Jump to content

Moto Zajednica

QJMOTORS SRT 450 RX

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 189 postova
  • Motocikl: Zontes 368E

No, samo 450...sve qj iz A2 gledao, seo,probao...jedino gde sam se zainteresovao ozbiljnije je 450...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 1439 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Jel ima nekih prednosti u odnosu na 450MT sem cene? S obzirom da su oni vec dokazani, ima svega za njih i drze ok cenu, ne vidim što bi se rizikovalo.

Meni je delovao neozbiljnije odradjen od CFa (kao i svi QJ), ali sam ga video samo na sajmu.

• Podržavam 1

• motordzija opste prakse, 707 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Sto se motora kao motora tice, mislim da ce biti sve OK sa njim. Vidim da vozis ZONTES koji je od istog uvoznika, AUTOPROMET Beograd. Nisam siguran u snabdevenost delovima jer sada imamo drukcije okolnosti na trzistu. Zapravo, uvoznici vise nisu obavezni da drze uz ponudjene motore i obavezan lager delova. To sam osetio i prilikom same kupovine motora. Trazio sam vislje sediste, vislji vetrobran, zadnji nosac bocnih kofera i kofere, da kupim sebi na lager filtere ulja i vazduha, NISTA NEMAJU!? To i jos ponesto mi je dosta neozbiljno, jer na primer kod uvoznika SPRINT-a sve je bilo sto sam i pomislio, da je bilo kada zatrebalo. Odem u papucama i kupim sta mi treba za skuter, stvar radi. no, njih nema vise i rado ih se secam. Ovako mislim da ili treba promena zakona na staru obavezu, ili nama snazenje preko stjuardesa.

Promenio član marshall

• Drug član, 1970 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥

Za njega valjda ima više sedište ali ovi naši  nemaju.Ja ne znam zašto se on meni nešto više svideo od MT 450 ,mislim da je zato što sam se zasitio MT jer ga svuda ima ,svi ga voze.

QJ je kao malo jači na papiru ,ali papir trpi sve ..treba probati uzivo pa porediti,sad sam zaboravio ali mislim da se dobija i  drzac za centralni kofer ,generalno više opreme nego na MT i jeftiniji je.

Ali sam isto tako video na YT da mu je farba sa rally blatobrana otpala od puškiranja.

ima smisla kupiti ga a i preskočiti ići na MT..šta znam ,za delove se ne bi plašio puna Grčka ovog modela i qj je veliki proizvodjac mozda veći od cf ..ima ljudi ovde koji to prate pa će reći.

ps

da setio sam se ,bolje sedim ovako visok na njemu nego na mt ,manje su mi savijene noge .Ma da ni na mt nije lose 

Promenio član Džim Džarmuš

• Ne silazi, 5378 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Podebljao bih Andrejevo pitanje. Zašto ne CF Moto MT? Već ustoličen model, mnogi ga voze, nema većih problema, ima delova i opreme, tu je da ostane što bi se reklo. A za ovaj STRT se ništa od toga ne zna, ni kakav je kvalitet, ni kakva je podrška, dal će QJ sutra da ga ugasi i pređe na neki drugi model... Za QJ glasajte kad dođe na vlast ;) 

Odgovor je tako jednostavan...qj sada pokriva motorland i plattner. Mogu da radim staro za novo po relativno povoljnoj ponudi i to je jedini razlog...sve kombinacije sam izvrteo u glavi i u ovom slucaju, najisplativije je, ako prelazim na motorce...eto...e sad..posto je prvi, i posto mozda i padnem, a treba i da se dobro naucim, onda mi odgovara sto nije tezak,sva ta dodatna oprema zastite i ako se nesto i desi, mogu da alalim ulozeno...ako pricamo o japankama, to vec izlazi debelo iz novcanika, u svakoj kombinaciji i uvodi me u frustraciju mnogo pre stavljanja kacige...

Jasno i ima smisla. Ali, sve to padne u vodu ako novi motor krene da ti se kvari, pa visi više po servisu nego što ga voziš, pa izađe na loš glas da ne možeš sutra da ga prodaš ... a sve je to moguće (ne kažem da je obavezno), sa QJ modelom.

Prodaš "stari" skuter, pa kupiš novi motor, ebiga. Preko preče, naokolo bliže.

• Sviđa mi se 1

Pre 2 sati, marshall je napisao:

Kod QJ-a dobija se cevni kres-bar, LED maglenke od kojih nocu petlovi kukuricu, grejaci rucki, grejaci sedista vozaca i saputnika

Jbt, motor košta 5.300€, od čega dodatna oprema 2.000. Izvinte, al meni to nešto nije u redu. Svaka čast kinezima, al nešto mora tu da trpi od kvaliteta.

Polazim od toga da nece da se kvari...nov je...stiskanje guzice mi ne gine, ni za zontes nije bilo drugacije...

Promenio član dr.srba

• Integrisan, 8124 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Ja sam rekao vec, kad dam pare za novo, HOCU da se ne kvari 5 godina, da ne mislim nista.

To je moje iskustvo sa japancima.

Nikada nisam vozio motor u servis radi kvara, jedino redovno odrzavanje.

Jbt, motor košta 5.300€, od čega dodatna oprema 2.000. Izvinte, al meni to nešto nije u redu. Svaka čast kinezima, al nešto mora tu da trpi od kvaliteta.
Bozo, za moj zontes na aliju crash bar 100 evra...maglenke 50...i td i td...

Pa to je za mene kao kupca...za proizvodjaca motora sta mislis kolika je cena, pa jos na veliko...

• Ne silazi, 3338 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, Motorcyclist said:

To je moje iskustvo sa japancima.

Nikada nisam vozio motor u servis radi kvara, jedino redovno odrzavanje.

Varenje napuklog rama spada u redovno održavanje kod japanaca ? :moto3: :moto3::moto3:

Izvini, morao sam, sam si se namestio :D 

• Haha 2

• Ne silazi, 3338 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
5 hours ago, marshall said:

kod CF-a potice od KTM-a

Ovo nije tačno. cfmoto sarađuje sa KTM-om i neki agregati su pravljeni na istoj bazi tj maltene su isti, ali 450 su razvili od nule, ne koristi se takav ili sličan ni u jednom KTM modelu.

MotoMorini AllThrike ili kako se već zove koristi cfmoto agregat, ali ovaj QJ ispada ipak nema veze sa tim agregatom.

Baš me zanima kakav je ovaj QJ, rado bih ga probao.

5 minutes ago, živke said:

Varenje napuklog rama spada u redovno održavanje kod japanaca ? :moto3: :moto3::moto3:

Izvini, morao sam, sam si se namestio :D 

Pa nije kvar, tako sam kupio. Sad sto je neko tockario ili pao sa njega, ne smatram to kvarom.

Vozim motore od 2007. godine, nikada nisam imao kvar na masini, menjacu, karburatorima, problema sa strujom itd. Uglavnom neka sitnica i redovno odrzavanje.

• Sviđa mi se 1

Koliko si prešao za tih 19 godina? :)

Ne znam kako su relevantne vremenske odrednice za motore, "5 godina da se ne kvari".  Nekom je 5 godina 15k km lagane vožnje, nekom 100k gaženja, nekom 5 Hellas relija.

Ja ne mogu od mog motora da očekujem 5 godina bez barem nekog kvara, statistički bi bilo neverovatno kad se sve uzme u obzir.

• Podržavam 3

12 hours ago, andrej. said:

Koliko si prešao za tih 19 godina? :)

Ne znam kako su relevantne vremenske odrednice za motore, "5 godina da se ne kvari".  Nekom je 5 godina 15k km lagane vožnje, nekom 100k gaženja, nekom 5 Hellas relija.

Ja ne mogu od mog motora da očekujem 5 godina bez barem nekog kvara, statistički bi bilo neverovatno kad se sve uzme u obzir.

Pa nisam mnogo, nisam bas racunao na sva tri motora. I to si u pravu. 
Tu nisam racunao Yamahu Aerox 50, koju sam dobio novu i sa njom prosao 12.000km gde nisam ni svecicu menjao. 
Samo treba upamtiti, svaki osim tog skutera je bio polovan motor. Ovi se kvare novi u prvih par hiljada km. Meni je to NEDOPUSTIVO za novac koji dam.

QJ se definitivno najlošije pokazao od ovih "mainstream" kineza (cf, voge, zontes), malo malo pa ispliva nešto.. kod ovih ostalih i što je bilo problema, prouzrokovao ih je servis :) 

Evo naša dva primera, CF je na 25k za malo jace od 2 godine, moj Voge na 20 za godinu i koji mesec.

Kod mene se čak i taj potrošni materijal pokazao dobro, lanac i lancanike menjao sad na 19k, svećica ok, ležajevi ok, pločice na pola, ne vidim ni naznake problema. Ovlašćeni bataljen naravno

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X

Svako priča iz ličnog iskustva, ali to su sve mali uzorci .

Evo ja sam sa svojim SVT650 na 40000 km za dve i po godine, 70% gradske vožnje, osim prekidača štop svetla na prednjoj kočnici i šelne auspuha sve ostalo na mestu.

I sada ja treba da ubeđujem da je QJ najkvalitetniji, daje najviše za uložene novce,...

Ljudi daju sud, a da nisu ni videli motor, a kamoli seli na njega.

Realno, ko prelazi 5000 godišnje, može da kupi šta hoće, sve je isti k...c, samo kako imaš sreće.

A 80% bajkera ne prelazi ni toliko, tako da...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Ja sam na Zontesu od kraja februara nagurao skoro 11000km, prema tome spadam u one koji kinje masinu, za sada bez ikakvih problema.Ocekujem bar so 30000 da nemam nikakvih problema, a slepo se drzim fabrickog uputstva odrzavanja. To bih isto ocekivao i od QJ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja