Mire019 720 Napisano Nedelja u 12:44 MK "Triumph" Zaječar, 357 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: GSX1300RR M4, XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da li su to zaista najlepši putevi za vožnju motora? Pokušaću da otkrijem sam. Dogovori su počeli još zimus, ništa precizirano, ali ima nas koji bi išli. Od mnogobrojnih kandidata, ostalo je nas 6: Žix - KTM 1290 Adventure BikerBaja - Ducati Multistrada 1200S Aca Fantom - Ducati Multistrada 1200S Slave - BMW S1000XR Kumča - Yamaha FZ8 i moja malenkost na Hayabusi. Svi ostali iz ekipe su već bili, ja nikada do sada nisam mogao da se uklopim ili vremenski ili finansijski. Start je sutra izjutra, motor je spreman, pa nastavljam da pišem ovde za neki dan. 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 10914 Napisano Nedelja u 20:59 Drug član, 3427 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Vidimo se tamo. Ako primetite beli Stron BG table i onižeg starijeg vozača, javljajte se. Ujutru krećem put TA i spavam u Cartisoara. Sledeći dan je TF. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 15213 Napisano Nedelja u 21:10 Ne silazi, 1520 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam danas naprasno odlučio,ako se nešto ozbiljno ne ispreči u Septembru vozim transalpinu. Danas i za prvi dan rezervisao smeštaj u Sebeš-u pa nek ide život. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 10914 Napisano Nedelja u 21:15 Drug član, 3427 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Sibiu je mnogo lep gradić sa šmekom davnih vekova. Sebeš je selo koje ima jedan, dva hoteela. Ako je samo cilj spavanje, bez izlaska itd, onda u redu. A Sibiu zaslužuje najmanje dan, dva da se. Malo obiđe 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 15213 Napisano Nedelja u 21:16 Ne silazi, 1520 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Samo tranzitno spavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4602 Napisano Četvrtak u 02:38 Malinar u pokusaju, 1937 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Za Transfargarašan nije septembar, bolje u avgustu. Transalpina je malo blaža. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 25311 Napisano Četvrtak u 04:40 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 3014 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Ma po*isam se ja na tu Transalpinu... nista ne valja...prekratka...moras vise puta tamo-ovamo... Smestaj Mateo, ispod same Alpine, vrhunski Promenio Četvrtak u 04:41 član BokyBoy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 1482 Napisano Četvrtak u 08:22 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ti si još nadrk*n zbog kazne . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mire019 720 Napisano pre 15 sati MK "Triumph" Zaječar, 357 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: GSX1300RR M4, XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dan prvi: Zaječar - Alba Iulia Već danima je vruće, ni ovo jutro nije izuzetak. Napakovao sam motor uveče, tako da idem pravo na zborno mesto - NIS pumpa na izlazu iz grada. Najstariji član naše družine, Slave, je stigao pre mene. Polako pristižu i ostali, naravno moj kum Žix kasni da ne pokvari tradiciju. Pijemo kafu i krećemo put Kladova. Prelazimo Đerdap uz granične formalnosti skrećemo desno prema Targu Jiu, i za nekih sat vremena stižemo do podnožja Transalpine. Počinjemo uspon, i moram da primetim da smo ubedljivo najbrža grupa Nema puno gužve, radni dan je, ali smo sustigli 4 grupe motora od znaka do odmarališta na vrhu. Stajemo da napravimo po neku fotku, usput Stajemo još par puta kad god vidimo kep pejzaž, razvukli smo ovu avanturu na 4 dana tako da nema žurbe (osim što volimo da vozimo brzo). Stižemo do najviše tačke i počinje spust sa žutim linijama. Ogromna visinska razlika u svega par stotina metara. Mislio sam da ćemo se Busa i ja teže snalaziti u serpentinama, ali asfalt je odličan, grip ne popušta nigde. Nakon što smo se spustili, ja sam se popeo još jednom da odvozim ove najzahtevnije krivine i uzbrdo, čista fantazija. Stajemo da ručamo i nastavljamo spust. U restoranu srećemo našeg zaječarca Rajka koji se vraća sa puta. Mali svet. Kad smo stigli do jezera već je ponovo udarila vrućina za razliku od prijatnih 23 stepena koliko je bilo u višim predelima. Već smo se malo i umorili pa većina usporava tempo, Slave i ja se jurimo još malo do Sebesa. Stižemo oko 19h u Alba Iuliu, dolazimo u smeštaj. Stariji par je vlasnik kuće, mi ne znamo rumunski, oni ne znaju engleski ali uspevamo da se sporazumemo. Pokazuje mi vlasnik da samo moj motor ima niske ručice, na šta ja odgovaram na univerzalnom jeziku - "no problem". Alba Iulia je grad smešten severno od Sebeša, grad je formiran oko starog utvrđenja koje je neverovatno lepo sređeno, sve je čisto i pod konac, vidi se da se zna red. Bukvalno je nemoguće videti papirić ili opušak, kasnije ćemo uvideti da to nije izolovan slučaj, rumuni su godinama ispred nas. Sedamo u kafić/restoran na večeru i pivo, i povlačimo se u smeštaj. Prešli smo nešto preko 400km prvog dana. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimi83 30 Napisano pre 10 sati U prolazu, 43 postova Lokacija: Beograd Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Ajd jedno glupo pitanje, da li treba vinjeta za motore ako se ne izlazi na auto put? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 384 Napisano pre 10 sati Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja upoznat, ne treba vinjeta uopšte za dvotočkaše u Rumuniji. Ako grešim, ispravite me jer i ja sledeće nedelje treba da idem gore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 931 Napisano pre 10 sati Drug član, 828 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Za motocikle uopšte ne treba vinjeta u RO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mire019 720 Napisano pre 10 sati MK "Triumph" Zaječar, 357 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: GSX1300RR M4, XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kao što su kolege rekle, ne treba vinjeta za motocikle. A autoputevi su im fenomenalni, kada stave znak za lošu deonicu, to otprilike izgleda kao naš autoput Beograd - Niš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chaba 112 Napisano pre 6 sati U prolazu, 14 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: GSF 1250s Prijavi odgovor kao problematičan Dodao bih, ukoliko neko od kolega smatra autoput nužnim zlom, kao doživljaj, regionalni putevi su takođe lepo odrađeni. Preporuka za povratak reg. putem Sibiu-Sebes-Deva. Veoma slab saobraćaj, blage krivine, pogled nije čemeran kao na autoputu... +30 min svakako vredi. Vreme i prilike ovih dana idealne za hodoćašće, radnim danima naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...