Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200RT upotrebljivost po gradu.

Recommended Posts

• Zainteresovan, 487 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Pre 16 sati, SriverFX je napisao:

Ja kofere ne skidam sa mog RT-a plus imam roll barove za kofere i agregat. Provlacim se najnormalnije, ne vidim neku razliku u odnosu na vstrom koji deluje uzi. Kad se naviknes na kofere sve je opustenije, bez njih pogotovo. Plus koferi na rtu manje strce nego ovi na GS-u jer se kace direktno (subjektivni utisak). Naravno da nije vespa od 50cc ali radi posao jako dobro. Meni je vazno da je motor okretan, a okretniji je od V-stroma iako je tezi. 

I meni se licno cini da taj motor moze da bude vrlo upotrebljiv i lagan za voznju po gradu...

Prosle godine sam bio na kursu bezbedne voznje i instruktori mahom voze ovaj BMW.

Kazu da je to druga dimenzija voznje.

U jednom trenutku je instruktor uzeo moj Thudercat da pokaze intenzivno kocenje(jer moj motor nije imao ABS...) posle nekoliko krugova kaze covek ...kako ti ovo vozis...🤣🤣🤣

Bato lako je voziti ono sto se vozi samo...aj ti vozi ovu staru silu gvozdja🤣🤣

Tada nam je rekao da sa njegovim motorom moze u krivini da nabode punu kocnicu i motor nece isklizati😳😳😳 Jbj ga iako verovatno moze tesko da bi to isprobao😁😁😁

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2388 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 44 minuta, Pedja Ča je napisao:

instruktori mahom voze ovaj BMW.

Nole , ti li si ?

Kako ne , BMW je druga dimenzija ...

Ovi iz prve dimenzije mahom se pate...

( Krenulo mi niz nogavicu ... )

• Haha 3

• Ne silazi, 2388 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 5 minuta, RankoBg87 je napisao:

Dare jel to zato sto ima telelever 😂

Paaa , malo zbog telelelelelevera , malo zbog wunderqracpalac , malo ovo , malo ono i skupi se ..

Dovoljno da predjes u dimenziju iznad...

• Haha 3

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: BMW 1250 RT
12 hours ago, Astrea said:

Kakva su ti iskustva sa sporim i čestim serpentinama pri gustom saobraćaju?

Nisam imao problema. Ako si generalno savladao male brzine, RT je tu lagan kao pero. Odlicno balansiran i lepo radi na malim obrtajima. 

3 hours ago, Pedja Ča said:

I meni se licno cini da taj motor moze da bude vrlo upotrebljiv i lagan za voznju po gradu...

Prosle godine sam bio na kursu bezbedne voznje i instruktori mahom voze ovaj BMW.

U jednom trenutku je instruktor uzeo moj Thudercat da pokaze intenzivno kocenje(jer moj motor nije imao ABS...) posle nekoliko krugova kaze covek ...kako ti ovo vozis...🤣🤣🤣

Bato lako je voziti ono sto se vozi samo...aj ti vozi ovu staru silu gvozdja🤣🤣

Tada nam je rekao da sa njegovim motorom moze u krivini da nabode punu kocnicu i motor nece isklizati😳😳😳 Jbj ga iako verovatno moze tesko da bi to isprobao😁😁😁

Jel si to mozda kod Dimitrija bio?
On je obucavao mene i sve ove ostale koji danas drze te firme i udruzenja za obuke bezbedne voznje.
Ovo zadnje jeste tacno ako su uslovi asvalta dobri i ako imas Bosh senzor nagiba koji sluzi za ABS Pro patent.
Svakako se ne treba zajebavati sa tim, to sluzi da pripomogne kad zagusti :D

pre 6 minuta, SriverFX je napisao:

Jel si to mozda kod Dimitrija bio?
On je obucavao mene i sve ove ostale koji danas drze te firme i udruzenja za obuke bezbedne voznje.
Ovo zadnje jeste tacno ako su uslovi asvalta dobri i ako imas Bosh senzor nagiba koji sluzi za ABS Pro patent.
Svakako se ne treba zajebavati sa tim, to sluzi da pripomogne kad zagusti :D

Iskreno ne znam ime. To je grad Cacak organizovao i mogao je da se prijavi ko hoce. Rekoh ajd i to da probam...nisam pre nikada. Ima ih trojica. Bivsi policajci. Ako nadjem fotke postavicu. Bilo je dobro. I edukativno. Pogotovo kada odes sa uverenjem da sigurno ne znas🤣

Ovaj na crvenoj Tandzari je Sensei. Moj predhodni motor.IMG_20250531_115843.thumb.jpg.65dc16e9dd2d86366c9d8fb312c03bbc.jpg

IMG_20250531_114118.jpg

IMG-358ec73d0d2028bbfe91dd9886a5666d-V.jpg

pre 1 minut, SriverFX je napisao:

@Pedja Ča Da da to je on, opasan vozac i instruktor. Igrom slucaja, kupio sam RT i saznao da je bio njegov. Drago mi je sto znam istoriju motora, potrefilo se :)

Ovde je vozio nekog plavog Rt-a. Da je vozac zajeban to sam video...na mestu lica. Baca onaj motor kao igracku.

Video sam ogrebotine na deklima njegovog motora...dal od obaranja dal od klizanja ne znam😳🤔 ali najpre prijatna su ekipa,jasni,konkretni.  Najaca je fora bila kada je medju gomilu motora na poligonu ostavio igracku Gs-a...kao slucajno...na mestu okretanja...i onda su svi oko igracke se lomatali levo desno da je neko ne zdrobi😳🤣 Tu sam video starije bajkere sa visegodisnjim stazom kako nabadaju,lomataju se oko cunjeva kao da su pocetnici...zanimljiva situacija,covek bi rekao prekaljeni vozaci ono cvrc,😁

pre 46 minuta, SriverFX je napisao:

@Pedja Ča Dekle su mu ogrebane od obaranja i fuzasteri odrani. Videli smo se u perionici pre par dana bas sam ga pitao dokle ide sa njim u nagibu pa mi je pokazao :D

U svakom okretu sam mislio da ce ga oboriti...ali prc...vadi ga sa poda.

Neko ga je mislum i pitao kako je voziti toliki motor po gradu...kaze kao i svaki drugi😁 meni se RT svidja najpre zbog kardana...pa ostalo. Veoma izvesno da cu ga kupiti . Da Honda NT ima kardan nju bih kupio,ovako...😁🤔

@Pedja Ča Mislim da je tu kardan samo jedna od stvari koje nisu preterano bitne. 
Ja sam mislio da kupim kineza, bilo je jos motora u opticaju i na kraju sam resio da sacekam jos malo i dodam pare za RT-a. Najbolja odluka koju sam doneo. Da sam kupio kineza tesko bih se zajebao. Celokupan utisak koji RT daje kao i prakticnost je neuporediv sa bilo cime sto sam gledao.

• Podržavam 1

@nuk Bilo je dosta motora i japanaca i nemaca u opticaju, a od kineza me je najvise zanimao onaj CF moto MT800 cini mi se ona nabudzenija varijanta, oko 11k i nesto je kostao. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 618 postova
  • Motocikl: Nmax 155

S tim da je ovo K1600, a ne RT. Svakako treba probati prvo, pa onda doneti zaključak. Ovako većina kaže da je kao bicikl, ali treba iz prvog lica doživeti situacije u gradskoj gužvi sa sporim manevrima. 

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt

Rt,bilo koji model, u gradu za spore manevre u gradu je veoma zajeban

Pogotovo ako si natovaren i sa suvozačem a nemaš alternativu za drugi pravac

Mala nepažnja i polako suštanje na asfalt,teška mrcina al ne bi ga menjao...

Pogotovo ako te uvati crveno na semaforu u IRIG-u a ides sa suvozacem natovaren u fulu za NS

Stojiš na uzbrdici ,obe noge na asvaltu,motor u brzini,stisnuto kvačilo i prednja kočnica nagnuti oboje napred i čekaš zeleno...

Z A J E B A N O

pre 51 minuta, john314 je napisao:

Rt,bilo koji model, u gradu za spore manevre u gradu je veoma zajeban

Pogotovo ako si natovaren i sa suvozačem a nemaš alternativu za drugi pravac

Mala nepažnja i polako suštanje na asfalt,teška mrcina al ne bi ga menjao...

Pogotovo ako te uvati crveno na semaforu u IRIG-u a ides sa suvozacem natovaren u fulu za NS

Stojiš na uzbrdici ,obe noge na asvaltu,motor u brzini,stisnuto kvačilo i prednja kočnica nagnuti oboje napred i čekaš zeleno...

Z A J E B A N O

Znaci kretanje pod rucnom🤣

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 91 postova
  • Motocikl: Nemam

Ako je problem samo što ga držiš na prednjoj, što jeste veeeliki problem, kod novijih 1250 Rt ima tzv. "hill start control" tj. pomoć na uzbrdici. Stvar koja je dosta dugo poznata na automobilima a ulazi polako i u svet dvotočkaša. 

Generalno se slažem, premala brzina+prednja kočnica=lagano preturanje. Ima mnogo "lepih" snimaka na YT gde se pada na serpentinama ... Stelvio je najčešće mesto gde su mnogi iskusni nadrljali ...

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8219 postova
  • Motocikl: TDM 900

A zašto ne zadnja? Ja na usponu držim zadnju, motor je u prvom stepenu. Kad se upali zeleno, puštam kvačilo i kočnicu pa krećem.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja