Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• AMATEUR, 293 postova
  • Motocikl: Ma svasta:)

Napredujem sa radovima, mali update:

Motor je rasklopljen u sklopu priprema za farbanje, komande menjac i nozna kocnica su produzene sad se neuporedivo bolje i udobnije vozi, proveren kocioni sistem, elektricna instalacija, zadnja viljuska kao zadnji tocak i sve je u odlicnom stanju nema lufta itd kao i lanac i lancanici..

Princ se sprema za farbanje, metal gun gray u kombinaciji sa crnom. Ram ce biti crn a plastike pomenuta nijansa sive, felne idu u crnu akril. Kupio  sam bisage, zadnju gumu  Sava 140/90-15, led sijalice za pozadinsko osvetljenje table, stop+poziciono svetlo i tablicu, crevo za benzin, filter za gorivo,

U planu je bi-xenon, obrtomer i voltmetar (ako nadjem polovno), zamena lezajeva u tockovima nisu losi ali nije lose a ni skupo zameniti, zamena kocione tecnosti, balansiranje tockova,  otvaranje izduva i zamena originalnog filtera vazduha za pecurku,

Jedina slika motora kad je stigao kod mene..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500

Ide zima i pocetak razmisljanja o prepravkama...

Razmislam da zamenim sijalice u migvcima za led svetla pa me zanima dal je potrebno jos nesto odraditi osim zamene nosaca sijalice zbog otpora struje

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500

Ima uradnjama za autodelove nosac za sijalicu koja je bez metalnog dela samo vire 2zice mislim da je to za poziciju il tako nesto rece mi lik i pokaza e u to se ugura led sijalica koja ima slican ulaz mislim da ima 5dioda po sijalici... 250d komad sijalice a nosac plasticni 50 d, a keramicki u gumenom kucistu valjba 150d po komadu sto znaci cim pocnu snegovi ima odma da se bacim na take poslove... inace planiram i mesto balonke u far da mu turim h4 samo ako uspem ili nesto drugo videcu sta moze jos

• AMATEUR, 293 postova

ne bih ja menjao nosace, nego odma uzmem odgovarajucu led i ubodem. kod mene je h4 a ja planiram bi-xenon, ako si zainteresovan pa mozemo uzeti set i podelimo..

• U prolazu, 76 postova

Da li je moguce da na princu 125 posle turiranja u mestu izgore obe svecice? 
Naime, moj burazer 14 god dok ja nisam bio tu je upalio motor i gas do kraja vise puta, dok stric nije video sta radi, i ugasio motor. Sutradan sam ja dosao i motor nije hteo da upali, ustanovim da su svecice riknule, kupim, zamenim i sve je ok. 

• U prolazu, 76 postova

Pozdrav ljudi
Na princu mi ne amortizuje napred nesto kako valja, cuo sam da bih trebao da promenim semeringe i ulje u prednjim vilama. Da li neko zna koliko to kosta, i da li je to tacno?

• AMATEUR, 293 postova

Do sada je uradjeno dosta toga, zadnja guma je zamenjena Sava gumom 140/90-15 trazim i prednju da zamenim..Produzio komande, LEDilizovao sam osvetljenje, stop svetlo, km sat, lampice za neutral i migavce, ugradio sam pecurku filter za vazduhi poskidao tzv. katalizatore, zamenjeno crevo za dovod goriva a dodat je i filter za gorivo, zamenjeni su lezajevi u tockovima, zamenjen klizac lanca,spaneri lanca takodje novi, ulje prednje kocnice, auspusi otvoreni, kompletno farbanje, karburator ociscen ultrazvucno, sve sajle podmazane sve dotegnuto i provereno instalacija procesljana.

Ostaje mi da nadjem stitnik lanca ali mrka kapa pa cu ga verovatno  i napravitinapunim prednje vile uljem ali posto sam kupio krace od nekog kruzera Keeway ne znam koliko ulja da uspem, bi-xenon svetlo da se ugradi.., da ispoliram malo auspuhe i vratim na motor, montiram retrovizore, nabacim bisage i sisibar i gorivo pa da startujemo masinu :)

Nadam se da ga nisam upropastio..

Predlozi,saveti kao i primedbe su dobrodosle!

• Podržavam 1

• Drug član, 3087 postova

Не постоји опасност да се предњи блатобран и котач сретну са рамом када се сабију штапови?

• AMATEUR, 293 postova

Palo je i meni to na pamet kad sam zamenio stapove, umesto duzih fabrickih upasovao ove 8cm krace. Na slikama su stapovi prazni, probao sam u mestu da ukocim te poguram motor napred i nije bilo problema. Kad napunim stapove bice bolje, nadam se :)

Sent from my S50D SKY using Tapatalk

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: suzuki gsx,svasta

Da spodelim informaciju,mozda je neko vec  uradio i pre mene.Kupio sam kineza u odlicnom "fabricnom" stanju,jedina zamerka gume, i lanac je bio za zamenu.Lanac sam zamenio novim.Gumu sam stavio Mitas 130/90-15 ali bez unutrasnje gume.Rupu za ventil sam prosirio burgijom 11,5mm i namestio tubeles ventil.Sve je dobro ispalo.Kad nabvim i prednju novu gumu nameravam isto tubeles ventil da postavim.Pozz 

• AMATEUR, 293 postova

Nista ne vazi bez slika :)

Ja sam takodje menjao gumu na Princu i naravno bez unutrasnje stavio.. jedina prednost u odnosu na zicanu felnu, mada bi voleo da imam zicane felne..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja