Jump to content

Moto Zajednica

Autopromet Motors novi uvoznik za Kawasaki

Recommended Posts

• Ne silazi, 5361 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Od ove godine Autopromet Motors postaće novi zastupnik i uvoznik za Kawasaki. Firma Trio nažalost više neće raditi Kawasaki. 

Autopromet je ove godine potpisao ugovor za Kawasaki i ova godina biće godina uhodavanja. Imaće nešto demo motocikala (nisu naveli tačno koje modele) i da, biće novi KLE500. Takođe će se preko njih moći poručivati OEM rezervni delovi za Kawasaki.

U toku današnjeg ili sutrašnjeg dana objavićemo i Kawasaki cenovnik za 2026. godinu koji su nam prosledili:

BJBIKERS.COM

Ove godine imamo novine po pitanju promena na tržištu motocikala, jer Autopromet Motors postaje novi uvoznik za Kawasaki.

Promenio član Jovan Ristic
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: on two wheels

I gde će biti salon kawasakija, u Novom Sadu? Zajedno sa Culetom?

Promenio član DAR'C NS

• Ne silazi, 5361 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 7 sati, DAR'C NS je napisao:

I gde će biti salon kawasakija, u Novom Sadu? Zajedno sa Culetom?

Beograd, Cule je zadužen za Vojvodinu.

• U prolazu, 6 postova

Iskreno posle iskustva sa narucivanjem Zontesa preko njih, poprilicno sam siguran da mogu da se kandiduju za najgoreg uvoznika i velike su sanse da ce da pobede... Sminka za youtube, sponzorisu i tome slicno, a za baksuza kinezi naprave dobre motore i onda te navedu da odes kod ove smejurije od uvoznika. Oni ne znaju gde im kontejner sa 10-20 motora, ne znaju kad ce da im stigne, tj znaju da ce bude sledece nedelje al ne znaju gde i to tako vec 3 nedelje zaredom. Nemaju praksu da ponude neku kompezaciju na dodatnu opremu recimo na kontu tog neznanja, zaista jedno lose iskustvo i kad te navedu da se ne radujes kupovini novog motora nego da se nerviras nema vise sta pricati o njima.... 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2846 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Nece se oni 'leba najesti sa ovakvim poslovanjem !!

Screenshot-2026-08-10-23-05-19-08-e307a3

Odgovor na mail se ceka jedno mesec dana , a onda se poruci deo , pa i njega cekas jedno 3,4 meseca...

I da , naravno , nema odgovora i dalje...

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3620 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Bio sam par puta u skorije vreme. 

Prodavac koji je bio za Kawasaki je bio na odmoru tako da mnogo nismo saznali, bio u petak na prvom servisu i sve ok, lik koji radi taj deo prijatan, vozi i motor godinama, ispricali se, hvala dovidjenja. 

Izgleda kako se gde i kome zalomi. 

• Drug član, 2371 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Moje iskustvo sa autoprometom:

od njih ni orah ne bih uzeo.

Nekada su bili ozbiljna auto kuca ali su ih pare udarile u glavu

• Drug član, 1509 postova
  • Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5

@Darko Mihajlovic

Nasmejah se iz razloga sto je jasno da je svuda manje vise isto, pogledaj samo sta se prica za KTM npr

Naravucenije nemoj ocekivati mnogo od post prodajne podrske ili cak i servisa, nabavke delova, osloni se vise na sebe i druge izvore/servise gledajuci ako je bitno i ako je moguce da ne ugrozis garanciju.

Ja npr garanciju ne gledam uopste, ne moze biti takav kvar da ja to ne mogu da "progutam" a motor nece stajati ni sata

Ne kazem da isto treba i drugi da rade

Promenio član GixxerK6
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda CBR600RR

Ni sa triumphom nije bolje, e čeka se novi dio (u garanciji) 3 4 nedjelje, ali povrh toga mi idemo na kolektivni godišnji odmor 20 dana pa ćemo vidjeti što i kako nakon toga xD

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

• Ne silazi, 4026 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

...po ko zna koji put... Nije kriv diler. 

Reč je o mreži. 

Dakle, samo brendovi koji iza sebe imaju auto industriju imaju ozbiljnu podršku. Jer se trebovanja i uvozi rade redovno. Honda, Suzuki, BMW. 

🫡 

• Ne silazi, 5365 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa sad. U Grčkoj imaš deo za SYM skuter koliko sutra, i na nekom udaljenom ostrvu na pr. Razvijenije je je tržište i konkurencija, duža je moto tradicija, zahtevniji su kupci, a uvoznik obezbeđuje i delove i prodršku, a nije samo dognam-prodam fazon.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1509 postova
  • Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5

Meni deluje da je pretezno to kako je Boza rekao dognam-prodam jer je tu lova na margini, sales dobija bonuse od prodaje a posle optuze after sales podrsku ako se neko zali, ali je bonus vec bukiran ili je u dzepu.

Sales uzima lovu i od odrzavanja u garantnom roku, deo je calc margine.

To je i stvar interne organizacije kompanije, i dalje verujem da nije prodaja u svakoj kompaniji primarna funkcija ako je posao vezan i za after sales, mada iskustva govore drugacije

• Ne silazi, 5365 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ne da znam, ali ja to ovako i samo pretpostavljam. Uvoznici kod nas su mahom neka treća ruka, nabavljaju robu iz neke "centrale". Malo smo tržište, pa ni njihova pozicija nije baš previše zahvalna. Zavise od trećih lica šta će im i kad stići, po kojim količinama, često i cenama, koji paket opreme ide itd. I njima je moguće tamo neko kao obećao da delovi stižu za 15 dana i da ne moraju da imaju lager, što naravno nije realno u datim okolnostima.

Zašto rade kineze, ili već neke druge, pa jer su napravili površnu računicu da im se to isplati. Dobre su marže, a servisi, tj. menjanja ulja i filtera se fino naplaćuju.

Kasnije tek dođu pitanja podrške na red. Šta sa rezervnim delovima, ozbiljnim kvarovima, havarijama i zahtevnim servisima? Kako dugoročno graditi poverenje u brend, razvijati servisnu mrežu, obučavati kadar, rešavati probleme... Za takva pitanja, a pogotovo odgovore, potrebno je vreme, resursi, posvećenost i ozbiljnost, i da sve to sazri. Pare! Slabo mi to sve imamo. 

Mislim ni da nije realno da u ovako maloj zemlji ima ovoliko brendova i modela u ponudi, mnogi će morati da otpadnu.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: KLE 500 C 2026

Ono sto sam skontao u vezi njih je da ih treba vuci za rukav i to licno. Telefon  i mail nisu pouzdani zbog obima posla koji agenti imaju. Odes, sednes pa kad dodjes na red. I opet umesto da se raspitas telefonom dokle su dosli odes, sednes pa kad dodjes na red. Cimanje al radi. Sad, ko nije iz Beograda to ne moze. A 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja