Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 437 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Svaka čast Brickmanne,ovo će biti iskopirano koliko sutra.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Aždaja stigla,prvi utisci pozitivni sutra slike

Jedno pitanje kako se zaključava volan? ja pritisnem i ključ u levo ali neće,ovo pitam zato što će mi stajati ispred zgrade.

Deluje da je dobro sklopljen nisam još stigao sve da iskontrolišem ali izgleda sve ok osim nelepnica koje su realno k...c

Celog sam ga okupao u wd-u da predupredim rdjanje kineskih šrafova i sklopova ...eto toliko od mene za sada.

• Drug član, 2265 postova

E pa cestitam na masini, nek te lepo sluzi, a potencijalne mane znas koje su, pa mozes da obratis paznju.

Ja bih nalepnice ogulio, i otisao kod nekog sto radi sa folijama, da isece neke kvalitetnije, u krajnjem slucaju na stampu, mada je to malo skuplje.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Cestitam!. Meni se nalepnice bas svidjaju sto se tice dizajna i boje ali iskreno cak i na skroz novim Apolo-ima nisam video da su skroz citave.

Hvala momci i da se vidimo negde na drumu uskoro, :)

a što se tiče mana znam ih sve prostudirao sam temu više puta,za hladnjak ću uraditi od alu mrežice zaštitu i sipati možda neki kvalitetniji antifriz, a amort. ću da poustim  na najmeše i da nadunvam za pola bara pa ćemo videti motor zvuči odlično brzine idu ko u sir još samo da ga registrujem i put pod noge.

@Blacbite

Dodirujem sa obe noge opušteno zemlju a visok sa 180cm,amort nije popušten.

• Svrati ponekad, 154 postova

Ako je u pitanju komplet generalna   :D , onda da da...  :o

Ako je u pitanju samo lezaj kurble, nista strasno neki majstor bio bi  zadovoljan da mu doneses 1l rakije  ;D

• U prolazu, 63 postova

nema brate veze sa generalnom,presao sam nekih 2000km....motor je perfeks  ;D  kurbla mi se sjebala otisao mi je neki lezaj koji se ne nalazi ni sa leve dekle ni sa desne nego u sredini....ne znam dal` je moguce da toliko moze da trazi za ruke.... ?????

• Svrati ponekad, 134 postova

@ LUCI6/6/6

Ако си прешао 2000км а није прошло годину дана мотор би требало да сервисираш на рекламацију, а не за 100 еврића. Незнам каква је ситуација по гаранцији код тебе. а када смо код мајстора јел си га питао где налази дихтунге за декле када их већ раздваја? За те паре требало би да не враћа старе на машину. Тражи му да ти спакује старе делове, па да видиш чудо...

@ uketic

Ако ниси већ провалио, волан се закључава тако што гурнеш кључ надоле, [glow=red,2,300]пустиш га да се врати у горњи положај[/glow], па тек онда окренеш у лево и закључаш. Значи не окрећеш кључ док је гурнут него мало попустиш па онда. И мене је то мало бунило из почетка, али тако ради. Налепнице су на свима лоше, ја бих рекао, али не размишљам о томе док не отпадну  ;)

Нови подвиг => офарбан штендер

nl7ekj.jpg

25gbbtk.jpg

Окупан, подмазан ланац, замењено уље....

5wkpsp.jpg

Pozdrav drugari jedno pitanje danas sam konačno stigao da provozam motor tu oko zgrade (još nisam dobio papire za registraciju)

Upalio sam uz malo gasa sa sauhom povučenim na onaj prvi položaj i radi ok na 1600-1700rpm,okrenuo jedan krug recimo 900metara to je trajalo jedno 5 minuta ukupno, vratio se spustim sauh motor se ugasi vratim sauh probam da upalim neće što bi trebalo da jer ok,upali bez sauha sa malo gasa medjutim čim pustim gas on se ugasi i tako jedno pet puta koliko mu treba da se ugreje?nisam vozio nikad vodenjaka verovatno malo duže predpostavljam.

Sutra ću da mu izbacim ovo gorivo ko zna od kad je u njemu možda ima i vode i da sipam sveže treba da idem sutra na tehnički, motor  prvi utisci su da je tvrd prilično mada ću popustiti zadnji malo ,vuče jako dobro čini mi se ima potencijal

Suta ću da probam duže da ga zagrevam pa ćemo videti da li ima neke razlike.

Probao sam po uputstvu Brickmana za zaključavanje volana neće, uhvati malo ali nemogu da izvadim ključ definitivno negde unutra zapinje.

• Drug član, 1245 postova

evo i ja da cestitam na novoj makini. a sto se gasenja tice, idi redom, sipaj novo gorivo, pogledaj svecicu ako te ne mrzi, i malo mu na sraf pojacaj ler gas. mislim da bi to trebalo da resi problem.  ;)

Ma da svećicu sam ionako mislio da stavim odmah ngk mislim da je oznaka DR8EA.

Ler gas ću sutra po danu ako stignem sa posla nevidim ništa kad je mrak  :D a motor mi još nepoznat.

Hvala na čestitkama i da se vidimo na nekoj vožnji ;)

• Advanced Member, 1966 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Pozdrav drugari jedno pitanje danas sam konačno stigao da provozam motor tu oko zgrade (još nisam dobio papire za registraciju)

Upalio sam uz malo gasa sa sauhom povučenim na onaj prvi položaj i radi ok na 1600-1700rpm,okrenuo jedan krug recimo 900metara to je trajalo jedno 5 minuta ukupno, vratio se spustim sauh motor se ugasi vratim sauh probam da upalim neće što bi trebalo da jer ok,upali bez sauha sa malo gasa medjutim čim pustim gas on se ugasi i tako jedno pet puta koliko mu treba da se ugreje?nisam vozio nikad vodenjaka verovatno malo duže predpostavljam.

Sutra ću da mu izbacim ovo gorivo ko zna od kad je u njemu možda ima i vode i da sipam sveže treba da idem sutra na tehnički, motor  prvi utisci su da je tvrd prilično mada ću popustiti zadnji malo ,vuče jako dobro čini mi se ima potencijal

Suta ću da probam duže da ga zagrevam pa ćemo videti da li ima neke razlike.

Probao sam po uputstvu Brickmana za zaključavanje volana neće, uhvati malo ali nemogu da izvadim ključ definitivno negde unutra zapinje.

Kada palis polugu sauga podigni skroz gore ili na srednji polozaj (zavisi od hladnoce). Kada je skroz gore moras drzati i malo gasa jer se inace gasi. Po ovako toplom vremenu nema potrebe da ga u tom polozaju ostavljas duze od desetak sekundi. Posle vratis na srednji polozaj i tu po potrebi jos malo drzis gas, cisto da bude na nekih 2500 obrtaja. Posle kratkog vremena (opet 10-ak sekundi, nema potrebe duze  ako nije jaaaaako niska temperatura) mozes pustiti gas a motor bi trebao nastaviti da radi normalno na 1400-1500 obrtaja. Tako bi trebalo da bude :) Nadam se da je ovo od pomoci. Meni su prilikom kupovine zaboravili da napomenu koji polozaj poluge sauga sta znaci tako da sam je prvih dana uvek drzao na sredini (do prvog redovnog servisa :) )

Ja saug spustim na skroz donji polozaj kada krenem da vozim. Znaci pustim da se zagreje masina dok stavim pojas, kacigu i sve to. Motor lepo radi i bez zagrevanja ali ja volim da ispostujem tu proceduru.

Leti je drugacije, uglavnom ni nema potrebe za saugom.

E da, uvek kada palis moras dodati gas zato sto saug samo menja smesu, nije povezan sa ler gasom :)

Svecica DR8EA, NGK. Meni su to zamenili na redovnom servisu, o njihovom trosku. Takodje tokom garantnog perioda filteri ulja kao i samo ulje su bili na njihov racun, ja sam placao 1000 din za ruke i nista vise. Inace sipaju Mobil polusintetiku, kostala je prosle godine 650 din, filter ulja je cini mi se 400-ak novaca.

NEMOJ ZABORAVITI NA OBAVEZNE SERVISE 100 i 1000km inace ode garancija ;)

E koji sam kreten a ja mislio da kad vratiš na gore (prema rezervoaru da je onda isključeno)

ustvari položaj skroz na dole je saug isključen nisam znao Gligo hvala ti na info-u

A za servise znam prvi na 100km, to će biti predjeno prvi dan pošto ga registrujem :D

Koje ulje spaju u ns mobil,ovde neko total jbm li ga ja sam u bivšu mašinu motul

Pa servis kod vas ispadne dž znači da ti nenaplaćuju matrijal u principu ili su se z......ii :D

Jel im servis tamo u luci ns kod robne kuće ZIpper?Mogu ja da skoknem do ns ipak mislim da su oni koliko toliko kvalifikovani

za razliku od raznoraznih pacera ovde,a usput i malo da se provozam

• Svrati ponekad, 134 postova

@ uketic

Читај мало упутство, немој да си ко ја  ;D

Свећица је сигурно DR8EA, одлично ради са њом, фабрички је предвиђено да ради са D8RTC или DR8EC али се ноне мало теже налазе, а ја сам у недостатку возио са D9EA и то може али има мало чуднији звук.

Што се тиче браве мене је целу зиму јеб***ла јер је на неком незгодном месту које се пуни снеговима и водом, па онда заледи, па му ја сипам брион да одледи... те оће да закључа, а неће да да контакт, те обрнуто... пробај мало да гребеш кључем ко да није од те браве, онако неколико пута горе-доле па онда пробај да закључаш. Гувернал мора да буде скроз смотан у лево или десно да би се закљушало.

Што се тиче остављања испред зграде и ја га тако чувам, с тим што сам анкерисао у бетон једну јаку алку кроз коју протнем ланац са катанцем па закључам задњи точак, тек да мора да се помуче више ако га краду. Имам у плану и аларм да уградим...

Ух, брате и ја се размишљам да одем до Новог Сада, и код мене су све неки зналци... >:(

E koji sam kreten a ja mislio da kad vratiš na gore (prema rezervoaru da je onda isključeno)

ustvari položaj skroz na dole je saug isključen nisam znao Gligo hvala ti na info-u

A za servise znam prvi na 100km, to će biti predjeno prvi dan pošto ga registrujem :D

Koje ulje spaju u ns mobil,ovde neko total jbm li ga ja sam u bivšu mašinu motul

Pa servis kod vas ispadne dž znači da ti nenaplaćuju matrijal u principu ili su se z......ii :D

Jel im servis tamo u luci ns kod robne kuće ZIpper?Mogu ja da skoknem do ns ipak mislim da su oni koliko toliko kvalifikovani

za razliku od raznoraznih pacera ovde,a usput i malo da se provozam

NS, je koliko znam najjeftiniji, tako da ti preporucujem da se tamo i provozas i uradis servis.

Ako bude nekog cudnog ponasanja, sacekaj neko vreme da se razradi, nemoj da stelujes nista, menjas svecice i sl. posebno na svoju ruku. Na 1000km servisu, treba sve da legne na svoje, pa ukoliko eventualno i bude postojalo nesto na sta treba da ukazes, tada ce ti to i uraditi.

@Brickman

ma čitao bi ja uputstvo ali ga još nemam ;D dobio sam samo alat i neki kineski sertifikat o kvalitetu :D

danas mi stižu brzom poštom papiri iz ns,nemogu da iscekam vidi kakvo je vreme za vožnju :)

a moj motor je isto zaključan ispred zrgade sa debelim lancem za  debele rešetke od podruma ;) tako da isto bi morali malo da se

pomuče mada ja mislim da kineski motori generalno nisu zanimljivi za lapanje,jedino ako bi  neki retard povlo pomislio da je u pitanju KTM :D :D

@Blackbite

Ma u pravu si neću ništa da čačkam kad je motor u garanciji,ja navikao da stalno prčkam nešto nikad nisam kupio ništa novo

pa mi neobično.A za servis u Ns svi kažu da je ok manje više,a nije preko sveta.

• Svrati ponekad, 140 postova

Riknula mi sajla kvacila :( zvao sam servis u Pancevu, ali nejavljaju se (pitaj boga do kada rade), jel zna neko gde mogu da nabavim, koliko para i da li spada pod garanciju?! unapred hvala

Ja koliko sam upućen saila ne spada u garanciju,Gliga je gore negde to napisao saile, sijalice ,gume itd.

Probaj kod sailadžije da odradiš tipa boban saile, to ti je najeftinije trajnije rešenje.

Riknula mi sajla kvacila :( zvao sam servis u Pancevu, ali nejavljaju se (pitaj boga do kada rade), jel zna neko gde mogu da nabavim, koliko para i da li spada pod garanciju?! unapred hvala

Garancija na takve stvari je prvih 100km :) Najbolje ti je da odes kod majstora da ti napravi novu sajlu (mene kostalo 200-ak din). Odneses ostatke tvoje i buzir koji ce iskoristiti. Trebaju mu oba kraja da zna kakve da napravi. U BG ima neki Boban sajla koji se time bavi, potrazi na forumu jer se pominje na dosta mesta. Obavezno podmazi novu sajlu, meni je i zamenjena pukla posle nekoliko nedelja jer je nisam podmazao. Od kako sam je podmazao ne pokazuje znakove zamora :)

E i ja treba da podmažem sailu još to mi ostalo.

Gligo hvala ti za info za sauh evo sad dolazim sa vožnjice od 15-km(sve radi perfektno) po zvezdarskoj šumi da me ne ufati policija  ;D :D,pošto još ni jedan papir nisu poslali iz mastechniksa za motor, a ja nemogu da izdržim da me uhvate išao bih pravo u zatvor ;D.Jbt-e stoji mi nova mašina dva dana a ja nemogu da je vozim odlepio sam u ponedeljak mi stižu papiri i dem da registrujem i nesilazim sa njega više.

Za-

Motor se super ponaša u vožnji stabilan je, lepo ulazi u krivine,fenomenalna pozicija za volanom,ima puno snage oseća se ali nemogu ništa da kažem jer nisam prešao 4000-4200rpm ato je u petoj oko 60-65kmh.

Menjač je fenomenalan ide kao u sir oduševljen sam menjačem.

Visoka pozicija za volanom odlična preglednost,gradski vozači kao ja znaju koliko ovo znači u sred špica i provlačenja izmedju dve kolone na gazeli recimo.

Protiv-

Ogibljenje,tvrdo,tvrdo,tvrdo

Sedište ,kao klupa ispred seoske prodavnice na kojoj se cirka pivce

Zadnja kočnica je jako loša ali ima načina verovatno da se našteluje da radi makar zadovoljavajuće

Još je rano za neki obimniji i potpuniji rewiev ali sam u svakom slučaju jako zadovoljan prvim utiscima sa vožnje.

Uspeo sam da zaključam volan ali samo u desnu stranu u levo neće.

Nema na cemu, zato smo ovde :)

Kocnice ce vremenom postati bolje, kada se malo skinu ti povrsinski slojevi. Ne secam se koliko ali racunaj na koju stotinu km, verovatno i manje. Posle bude ok.

Izguraj razradu do kraja, 1000-1200km a posle uzivaj ko covek :) Do 800km nisam prelazio 4500 obrtaja, osim u kracim intervalima prestizanja ili nizbrdica, a onda do 1200km 5000 obrtaja.

Ako volan nece da se zakljucava pozdravi momke na prvom servisu, koristi blagodeti garancije :D Neka se oni zezaju sa tim, ne ti.

Servis je na 100-200km prvi, na oko 1000km drugi, a na 2000 treci? Jel tako bese? Do tog prvog vozi bas lagano, a nakon njega postepeno pojacavaj tempo. Nakon 1000km slobodno brze i malo agresivnije, a posle 2 000 probaj koliko moze da ide, zavrni ga koji put malo vise, naravno ne na dnevnom nivou, ali da sagoris naslage i ostalo djubre koje je posledica blage voznje, a samim tim sto ces malo isforsirati, mozda postignes i bolje performanse za kasniji period.

Bitna stvar je da menjas tempo, povremeno das (tipa 2/3) ali ne ides u velike obrtaje, i sve vreme razrade praktikuj dosta motornog kocenja. U principu, ako nije zesce kocenje, spustaj brzine redom pa tek iz druge u ler, a ne da u petoj npr. stisnes kvacilo, pa sa stisnutim kvacilom saltas do lera dok usporavas.

Servis je na 100-200km prvi, na oko 1000km drugi, a na 2000 treci? Jel tako bese? Do tog prvog vozi bas lagano, a nakon njega postepeno pojacavaj tempo. Nakon 1000km slobodno brze i malo agresivnije, a posle 2 000 probaj koliko moze da ide, zavrni ga koji put malo vise, naravno ne na dnevnom nivou, ali da sagoris naslage i ostalo djubre koje je posledica blage voznje, a samim tim sto ces malo isforsirati, mozda postignes i bolje performanse za kasniji period.

Bitna stvar je da menjas tempo, povremeno das (tipa 2/3) ali ne ides u velike obrtaje, i sve vreme razrade praktikuj dosta motornog kocenja. U principu, ako nije zesce kocenje, spustaj brzine redom pa tek iz druge u ler, a ne da u petoj npr. stisnes kvacilo, pa sa stisnutim kvacilom saltas do lera dok usporavas.

Prvi servis 100km.drugi 1000km treći 3000km valjda?

E što se tiče razrade drugar mi je to isto rekao baš tim redosledom,on je kupio motor kao tvoj nov pre dve godine i super ga je razradio

taj motor je vukao kao stoka. Mnogo znači pravilna razrada, netreba bukvalno shavtiti pojam "voziti nežno" mnogi tako urade pa voze motor u petoj brzini 40-50kmh,ubiju ga totalno podmazivanje nula, naravno ne treba ići ni u drugu krajnost pa po gasu svom snagom jednostavno treba da se malo obrati pažnja, da se šalta što češće(kočenje motorom) i ponekad mu dati kratki forsaž preticanje i slično.

Ja sam prošli motor uzeo sa 1000km predjenih išao je oko 90-95kmh nije hteo preko toga,posle svakodnevne vožnje autoputem

sa nekih 4500km predjenih motor je regularno navlačio stotku jako brzo i posle i do 115kmh u nekim idealnim uslovima.

Uglavom vozio sam dosta motora što skutera što brzinaca ovaj motor je jako ozbiljno napravljen ima nedostataka nabrojanih u ovoj temi ali odnos uloženo-dobijeno apsolutno bez premca,sem qingqi gy200cc(neću prežaliti što ga nisam uzeo) ;D nema boljeg.Mada mislim da sam prošao ok i sa ovom kupovinom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja