Jump to content

Moto Zajednica

potreban alat za specificnu maticu!!! HITNO!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 208 postova

LM treba mi alat koji odvrce ovakve matice, neki cevasti sa pipcima ili neki oblik gedore... Obicno se ove matice skidaju srafcigerom i cekicem, ali kod keeway-a je u nekom udubljenju gde se nemoze odpustiti ovom metodom i zato mora biti neki alat cevastog oblika...

Da li neko ima ovaj alat da mi pozajmi ili zna neko gde moze da se kupi? Pozeljno je jos danas da dodjem do njega, da sastavim drugu taj motor kome menjam lamele...

Hvala...

post-1066-12879040263029_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

LM treba mi alat koji odvrce ovakve matice, neki cevasti sa pipcima ili neki oblik gedore... Obicno se ove matice skidaju srafcigerom i cekicem, ali kod keeway-a je u nekom udubljenju gde se nemoze odpustiti ovom metodom i zato mora biti neki alat cevastog oblika...

Obicne se ovakve matice odvijaju ovakvim kljucem a ne srafcigerom i cekicem  :D

255.jpg

Ali nisam imao prilike da vidim cevasti kljuc za odvijanje ovih matica. Zao mi je sto ti nisam pomogao. Mozda mozes da pozoves neke firme koje prodaju alate (npr. Hahn-Kolb 011/2078-264) mada mislim da je to specijalan alat i da ga neces kod njih naci.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Nadjes cev odgovarajuceg profila, brusilicu u sake pa napravis . Pola sata posla !

to jeste poslednja varijanta  ako do sutra ne nadjem alat...

jbt kako bre niko nema? kako bre ljudi odpustate te matice na korpama motora? manje vise svi imaju takve matice?? sta, zar svi srafcigerom to odvrcu? :)

• Drug član, 1359 postova

jbt kako bre niko nema? kako bre ljudi odpustate te matice na korpama motora? manje vise svi imaju takve matice?? sta, zar svi srafcigerom to odvrcu? :)

ja koristim duraluminijum u takvim sitvacijama ne safciger on ostecuje maticu

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Jok brate odu lepo kod majstora  ;)

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Pa kakav je to majstor za motorcikle ako ne može mušteriji da skine lamelu ili šta god da drži takav šraf

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Takva matica se cesto koristi kao sigurnosna matica na zadnjim viljuskama.  Ja sam moju napravio od gedore i odlicno je uradila posao.  Inace one se nstezu mnogo jako pa nemoj misliti da prepravljena gedora nece izdrzati.  Takodje Bicikli koriste ove matice pa se kljuc moze naci u biciklistickom servisu.  Najjednostavnije je da nadjes gedoru koja odgovara u precniku i da je prepravis.

evo sad sam zavrsio... otisao sam na buvljak da pitam malo upucenije likove sto se bave alatom gde ima da se nadje i niko nema pojma, i na kraju kupim cevasti 21-23 kljuc (unutrasnji precnik zleba je 23mm, pogledaj sliku gore :) ), neki polovan, debelozidni i odem kod drugara i zbrusim to na meru i resim problem... tako da AKO nekom zatreba alat za odvrtanje tih matica spoljasnjeg precnika 28mm, imam ja!!!! :D :D :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja