Jump to content

Moto Zajednica

Sport‑touring motocikli sa 4‑cilindričnim agregatom

Recommended Posts

• Ne silazi, 2847 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Upravo sada, andrej. je napisao:

Uvek u kancelariji :lol:  2018. su izbacili i GS i RT

evo ga! 2021 a noviji ..

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

BMW r 1250 rt, 2021. godište, Touring, vozilo prešlo 40240 km, Zvezdara. Cena 19.200 € - Motori - Polovni Automobili

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2847 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Hm... Mislim da je to odlican motor , ali ne... ( Mislim da mi ne prijaju nikako ti visoki motori ). 

Ma , nesto sam upao u neki smor i razocarenje , sve sam blize odluci da presecem i javim decku da necu prodavati motor .  

( Znam da ce me stici karma kad budem resio da ga prodam :( )

• Drug član, 350 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
Pre 6 sati, andrej. je napisao:

Moguće da ih ima, evo po BMWwiki prozivodnja za Evropu:

rt.png

Sve jasno. Mene jedino zbunilo sto je Dare napisao da je video R 1200 RT iz 2021🤔... Rekoh sebi, to je nemoguce. 

Jedino sto nisam znao je da se 1250 proizvodi jos od 2018. Hvala na info

Promenio član Vujka

• Zainteresovan, 264 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS

Jako zanimljiva tema, barem meni koji sam prošle godine gledao RT. Do duše 1200, 2018to.

Ne znam dal će išta pomoći al da ispišem neka svoja zapažanja.
Po izgledu, subjektivno, prelepa linija i prelep motor. Sam osećaj kvaliteta, i robusnosti, po meni neuporediv sa GS-om. Sve deluje čvrsto, materijali kvalitetni.
Neverovatno je koliko je nekako lagan medju nogama, verovatno zbog niskog težišta.
Meni se lično zvuk jako svidja, jeste tih, ali nekako tačan.
E sad, ono ali, tj razlozi što ga ja nisam uzeo, možda nekome smešni ali meni bitni:
1. Jako čudan položaj retrovizora. Niski su i nekako su kao na autu. Kolega Dražen mi je rekao da se na to čovek brzo navikne al meni je makar u tom trenutku to delovalo jako čudno.
2. (Ovo mi je bilo presudno) Sedi se u motoru, a ne na motoru. Pogled mi ide kroz vizir, a ako se vizir podigne, imam utisak kao da sam u kabrioletu a ne na motoru. Sa tim nekako nisam mogao da se pomirim.

Ipak i pored ovoga, ne znači da u nekom momentu neću ići ponovo u tom smeru... čak ni oglas, tog što sam gledao još nisam otpratio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Drug član, 559 postova
  • Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT
Pre 11 sati, Bojan_87 je napisao:

imam utisak kao da sam u kabrioletu a ne na motoru

U pravu si. Specifičan osećaj ko nije vozio velike touring motore.

Ali zato kada je kiša ili hladno, neverovatno je koliko štiti. 

S'druge strane neverovatno je koliko se motor lepo vozi sa suvozačem. 

Ima RT tu specifičnu dozu izbalansiranosti...

Na kraju krajeva sve je do ličnih potreba...

Te potrebe određuju trenutak kada se kupuje takav motor...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 559 postova
  • Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT
Pre 20 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

2021 a noviji

U pravu si. 

Od 2021 je ovaj model.

Jedina razlika u odnosu na prethodni su LED farovi i malo drugačiji vizir. 

Mislim drugačiji je što ne odgovaraju rupe za učvršćivanje vizir.

Inače viziri maltene ne razlikuju. 

Ali i halogeni far svetli fantastično na RT.

• Drug član, 1570 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr

Занимљиво како свако предлаже мотор који вози. Од ових што се врте као предлози све сам поседовао, наравно имао сам и гтр.. само ћу ти рећи да после гтр сваки ће ти бити онако јадан.. почевши од масе и габарита па до обртног момента а и удобности. Једина 2 која би ти после њега била ок су бмв рт или гт 1600. Кавасаки сх би ти после гтр био као неки Р иако је дааалеко од р али би ти имао такав осећај. Ови прдавци версус и дукати в2 би те разочарали тотално, мислио би да имају 10 кс а не 100.. 

РТ друже. Поздрав

• Haha 1

• Drug član, 1018 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

To sam i pricao, da ce Versys jednostavno slab biti posle GTR-a. Mozda taj H2SX, mada se i on vozi drugačije od GTR-a i pored toga sto su na papiru slični. 

• Andragog, 5834 postova
  • Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450

Konjske snage na 4 cilindra žive u visokim obrtajima i do njih se tesko dolazi.  Moras baš biti divljak, da bi se to osetilo i dozivelo. (narocito na 1000ccm) Racunaj prvu vise od 80 na sat, drugu vec 120-130 itd.  Tu su motori sa dva cilindra mnogo upotrebljiviji i monogo jaci na manjem gasu. 

Kubikaža nema zamenu.

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 508 postova
  • Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000

To sto si napisao govori da ne poznajes materiju. Mnogo je to sve komplikovanije nego sto si ti izneo ovde. To gde je skoncetrisana snaga zavisi od konkretnog modela 4 cilindrasa. Na primer Honda CBF 1000 je bolja u isporuci snage do 5000 obrtaja od na primer Honde cbr1000rr koja je mnogo snaznija gledano ks, da bi honda rr povukla na malom gasu kao cbf moras saltati u nize brzine, da bi se rr u gradu nosila protiv cbf moras je drzati u obrtajima, mora da vristi. Tako da to sto ti tvrdis delom stoji ali uslovljeno sa mnogo toga. Ja sa cbf 1000dajem gas u 5 stepenu pri  40km na sat i ona glatko bez trzaja ubrzava, nema vibracija u niskim obrtajima, nema ni u visokim. Jesu konjske snage na 4 cilindra u visokim obrtajima ali kod super sportskih motocikala, ali ti si generalizovao i to jednostavno ne pije vodu. Primer na semaforu v strom 1000 ce jace ispucati u startu od mog cbf, opet u nekom preticanju na putu, idem 80km/h i krenem u preticanje, u 6 stepenu sam prenosa, dam gas i on povlaci glatko bez potrebe za bilo kakvim saltanjem na nize, a posto sam vec u sestoj samo nastavim po gasu, tu jednostavno ostavim v stroma jer ce morati da salta. Da ne pricam o vibracijama koje cbf nema. E sad, da li bih voleo jedan sa 2 cilindra, odgovor je da veoma rado.

• Podržavam 1

• Integrisan, 3386 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Kad se setim sebe kada me uhvatio "crv" da menjam skuter za motor...to je bio neizdrž... Pa seo na Kawu, pa posle opet neizdrž da promenim... E tu te potpuno razumem. Razlika je što ti imaš već kupca i ne gubiš na ceni svog motora, a ja sam hteo da "izgorim" , samo da ga prodam i kupim drugi, pa sam ga dao jeftino. 

Ako si rešio da menjaš, menjaj ! Prodaj to, pa makar se i z@jebo, i taj drugi će kasnije u oglase. Ako se "ne nađeš" na drugom motoru, a znaš da ti je GTR odličan, kupi isti drugi, iz uvoza. Ali prvo promena modela ! Da bi znao na čemu si.

Ili jači...

• Podržavam 1

• Andragog, 5834 postova

CBF1000 nije bio u nijednom opticaju ovde u temi. Bili su SX, Versys1000/1100, S1000XR, H2SX.

CBF zato sto vuce na malim obrtajima, ima samo 102ks na 8000rpm, manje od vecine motora od 600ccm.

Ne moze jare i pare. 

Promenio član srbac
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 508 postova
  • Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000

A maksimalni obrtni moment na odredjenom broju obrtaja itd. 

Pogresno rezonujes ks. obrtni moment, obrtaje, kubikazu i uzajamnu zavisnost i povezanost

• Andragog, 5834 postova

Pričali smo o Darkovom pogledu i potrebi motora. koliko vidim njemu je ispod 1300ccm nedovoljno. 

Bez kubikaže, nema obrtnog momenta.  Koliko kubika i skines jenu cifru na kraju, toliko je Nm, 5% gore dole. (jedino turbo menja stvar)

E sada, kao je rasporedjen to je druga stvar. 

Promenio član srbac

• Ne silazi, 4033 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

...uhh..

Sad možemo u duboku polemiku. 

Najveću razliku pravi konfiguracija samog agregata, da li je over square, square, ili under square konfiguracija komore i klipnjače. 

Zatim, preklapanje otvaranja ventila usisa i izduva se kod svih euro5 pa nadalje smanjivalo tj. ukidalo, utiče i te kako na krajnji rezultat rada (konjsku snagu) ali je poboljšalo krivu snage.. 

Svi novi agregati su linerarniji. 

...da ne idemo u filozofiju samih dimenzija klipa i dizajna komore... 

K5 suzukijev nije slučajno vraćen. 😉 

Baj d vej.. 

Versys1000 je 118ks.. Jedva nešto više od cbr600 od kog je teži za masu poštene snajke.. Ali.. 

Da bi znali nešto o agregatu, treba gledati SNAGU kroz čitav opseg rada.. 

IMG_20181102_16151641bdb1d019d22ee1.thumb.jpg.dd2b73d15014e9fbc0c47534ff4c54de.jpg

Promenio član Andrej_Hotstepper

• Drug član, 2080 postova
  • Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2

Linearnost po definiciji :-)

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja