Ivan_ZR 7 Napisano Maj 15, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan posto u temi kupujem ljudi slabo trzaju, moram da pitam i ovde. kako ovo da sredim? naime, jedan od onih magneta se raspao i to trebam da promenim. sva sreca pa sam na vreme skontao! e sada, od cega sve to moze da pase? kle, en? ili jos neki treci? koliko to moze da kosta? posto prodajem motor zelim da sredim to sto pre, i naravno da ga prodam bez ikakvih kvarova :-\ hvala unapred... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Maj 15, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Sto mi lep prs' na slici! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Maj 15, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan nista? :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Maj 16, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan da li neko mooooozda slucajno neko zna nekoga ko ima delove za gpz-a ili kle-a, pa da me uputite prema toj osobi. ili neko drugo resenje postoji, stvarno hocu da ovo sredim sto pre! ljudi me zovu za motor, a ja im samo govorim da nije na prodaju trenutno :-\ :( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 141 Napisano Maj 16, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Pa verovatno imas malo problema sa razbalansirnim magnetom i malo slabijim punjenjem. Moze i tako da prodje. A moze i da se zameni taj izlomljeni segment sa nekog drugog magneta istog precnika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 17, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako se ovo desilo? ??? To se sve vrti u krug, a samo jedan je otisao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 17, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Kako se ovo desilo? ??? To se sve vrti u krug, a samo jedan je otisao? Vrlo zaje...o!Kako je do toga doslo?Pregrevanjem ili los materijal? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Maj 17, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan malo sam istrazivao i skontao sam da se to desava na gpz-u prve generacije, znaci do '93. taj cuveni flywheel zna da pobrlja tako, tako da su kasnije sredili taj problem stavljanjem drgacijeg magneta, tj. zatvoren je i ne moze nikako da se desi to sto se i meni desilo. pitao sam na forumima specijalizovanim za moj motor i rekli su mi da je moj u dobrom stanju, i da samo treba da se ocisti to malo sto je otislo. bilo mi je cudno da mi predlazu to kada se vidi da je to otislo malo. a onda su mi pokazali sliku kako izgleda kada 'stvarno' ode Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Maj 17, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan Pa verovatno imas malo problema sa razbalansirnim magnetom i malo slabijim punjenjem. Moze i tako da prodje. A moze i da se zameni taj izlomljeni segment sa nekog drugog magneta istog precnika. pa sigurno bi bila jeftinija varijanta da se nakaci neki magnet umesto ovog. ali ne znam bas koliko to valja. a i kako da znam kakav da stavim ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 17, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pogledaj listu na ovoj stranici (naravno ne gledaj ovu cifru, jeziva je nego listu gde sve pasuje isto zvono tj rotor) http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230340763453 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Maj 17, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan pogledaj listu na ovoj stranici (naravno ne gledaj ovu cifru, jeziva je nego listu gde sve pasuje isto zvono tj rotor) http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230340763453 hvala druze, znam za to vec . i znam da je nov papreno skup. nasao sam i za 120ev isto iz germanije. a nasao sam i kod nas za 40-50 evrica, ali ta dva lika su BAS prodali skoro a i koliko sam pricao sa nekim ljudima iz USA, moze se i ovo nekako srediti. ali ako najdem deo bolje mi je sigurno! poZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 17, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa vidi, zamena samo jednog magneta bi bila moguća kada bi taj zamenski bio sličnih dimenzija/jačine i ako je sretnije montiran osim sumanutog lepka. odvaliti magnet sa nekog drugog zvona bez grejanja (a to tek ne valja, eventualno kuvanje) ili slične nasilne metode je malo teže. zato i jeste trula filozofija "zameni drugim zvonom" ali jedina garantuje ishod. radi i ovo tvoje sada kakvo jeste ali jedno oko 30% slabije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Maj 17, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan pa vidi, zamena samo jednog magneta bi bila moguća kada bi taj zamenski bio sličnih dimenzija/jačine i ako je sretnije montiran osim sumanutog lepka. odvaliti magnet sa nekog drugog zvona bez grejanja (a to tek ne valja, eventualno kuvanje) ili slične nasilne metode je malo teže. zato i jeste trula filozofija "zameni drugim zvonom" ali jedina garantuje ishod. radi i ovo tvoje sada kakvo jeste ali jedno oko 30% slabije naravno, zato i dalje jurim za delovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 17, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan evo ti ovo od 20 do 50 evra, polovno. he, samo je pitanje dal pasuje. http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=310109737227 http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250423477380 http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150302296477 http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=310125506222 http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150296143760 http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250208769522 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Maj 17, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan na zalost ne verujem da to moze da se budzi. cak i rotor od novijeg gpz-a mora da se budzi, nije komplikovano ali trazi vremena :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8571 Napisano Maj 17, 2009 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Da li imas neki problem sa strujom ili si samo video ostecenje? Akp sve lepo radi ja to ne bi' dir'o. Samo bih zalio necim da se ne ostecuje dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Maj 17, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan Da li imas neki problem sa strujom ili si samo video ostecenje? Akp sve lepo radi ja to ne bi' dir'o. Samo bih zalio necim da se ne ostecuje dalje. nemam problema sa strujom, samo se taj jedan magnet raspao i to ne ceo. to dole smo ja i maki otvarali zbog nekog strugajuceg zvuka, sto je bio lanac od alnasera. tj. lanac je jako otpusten, pa je grebao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 17, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a gde su ti ostaci magneta? malo mi neobično da se tolka komadina odvali i odma samelje u nebitne parčiće koji ne smetaju. (i da na statoru nema nikakvih oštećenja) ili je to prethodni vlasnik (ukoliko ga je bilo) počistio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Maj 17, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan a gde su ti ostaci magneta? malo mi neobično da se tolka komadina odvali i odma samelje u nebitne parčiće koji ne smetaju. (i da na statoru nema nikakvih oštećenja) ili je to prethodni vlasnik (ukoliko ga je bilo) počistio? pa svi ostaci su ostali zalepljeni za ostatak tog magneta i nesto malko za ostale. stator je ono sa navojima, tako? nigde nema nikakvih ostecenja, bas sam zagledao vec 3 puta, da mi nesto nije promaklo. pa ne znam da li je predhodni vlasnik nesto cistio, posto je iz uvoza, a ja sam sa njim presao oko 8 hiljada i problema nikakvih nisam imao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Maj 17, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Isti motor je ugrađen i u EN500, čisto da znaš kad juriš delove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Maj 17, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan Isti motor je ugrađen i u EN500, čisto da znaš kad juriš delove. naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 17, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa ako nisi pobacao odvaljene komade, bar one veće, odmasti magnet i parčiće i udri superlepkom komad po komad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan pa ako nisi pobacao odvaljene komade, bar one veće, odmasti magnet i parčiće i udri superlepkom komad po komad. Ma kakav super lepak? Ljudi moji, kad se odvali magnet, pomoć je samo novi (mogu i polovni ispravni) delovi. Prošle godine imao sam istu situaciju o kojoj sam i pisao. Da se ne ponavljam, evo: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=16509.msg275470#msg275470 BTW, Bera može da ti nabavi delove. Kontaktiraj ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam i ja isti problem na GPZ500S. Gotovo identicno kao i kod tebe, odvalio se deo magneta i ostao na svom mestu, a to sam primetio kada sam skidao magnet zbog zamene frajlaufa, inace drugih problema nije bilo. Dobro sam sve odmastio i zalepio WURH dvokomponentnim lepkom ( mislim da je bio K+D) sve zajedno sam zagrejao u rerni na, cini mi se, 200 stepeni da bi epoksid sto bolje vezao. Od polietilenske flase napravio sam sablon koji odgovara precniku statora i sve magnete zalio poliesterom. Malo je posle trebalo smirglati na mestima gde je stator strugao po poliesteru posto je zazor izmedju magneta i statora mali. Jednu sezonu sam vozio bez problema, a zatim prodao motor, a i novi vlasnik se nije zalio jer smo jos neko vreme bili u kontaktu. E sad dokle je to trajalo, ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan eto detaljnijeg recepta. bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...