Jump to content

Moto Zajednica

2 x policajac naspram 1x likR bez kacige

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 140 postova

Raskrsnica kod Hajata oko 22h.

Stojim u srednjoj traci sa kolima crveno na samaforu smer od opstine ka gradu momak sa R-om u opremi kroz kolonu za to ok,ali drugi stize ulazi u levu traku za Usce ,likR klasika maica i normalno bez kacige staje na crveno.

Ispred likaR na jedno 2-3m dva saobracajca  gledaju se snjim ali ne biva nista pali se semafor likR pravi polukruzno oko njih i vraca se put prema opstini  ,e da dok likR okrece oko njih i oni se okrecu oko svoje ose u njegovom smeru i cak ne odlazi naglo kao da bezi nego se okrece i gleda ih.

Cemu zakon i propisi ako te neko pravi budalom ,cemu pravljenje akcije sa SP kad  i ne pokusaju da ga zaustave.Jel momak sa R-om u opremi budala sto nosi kacigu .

Ne mogu sebi da razjasnim od koga je veci bezobrazluk dal policije jer se videlo da nista nisu pokusali ili lika koj oko njih okrece pritom motor ima BG table.

Prvo kacigu nosim radi svoje bezbednosti ,a drugo sto necu da placam kazne.

Nisam mogao da izdrzim da ne okrenem 92 i da me prebace na SP I da nekazem sta sam video kakvo je to ponasanje,jedino sto sam naisao sad na ljubaznog sluzbenika,koji je prihvatio kritiku e samo koliko ce biti sprovedena u delo to je veliki znak pitanja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1442 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Kao što si rekao nosi kacigu radi svoje bezbednosti, svako ima svoju glavu pa neka misli o tome

Ovde ima toliko nepravilnosti da ako bi nastavio tako po ceo dan bi zvao 92 a posle 10 god bi mogao da rikneš od toga

Evo ja sada krećem na posao preko Bgd sajma gde je velika gužva i gde 20% vozila koristi žutu traku što je ilegalno i tako svaki dan a policajac ništa

Sve može i sve ne može...

• Drug član, 1194 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L

Kaciga se ne nosi isključivo radi svoje bezbednosti već zbog bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju jer se vidno polje bez zaštite za oči umanjuje drastično pri brzinama većim od 30kmh, takođe umanjenj koncentracije usled buke koju proizvovi strujanje vazduha takođe znatno utiče na povećanje rizika od saobraćajne nesreće. Sa druge strane time se krši zakon koji štiti državu od invalida, od troškova lečenja, od lekova i socijalnog programa familiji i porodici koja u svojoj kući ima nekog ko je bez kacige pao i postao invalid a pri tome povredio drugog učesnika u saobraćaju i načinio ga invalidom (bilo kao suvozača ili pešaka) samo i isključivo zato što mu je muvica ušla u oko dok je vozio 40kmh. Preko 60kmh ima 80% šansi da pogine i ubije.

najzli

• Zainteresovan, 830 postova

Mnogo stvari kod nas ne slaka ni priblizno zdravoj logici! Ono sto me posebno izludjuje je sto vidim da se vlast u sustini ne plasi javnog mnjenja, osim bas pred same izbore. Ja kontam d aima i korupcije i svega, ali bar bih voleo da vidim da se kriju. Ne provaljujem d aih full zabole sta mi mislimo o tome! Ta dva pandura ja kontam da mogu d arade sta hoce na nekom pustom putu, ali takva situacija u sred Bgd, i onda te sledeci dan zaustavi sto nemas kacigu, pa tacno da ga udavis!

Mada sta ja pricam, upalim TV, popodne, jbna skupstina, a ono sedi 5 ljudi, prazna sala. I nikom nista, ej bre ljudi nisu na poslu, a uredno dobijaju dnevnice koje im mi dajemo i nikom nista, ja bih voleo da vidim bar da se plase za kintu koju dobijaju, a nisu je zaradili! Ne, zabole ih za obicnog coveka!

• Drug član, 1779 postova

Raskrsnica kod Hajata oko 22h.

Stojim u srednjoj traci sa kolima crveno na samaforu smer od opstine ka gradu momak sa R-om u opremi kroz kolonu za to ok,ali drugi stize ulazi u levu traku za Usce ,likR klasika maica i normalno bez kacige staje na crveno.

Ispred likaR na jedno 2-3m dva saobracajca  gledaju se snjim ali ne biva nista pali se semafor likR pravi polukruzno oko njih i vraca se put prema opstini  ,e da dok likR okrece oko njih i oni se okrecu oko svoje ose u njegovom smeru i cak ne odlazi naglo kao da bezi nego se okrece i gleda ih.

Cemu zakon i propisi ako te neko pravi budalom ,cemu pravljenje akcije sa SP kad  i ne pokusaju da ga zaustave.Jel momak sa R-om u opremi budala sto nosi kacigu .

Ne mogu sebi da razjasnim od koga je veci bezobrazluk dal policije jer se videlo da nista nisu pokusali ili lika koj oko njih okrece pritom motor ima BG table.

Prvo kacigu nosim radi svoje bezbednosti ,a drugo sto necu da placam kazne.

Nisam mogao da izdrzim da ne okrenem 92 i da me prebace na SP I da nekazem sta sam video kakvo je to ponasanje,jedino sto sam naisao sad na ljubaznog sluzbenika,koji je prihvatio kritiku e samo koliko ce biti sprovedena u delo to je veliki znak pitanja.

Ispravno si postupio kolega ,svaku nepravilnost koju uocis treba prijaviti policiji pa da vidimo kome ce da dosadi nama ili njima.

• U prolazu, 27 postova

Ma trebao si ti da krenes za njim i da ga jednostavno pregazis autom,on ce tu da se vozi bez kacige i jos zeza policiju - bezobraznik jedan !!! >:(;) ;D

• Zainteresovan, 830 postova

Ma trebao si ti da krenes za njim i da ga jednostavno pregazis autom,on ce tu da se vozi bez kacige i jos zeza policiju - bezobraznik jedan !!! >:(;) ;D

Ako sam dobro razumeo, Bosko nije zvao 92 da prijavi motociklistu, vec policajce koji su nedosledni u obavljanju posla za koji ih u sustini mi placamo, a kad im se oce, onda nas dr..ju havy!  ;)

• U prolazu, 27 postova

Ako sam dobro razumeo, Bosko nije zvao 92 da prijavi motociklistu, vec policajce koji su nedosledni u obavljanju posla za koji ih u sustini mi placamo, a kad im se oce, onda nas dr..ju havy!  ;)

Razumeo sam i ja ali nece valjda da gazi policajce  ;) ;D

• Free rider, 814 postova
  • Motocikl: 2014 BMW R1200RT

Ma ljudi sta vam je, pa samo prodjite kroz Francusku ili preko trga u 9 uvece i videcete koliko ima Rlikova koji nisu u opremi.

90% njih ima pojas, ima rukavice i ili su bez kacige ili je nose na laktu, mislim nedaj boze da padne i izgrebe lakat, a svi nesto se zalecu, ono 1 pun gas pa naglo kocenje, valjda nije dovljno sto su na motoru vec treba na taj nacin da skrenu paznju na sebe.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

....

Da si baba od 80 kuka i da si to gledao sa prozora, ajd i ajd....

Momak u opremi definitivno nije budala, ali ja ne razumijem kakve veze on i njegovo biti budala ili ne, imaju sa tim R-likom bez kacige, murijom i cijelom tom situacijom?

Treba apelovati, obrazovati, ukazati na to koliko je kaciga i oprema bitna i zasto je bitna. To bi sigurno radilo bolje od vecih kazni i jos "ostrije" murije. To dokazano ne radi u prilog sigurnosti, nego samo puni drzavnu kasu vec oporezovanim licnim dohotcima.

Kad se jednom navuces na kacigu, bez nje vise neces i ne mozes.  ;)

Kaciga se ne nosi isključivo radi svoje bezbednosti već zbog bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju jer se vidno polje bez zaštite za oči umanjuje drastično pri brzinama većim od 30kmh, takođe umanjenj koncentracije usled buke koju proizvovi strujanje vazduha takođe znatno utiče na povećanje rizika od saobraćajne nesreće. Sa druge strane time se krši zakon koji štiti državu od invalida, od troškova lečenja, od lekova i socijalnog programa familiji i porodici koja u svojoj kući ima nekog ko je bez kacige pao i postao invalid a pri tome povredio drugog učesnika u saobraćaju i načinio ga invalidom (bilo kao suvozača ili pešaka) samo i isključivo zato što mu je muvica ušla u oko dok je vozio 40kmh. Preko 60kmh ima 80% šansi da pogine i ubije.

najzli

Najzli, ne zamjeri, ali ovaj text je meni totalno antiprotivan :)

Ja ne znam ko je to "naucno" istrazio, ali moje licno iskustvo je totalno suprotno.

Vidno polje manje bez kacige?  Ne bih rekao. Polje je vece, samo se zamuti pri vecim brzinama.

Pri brzini od 200 kmh ne vidim nista, tj. sve je zamagljeno, ali 30 kmh je smjesno pominjati.

I za strujanje vazduha se ne slazem, ali to je isto subjektivno i moze biti do moje (bucne) kacige.

I za muvicu se ne mogu sloziti, jer mi je X puta ostala sljiva od muvetine, ali sam imao i drugo oko.

I shanse i postotci se takodje ne slazu sa mojim iskustvom, jer sam presao minimum 20.000 km bez kacige na brzinama od 100km/h i nisam jedini. Takodje mislim da ce kaciga prije spasiti zivot nego sprijeciti invaliditet.

Da ne bude zabune:

Kaciga glavu cuva i nudi veci komfort pri losem vremenu ili vecim brzinama, kao i bolji vid.

Ja licno vec duugo ne sjedam na motor bez kacige, a bez pune opreme idem samo po cigare (znaci samo jakna i rukavice).

poz

• Drug član, 1194 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L

Ne zameram, ovde i skupljamo da iznosimo svoje komentare. U principu smo isto pričali, ali iz drugačijih uglova. Tvoje zamućeno je moje sužavanje vidnog polja, a muvica koja ostavlja šljive, ostavlja i samo jedno oko, a onda tu nema "stereo" vida pa je vozač hendikepiran. Svakako, i moj ugao gledanja se potpuno deformisao od kada imam dete pa samo zamislim da ona treba da pređe ulicu gde luduje neko bez kacige, kome se zamaglio pogled jer mu je muvica upala u oko... Paranoja, znam.

najzli

E svako je za svoju glavu odgovoran.

Ali me najvise iziritiralo to sto su oni kao dva stuba ,on je oko njih okrenuo na razdaljini da su mogli samar da mu lupe.

A kad zaustave nas regularne najcesce nastupaju nadrkano i pokusavaju i za sitnicu da ugrabe neku lovu.

A sto se tice zvanja jednom sam u donjem delu Kalisa zbog kola u parku izveo i njihovog dezurnog komandira +3xmarsovci+4xpatrole i jedno 7 pauka ,jel sam decu odveo da voze bickile i trcao za njima ne sto neumeju da voze nego zato sto se seta kolima kroz park.Tada sam posle jedno tri nedelje isto odveo klince i riba sa kolima ufura u park ,po prvom  pozivu stigli su za 5min. Tako da mislim da poziv koji je inace caba ali spremno se startuje da na svaki njihov odgovor das dva i jedno podpitanje pre dosadi njima i onda urade kako treba.

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Meni vec na 50kmh smeta kad podignem vizir, jer mi ulazi prasina u oci i malte ne jedva vidim. Sa podignutim vizirom vozim iskljucivo kad nosim naocare za sunce ispod kacige(mada i to izbegavam od kad mi je uletela osa u kacigu).

• Zainteresovan, 730 postova

(mada i to izbegavam od kad mi je uletela osa u kacigu).

;D ;D ;D ;D nemam reci.

Nigdje bez kacige, probao sam par puta i samo sam cuo sustanje oko mene, ne cuje se jasno ni zvuk motora ni drugih auta, prasina, komarci i sam vjetar ubise u oci tako da ne gledam direkt napred nego na stranu pa ocima zafijarim... A u kacigi je tako fino, toplo, sve se cuje, fino vidi ma milina. Da me nije sramota i pjeske bi ju nosio...

• Drug član, 1854 postova

druze a jel bi ti isao lopatom na bager? verovatno nisu pokusali da ga zaustave jer im je pre njega njih 50 pobeglo i nece da se blamiraju.

a i nagradno pitanje.. sta bi bilo kada bi policija zaustavila tih 20 posto vozaca koji koriste zutu traku na sajmu u spicu? kako bi isli autobusi, kuda? u ostale dve trake koje su pune? pa kad neko stane i upali sva cetri na 5 minuta ispadne citava frka...

• Svrati ponekad, 349 postova

da se nadovezem na ovu temu o policajcima..sedim danas u vozilu i gledam kako shleper zakachi auto,polomi mu retrovizor,ulubi vrata i krilo..a onda kao da nishat nije bilo,produzi i parkira se ispred neke prodavnice..zapishem broj kamiona i broj auta i okrenem 92.. razgovor je tekao ovako:

-dobar dan,hteo sam da prijavim kamion koji je zakachio auto ..

da li je vash auto?

-ne,auto stoji na parkingu..

ne mozemo da vrshimo uvidjaj ako vlasnik nije tu..

-pa dobro,znachi ovaj treba da pobegne i nikome nishta?ili ja da nadjem vlasnika auta?

dobro,dajte mi broj kamiona..

broj auta naravno ne uze..eto koliko je nasha policija zainteresovana..imali su da su hteli i tachnu adresu i broj oba vozila..ja sam izgleda kriv shto imnisam nashao i vlasnika auta...

• Zainteresovan, 577 postova

"- Sto je vazno? Ako oni znaju da su ga zvali,  a ja reko da nisu, onda ispada da ga ja prikrivam, da laze,. Sunce li ti zarko, ti nisi normalna. Na robiju ces me oterati...

(Ilija dolazi do telefona, dize slusalicu, okrece brojeve...)

- Halo... Molim vas druga Drazica... Da... Jel to drug Drazic? Druze inspektore, ovde Ilija Cvorovic, ja sam jutros bio kod vas na pregledu... na razgovoru, izvinte, cesto idem na preglede... Pa, ovaj, ja sam vam reko da ovog... znate o kome je rec... da ga nisu zvali iz Pariza, a sad mi zena rece, ja nisam znao - ona je mislila da to nije vazno - zvali su ga par puta..."

;D >:(

• Zainteresovan, 652 postova
  • Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300

"- Sto je vazno? Ako oni znaju da su ga zvali,  a ja reko da nisu, onda ispada da ga ja prikrivam, da laze,. Sunce li ti zarko, ti nisi normalna. Na robiju ces me oterati...

(Ilija dolazi do telefona, dize slusalicu, okrece brojeve...)

- Halo... Molim vas druga Drazica... Da... Jel to drug Drazic? Druze inspektore, ovde Ilija Cvorovic, ja sam jutros bio kod vas na pregledu... na razgovoru, izvinte, cesto idem na preglede... Pa, ovaj, ja sam vam reko da ovog... znate o kome je rec... da ga nisu zvali iz Pariza, a sad mi zena rece, ja nisam znao - ona je mislila da to nije vazno - zvali su ga par puta..."

;D >:(

vrh ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Drug član, 1442 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

druze a jel bi ti isao lopatom na bager? verovatno nisu pokusali da ga zaustave jer im je pre njega njih 50 pobeglo i nece da se blamiraju.

a i nagradno pitanje.. sta bi bilo kada bi policija zaustavila tih 20 posto vozaca koji koriste zutu traku na sajmu u spicu? kako bi isli autobusi, kuda? u ostale dve trake koje su pune? pa kad neko stane i upali sva cetri na 5 minuta ispadne citava frka...

Valjda pubovi merkaju veličinu tetovaže i KS u motoru i prema tome dižu palicu ako voziš gologlav ;D zato svi na R-ove što moćnije

Što se tiče žute trake ako ne znaju rešenje neka pitaju nekoga okolo

Mnogo puta sam bio na drumovima gde nema policije pa sam posle provalio da jedna kamera slika auto druga tablicu a treća vozača, čestitke stižu poštom

Po meni Beograd put treba da napravi traku za ove koji se žure i za druge koji se ne žure i na taj način legalizuju neku ''žutu'' traku koja je samo za one koji se žure

Kako braća rusi u Moskvi po sred srede jedna traka uvek prazna i niko ne sme da ide tuda, samo za policiju, hitna pomoć i deputate, al oni su rusi ajde tamo da ne staneš kada ti pub svira. Tu srednju traku zaista niko ne koristi iako su pored nje 3 trake pune auto do auta, verovatno imaju neki problem u glavi

Pravilo u saobraćaju je kao u kompjuterskom svetu nula ili jedan nema između ispravan si ili nisi

Za kolegu GhostMile sad sam seo pa malo iscitao redom ,uvek se prestavim uredno a za informaciju bar za ugovorne brojeve znam cak i da im odmah pisu podaci.

Ko se seca kad su se panduri sunjali na semaforima sa leca da bi maznuli kljuc iz brave samo da bi zadrzali motordziju,tad je bila kaciga obavezna samo na auto putu.

Na Uscu se vozile trke u malom krugu i ono sto je sad puno kola bilo uglavnom puno motora ,a kad ulete panduri i to samo SP i pocnu da legitimisu desavalo se da jedan covek vozi i vise motora.

Sta je danas prema jednima se kurce a sa drugima nece da se blamiraju.Ko od vas kad ga zaustavlja doda gas i ode ili uredno stane.A ovi dvojca su mogli i da mu vide boju ociju kao on njima.

OKRAD znas kako vidim tvoj komentar kao i onog sto je sa kolima u parku i zabolega za decu .ZA tvoju informaciju ja sa njima nemogu ni na ulici unormalnoj opciji da razgovaram.Jedno su tasteri i pevaci  koji su na pregledu a drugi deo koj povlacuje pa i vozi bez kacige.

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Ma daj bre, ovo zvuci ko tuzakanje u obdanistu. Ja moram da nosim kacigu da ne bih platio kaznu, a ovaj se izvukao pa mi je krivo. Sada moram da ga tuzim..  :'(  I marsovci kada je vruce, podignu gore kacigu, i sta cemo ako naleti neka muva. Uvek nosim kacigu, rukavice i jaknu ali nikada necu tuzakati nekoga ko to ne nosi (i nemo' da mi kazete da nije tuzakanje ,jer si mu indirektno pripremio kaznu sledeci put) Neka mi kaze neko,ko eventualno zna, koliko je procentualno uzrok za nesrecu bilo to sto motociklista nije nosio kacigu?!

Guest farbach

Ja zbog bezbednosti kacigu ne skidam. Malo zulja kada spavam, ali sam bar siguran da me niko nece prijaviti. Kada sednem na motor preko te kacige stavim jos jednu vecu, jedna mi nije dovoljno bezbedna.

Juce sam video jednog u biblioteci da pravi usi na knjigama i predsudio sam mu, dok ja prijavim, dok organ reaguje, prodje voz.

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Ja zbog bezbednosti kacigu ne skidam. Malo zulja kada spavam, ali sam bar siguran da me niko nece prijaviti. Kada sednem na motor preko te kacige stavim jos jednu vecu, jedna mi nije dovoljno bezbedna.

Juce sam video jednog u biblioteci da pravi usi na knjigama i predsudio sam mu, dok ja prijavim, dok organ reaguje, prodje voz.

Au bre, pa dugo se nisam ovako nasmejao  ;D ;D ;D

Bravo care!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja