto bi (po meni) chuchnulo na mom motoru. Puno je tu bilo razmishljanja, da ne davim, jednostavno nacrtao sam ga i krenuo da radim. E, najveci zajeb koji sam napravio je taj shto sam ipak iseckao i iskoristio pojedine delove starog repa (r6) koji su mi u dovoljnoj meri sjebali konture kakve sam hteo da napravim i tu sam ispizdeo! E onda je bilo "evo vec je kraj sezone a ja se za*ebavam sa plastikama" pa sam hteo samo kako god da ga zavrshim, sednem vozimmm....... pa kad jednog lepog dana (nadam se kishi! ;D) mi dune ga napravim onakvog kakvog sam ga i zamislio onda opet jovo na novo, ali ovaj put sa mnoooooogo vishe iskustva! Sve u svemu nije mi zhao ali mozhe bolje!

@Brrka - nije ispalo jeftinije, ali bi definitivno bilo lakshe! MNOOOGO! Postoje ljudi kao ja, koji sve vole da chachnu-probaju, i shto znaju i shto ne znaju, ali uvek je na kraju ogromno zadovoljstvo! Sada makar znam gde sam greshio i kako to da ispravim. Razmishljao sam o tvojoj radionici za taj drugi rep, ali kad bude bice.... bicesh blagovremeno obaveshten! ;)

@farbach - SVAKA CHAST! MV mi je bio polazna tachka kao ideja za taj zadnji kraj, naravno radikalno ublazhenih linija, ali su mi ovi R6 bokovi sve usrali! Drugi put ce biti mnoooogo bolje! OBECAVAM! ;D

I na kraju, zavrshni rezultat:

post-1587-12879047803615_thumb.jpg

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Mogu ti reci da je prilicno dobro ispao na kraju.

A kad dodje zima, polako, bice dosta vremena....  ;)

jos neke slicice

i MAJSTOR se oglasio! ;D Sve pohvale za rad! Izvukao me iz sranja...

Mogu ti reci da je prilicno dobro ispao na kraju.

A kad dodje zima, polako, bice dosta vremena....  ;)

A na zimuuuu... joj, pa ne smem ni da pomislim shta cu sve da mu radim! ;D Bice to iznenadjenje i za mene samog!

Pozdrav svima! ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja