Arakis 5771 Napisano Septembar 11, 2023 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Skinu se namotaji i ili se kupe novi ili se salju u neku radionicu za premotavanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rex 432 Napisano Septembar 23, 2023 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: beograd, Motocikl: pantelija Prijavi odgovor kao problematičan kawasaki vn 800, izgubio kratko svetlo na faru.imam poziciju,imam dugo svetlo.pregledao prekidač ,osigurač ima jedan za prednji kraj i on ispravan,Na faru žica za kratko svetlo nema napon,kolko sam shvatio ima relej koji je umetnut u kutiju sa osiguračima i do kog nemogu da dođem.dali može da je problem u releju i ako jeste kako da se reši tj dali je izvodljivo postaviti spolja relej a izolovati ovaj koji je u kutiji za osigurače. hvala unapred na odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21635 Napisano Septembar 23, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To su ti dve faze... na trofazni regler, gde je ulaz za naizmenicnu struju dovedes te dve, jedna slobodna ostane. ( a imas i regler sa dve faze) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21635 Napisano Septembar 23, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Inace ti dukati regleri imaju dve zute, jednu crvenu, jednu belu i jednu crnu zicu. Zute su ulaz sa namotaja, crvena plus, bela ide na tablu, crna na bravu... Minus je kuciste reglera (i srafi se na ram) 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Septembar 23, 2023 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Eto, Neša nam je načitan i sve je u pravu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Septembar 23, 2023 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Inače, naš dobri @zika56 može da ti zgotovi jedan takav, ja odavno to ne radim. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21635 Napisano Septembar 23, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Arakis je napisao: Eto, Neša nam je načitan i sve je u pravu Sta citao! Povezivao... 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5290 Napisano Octobar 1, 2023 Drug član, 1893 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobro veče. Koje žice preporučujete za povezivanje žmigavaca? Pre možda godinu dve sam zamenio žice u samim žmigavcima jer su bile kratke, stavio sam neke crno crvene slične debljine koje su mi se tu našle u garaži, ali izgleda da su lošeg kvaliteta jer sada u roku od mesec dana mi se desilo da se crvena prekinula u oba žmigavca sama od sebe, kao da je oksidirala ili tako nešto. Nije precvikovana ili iskidana - u telu žmigavca su se prekinule, ne znam koliko se vidi: Drugo pitanje: Te žice od žmigavaca iza tablice su mi malo izložene vodi i blatu. Koji bi bio najbolji način da ih povežem na instalaciju i zaštitim a da ih ne lemim, da bih mogao da skinem žmigavce ako zatreba. Ja sam probao sa onim izoliranim konektorima, pa sam preko njih navukao termo bužir. Ima li nekog boljeg rešenja ? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Octobar 2, 2023 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte da koristite one tzv zice za zvucnike, crvenu i crnu zalepljene zajedno, veoma su loseg kvaliteta i rado trule i gube kontakt. Ima lepih dvozilnih kablova sa plasticnom izolacijom ili kupis kabl 1.5mm2 razlicite boje, lepo ga omotas izolirom i to je ok. Ako zice stavljas u termobuzir, nemoj nikako da ga zagrevas da smanji precnik zato sto se vremenom ukruti i hoce da se "slomi", kidajuci zice unutra. A za kontakte je ok na tvojoj slici samo dobro oblozi izolir trakom protiv vlage. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1569 Napisano Octobar 2, 2023 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @živke ako možeš da nađeš žice od auto instalacije, možeš njih da iskoristiš. Treba da budu sa "mekanom" licnom. Ove kod tebe mi deluju kao da su suviše krute. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneZ 150 Napisano April 23 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za @Arakis, merenje napona na klemama bez kontakta 12,53, čim se da kontakt pada na 12,13. Da li je to u redu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 919 Napisano April 23 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Čika Rajko ako može savet šta činiti? U pitanju je Sym Maxsym 400 još uvek u garanciji, u toku vožnje varira mu napon izmedju 14,8 i 14,1 V. To se dešava i na konstantnom broju obrtaja. Jel to normalno ili da ga vozim u servis? Akumulator je Yuasa fabriči na njemu. Ranije nisam obraćao pažnju na to pa ne znam kako je bilo do sada. Takođe nisam merio unimerom direktno na akumulatoru ovo su očitavanja sa njegovog displeja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano April 24 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, BaneZ je napisao: Pitanje za @Arakis, merenje napona na klemama bez kontakta 12,53, čim se da kontakt pada na 12,13. Da li je to u redu? Jeste, kada motor ne radi napon na klemama bi trebao biti oko 12.6V a kada das kontakt proradi pumpa goriva (ako je ima), sva elektronika, sijalice... Zato napon padne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano April 24 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Darko Floyd je napisao: Čika Rajko ako može savet šta činiti? U pitanju je Sym Maxsym 400 još uvek u garanciji, u toku vožnje varira mu napon izmedju 14,8 i 14,1 V. To se dešava i na konstantnom broju obrtaja. Jel to normalno ili da ga vozim u servis? Akumulator je Yuasa fabriči na njemu. Ranije nisam obraćao pažnju na to pa ne znam kako je bilo do sada. Takođe nisam merio unimerom direktno na akumulatoru ovo su očitavanja sa njegovog displeja. Moras da premeris napon punjenja direktno na klemama i tek onda ces da zakljucis sta se desava. Napon punjenja sa upaljenim svetlima trebao bi biti oko 14.5V na preko 2500 1/min a to tvoje merenje na instrument tabli obicno nije precizno, napon varira od broja obrtaja, da li si pritisnuo polugu kocnice, ukljucio migavce i slicno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3051 Napisano April 24 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Darko Floyd said: u toku vožnje varira mu napon izmedju 14,8 i 14,1 V. Proveri prvo unimerom, nemoj se pouzdati u instrument tablu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 919 Napisano April 24 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Za vikend ću premeriti na klemama pa da vidim šta dalje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 919 Napisano April 27 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan @Arakis Premerio na klemama punjenje. Zakucano na 14,33 u svim obrtajima, sa dugim svetlom, bez .... Jel to OK punjenje? Pretpostavljam da je akumulator mrtav ako je ovo punjenje u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano April 27 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi bio mrtav? Ovo je odlican napon punjenja i ako lepo vergla svako jutro aku je po meni ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 919 Napisano April 27 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguće da sam najvažniju stvar zaboravio da napišem U tome i jeste problem, čim malo odstoji, a da nije na punjaču neće da zavergla lepo. Samo krene i izbaci grešku P07. Stavim ga na punjač i jako brzo prijavi da je pun, posle radi normalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano April 27 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bači ga u Moraču i kupi lep, taze, da miriši na novo Ako nećeš, spremaj parinje za novi frajlauf, eventualno regler ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 919 Napisano April 27 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Uhh teška odluka Al bojim se da će taj frajlauf i regler morati da plati Eurosumar, u garanciji je siroma i prešao samo 4.000km. Nije više ni Yuassa što je nakad bila. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreckovicrobert 9 Napisano Maj 7 U prolazu, 23 postova Lokacija: Belgrade, Rakovica, Petlovo brdo Motocikl: HONDA NC 750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Na pocetku da se izvinim svima ako je slicno pitanje vec postavljano ali ne nadjoh ga u istina brzinskom pregledu sadrzaja...Elem, na hondi nc 750xd 2023, koja je stajala nevozena nekih sedam dana, otkazalo startovanje motora (ispraznjen akumulator). Da li se slicno i vama desava, je l to uobicajeno s obzirom da su i motor i baterija jos u garanciji, pa gotovo novi, presao tek oko 1500 km. Da napomenem da su direktno na bateriju povezani GPS trecker i dve led sijalice sa Alija, po uputstvu, jel moguce da u mirovanju povuku toliko kapaciteta da toliko oslabe bateriju? Sta je pametno ciniti, dopuniti punjacem bateriju ili reklamirati hondinom servisu? Drugacije povezati, ugraditi nesto...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3051 Napisano Maj 7 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 24 minutes ago, sreckovicrobert said: Da napomenem da su direktno na bateriju povezani GPS trecker i dve led sijalice sa Alija, po uputstvu, jel moguce da u mirovanju povuku toliko kapaciteta da toliko oslabe bateriju? Moguće je, odnosno vrlo verovatno. Dopuni aku, pa probaj. Ako reklamiraš skini gps i ledice. Možeš probati da setuješ gps da ide u sleep mod, to zavisi od modela. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreckovicrobert 9 Napisano Maj 7 U prolazu, 23 postova Lokacija: Belgrade, Rakovica, Petlovo brdo Motocikl: HONDA NC 750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, mradomir said: Moguće je, odnosno vrlo verovatno. Dopuni aku, pa probaj. Ako reklamiraš skini gps i ledice. Možeš probati da setuješ gps da ide u sleep mod, to zavisi od modela. Hvala, oma popodne dopunjavam, a ovo sa GPS je moguce setovati, nego nisam ni pretpostavio da je potrebno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3051 Napisano Maj 7 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan U normalnom radu gps vuče 20 do 40 mA. Dodaj tu ledice od po 10mA i računaj da ti treba bar 1/3 kapaciteta baterije da upališ motor... dobije se cifra od 128 časova, ili ti 5 dana, eto 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...