Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia Tuono Factory u limitiranoj seriji od 300 komada!

Recommended Posts

  • U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Jako lijepo od Aprilie, a opet ne bas toliko skupo. Standardno odlicna oprema u Factory izdanju:

 

WnYbD_tuono1000factoryjd2.th.jpg

 

Evo jednog hrvatskog clanka o ovom specilalnom izdanju iz Aprilie:

Na 139ks dodajte natjecateljski ovjes, mnoštvo karbona, brutalan dizajn i dobili ste najagresivniji i najuzbudljiviji Aprilijin motocikl ikada! Tuono je dobio oznaku Factory i ostavio konkurenciju daleko iza sebe!

 

Ime Tuono je uvijek u svijetu motocikala bilo smjernica da ne postoje kompromisi i polovièna rješenja. Tuono najagresivniji i najbrži naked na tržištu. Iako mu se osporava ime nakeda i svrstava ga se u kategoriju streetfightera zbog unikatnog dizajna, Tuono je najbolje što postoji u oba svijeta. Potvrdu tome možete potražiti na svim natjecateljskim stazama, u opširnim testovima i usporedbama mnogobrojnih specijaliziranih èasopisa, te u iskustvu postojeæih vlasnika! Dok je veæina nakeda poèetnièke prirode, Tuono na prvi pogled pokazuje da to nije i da neæe opraštati pogreške.

 

Za razliku od prethodne generacije Aprilijinih motocikala, kojima je bila odlika brutalno ispoljavanje snage, nova generacija se odlikuje odliènom ravnotežom agresivnog motora i izvanrednog okvira i ovjesa.

 

Nakon izlaska Tuona R nije se oèekivala njegova specijalna izvedba jer je kao takav izazivao dovoljno pozornosti i stvarao nove poklonike kuæe iz Noale. No godinu dana nakon predstavljanja, Aprilia predstavlja naprednu inaèicu Tuona limitiranu samo na 300 primjeraka! Tko ga želi, bolje da se požuri svom predstavniku za Apriliju!

 

Tuono ostaje Tuono, no oznaka Factory i sve što dolazi s njom ga èine mnogo ekstremnijim i kompetentnijim u natjecateljskim krugovima. Pravu vrijednost ove verzije æe prepoznati korisnici koji od svog motocikla zahtjevaju vrhunsku tehnologiju i maksimalne performanse.

 

Tuono Factory je opremljen sa jaèim dvocilindriènim V60 magnezijskim motorom na kojem su novost veæi ventili i ispušni kanali, te potpuno novi sistem ubrizgavanja goriva i modificirani katalizatori. Krajnji rezultat je 139ks (102kW) jak motor sa 11kgm okretnog momenta pri samo 8500 okretaja. Normalna verzija je jaka "samo" 133ks (98 kW) i ostvaruje 10.4 kgm.

 

Snaga ne znaèi ništa bez kontrole! U tu svrhu, na Factoryu se naprijed nalazi 43mm potpuno podesiva Öhlins upside-down vilica tretirana titan-nitridom kako bi se smanjile sile trenja prilikom rada. Straga æe posao obavljati Öhlins "piggy back" monoshock amortizer. Isti ovjes se ugraðuje na RSV Mille Factory, tako da æe i najzahtjeviji korisnici biti zadovoljni.

 

Nadalje, Factory je opremljen OZ felgama od kovanog aluminija i lakšim oplatama - karbonskom ralicom, boènim štitnicima i blatobranima. Ovakva olakšanja, zajedno sa okvirom teškim 9.6kg i motorom u èijoj konstrukciji se maksimalno koristio magnezij, rezultiraju težinom motocikla od 181kg. Apsolutan rekord u klasi!

 

Za uspješno zaustavljanje ove (doslovno) zvijeri brine se tvrtka Brembo koja je iz svoje Serie Oro izdvojila dvoja èetveroklipna radijalna klješta koja æe naprijed zaustavljati dva plutajuæa diska od 320mm. Straga su dvoklipna klješta i 220mm plutajuæi disk iz iste serije. Sva koèiona crijeva su metalno opletena, te aerodinamiène prirode. Propadanje koènice usljed visokih temperatura neæe biti problem!

 

Prestižne komponente poput okvira (koji je sada zlatno magnezijske boje kako to i dolikuje imenu Factory), stražnje vilice i kotaèa su potpuno otkrivene zbog maksimalnog stilskog efekta.

 

Aprilia provodi "Enjoy me" program produženog jamstva na 4 godine koji na radost svih buduæih kupaca, zahvaæa i Tuono Factory.

 

Oèekivana cijena æe se kretati oko 13.990 €.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 558 postova
  • Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Wow!Skroz je*eno...Pogotovu ova prednja maska sa usisima ispod i ova kombinacija boja...Extra,extra...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Lokacija: Pancevo
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Z L O !

 

Da imam para presudna bi bila garancija od 4 god.. sto resava moje nepoverenje u Apriliu.. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1140 postova
  • Lokacija: Chicago, IL USA
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675
Z L O !

 

Da imam para presudna bi bila garancija od 4 god.. sto resava moje nepoverenje u Apriliu.. :)

 

Aprilija uopste nije nekvalitetan motor. Moj Falco je presao 12000 milja i dosad sam mu samo menjao ulje. Inace Falco iz 1999-2004, RSV Mille 1998-2003, Futura, Caponord i Tuono do 2005 dele isti motor takozvani V990. RSV Mille iz 2004 i nadalje i novi Tuono imaju nove motore V990RR motor. Evo i jedan dobar link gde su ljudi iz Holandskog Moto73 magazina kupili novog Falca i drali ga do 50,000 km i onda sve lepo otvorili da vide da li je sve ok.

 

Da ne bi ja sad prepricavao procitajte sami:

 

http://apriliafalco.info/index.php/falco/C4/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja