Jump to content

Moto Zajednica

Motogadget

Recommended Posts

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Malo sam istrazivao u vezi ovih senzora,da vidim koje su razlike izmedju S20 i B20.

Ovo me je bas obradovalo:

The 8-bit family code in the ROM code is also different for these two devices. The family code for the DS18B20 is 28h; the DS18S20 retains the same family code as the original DS1820, which is 10h.

;D

Znaci bice svejedno koji senzor se kaci,softver ce ga detektovati!

Link ka stranici je ovaj:

http://www.tempsensornews.com/Generic%20Temp%20Sensors/comparison-of-the-ds18b20-and-ds18s20-1-wire%C2%AE-digital-thermometers/

Pa ako nekoga zanima...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 774 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV

Bio sam pre neki dan u Kelco(radio klubu) i video plastičnu kutiju koja je slična Joškinoj .

Oznaka je čini mi se PP25SW.

možda nekome bude potrebna.

• U prolazu, 58 postova

E доброоо .

Ја лепо читах ову вашу тему и не закључих јесте ли неко направио овај девајс до сад ?????

• Svrati ponekad, 471 postova

E доброоо .

Ја лепо читах ову вашу тему и не закључих јесте ли неко направио овај девајс до сад ?????

naravno da je neko napravio, da si citao malo bolje video bi da je joska vec ugradio a i laband je skoro montirao i isprobao, a fibra i ja cemo u skorije vreme da je isprobamo

• Svakom po zasluzi, 12454 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Urađena 2 komada, traži se najbolje rešenje za kutiju koja će da sadrži još neke prekidače i pokazivače :D

:D :D :D E baš neću da vam kažem ;D

Ma razmišljam da stavim onaj multifunkcionalni pokazivač sa bicikle :D, što ima i brzinu, pređeni put, prosečnu brzinu, max. brzinu - nešto kao tempomat, prekidač za sva 4 žmigavca, mali mikser sa pojačavačem sa konektorima za uključenje slušalica i mikrofona u kacigama, ulazima za GPS, mobilni...i možda još nešto :D

41xmjhQw0gL._SL500_AA280_.jpg

U ženinu kacigu sam već završio montažu slušalica i mikrofona, sad se štelim za moju Nolanku...

Odosmo malo u off ;D

• Drug član, 1826 postova

:D :D :D E baš neću da vam kažem ;D

Ma razmišljam da stavim onaj multifunkcionalni pokazivač sa bicikle :D, što ima i brzinu, pređeni put, prosečnu brzinu, max. brzinu - nešto kao tempomat, prekidač za sva 4 žmigavca, mali mikser sa pojačavačem sa konektorima za uključenje slušalica i mikrofona u kacigama, ulazima za GPS, mobilni...i možda još nešto :D

Ovaj Arakis sve prepisuje...  ;D

Za sve ovo bolje da pravis custom kuciste umesto da modifikujes neko fabricko jer mozes da uradis bas kako tebi odgovara. Imas dosta firmi koje ce ti to povoljno uraditi, a ti posle samo napakujes.

A sta je bilo sa drugarom koji ima glodalicu? Dobio otkaz jer je radio privatne poslove u firmi?

Evo napokon posetih mog laserasa. Ovo je custom kuciste od klirita za johnynovaka. Elementi su osmisljeni kao slagalica i veoma lako ih je sklopiti u celinu radi lepljenja. Sve ostaje cvrsto i nema da mrdne u toku susenja. Nakon lepljenja kuciste se smirgla, pa gituju spojevi, pa smirgla, pa primer i finalna boja. Na kraju sve izgleda kao da je izliveno iz jedne celine.

Beli komad je u stvari providni "poklopac".

3470494859_bfe81d7949.jpg

3471310070_f8feced712.jpg

Kad bude gotovo izgledace slicno satu koji sam svojevremeno pravio:

• Svrati ponekad, 271 postova

Evo napokon posetih mog laserasa. Ovo je custom kuciste od klirita za johnynovaka. Elementi su osmisljeni kao slagalica i veoma lako ih je sklopiti u celinu radi lepljenja. Sve ostaje cvrsto i nema da mrdne u toku susenja. Nakon lepljenja kuciste se smirgla, pa gituju spojevi, pa smirgla, pa primer i finalna boja. Na kraju sve izgleda kao da je izliveno iz jedne celine.

Beli komad je u stvari providni "poklopac".

Koliko izadje ovo zadovoljstvo??

Glupa kisa... bojim se nista od voznje danas, a ni od ugradjivanja alarma. :(  Definitivno treba da se selim u kucu sa dvoristem i garazom.

Posto sam osudjen na kucni pritvor, bar da budem od neke koristi. Osmirglao sam kuciste i zaoblio ivice i evo kako trenutno izgleda. Htedoh i da ga gitujem odmah ali nema vise ni gita - stvrdnuo se. Nije mi jasno kako se dvokomponentni poliester git stvrdnuo kad aktivator nije pomesan sa bazom?  ??? Posuda je bila lepo zacepljena da ne ulazi vazduh, a nije ni stariji od godinu dana.  :-\

3472084969_74189bd23e.jpg

3472085403_9bd5e1ae20.jpg

Jos par slika izrade jonhyjevog gadgeta...

3472319551_ef4389a3f6.jpg

3472319553_7eaf6292d0.jpg

A ovo je moja izvedba. Posto mi je dragocen prostor na kormanu za jedan drugi projekat odlucio sam da gadget smestim iznad konzole. Sadasnji mali i ispucali vetrobran mi pravit mali problem ali posto svejedno planiram uskoro ugradnju povisenog vetrobrana, ostavicu 5mm vise mesta za gadget.

Zar nije k`o saliveno  :)

Ovi srafovi nece ici bas ovako... Sa prednje strane ce biti ili crni imbusi ili ovi srafovi koje cu upustiti u masku a sa zadnje strane ce ici matice.

3472319557_9f9fe61231.jpg

Ovako se ocituje moja bolest da sve spakujem u sto manje kuciste sa sto manje neiskoristenog prostora. Oko plocice sam ostavio manje od 0.5mm lufta  :P

3472319561_c077e4445e.jpg

Sve spakovano. Maska jos nije zavrsena... potrebno je zaobliti coskove i maskirati je tako da se vidi samo aktivni deo displaya.

3472319563_901b3dc560.jpg

Ovako nekako je zamisljeno da bude montirano

3473149524_229ce0cfa5.jpg

Jos uvek je izgledaju sirovo. Bice mnogo lepsi kad se pogituju i prefarbaju u neku normalnu boju i kad se napravi maska za display da se ne vidi unutrasnjost. ;)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Jos uvek je izgledaju sirovo. Bice mnogo lepsi kad se pogituju i prefarbaju u neku normalnu boju i kad se napravi maska za display da se ne vidi unutrasnjost. ;)

Ja nisam bas neki strucnjak za dizajn, ali meni se dopada BAS ovako, providan!

Ja nisam bas neki strucnjak za dizajn, ali meni se dopada BAS ovako, providan!

Providan je nekako vise uradi sam fazon iako izgleda interesantno. Ja sam uvek za uradi sam izvedbu umesto kupovine, ali mi je veoma bitno da uredjaj izgleda kao da je izasao iz fabrike. Uglavnom svima izgraviram i naziv na masku, ali za ovaj Joskin mi nista nije padalo na pamet. Mislio sam nesto kao JOGA od JOskin GAdget ali mi se ne svidja nesto asocijacija.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja