Sablast 0 Napisano Jul 17, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB600F Prijavi odgovor kao problematičan Molim postovane clanove foruma da me posavetuju i predloze mi ko moze da mi pomogne pri kupovini motora, naravno uz novcanu nadoknadu.Neko sa velikim iskustvom ili poznavalac moto mehanike. Mene licno interesuje da pogledam jednu Apriliu RS i jedan Suzuki RG. Iako vozim auto vec 14 godina o automehanici jos nesto i znam, ali sa moto mehanikom se ne bih zezao. Unapred zahvaljujem. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Jul 20, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan mozda ti ovo pomogne da sam odradis posao: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=15288.0 odlicna tema. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sablast 0 Napisano Jul 21, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB600F Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Zli, bas lepa tema ali nekog ko nikada nije kupovao ni auto ni motor moglo bi da navede na to da bude i previse oprezan kada kupuje. Na primer za svaki zvuk, koje uzgred receno mi pocetnici ni ne razlikujemo digla bi se panika ili sumlja da nesto ne valja. Citiram: "Oslusnite kada se zagreje motor zvukove iz masine, svaki motor radi drugacije, kod nekog motora je cak i normalno da se cuje korpa na leru, primarni lanac itd." Znaci ipak treba neko ko zna i ima makra malo iskustva sa razlikovanjem zvukova u radu motora(agregata). U svakom slucaju hvala na savetu, ovakvi tekstovi koliko god da su kompleksni za nekog ko tek pocinje znace mnogo. Iskreno mnogo me cudi da u nasem moto svetu nema organizovane pomoci kada je ovo u pitanju, sa naravno novcanom nadoknadom za datu pomoc. Svi nesto kao ovaj poveo ortaka iz vojske onaj poveo brata od tetke..itd. Ja vala nemam nikoga. Valjda ljudi nece da snose odgovornost, mada ako se to u pocetku dogovori da onaj ko gleda ne snosi odgovornost onda je sve u redu sa dogovorom. Pozdrav. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1043 Napisano Jul 21, 2009 Drug član, 3007 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Koje su kubikaze te zveri sto si resio da pogledas? 125? 250? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sablast 0 Napisano Jul 21, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB600F Prijavi odgovor kao problematičan Aprilia RS 125 i Suzuki RG 125, mada iskreno cekam pare od prodaje YUGA, ali volim sve da pripremimi i uradim unapred.Bas mi treba neko da mi pomogne u proceni motora ali kapiram i ljude da im nije svejedno da pomazu pri takvoj kupovini.Ja i nisam covek koji bi bilo sta zamerio nekome cak i da mi kaze da je motor dobar a ispostavi se drugacije, jer ne moze niko da otvara agregat i prpverava cilindre bregastu i slicno, ali mozda neko drugi ocekuje odgovornost od takve pomoci. Ja sam od onih "Znam da nista ne znam" pa se tako i ponasam a neko ko je mehanicar ili godinama vozi motor moze samo da pomogne pri kupovini a nikako da odmogne. To je to. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Jul 21, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ja bih ti predlozio da te motore/bicikle zaobidjes u sirokom luku i da potrazis neki od 600 cc Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tadijasid 16 Napisano Jul 21, 2009 U prolazu, 35 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice ovog teksta veoma je koristan, mozes vecinu stvari proveriti i sam bez strucnog lica.Sem onog u vezi primarnog lanca, belog dima iz auspuha jer je to bazirano na 4t motorima a te sto hoces da gledas su 2t nemaju lanac i normalno je da dime na auspuh ne puno al dime!Jedino sto te mogu posavetovati kad sve preglede odradis po tom tekstu obrati paznju na to kako pali 2t motor mora da pali na zub ako je dobar motor i nesme da zveci ni sitno zveckanje.To mozes proveriti tako sto mu zavrnes gas na leru (nemoj preterivati) ili jos bolje u voznji isto zavrni ga u recimo trecoj brzini i kad udje u obrtaje pusti gas ako zazveci ne valja.Ako ne zveci i lepo pali znaci da je dobar toliko od mene nadam se da sam ti pomogao ako ne nadjes nikog da ide sa tobom srecno! P.S.Jos neka ne pisana pravila ako padnes sa motora pu pu pu kupio si ga, ako se motor pokida nemas nista sa tim! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sablast 0 Napisano Jul 21, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB600F Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima, dosta su mi pomogli pogotovo ovi vezani za zvuk 2T motora cega zaista nisam bio svestan. Takodje i savet vezan za dimljenje iz 2T masine jer se kod auta benzinca toliko najezim kad vidim beli dim na iberlaufu, da sam potpuno zaboravio da ovi 2T motori moraju da dime jer koriste mesavinu. Eto to pokazuje da ipak nije lako da covek sam kupuje masinu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sablast 0 Napisano Jul 21, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB600F Prijavi odgovor kao problematičan Ako moze SSZGO da mi kaze zasto misli da preskocim ove motore. Meni je to padalo na pamet dosta puta ali svi iskusniji vozaci savetuju da se ne zanosim tim kubukazama jer vuku na brzinu a i tezi su. Shvatam da je to mozda cudno nekome ko vozi R1 ali SSZGO ako mozes da mi obrazlozis bio bih ti jako zahvalan. Pozdrav. Hvala svima na pomoci jos jednom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Jul 21, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad tad motor od 125 ili 250 kubika ce ti biti slab. Veoma brzo ces se zasitit relativno slabe masine i trazices nesto jace, udobnije, pouzdanije, nesto za duza putovanja, bez velikih vibracija itd, itd. Moj ti je savet juri nesto od 400 ccm pa navise! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Jul 21, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet ti je kad nađeš motor u oglasima koji ti se svidi, lepo kameru u ruke, prelepi mu tablicu (da ne bude ljutnje) i snimi ga iz svih mogućih uglova, kako pali hladan, kako kada je ugrejan... Okačiš snimak na net i onda ga postuješ u ovoj temi i ako ga ljudi aminuju kupuj i vozi. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Jul 21, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet ti je kad nađeš motor u oglasima koji ti se svidi, lepo kameru u ruke, prelepi mu tablicu (da ne bude ljutnje) i snimi ga iz svih mogućih uglova, kako pali hladan, kako kada je ugrejan... Okačiš snimak na net i onda ga postuješ u ovoj temi i ako ga ljudi aminuju kupuj i vozi. Bas ce preko snimka da se cuje dal mu nesto fali ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Jul 21, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne razume džaba mu i stetoskop. Pošto je rekao da nema koga da povede ovo mu je najbolja alternativa. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Jul 21, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav! moj odgovor u vezi jaceg motora je,cek da pogledam koliko imas godina,aha,dobro,odmaK da batalis tih 125/250... u pravu su kolege. po meni je najbitnije da probas neki motor to jest da najpre vidis polozaj sedenja...dzabe se meni svidja neki motor kad sam ja sa otprilike 190 kao buva na q kad sednem na njega...nista mi nije potaman. ne znam dal je po tvom ukusu ali je po meni neka honda ,suzuki ili kawa od 500 ili pak neki oklopljeni naked od 600 pravi izbor. kupi u stvari ono sto ti se bas svidja a nemoj se plasiti prejakog motora-gas ti nece odvrnuti komsija vec ti sam. i ne opustaj se -kazu da se najgore greske prave izmedju 5000-10000km. p.s.ovi sto su misle da ukucaju odgovore tipa kakve veze imaju godine sa jacinom motora, nek batale,jer ce im se samo kazati kad,nazalost, dobiju koju godinu vishe. p.s.2.sad sam tek video onu tvoju drugu temu koju si pokrenuo...ti znaci uopste nisi vozio motor... mozda ne bi bilo lose da pocnes sa necim slabijim...ipak. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Jul 21, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan koliko se secam rekao si da volis sportake?....moja predlog je zxr400...savetuju te da ce ti 125/250 brzo dosaditi,mislim da ovo sigurno nece... http://www.motorcyclespecs.co.za/model/kawasaki/kawasaki_zxr400%2094.htm ....imas i ceo sajt posvecen samo ovom modelu http://www.zxrworld.co.uk/zxr400/main.htm Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Jul 21, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan moram priznati ,meni se jako dopao ovaj predlog...s obzirom da si naveo sta preferiras. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Jul 21, 2009 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Imam i ja predlog: dakle svakome se desavaju omaske, pa i majstorima, pravim, a i "onim", postoje skrivene mane, a i one ne skrivene. Moj ti je predlog dobro zagledaj motor da nije krivljen, pa ispravljan, varen i preradjivan, ako je padano sa njega, a skoro sa svakog jeste, pogledaj ostecenja nije smak sveta, te plastike se farbaju i lepe, obori cenu na taj racun i znaj da su stanje, godiste i kilomertaza odlucujuci za svako vozilo. Dakle sam stisni petlju i odluci, kako god da odlucis naucices nesto, a ako ti nije do toga onda pare u sake pa u prodavnicu! Srecno! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tadijasid 16 Napisano Jul 21, 2009 U prolazu, 35 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Evo i nesto 2t Aprilia rs 250 140kg, 60hp motor ide kao mutav za tu kubikazu imao ga je moj drugar ja sam ga vozio nekih 400km znaci lepo se vozi, ide dobro, koci super (brembo kocnice) a i ne izgleda lose. Meni je mali, visok sam 186 pa smesno izgledam na njemu ali je motor skroz ok ide 200 bez problema. Ako hoces 2t ovo ti je najbolje resenje po meni. P.S. Umalo da zaboravim, jedina mana je kurbla nema alnaser! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Jul 22, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ma kakav 250 kakav 400 kakvi bakraci pa jeste vi ljudi vozili motor u zivotu sta pricate ovu vurunu da uzme rs 250 ili zzr 400 ??? pa jel se to igde prodaje, pa ovaj rs je za trke motor, ako je jos neki ostao u prodaji raspada se, a i prodace se na kukovo leto koliko je cenjen. kupis ga za ceo zivot. a o 400 cc , sta je to, pa jel to postoji kod nas uopste. i da naletis negde na to, ako neki deo rikne odma ga bacis u provaliju. 4 reci za tebe imam: r6 gsxr ninja cbr 600 kuba MINIMUM a mozes slobodno i o 1000 da razmislis, jer 1000 je jos i mirniji motor od 600 ako nisi mentol/lozana Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Jul 22, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan zaboravih da spomenem: hornet bandit z750 fazer Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tadijasid 16 Napisano Jul 22, 2009 U prolazu, 35 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Covek je tek polozio a kategoriju jel treba odma na r1 da sedne ili mozda bolje na hayabusu ??? A ta Aprilia je replica kao sto pise ima far,zmigavce, registruje se sto znaci da nije trkacki motor! Niko njega ne ubedjuje sta da kupi sam je covek rekao da hoce 125cc a ovo je jos jace od toga. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Jul 22, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a ti mislis da r1 ne moze da vozi neki pocetnik? ukoliko ima zdravog razuma da ne zabode gas do daske, mislim da problema nece imati. pogotovo sto covek vozi kola dosta dugo i poznaje saobracaj. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tadijasid 16 Napisano Jul 22, 2009 U prolazu, 35 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Ne mislim da ne moze, samo nebi preporucio nikom bez iskustva takav motor! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sablast 0 Napisano Jul 28, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB600F Prijavi odgovor kao problematičan Drugari hvala na savetima, evo bas juce polozih "bez greske za A" i sad cu valjda uzeti neki motor pa onda ide pravo ucenje. Vidim ovde dosta oprecnih misljenja, pa da kazem i ja mozda nesto sto sam zakljucio. Dosao pre neki dan jedan momak da mi sad ne spominjem ime, sto ga sponozorise moja firma za MOTO Gp koji se odrzava kod nas sad 7-8 ne znam tacno datum. Dodje on tako sa YAMAHOM R6(njegov privatni motor iako on isti taj model vozi i na trkama) i pitam ga ja da sednem malo da vidim kako je to bas na jakom motoru. Iskreno posle sedenja na Mopedu SACHS 125cc ne znam da li bih mogao da iiskontrolisem toliku tezinu motora u nekoj zeznutoj situaciji. Mozda gresim ali ipak mi deluje da meni vise trenutno prilici da vozim APRIL RS 125 ili neki SUZUKI RG 125. Ne znam mozda gresim, sto kaze SSZGO koliko god da je jak motor to je kao i auto. Mislim za sebe znam sigurno da mi sad neko da Porsche Carreru novu mozda bih je vozio za nijansu brze od moje Zastave ali ne bih se izivljavao. Opet sa druge strane mozda je sve u coveku, ali kada je motor u pitanju mislim da se nije zezati sa zivotom kad si bas neiskusan, sto kaze Tadija. Nekako svako od vas mi deluje dosta ubdeljivo sa svojim argumentima pa moram oprezno i da razmislim. Ja bih najradije neku zlatnu sredinu od 250cc ili 400cc, ali u klasi sportskih motora na nasem trzistu skoro da i nema takvih a iskreno ne bih da idem u Nis ili Vranje da kupujem motor iako moze da se nadje svakakvih motora sirom Srbije. Svima hvala na savetima jos jednom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...