Jump to content

Moto Zajednica

cerak utorak vece oko 1 nocu sudar

Recommended Posts

• Drug član, 1137 postova

nas par se vozilo,

oko 1 nocu smo bili na ceraku/vidikovcu kod meka parkirani

pored nas prolazi plava yamaha r1 model 04-06, decko gazi gas...

taman sto je zamakao 50tak metara cuje se tres...

vozac motora je preticao neki kamion preko pune linije poprilicnom brzinom, ovaj ga nije video i pokupio ga prilikom skretanja

motor je klizao nekih 20 metara, pao na slajder pa su ostecenja mala, vozac malo izgreban po rukama i nogama ali ok

imao kacigu, sorc i duks na sebi.

dosla murija i hitna , odvezli ga u urgentni

po slobodnoj proceni krivi su obojica...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

kako mogu biti krivi obojica ako je on preticao kamion preko pune linije prekoracivsi dozvoljenu brzinu?

Lepo, ako je kamion skretao u levo, krivi su obojica, ne 50-50, ali obojica... Vozac kamiona je uvek duzan da se pre skretanja u levo (ako je to slucaj) uveri da nema nikog sa leve strane, da niko nije zapoceo da ga pretice, itd itd...

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

kako mogu biti krivi obojica ako je on preticao kamion preko pune linije prekoracivsi dozvoljenu brzinu?

Lepo, ako je kamion skretao u levo, krivi su obojica, ne 50-50, ali obojica... Vozac kamiona je uvek duzan da se pre skretanja u levo (ako je to slucaj) uveri da nema nikog sa leve strane, da niko nije zapoceo da ga pretice, itd itd...

Oces reci duzan je da upali ljevi migavac? Ako je to uradio onda je motociklista kriv 100%

• U prolazu, 6 postova

Pa ako je puna linija onda je i kamion isao preko pune linije.Citao sam na hrvatskom forumu situacija slicna ovoj i vozac auta-ne kamiona je skretao i isekao motor koji je preticao preko pune i protiv vozaca auta je podneta prijava..

• Zainteresovan, 454 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250

Oces reci duzan je da upali ljevi migavac? Ako je to uradio onda je motociklista kriv 100%

Naravno da uključivanje migavca nije ni približno dovoljno...Mora da se uveri da je skretanje ulevo bezbedno i da ne predstavlja opasnost po ostale učesnike u saobraćaju i po sebe.Tako da i ja mislim da postoji krivica obojice. Ne ulazim u stepen jednakosti krivice.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Koliko se ja razumijem u propise, ne smije se paliti zmigavac dok se ne ustanovi da se moze skrenuti.

Ne znam kako je to tamo na divljem istoku rijeseno, ali u Holandiji je strogo zabranjeno smetati druge ucesnike u saobracaju.

Znaci, ako ti upalis lijevi zmigavac kad te ja preticem, ja moram da kocim = ti meni smetas = vec si napravio prekrsaj, i ako te slucajno murija snimi,

i bas nemaju drugog posla, popases jos i kaznu, iako se nista nije desilo.

Ima i definicija smetanja: "Svaka akcija koja druge ucesnike u saobracaju ometa na bilo koji nacin, uslijed cega moraju da koce, ubrzavaju ili  da mjenjaju putanju kretanja."

• Ne silazi, 6574 postova
  • Motocikl: konzerviran

Vec imam sliku u glavi.I tu se sad vracamo,da malo offiram,na ono "nisam te video".Ako je ovaj lik (na motoru) tako zasrafio gas kako kazete,"stvorio" se pored kamiona u delicu sekunde i ako ga je video (kamiondzija,u sta sumnjam) vec je bilo kasno.Neke stvari se jednostavno N E R A D E!

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

ne znam... ali da ne bude ona Severinina "zar je bitno ko je kriv"... protivnik sam agresivne voznje, pogotovo u naseljenom mestu... 50 km/h mu dodje koliko, 14m/sec.... kolko mu dodje onda 120km/h...

Sta bi bilo da je neko krenuo da prelazi na pesacki ...  jel bi onda i taj neko bio kriv jel nije predvideo niskoleteci r1...

drago mi je da nema povredjenih... crna hronika se suvise cesto osvezava novim naslovima...

@vladica69

skretanje preko pune je dozvoljeno isto koliko i preticanje preko pune...

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

ne znam... ali da ne bude ona Severinina "zar je bitno ko je kriv"... protivnik sam agresivne voznje, pogotovo u naseljenom mestu... 50 km/h mu dodje koliko, 14m/sec.... kolko mu dodje onda 120km/h...

Sta bi bilo da je neko krenuo da prelazi na pesacki ...  jel bi onda i taj neko bio kriv jel nije predvideo niskoleteci r1...

drago mi je da nema povredjenih... crna hronika se suvise cesto osvezava novim naslovima...

@vladica69

skretanje preko pune je dozvoljeno isto koliko i preticanje preko pune...

Jeste jeste, u 1 ujutru ima dosta šetača-pešaka. NISKOLETEĆI R1 treba napraviti strip jbt, zašto dramite?? Zašto polemišete? Pa nije vaš motor skantao nego svoj.

Nego, jeste li vi ovlašćeni da određujete krivca? Ne? Pa šta onda..?

• Svrati ponekad, 349 postova

ne mora da bude dosta peshaka,dovoljno je da bude 1 peshak..

a forum i sluzi da polemishemo,jesi ti ovlashcen da nam to ogranichavash?

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Pretpostavljam da vozaci motora kada voze auto pazljivije skrecu od ostalih ucesnika jel veoma dobro znaju da za delic sekunde moze da naleti neki "supersport" koji se krece nadzvucnom brzinom.....

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Au, majko mila... Ja bih uveo kao obavezno za sve clanove foruma da bar jednom mesecno izlaze u realan svet i saobracaj, inace im se ukida clanstvo!  >:(

Šta si hteo da kažeš?  ;)

• Zainteresovan, 830 postova

Au, majko mila... Ja bih uveo kao obavezno za sve clanove foruma da bar jednom mesecno izlaze u realan svet i saobracaj, inace im se ukida clanstvo!  >:(

Šta si hteo da kažeš?  ;)

;D ;D ;D ;D Tako nekako...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja