marem89 8 Napisano Ponedeljak u 18:06 (promenjeno) U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me da čujem ukoliko je neko stavljao pomenuti slip-on na ninja 650. Izgleda fantastično, cena prohvatljiva, ali me zanima kakav mogu zvuk da očekujem? Ako neko ima iskustva, ili zna nekog ko je stavljao (ima ih dosta) samo da mi opiše kakav je zvuk. Pitao sam jednom vezano za preporuku izduva za taj motor, pa se izvinjavam ako nije dozvoljeno. Hvala svima unapred Promenio Ponedeljak u 18:16 član marem89 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 12291 Napisano juče u 04:48 Hronični Motociklopata, 7974 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Zvuk ti je 90% isti kao sa svakim drugim otvorenim protočnim auspuhom kad ga staviš na taj tip agregata, paralelni twin sa 180° radilicom. Btw, brate imaš YouTube pa poslušaj, ne može niko bolje da ti opiše zvuk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2524 Napisano juče u 05:14 Drug član, 1536 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju serpe sa poklopcem i pokvarenom trubom. Ne diraj nista, odlicno je sa fabrickim auspuhom. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 12291 Napisano juče u 05:19 Hronični Motociklopata, 7974 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan @Zarkela genijalno (i maštovito) opisano Mada meni je ok zvuk, negde do pola gasa, a posle je malo bzvz, onda počinje taj truba/šerpa zvuk. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marem89 8 Napisano juče u 13:07 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ne svidja na leru, kao motokultivator. U obrtajima reže fino, samo malo nedovoljno glasno (pritom ni sam ne volim kad je oreglasno). Treba mi malo dublji ton, to je sve. Ne tražim nešto sad specijalno. Mislim da bi trebalo da slip on poboljša situaciju. Zato sam i pitao za iskustva. Pritom ne mislim da je isti zvuk sa stock i bilo kojim slip on, ipak ga koliko toliko svaki top poboljša. Ono što me zanimalo, jeste to da vidim s čim se može uporediti dragon Ada, jer na yt postoji gomila raznih varijanti, i svaka je drugačija. Uzmimo i da se ne može na snimku ni proceniti, zato pitam za iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2524 Napisano juče u 18:06 (promenjeno) Drug član, 1536 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Pa pazi, po meni ja bih stavio bocno auspuh. Neki manji gp ili mivv, moze i remus. Uradi se cev duza i dobice se dublju zvuk. Hurric ima fantastican zvuk i Yoshimura trioval. Stavio sam veci vizir i poprilicno cujem agregat na 130. Pa sam odustao od auspuha jer bi me na auto putu uhvatio popizditis. Pritom Versys ili er voli da je preko 4-5000 obrtaja. Samo gas i u obrtaje i bude pravo uzivanje. Promenio juče u 18:15 član Zarkela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 10085 Napisano pre 16 sati Ne silazi, 2481 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sve otišlo u .urac.Čovek traži da mu neko prenese iskustva i dočara zvuk dvocilidričnog agregata sa after market auspuhom,i to preko tastature.A sa You Tuba mu nije dovoljno.Znači..... 1 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2408 Napisano pre 15 sati Drug član, 1652 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Možda je više vizuelni nego auditivni tip 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 609 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Meni je jako naporan zvuk tih dvocilindrasa sa tim malim auspusima bez DB killera. Treba ziveti s tim zvukom, voziti ga nocu, po gradu itd. Ne bih tu dirao fabriku, ako bas mora izvukao bih cev i stavio neki standardni lonac nazad ko sto @Zarkela kaze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marem89 8 Napisano pre 10 sati (promenjeno) U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Žaksi je napisao: Ovo sve otišlo u .urac.Čovek traži da mu neko prenese iskustva i dočara zvuk dvocilidričnog agregata sa after market auspuhom,i to preko tastature.A sa You Tuba mu nije dovoljno.Znači..... Tačno sve otišlo u k...čemu služi forum nego da se prenose iskustva i razgovara. Ne vidim poentu ubacivanja u konverzaciju, samo da bi nekoga napljuvao. Nekad više znači kad neko iz ličnog iskustva i svojim ušima čuje pa kaže utisak, jer snimak jednostavno nema veze s realnošću u 80% slučajeva. Dodati tome da pola ovih s yt marki i varijanti ili je preskupo, ili se teško nabavlja i čeka se. Zato sam smatrao da treba pitati, neko je već iskusio nešto pa će da pomogne eventualno. Ok, možda moje pitanje glupo, ali ništa gore od pokazivanja frustracija i upadanja samo da bi nekoga napljuvao, a skrenuo na sebe pažnju Evo divim se, zaista. Izgleda ima dežurnih ovde... Opusti se i uživaj Promenio pre 10 sati član marem89 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2524 Napisano pre 10 sati Drug član, 1536 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Drugar ima Huric, stavljen na mestu fabrike. Cuje se toliko glasno i duboko da se prosto covek zapita da li je to Versys. Da li je nesto mapirano na njemu nemam pojma, on ga je tako uzeo pre 6 god. Neko je vec spominjao da ostecuje i ventile, iskreno za to nisam bas siguran da je to bas tako, al dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marem89 8 Napisano pre 10 sati U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Mene je više zanimalo, kad je reč o Adi i Dragon, s čim se od ovih poznatih može uporediti. Kapiram da su svi više manje slični jer je to muffler samo. Rekoh možda je neko negde čuo na tom agregatu taj proizvod itd...nemam snimak konretnog slip-ona, pa nemam predstavu šta bih da očekujem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marem89 8 Napisano pre 10 sati (promenjeno) U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Zarkela je napisao: Drugar ima Huric, stavljen na mestu fabrike. Cuje se toliko glasno i duboko da se prosto covek zapita da li je to Versys. Da li je nesto mapirano na njemu nemam pojma, on ga je tako uzeo pre 6 god. Neko je vec spominjao da ostecuje i ventile, iskreno za to nisam bas siguran da je to bas tako, al dobro. Misliš na slip on? Ili su menjane i cevi i sve? Što se mene tiče, ne treba da je nešto glasno mnogo. Samo da mu koliko toliko da neki ton, jer zaista se ružno čuje taj motor kad se upali (stock). A to za oštećenja, koliko znam, ovi obični aftermarket topovi ne bi trebalo da nešto štete. A i uglavnom ecu sam kompenzuje ratio a/f, dok se na full sistemima i mapira ECU da se postigne optimala neka. Za ove topove to ne treba. Nek me ispravi neko ako bolje zna Promenio pre 10 sati član marem89 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2524 Napisano pre 9 sati (promenjeno) Drug član, 1536 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Samo je auspuh stavljen, lonac bez poklopca za prigusivanje. Neko ga zove i db killer. Ako ces za kratke relacije onda to ok, ko voli da rže. Ali na duze staze je zamorno. Vetar, buka.... Sve to doprinese da ti glava bude pomesana sa osecajem nelagode i blage oduzetosti sluha. I onda se leci aspirinom, kafetinom... Ako bas zelis stavi neki sa db killerom. Samo mora se staviti druga cev sa lambda sondom ili da se sonda iskljuci, jer fabricki ide sa cevkom zajedno. Promenio pre 9 sati član Zarkela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 10085 Napisano pre 8 sati Ne silazi, 2481 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @marem89 zemljače,nije bila namera da nekog napljujem a ponajmanje da skrećem pažnju na sebe.Nego je poenta da nešto,što je nemoguće opisati slovima,ponavljam ,mora se čuti sopstvenim ušima i onda doneti odluku da li tebi lično odgovara.Na društvenim mrežama sigurno ima mali milion snimaka koji dosta verno prenose zvuk za sve marke izduva.A reagovao sam upravo zbog toga jer si napisao da ti to nije dovoljno nego da ti opiše.Za mene,to je ne spojivo.Pošto vidim da si iz Beograda,pa bar na ulicama Beograda imaš svakojakih i motora i auspuha.Ako si baš želeo da dobiješ pravi opis,trebao si da pitaš AI,tamo baš slikovito opisuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marem89 8 Napisano pre 7 sati U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Nigde nisam uspeo da nađem konkretno Dragon iz Ade na ovom motoru. Pa sam se nadao da možda neko ima, ili je čuo, pa može da mi kaže da li podseća na Akrapovič, SC, two brothers ili bilo koji koji mogu sam na netu da nadjem i da čujem. Eto, to je cela moja logika bila. Okej ako nije bila namera, i naravno da se ne ljutim, sve je okej. Različiti ljudi i različita mišljenja i ideje, sve je to normalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2524 Napisano pre 4 sati (promenjeno) Drug član, 1536 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Dragon ti je kopija markiranih auspuha.Zavisi od duzine i modela i precnika sto ima kod njega. Ima klasicne ovakne, trioval, elipsaste itd... I svi su manje vise po mojoj proceni kopija nekog i jos njegovo dodato na osnovu majstorluka. Ono sto je dobro sto kod njega dobijes kvalitetan auspuh. Razlika u odnosu na polovan gde je vuna vec potrosena je kod polovnig kad motor radi ima vise serpast zvuk i vise se spolja greje, isijava. Promenio pre 4 sati član Zarkela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...