Motorcyclist 24959 Napisano Mart 17 Integrisan, 8100 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slucaju odlicno za nas potrosace. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7519 Napisano Mart 17 Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, miki je napisao: Kinezima treba samo još vremena da dokažu kvalitet, odnosno trajnost. Ne znam samo kome treba da se dokažu. Kod nas, ako gledamo podatke koje imamo sa sajta uvoznika motornih vozila, prodaju novih motora preko 50% već čine brendirani kinezi (i indijci). A ako se računa i Peda, onda je to tek ogromna većina. CFMoto je prodao više komada motora od Honde prošle godine na pr. Pre par godina, kinezi su činili trećinu, a ove ili sledeće... živi bili pa videli. @mick SYM je Tajvanac, po x-ti put Da, na Tajvanu su etnički kinezi, kao singapurćani ili Hong Kong, ali drugačije društveno uređenje, ekonomija i sve to:) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 5026 Napisano Mart 17 Drug član, 1257 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne pričam o nama, mi smo na nivou statističke greške. Na Zapadu još uvijek postoji animozitet prema komunističkoj Kini, kod nas postoji sjećanje na loš kvalitet kineskih proizvoda. Ali i Švabe ili Italijani će zanemariti sve to ako se pokaže da dobijaju puno više za svoje pare i da to traje. A kad oni promijene ploču, mi ćemo za njima. Ostaje samo da se vidi koliko će onda Kinezi biti povoljni. Situacija sa kineskim RAM modulima mi ne uliva baš neki optimizam po tom pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 4221 Napisano Mart 17 (promenjeno) Drug član, 2080 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2 Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, Man in the box said: Ima li na sajmu Moto Morini Alltrhike 450? Kupuje li ga ko, i ima li ista opreme za njega? Ima, po meni igračka spram 450MT Sent from my SM-S911B using Tapatalk Promenio Mart 18 član Gordak985 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7519 Napisano Mart 17 Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, miki je napisao: Ali i Švabe ili Italijani Ne mogu, na žalost, iz očiglednih razloga da se stavim u cipele zapadnjaka pa da gledam sa njihovog stanoivišta, ali pratim recimo statistiku prodaje kod Grka. Pazare oni kineze naveliko, ali čim japanci i eropejsci udare neku akciju sa nižom cenom ili dodatnom opremom, očas prevagnu na tu stranu. Dakle, nama iz siromašnijih krajeva, bitno je šta se dobija za novac, a i ko ne voli kineze, konkurencija uvek dobro dođe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 3291 Napisano Mart 17 Andragog, 5834 postova Lokacija: On off road Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Očigledno je da su kinezi kvalitetni i dobri. Problem su delovi, non stop izbacuju nove modele i za svaku državu se drugačije zove. Mislim na plastike farove itd. Ako ti nešto treba, onda je rock and roll 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 4800 Napisano Mart 17 BJB Maxi Scooter Club, 1430 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od modela, pisali smo već par puta.. 450MT, Voge 300 Rally, 525DSX, 800MT, svi su par godina na tržištu nepromenjeni, dobro se prodaju, ima svaki šraf da se naruči. Iz tog razloga su mi CF i Voge na prvom mestu, a verovanto bih preskočio QJ i Zontes npr. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 3291 Napisano Mart 18 (promenjeno) Andragog, 5834 postova Lokacija: On off road Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije bas tako. Tek su dve godine. Voge 500 525 550 600 625 videcemo dokle ce taj Hondin motor da razbušuju. Onaj 650 je Rotaks BMW Husqvarna Aprilia ! Promenio Mart 18 član srbac 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 4800 Napisano Mart 18 BJB Maxi Scooter Club, 1430 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije tako ali dobro ako je tebi lakše 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 542 Napisano Mart 18 Drug član, 1234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan @Gordak985 Napiši molim te koju rečenicu više u kom smislu ti je Alltrhike 450 igračka u odnosu na MT. Gabariti, kvalitet izrade, dizajn...? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 4221 Napisano Mart 18 Drug član, 2080 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Rolle2010 said: @Gordak985 Napiši molim te koju rečenicu više u kom smislu ti je Alltrhike 450 igračka u odnosu na MT. Gabariti, kvalitet izrade, dizajn...? Kvalitet izrade je korektan, nije na nivou CF po meni, dizajnom kao da je pola motora. Kolega se odlučio bio za njega pa kad ga je video uživo otišao i uplatio 450MT, pre nego što sam ja otišao na sajam 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5198 Napisano Mart 18 Drug član, 3159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, boza_kg je napisao: @mick SYM je Tajvanac, po x-ti put Da, na Tajvanu su etnički kinezi, kao singapurćani ili Hong Kong, ali drugačije društveno uređenje, ekonomija i sve to:) Tajvanac...kakav čudan naziv za kineza... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17938 Napisano Mart 18 Integrisan, 8769 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Svi narodi sa kosim očima -> kinezi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 141 Napisano Mart 18 U prolazu, 90 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500, BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Novi motocikli...tema koja ce uvek izazivati polemike, danas kada je globalno svetsko trziste dosta promenjeno, pa imamo 3 kineska proizvodjaca automobila u prvih 10 sto je bilo pre samo 10 godina neverovatno...kinezi koji danas proizvode celika, vise nego 5 zemalja iza njih po proizvodnji zajedno,a pre 50 godina su bili na ispod 20% USA proizvodnje celika, sad proizvode mesecno na nivou godisnje proizvodnje USA. U strategiji razvoja kineske privrede, veliki akcenat u poslednjih 10 godina je stavljen jer je valjda doslo na red u proboj na trziste auto i moto industrije, uz ogromne subvencije kineske drzave...ono sto sam negde pisao kineki motor koji je u evropi 6K eur, u kini je u maloprodaji 3-3,5K eur.Kvalitet je dosao jer su svesni da bez kvaliteta nema proboja na evropskom trzistu. Evropsko trziste je globalno malo, Indija ima 5x vise motocikala na putevima od cele Evrope, Kina 2 do 3x itd... Da li ce doci vreme kada ce nasi unuci sa divljenjem gledati u proizvode made in China, kao moja generacija 80tih i 90tih godina u automobile i generalno sve proizvode made in germany, a to isto made in germany je pre 100 godina bilo posprdno (jer su ih Britanci kao pioniri industrijalizacije u 18 i 19 veku naterali da zigosu svoje proizvode da se ne bi slucajno pomesali sa aristokratskim britanskim proizvodima).Da se opet ne zanosimo evropski kupac jeste prestizan, ali honda od svojih 19-20 miliona motocikala i skutera godisnje koliko proizvodi godinama unazad ni 10% ne prodaje u Evropi, da ja licno do pre 15-20 godina i mog nekog putovanja po aziji i africi nisam ni znao sta je TVS koji godisnje proda motocikala vise nego BMW za 10 godina produkcije...da su vec zadnjih 20tak godina u prvih 10 proizvodjaca motocikala 4 ili 5 indijskih proizvodjaca.Kinezi ce svakako narednih godina ozbiljno uzeti deo kolaca pre svega Japancima, i to je neminovnost koja vec dovodi kao sto je neko pomenuo da se honda CB500X (NX500)prodaje za 1000-1200 eur manje nego pre 2 godine, da kawasaki izlazi sa KLE 500 sa konkurentnom cenom, Yamaha luta i belezi pad prodaje, Suzuki je dosta konkurentniji itd... i to je svakako dobro za nas kao kupce...sada sta ce ko kupiti, kineza, japanca, nemca , italijana stvar je licnih preferencija, ukusa, odrastanja, elitizma, snobizma, dubokih licnih osecanja...neko opet pomenu ne mogu da volim kineski motor jednostavno mi ne pravi emociju...to je to stvar generacije odrastanja, postera uz koje smo rasli, motora kojima smo se divili...kad vidim geely-je koje imam u firmi ja takodje prodjem kao pored metalne kante pored njih, kad vidim neciju alfu giulia-u na parkingu iako je ne bih kupio, uvek je zagledam i zavidim vlasniku jer bih voleo da je imam makar na nedelju dana, tako je isto i sa multistradom ili diavelom uvek ih zagledam i napravim krug oko njih. Budimo svesni da dolaze novi klinci da generaciji Z nista ne znaci da li je Honda ili je CF ili Voge...generaciji iza njih tek nista nece znaciti...a moji ispisnici bi dodali...na zalost 5 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7519 Napisano Mart 18 Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sa slike, meksička Italika, je u stvari kineski Loncin, a proizvodi se u Meksiku, koliko sam čitao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...