Jump to content

Moto Zajednica

Neæe U 2-Gu Brzinu. - Ninja 250R..

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

Kad sam skinuo akumulator sa motora i parkirao ga do proleæa, posle nedelju dana kada sam hteo da ga ubacim u 5-tu brzinu i provrtim toèak jedino je hteo u prvu brzinu, od 2-ge pa naviše nikako. Ima li neko ideju šta je u pitanju...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE
Kawasaki Ninja 250R' date=' 2005.[/quote']

Imao sam taj motor i isti "problem". Kada je izgasen motor, mjenjac mozes ubaciti samo u ler i u prvu brzinu. Ovaj motorcikl se na gurku pali u prvoj a ne kao vecina motora u drugoj. Ne znam zasto je to tako ali zanm da je to na tom motoru potpuno normalno, bez brige :wink:

Jesi li ga uvezao iz Amerike? Posto se on odavno ne pravi za nasa trzista?

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9
Kawasaki Ninja 250R' date=' 2005.[/quote']

Okaci sliku svog motora, ako ti nije problem, bas me interesuje kako izgleda...

OK baš sam se utripovao šta je sad, taèno hoæe samo u ler i u prvu kad je ugašen, možda je to neka mera sigurnosti ko bi ga znao. Pa ne znam da li da ga palim preko zime mislio sam samo da provrtim povremeno toèak ali to neæu moæi. Ako sipam ulje u otvor sveæice koliko da sipam zna li ko? Uvezen je iz Amerike ove sezone. Evil_Zo kakva su tvoja iskustva sa ovim modelom, mane-vrline i ima li delova ako ne daj bože zatreba pošto se ne pravi za naše tržište. On se pravi od '88 valjda i isti su valjda delovi kao i za GPX250R tako da se nadam da veæina stvari paše i od starijih modela. Evo slika ... album_pic.php?pic_id=1868album_pic.php?pic_id=1869

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600
Kada je izgasen motor' date=' mjenjac mozes ubaciti samo u ler i u prvu brzinu. [/quote']

Kod mog GPZ-a je isto tako .

OK baš sam se utripovao šta je sad' date=' taèno hoæe samo u ler i u prvu kad je ugašen, možda je to neka mera sigurnosti ko bi ga znao. Pa ne znam da li da ga palim preko zime mislio sam samo da provrtim povremeno toèak ali to neæu moæi. Ako sipam ulje u otvor sveæice koliko da sipam zna li ko? Uvezen je iz Amerike ove sezone. Evil_Zo kakva su tvoja iskustva sa ovim modelom, mane-vrline i ima li delova ako ne daj bože zatreba pošto se ne pravi za naše tržište. On se pravi od '88 valjda i isti su valjda delovi kao i za GPX250R tako da se nadam da veæina stvari paše i od starijih modela. Evo slika ... [img']http://www.bjbikers.com/forum/album_pic.php?pic_id=1868[/img] album_pic.php?pic_id=1869

Motor ti je prelijep! :kul: Cuvaj ga kao oci u glavi! Ako ga budes redovno servisirao po User manualu, nadzivjece te! Jako dobar motorin, jako brz za svoji kubikazu, izuzetno okretan, jako lagan, ma milina za voziti. Uzmi pa ga jednom u dvije nedjelje upali, neka radi do radne temperature, a bilo bi dobro da ga malo provrtis oko garaze, a ako ne to onda ga pomjeri s mjesta zbog guma. Koliko vidim ovo tvoje je skoro novo, tako da sto se tice ozbiljnijih popravki i intervencija, toga nece biti jos dugo dugo vremena. Samo servisiraj po User manualu i uzivaj! :kul:

Po statistici sa interneta od 160 do 185 km/h svugde piše razlièito, mada ga ja vozim laganica. U saobraæajnoj piše 30KW mada mislim da ima malo manje, 2cilindra(twin) sa 8V i 2 izduva. Ima 137kg. bez goriva.

• Svrati ponekad, 189 postova
  • Motocikl: Tracer9 GT '23

Neki modeli Kawasakija imaju sklop u menjacu koji nedozvoljava da se iz lera ubaci u drugu brzinu, jedini nacin je da se zavrti tocak i tada da se povuce poluga menjaca. KLE je tipican primerak a Z 750 vec moze da ide direktno u drugu.

Zasto je to tako neznam !

Po statistici sa interneta od 160 do 185 km/h svugde piše razlièito' date=' mada ga ja vozim laganica. U saobraæajnoj piše 30KW mada mislim da ima malo manje, 2cilindra(twin) sa 8V i 2 izduva. Ima 137kg. bez goriva.[/quote']

Ja sam ga vozio 170 bez problema. Meni je u saobracajnoj pisalo 44 kW :? Motor ima 8 ventila, dvije bregaste i vrti se u 18000 obrtaja...

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: GW

Z750, 2004- ne moze u drugu dok je ugasen. Samo ler i prva.

To je ocigledno tako napravljeno. KLR koliko me secanje pamti je mogao da prodje svih 5, ali je on 96to godiste bio. Tj. jos uvek je, ali ne u mojoj garazi :)

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Hm, moj motor ide do 6. i nazad ugasen, bez problema.... dcNiko, jel se tebi ugasio motor na raskrsnici Takovske i Lole Ribara pre par meseci, pa si imao problem da upalis?

Jeste,blam me i da kažem šta je bilo recimo da sam prekinuo dotok goriva iz gluposti kad sam ga parkirao i zaboravio da vratim prekidaè tako da nije imao dotoka, pamet za sledeæi put, ima vremena nauèiæu,vozim motocikl tek mesec dana pre toga sam imao skuter... SCI ili neko drugi ko je vozio - kakav je kawasaki EN 500, mane-vrline, svidja mi se na oko, možda to bude moj sledeæi izbor ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja