Scapolo 117 Napisano Jun 26, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E taman za te pare da napravimo rostilji za ceo forum na gore navedenoj adresi,,, ;D ;D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scapolo 117 Napisano Jun 26, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Danas stigoh malo da se posvetim Sergejevoj mashini....da je otvorim i pripremim polako za sklapanje ... Skihuh karter kad gle "malih" sivih metalnih uljeza... A i treba mi poseban radafciger da skinem rotor i namotaje sa radilice..znaci ostatak sutra...pa da se cudimo svi zajedno sta to ima unutra... :D.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 383 Napisano Jun 26, 2009 Zainteresovan, 469 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan E jes zajeban taj rotor. Kad sam svoj skidao promenio sam 4 radapcigera dok nisam uspeo da nadjem odgovarajući i to moj lični koji je bio na privremenom radu kod drugara u fazonu "samo da skinem ovo i vraćam ti odmah" a od toga prošlo par godina. LM, imam baš kakav treba, pa ako zapne negde, u nedelju uveče se vraćam iz dežele pa kličite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 26, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan za taj rotor ti netreba radapciger,vec obican sraf.......a moz i vako,uznes saraf od remenice na radilici za bmw 524 dizel,,,, ;D ;D ;D ;D i eto ti radapcigera ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ili napravis kod strugara,lakse je... ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scapolo 117 Napisano Jun 26, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam ...sutra cu da bunarim sraf a i imam jednog BMW 520 i u garazi koji je uzgred i na prodaju ,,,pa da maznem taj sraf na 10 min.... Sutra skidam gornjji blok pa da vidimo stanje unutra.... Nadam se da ce biti sve ok...zbog onih malih zelenih evropskih moljaca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 27, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, evo nekih novosti ... Glava stigla, komplet sredjena! (poravnata, odradjeno slajfovanje siceva ventila, promenjene gumice, podeseni ventili po servisnoj knjizici naravno...) i to sad izgleda ovako: (napravio sam presek pre/posle da bi se bolje video rezultat teskog rada ;D ) Zatim, detaljno ociscen karter iznutra, skinuti ostaci starog dihtunga... Ocisceno sito za ulje... Idemo dalje... Agregat skroz rasklopljen, izvadjena radilica, skinuti klipovi (samo tako moze da se izvuce radilica)... Menjac, cudna sprava, ni malo naivna To je to sto se rasklapanja tice, nema vise nista da se rasklopi ;D A sad, ciscenje i pripremanje za veliko finale ... Poceli smo od lanca menjac-radilica, u glavnoj ulozi nas drugar Rasa, na forumu poznatiji kao Scapolo, tj. onaj sto 'oce da proda moj motor meni iza ledja ;D dakle... na red dolaze dekli sa brezonima i menjac, detaljno ocisceni i izduvani kompresorom kako bi isterali napolje i najsitnije cestice prljavstine Ocistili smo i povrsinu naleganja, neki majstor je usmesto diht-mase koristio farbu koju smo uspesno odstranili skalperom i fiiiinom vodenom smirglom... To je to, sve je spremno za veliko finale. Cekaju se jos samo karike i mali spaner, stizu za 2-3 dana pa sklapanje moze da pocne Do tad, stitimo sve metalne delove... nadam se da nece dugo cekati... Suma sumarum... Nije bas tolikooo strasno kako smo se plasili da ce biti. Lezajevi radilice su skroooooz u redu tako da ih necu menjati, sto je .. SUUUPERRR ;D Spominjao sam ranije da neko ko je otvarao motor pre mene nije vratio onaj mali klizac iznad lanca izmedju bregastih. Eh prevario sam se, klizac je postojao ali smo ga nasli sazvakanog (BUKVALNO SAZVAKANOG) u motoru, kako se to desilo i zasto se to desilo, nikad necemo saznati evo i slike... Ovako izgleda kad je ceo: a mi smo ga nasli u ovakvom stanju :o ??? ??? ??? no, nema veze... zahvaljujuci Negru, imam taj klizac pa cu ga zameniti To je to za danas... eto, sad koooooooonacno znam sta je i kako je, obezbedio sam sve sto treba, sad ostaje SAMO da se sklopi ali to ne bi trebalo da predstavlja problem. Oko motora rade 3 coveka, od koih su dvojica veooooma iskusni i jedan (ja) uci, pomaze, dodaje alat, cisti i glanca delove , a imamo i Service Manual u stampanoj formi... ;D p.s. Bokilicu, ODLICNA je ona fora sa radapcigerom, tj. srafom od remenice na radilici za bmw 524 dizel :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jun 27, 2009 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Vidi kakvo si zanimanje izazvao Bit ce ti zivot prazan kada popravis motor Nego da ti lijepo kupis jos jedan pa da krenes i njega da sredjujes ;D ;D ;D Dobrovoljaca za rostilj i pice ima ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 27, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @sergio Sve je to fino i krasno, ali ne rece ti sta bi sa lezajevima? ;D ps. I nadam se da si imao jos koje 'i' u onoj fiiiinoj smirgli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 27, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan @sergio Sve je to fino i krasno, ali ne rece ti sta bi sa lezajevima? Zelenko ps. I nadam se da si imao jos koje 'i' u onoj fiiiinoj smirgli. Lezajevi su sasvim uredu i sto bi Čola rek'o "ja tu nista ne bi' dir'o" Bilo je puno "i" u smirgli hehehe, namazacemo tu taaaaaaaaaaaaaaaanak (jel dovoljno "a"? ;D ) sloj dihtung mase, kao sto pise u servisnoj knjizici tako da je oook Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 27, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako, taaaanak sloj dichtung mase, pa onda deeeebeli cevapi. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shanjika 2 Napisano Jun 27, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Temerin - Segedin Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Neces se pokajati sto si otvorio masinu skroz, ipak sad znas, kako je i sta, i znas da je masina u tip top stanju, samo da se sve lepo vrati na svoje mesto, i motor ce ti trajati vecno, uz adekvato odrzavanje i vozenje. Jos jednom, svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Jun 27, 2009 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako, taaaanak sloj dichtung mase, pa onda deeeebeli cevapi. ;D ....aghhhhhhhhhhhhhh ćevapiiiiii Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jun 27, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za Scapola! Cestitam majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano Jun 28, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, ja vec vidim cevape..... :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 28, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan 'ebem li vam sunce, samo na hranu mislite! Nije ni cudo sto je prosecna kilaza clanova tu negde oko 100kg!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jun 28, 2009 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan 'ebem li vam sunce, samo na hranu mislite! Nije ni cudo sto je prosecna kilaza clanova tu negde oko 100kg!! Muskarac ispod 100 kg/metra/tovara/kvintala itd. i nije neki muskarac ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Jun 29, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, al mirisu cevapi :D :D Svaka cast majstori, odradili ste Hondu do OO ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 29, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan mali info. update: Doletele su karike sinoc iz Berlina! A danas oko 20h autobusom stize i mali spaner... i onda .. sklapanje moze da pocne! uraaaaaaaaaaaaaaaaa ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Jul 1, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan jbte se sad sam gladan ;D ;D ;D ;D ;D odlican posao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jul 1, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan mali info. update: Doletele su karike sinoc iz Berlina! A danas oko 20h autobusom stize i mali spaner... i onda .. sklapanje moze da pocne! uraaaaaaaaaaaaaaaaa ;D 'Oce li biti sopske salate uz rostilj?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uroszemun 0 Napisano Jul 1, 2009 U prolazu, 71 postova Prijavi odgovor kao problematičan mali info. update: Doletele su karike sinoc iz Berlina! A danas oko 20h autobusom stize i mali spaner... i onda .. sklapanje moze da pocne! uraaaaaaaaaaaaaaaaa ;D 'Oce li biti sopske salate uz rostilj?? I za desert vruća domaća lepinja sa hladnim masnim kajmakom !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6757 Napisano Jul 1, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, Sergio, jel stiglo sve? Ne javljas se vec dva dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Jul 1, 2009 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, Sergio, jel stiglo sve? Ne javljas se vec dva dana. Jesi li mislio na delove za motor ili možda na ćevape u najavi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jul 1, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cim se ne javlja znaci da je u procesu. @sergio Samo polako.Ne valja zuriti sa tim stvarima, da ne nadjes neki dio od radilice kad zavrnes zadnji sraf. (kao ja ;D) Da se ovaj proces uredno i pravilno zavrsi treba po mom misljenju najmanje 3 nedelje. Fino opusteno i precizno pristupiti problemu, pa onda tek cevapi!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jul 1, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan EEEvvoOOO me! Stigo' iz radionice... SAMO vam je hrana u glavi breeee! samo bi da zderete nesto! ima da vam cika Serdjo uvede dijetu! ;D SVE je stiglo i poceli smo sa sklapanjem. Malo sam se razocarao jer sam za originalan Hondin mali spaner dao 105e, a dobio sam ga bez opruge. Na jednog kraju plocica koja se pricvrscuje na glavu, a sa druge strane sipkica kojom se steluje "napetost" spanera, tako da sam oprugu morao da stavljam sa starog spanera... Problem u celoj prici, tj. sklapanju je to da nas trojica radimo na ovom "projektu" od kojih su dvojica strucnjaci i ja koji ucim i pomazem. Svako radi nesto drugo preko dana, tj. zaradjujemo platu na nekom drugom mestu pa se Hondi posvetimo koliko ostane vremena Tako da smo danas uspeli da sklopimo menjac, spakujemo radilicu, montiramo pumpu za ulje i karter. Ja sam prao lanac i ram, da se ne bi slucajno isprljali kad budemo vracali agregat u ram ;D Za sad nema viska delova srafove smo stezali moment kljucOm, bas kao sto su gospoda iz Honde propisala... Kad smo sklopili sve i malo pokrenuli radilicu da vidimo dal' je legla. cuo se neki "cak" zvuk. Predpostavka da je menjac samo lego na mesto jer smo posle toga okretali radilicu i saltali brzine, sve radi k'o svajcarac, iako je japanac posle toga smo podigli agregat i "muckali" ga da cujemo ako se nesto odlomilo ili ispalo iz lezista al' sve je na svom mestu... Posto je bilo dosta posla, uspeo sam da napravim svega 2-3 fotke ... po Scapolovim recima, masina ce uveliko da se vozi vec za vikend Nastavak verovatno sutra ... sa leve strane covek sa MNOOOOGOOO iskustva - Sergej, rame sa desne strane pripada nasem drugaru Scapolo-u ;D Stavljamo karter. Scapolo u glavnoj ulozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...