Jump to content

Moto Zajednica

Kako testirati ovaj bag u elektrici? CB 750

Recommended Posts

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: CB Seven Fifty

Pozdrav.

Ukapirao sam imam sledeći bag na Hondi Sevenfifti, te da to nije specifičnost modela.

Kada spustim ćopavu dok motor radi u leru, on se ugasi kao da sam ubacio u brzinu.

Svetlo za ler, inače, više ne radi no što radi, i pomišljam da bi trebalo da zamenim ,,neutral switch".

Vidim u uputstvu da postoji i ,,side stand switch", i ne bi mi bilo mrsko da zamenim oba, no prvo bih voleo testirati i njih i žice im. Pa ako neko zna kako se to radi, neka me slobodno posavetuje.

Srdačno,

Nikola

Promenio član jazznrolla

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8467 postova
  • Motocikl: TDM 900

To je običan prekidač koji možeš da ispitaš unimerom. Podesiš ga za proveru kontinuiteta. Kad je prekidač u mirovanju, trebalo bi da ne pišti. Kada se pritisne, pišti. Znači da radi, ili obrtno. Bitno je uglavnom da na promenu položaja prekidača dobijaš i prekidaš provodljivost.

E sad, šta god radio. NI U KOM SLUČAJU nemoj da prevezuješ ili budžiš prekidač. To je potencionalno opasno po život bez ikakvog preterivanja.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 41 postova
9 hours ago, Alekre said:

To je običan prekidač koji možeš da ispitaš unimerom. Podesiš ga za proveru kontinuiteta. Kad je prekidač u mirovanju, trebalo bi da ne pišti. Kada se pritisne, pišti. Znači da radi, ili obrtno. Bitno je uglavnom da na promenu položaja prekidača dobijaš i prekidaš provodljivost.

E sad, šta god radio. NI U KOM SLUČAJU nemoj da prevezuješ ili budžiš prekidač. To je potencionalno opasno po život bez ikakvog preterivanja.

Hvala. Nisam vičan budženju, što se njega tiče, pa se svakako ne bih usudio da budžim. Možda je pitanje glupo, ali, na koji od dva prekidača se ovo testiranje odnosi i gde da bocnem pipke unimera za kontinuitet? Je l' to ona buksna/džek koja se istakne, pa onda jedan pipak u utičnicu a drugi ma utikač onda kad je motor u leru? Pa ako ima kontinuitet samo onda kad je u leru, onda nije prekidač u pitanju? A ako nema kontinuitet, ili je prekidač ili su kontakti?

• U prolazu, 41 postova
13 hours ago, Alekre said:

Mislim na prekidač ćopave ali isti princip je gore ma ručici. Oslobodi ga da dođeš do kontakta/provodnika.

Evo npr.

https://youtu.be/bh8hAliRaH0?si=6QUsvj6udLoWlUko

Hvala još jednom. Pogledah malo po Jutjubu, sutra u garažu pa javljam šta sam napravio. Ako se ne zdrmam strujom.

• Drug član, 2305 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Sredi ti prvo neutral, motor ako ne zna da je u neutralu onda je logicno da ce na copavu ugasiti.

Po tvom pisanju bih rekao da ti prekidac copave radi dobro eventualno pogledaj zice i da ne pipa negde masu.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: SVT650X

Kad je hladan pokazuje da je u neutral, kad se ugreje onda ne pokazuje uopste zalenu lampicu na tabli i kad ga ubacis u N.

Jel tako?

• Hvala 1

• U prolazu, 41 postova
4 minutes ago, kvaicnenad said:

Kad je hladan pokazuje da je u neutral, kad se ugreje onda ne pokazuje uopste zalenu lampicu na tabli i kad ga ubacis u N.

Jel tako?

Hm, da, čini mi se da kad je hladan svetlo brljavi (nekad ga ima a nekad nema), a da kad se ugreje uopšte ne vidim svetlo. Proveriću danas opet ali mislim da je tako.

Promenio član jazznrolla

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: SVT650X

Onda nemas problem sa copavom, nego sa senzorom za neutral.

Ja sam taj problem imao sa cb500, i jednostavno sam navikao na to da ga ugasim kad spustim copavu, nije mi se dalo da cackam, prilagodio sam se.

G.CO

Created with Gemini

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 41 postova
Just now, kvaicnenad said:

Onda nemas problem sa copavom, nego sa senzorom za neutral.

Ja sam taj problem imao sa cb500, i jednostavno sam navikao na to da ga ugasim kad spustim copavu, nije mi se dalo da cackam, prilagodio sam se.

G.CO

Created with Gemini

To radim i ja, nego mi je s mojih 65 kila mučno da ga dižem na centralni štender svaki put kad hoću da pustim malo da radi, tako da ću sad proveriti i verovatno zameniti taj neutral switch.

• Drug član, 1467 postova
  • Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5

Neutral switch je zapravo GPS (Gear position sensor), prva indikacija da on zeza je da NEUTRAL lampica ne radi iako je motor zaista u leru.

Kada lampica ne radi a motor je u leru tada i ECU misli da si u brzini jer on veruje sensoru da nisi u leru. Kruznog je oblika obicno blizu izlazne osovine menjaca, Prvo to resiti pa onda ako treba proveriti druge uslove, prekidac na kvacilu i copi

BTW na GPS kontakti ponekad mogu da se fino ociste i poprave i da bude sve OK a nekada mora zamena

• Hvala 1

• Drug član, 675 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

Zameni neutral switch, ja sam imao iste probleme na vfr-u.
U stvari, za pocetak mozda i ne moras da ga zamenis, stavi samo tanju podlosku ispod njega.
Pojede mu se vrh.

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja