Jump to content

Moto Zajednica

Er6 (650R ninja) - Ada Dragon Slip-on

Recommended Posts

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 400

Zanima me da čujem ukoliko je neko stavljao pomenuti slip-on na ninja 650. Izgleda fantastično, cena prohvatljiva, ali me zanima kakav mogu zvuk da očekujem? Ako neko ima iskustva, ili zna nekog ko je stavljao (ima ih dosta) samo da mi opiše kakav je zvuk.

Pitao sam jednom vezano za preporuku izduva za taj motor, pa se izvinjavam ako nije dozvoljeno.

Hvala svima unapred

Promenio član marem89

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7974 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Zvuk ti je 90% isti kao sa svakim drugim otvorenim protočnim auspuhom kad ga staviš na taj tip agregata, paralelni twin sa 180° radilicom. 

Btw, brate imaš YouTube pa poslušaj, ne može niko bolje da ti opiše zvuk.

• Drug član, 1536 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Izmedju serpe sa poklopcem i pokvarenom trubom. Ne diraj nista, odlicno je sa fabrickim auspuhom. 

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 17 postova

Meni se ne svidja na leru, kao motokultivator. U obrtajima reže fino, samo malo nedovoljno glasno (pritom ni sam ne volim kad je oreglasno).

Treba mi malo dublji ton, to je sve. Ne tražim nešto sad specijalno.

Mislim da bi trebalo da slip on poboljša situaciju. Zato sam i pitao za iskustva.

Pritom ne mislim da je isti zvuk sa stock i bilo kojim slip on, ipak ga koliko toliko svaki top poboljša. 

Ono što me zanimalo, jeste to da vidim s čim se može uporediti dragon Ada, jer na yt postoji gomila raznih varijanti, i svaka je drugačija. Uzmimo i da se ne može na snimku ni proceniti, zato pitam za iskustva

• Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Pa pazi, po meni ja bih stavio bocno auspuh. Neki manji gp ili mivv, moze i remus. Uradi se cev duza i dobice se dublju zvuk. Hurric ima fantastican zvuk i Yoshimura trioval. Stavio sam veci vizir i poprilicno cujem agregat na 130. Pa sam odustao od auspuha jer bi me na auto putu uhvatio popizditis. Pritom Versys ili er voli da je preko 4-5000 obrtaja. Samo gas i u obrtaje i bude pravo uzivanje. 

Promenio član Zarkela

• Ne silazi, 2481 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Ovo sve otišlo u .urac.Čovek traži da mu neko prenese iskustva i dočara zvuk dvocilidričnog agregata sa after market auspuhom,i to preko tastature.A sa You Tuba mu nije dovoljno.Znači.....

• Hvala 1
  • Haha 3
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Meni je jako naporan zvuk tih dvocilindrasa sa tim malim auspusima bez DB killera. Treba ziveti s tim zvukom, voziti ga nocu, po gradu itd. Ne bih tu dirao fabriku, ako bas mora izvukao bih cev i stavio neki standardni lonac nazad ko sto @Zarkela kaze.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 17 postova
Pre 6 sati, Žaksi je napisao:

Ovo sve otišlo u .urac.Čovek traži da mu neko prenese iskustva i dočara zvuk dvocilidričnog agregata sa after market auspuhom,i to preko tastature.A sa You Tuba mu nije dovoljno.Znači.....

Tačno sve otišlo u k...čemu služi forum nego da se prenose iskustva i razgovara. Ne vidim poentu ubacivanja u konverzaciju, samo da bi nekoga napljuvao.

Nekad više znači kad neko iz ličnog iskustva i svojim ušima čuje pa kaže utisak, jer snimak jednostavno nema veze s realnošću u 80% slučajeva. Dodati tome da pola ovih s yt marki i varijanti ili je preskupo, ili se teško nabavlja i čeka se. 

Zato sam smatrao da treba pitati, neko je već iskusio nešto pa će da pomogne eventualno.

Ok, možda moje pitanje glupo, ali ništa gore od pokazivanja frustracija i upadanja samo da bi nekoga napljuvao, a skrenuo na sebe pažnju 👏 Evo divim se, zaista. Izgleda ima dežurnih ovde...

Opusti se i uživaj

Promenio član marem89
  • Haha 1

Drugar ima Huric, stavljen na mestu fabrike. Cuje se toliko glasno i duboko da se prosto covek zapita da li je to Versys. Da li je nesto mapirano na njemu nemam pojma, on ga je tako uzeo pre 6 god. Neko je vec spominjao da ostecuje i ventile, iskreno za to nisam bas siguran da je to bas tako, al dobro. 

• U prolazu, 17 postova

Mene je više zanimalo, kad je reč o Adi i Dragon, s čim se od ovih poznatih može uporediti. Kapiram da su svi više manje slični  jer je to muffler samo. Rekoh možda je neko negde čuo na tom agregatu taj proizvod itd...nemam snimak konretnog slip-ona, pa nemam predstavu šta bih da očekujem...

• U prolazu, 17 postova
pre 4 minuta, Zarkela je napisao:

Drugar ima Huric, stavljen na mestu fabrike. Cuje se toliko glasno i duboko da se prosto covek zapita da li je to Versys. Da li je nesto mapirano na njemu nemam pojma, on ga je tako uzeo pre 6 god. Neko je vec spominjao da ostecuje i ventile, iskreno za to nisam bas siguran da je to bas tako, al dobro. 

Misliš na slip on? Ili su menjane i cevi i sve? Što se mene tiče, ne treba da je nešto glasno mnogo. Samo da mu koliko toliko da neki ton, jer zaista se ružno čuje taj motor kad se upali (stock). A to za oštećenja, koliko znam, ovi obični aftermarket topovi ne bi trebalo da nešto štete. A i uglavnom ecu sam kompenzuje ratio a/f, dok se na full sistemima i mapira ECU da se postigne optimala neka. Za ove topove to ne treba. Nek me ispravi neko ako bolje zna

Promenio član marem89

Samo je auspuh stavljen, lonac bez poklopca za prigusivanje. Neko ga zove i db killer. Ako ces za kratke relacije onda to ok, ko voli da rže. Ali na duze staze je zamorno. Vetar, buka.... Sve to doprinese da ti glava bude pomesana sa osecajem nelagode i blage oduzetosti sluha. I onda se leci aspirinom, kafetinom... Ako bas zelis stavi neki sa db killerom. Samo mora se staviti druga cev sa lambda sondom ili da se sonda iskljuci, jer fabricki ide sa cevkom zajedno. 

Promenio član Zarkela

• Ne silazi, 2481 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

@marem89 zemljače,nije bila namera da nekog napljujem a ponajmanje da skrećem pažnju na sebe.Nego je poenta da nešto,što je nemoguće opisati slovima,ponavljam ,mora se čuti sopstvenim ušima i onda doneti odluku da li tebi lično odgovara.Na društvenim mrežama sigurno ima mali milion snimaka koji dosta verno prenose zvuk za sve marke izduva.A reagovao sam upravo zbog toga jer si napisao da ti to nije dovoljno nego da ti opiše.Za mene,to je ne spojivo.Pošto vidim da si iz Beograda,pa bar na ulicama Beograda imaš svakojakih i motora i auspuha.Ako si baš želeo da dobiješ pravi opis,trebao si da pitaš AI,tamo baš slikovito opisuje.

• U prolazu, 17 postova

Nigde nisam uspeo da nađem konkretno Dragon iz Ade na ovom motoru. Pa sam se nadao da možda neko ima, ili je čuo, pa može da mi kaže da li podseća na Akrapovič, SC, two brothers ili bilo koji koji mogu sam na netu da nadjem i da čujem. Eto, to je cela moja logika bila.

Okej ako nije bila namera, i naravno da se ne ljutim, sve je okej. Različiti ljudi i različita mišljenja i ideje, sve je to normalno

Dragon ti je kopija markiranih auspuha.Zavisi od duzine i modela i precnika sto ima kod njega. Ima klasicne ovakne, trioval, elipsaste itd... I svi su manje vise po mojoj proceni kopija nekog i jos njegovo dodato na osnovu majstorluka. Ono sto je dobro sto kod njega dobijes kvalitetan auspuh. Razlika u odnosu na polovan gde je vuna vec potrosena je kod polovnig kad motor radi ima vise serpast zvuk i vise se spolja greje, isijava. 

Promenio član Zarkela

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja