fibra 345 Napisano Jul 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Eto, koga zanima hemija i detalji, stampar je sve lepo i precizno objasnio. Semu CDI-a vec sam vec negde video, ali cini mi se da postoje neke specificne komponente. Projektovati plocicu je najmanji problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jul 16, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ispravka: origina CINOL je "brez kiselinski" ali je svejedno neupotrebljiv za elektroniku. pod dva, batali kopiranje originalnog CDI naletećeš na hibridić na keramici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jul 16, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kutijica je inače sr@nje, ništa naročito. ima na netu cdi-jeva za smogradnju sa picem ili atmelom jako dobrih. e, da , kako je krenulo ni ono 60:40% za Sn neće uskoro da važi. ode na 97% Sn i 3 % Cu ili Ag, ma ništa ne valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jul 16, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i shema i jos dosta toga: http://www.transalp.de/technik/pd-technik/reparaturen/zuendbox.php Stampana plocica jeste najmanji problem.Malo veci problem je gde nabaviti MB4213 koji je regulator ugla pretpaljenja. Sledeci problem je transformator u pretvaracu napona,gde nabaviti tako malecko jezgro,a ako cemo da pravimo original,onda bas mora taj trafo. A treci problem je ona keramicka plocica koja je zaduzena za pogon malopre spomenutog transformatora. E kada se rese ova tri problema,proizvodnja moze da pocne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 17, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Šteta što je sve tako,kad su ga tako zakomplikovali mogli su malo bolje da zaleme konektore a ne da im se pojavljuju ladni lemovi kosooki žuti to rade namerno.... Ne rade to Japanci namerno, i dobro je zalemljeno nego je stvar u poziciji CDI-a na modelima do `94 godine. Sediste vrsi pritisak na CDI i lemovi popuste. Od `94 CDI su postavljeni u lezeci polozaj i problem je resen. Veoma jednostavno. kutijica je inače sr@nje, ništa naročito. ima na netu cdi-jeva za smogradnju sa picem ili atmelom jako dobrih. Gujo, da li si nasao te seme bas za TA/AT ili su u pitanju neki univerzalni CDI? Daj neki link ako ti je pri ruci... Da li se CDI medjusobno, i u cemu razlikuju kod 4T/2C motora? Kontam da je sve manje vise isto osim konektora. Kako je CDI za nase masine dosta skup, jako lepo bi bilo da si napravimo rezervni koji bi mogli da nosimo sa sobom. Kao sto Joska nosi regler za ne daj boze. Na terenu tesko da moze da se preleme konektori ako nemas, kao ja, gasnu lemilicu sa buvljaka (700 din). E, sad bonsek vec ne nosim sa sobom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Jul 18, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan Ej drugari, trebao sam jutros da krenem na more ali avaj, jutros mi je crkao cdi na transalpu. Reshenja koja su mi pomogla do sada vishe ne rade... Treba mi ili popravka ili polovan/nov CDI shto pre pa da sustignem drugare... Inache propade odmor a ja cu dozhiveti nervni slom... Ajd na ivan.rusic@gmail.com ili 063/336-500 ili ovde ideje predloge ili shta god. Ja sam u bg. Unapred hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jul 18, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kako znaš da je crkao a da nije zezalica sa odvaljenim lemovima? gde si u bgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Jul 18, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan pogreshno se izrazih, lemovi su u pitanju... kad pritisnem prstom plastichni konektor odozgo i sa strane upali se cilindar i obrtaljka poskochi i motor vrti u leru i preko 4-5iljada obrtaja.. tj sve radi kako treba.. probao sam drugarov cdi i sve radi ok... nije problem u kablovima... samo cdi konektor ne radi.. e sad... nadjoh cdi u solunu za 120 € i to cu sigurno kupiti. ali ne znam dal da utovarujem motor na voz pa da dole zamenim to.. ili da se neka dobra dusha aktivira danas ili sutra i zaradi neki € ja sam na karaburmi.. motor mogu da upalim al ne mogu da ga vozim osim neshto blizu na zalet jednim cilindrom pa ler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jul 18, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ajd donesi meni (imaš baš 23-ojku do vidikovca) da se sredi . ostalo na pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6405 Napisano Jul 18, 2009 Enduraš, 6386 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ajde ljudi pozajmite coveku CDI na 10 dana da mu ne propadne odmor. Rusicu, ako pasuje od afrike, ja cu moj da ti pozajmim da preguras odmor, mogu da zamislim kako bi poludeo na tvom mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jul 18, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan aco, dovoljno je da sedne na 23-ojku i dodje do mene. još ako busman vozi eto uzivanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Jul 18, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan evo proveravam iz kola poruke, hvala ljudi, ja vec zapichio ka Joski da madjionichar odradi svoju tachku josh jednom hvala obojci, nadam se da sutra krecem u sunchane krajeve (na motoru a ne glupom vozu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jul 18, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Cdi sredjen,morala se prelemiti cela ploca.Sada ne prekida.SVe to smo zalili pivkanom,da dugo traje ;D Odmor moze da pocne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 18, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Super, nisi mnogo izgubio od odmora. Sretan put! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Avgust 8, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan riknuo i meni CDI, jel ima neko neki viska ili zna gde mogu da nadjem rusic, preko koga si nasao u solunu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Avgust 8, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan neka luda ulichica... polovno, kradeno, novo... uglavnom sve ima i sve mozhe da se nadje... pitacu ove moje dole kako se zove ulica pa cu upucam na mapi zastavicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Avgust 12, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan neka luda ulichica... polovno, kradeno, novo... uglavnom sve ima i sve mozhe da se nadje... pitacu ove moje dole kako se zove ulica pa cu upucam na mapi zastavicu... Odysesos street, tu se sve desava oko moto opreme i delova. Trazi Spirosa, zna srpski, kul je tip i pomoci ce svakom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...