Boris0230 5 Napisano pre 7 sati U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo!Trebao bih mi koji savet,od vas iskusnijih koji vozite.Nisam jos uvek vozac,ne posedujem motor trenutno ali imam u planu da to sve promenim u narednoj sezoni Licno ne poznajem nikoga ko vozi ili poseduje motor,pa resih da se ovde registrujem ili ti pridruzim i priupitam heh.E sada ovako,oduvek mi je bila neka skrivena zelja,strast da uzmem sebi motoric,jednostavno ta neka sloboda mora da je osecaj fenomenalan ne opisiv meni je lepo samo kada vidim nekog da prodje a kamoli da probam licno.Nego da skratim iskustva nemam, vozim auto i smatram sebe ok vozacem,nisam neko ko voli da divlja i tako dalje pa bih tako i vozio motor,tesko preko 100kmh verovatno jedan duzi period.Od modela koji su mi se najvise svideli, eto da vam skratim muke samnom uzeo bih nesto tipa 600cc neki suzuki bandit600 ,honda hornet 600 ali samo naked varijante,ne znam sto ali su mi mnogo lepi cudan neki ukus imam izgleda e sada izdvojio bih tipa do 3000e za pocetak,pa me zanima sta od ovoga?ili da mi predlozite mozda jos neki model a da je isto naked ? i da li bih to bilo ok za mene koji i nema iskustva? Hvala puno ljudi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 992 Napisano pre 7 sati Zainteresovan, 477 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav . Ako trazis motor sa 4 cilindra pogledaj i hondu cbf 600 npr, lici na horneta ali je pitomiji motor za voznju. Ne treba ti toliko mirna ruka na gasu kao kod horneta. Hornet je mali zvrk i ima dosta snage, vise nego sto pocetniku treba - moje misljenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5682 Napisano pre 6 sati Drug član, 2712 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobro dosao Nasao si gde ces trazis savet , ovde sve ludo i odmah skrati sebe muke uzimaj nesto od 1000ccm Posto znas sta bi od verzije motora, trazi opremu pa onda motor, listaj forum, ima ovih tema vise. Prvo oprema pa onda motor, to sto ces da vozis do 100 zaboravi, prve dve brzine si vec debelo zagazio, osecaj za brzinu je skroz drugi, vozio sam 50-70 prva tri dana dok se gume nisu formirale i onda vozi Misko. Voznja se uci voznjom tako da prati forum, bice na prolece neka voznja za pocetnike a lako ces ovde naci nekog iz tvog grada da ti pomogne ili da se malo vozite. Motor ne kupuj zbog boje, bitno je stanje da te posle ne bi bolela glava i ogadila se voznja. Srecno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris0230 5 Napisano pre 6 sati U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno mnogo korisnih stvari da,pa nemam gde drugo da upitam pa reko hajde,al necu zuriti svakako sa kupovinom naravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1975 Napisano pre 6 sati Никад не једи жути снег!, 849 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Ево и ја да изјавим нешто за дневник... По мени, најбитније је какав си у глави (немој погрешно да ме схватиш ) и који ти је план. Ја сам имао слично пара. Хтео сам да се возим сам али и са женче. У младости сам дуго возио МЗ ЕТЗ 150. Онда била дуга пауза. Кад је брат купио ТрансАлп-а онда сам и њега пробао пар пута и када сам се одлучивао шта да купим, ја ни мање ни више него ФЈР1300. Јебига, ради ме на сваки могући начин. Кад га видим, кад га чујем, све, шта ћу. Не идем брзо, уживам и уживамо у вожњи и то је то. Идемо на дуга путовања али и по граду до посла сваки дан скоро. Поента је, купујеш мотор у складу са тим како, с ким и где ћеш да га возиш и наравно колико имаш пара. А на првом месту, да те ради. Можеш да купиш најсавршенији мотор за све твоје потребе али кад га видиш - ништа. Нит' смрди - нит' мирише. Џаба ти то... Знам ја да ти нисам много помогао али неће ни други. Само делим моје искуство па можда ти помогне да одлучиш... Жив био, гледамо се на путу! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1551 Napisano pre 6 sati Drug član, 1267 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Taj Bandit 600 je (po meni) nešto što bih zaobišao. CBF600 efi je možda nešto što bi trebao da juriš ako te radi taj "klasični" izgled motora. Pogotovo ako možeš da se nategneš još malo preko 3K. Skoro je kolega oglasio na forumu jednu. Deluje top 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 14001 Napisano pre 6 sati Drug član, 1813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Bandit 600 je najkvalitetniji i najpouzdaniji motocikl u klasi i nikako nije za izbegavanje! Koju to falinku ili slabu tačku Bandit ima zbog koje bi ga trebalo izbegavati? Na stranu što je najlepši, ali akde to je stvar ukusa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 4994 Napisano pre 6 sati Drug član, 495 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, RankoBg87 je napisao: Nasao si gde ces trazis savet , ovde sve ludo Isto sam pomislio. Da ti Forum nađe ženu, nikakav problem. Ali izbor motora, ulja i guma @Boris0230, kada već nemaš jasnu odluku, prvo pogledaj na PA šta ima od naked-a u ponudi. Obiđi malo, vidi uživo, odredi bliže, tj suzi izbor. Ja bih recimo pogledao šta ima od novijih motora u ponudi. Naked sad nije extremno tražena kategorija (kao ADV) pa su i cene daleko povoljnije. I ako ti nije prioritet 4 cilindra, ima baš lepih novijih modela sa 2 cilindra. Izvini za zezanje gore, ali navići ćeš se na to na Forumu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris0230 5 Napisano pre 6 sati U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne ma sve dobro puno mi znaci misljenja ostalih naravno zato sam i ovde.Citam pamtim jbg,ne bih nesto ni divljao naravno imam toliko uglavi vozio bih sa uzivanjem tipa posao,vikednom mozda obidjem neki susedni grad tipa 100km jedan pravac i tako takav je barem plan da gledacu jos svakako ne zurim,opet ne zelim ni nesto preslabo a ni nesto prejako jebem li ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 4994 Napisano pre 5 sati Drug član, 495 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Gde živiš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris0230 5 Napisano pre 5 sati U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kikinda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 4994 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 495 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan OK. Ravnica, nije preveliko mesto... Aspekti koje možeš (ne presudno) uzeti u obzir... Mada, nikada nije previše snage i kubika. Glavni problem je naša lična glava. I 2. veliki problem je što se period straha od motocikla brzo završi. Mnogo je duži put od gubitka straha pa do dobrog vozača, ili pravilnije do vozača sa puno kilometara i iskustva. Ali polako, niko se naučen nije rodio. Za moj ukus motori naked (koji ti se i inače dopada) su top varijanta za početnika. Mnogo će te opominjati vetar kada ubrzaš, ima veliki izbor motora raznih kubikaža, nema mnogo plastika ili drugih delova koje lako stradaju pri (nedaj Bože) padu.... Samo lagano, to je suština. I pri izboru a i kasnije kada budeš vozio... Promenio pre 5 sati član Tumbe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris0230 5 Napisano pre 5 sati U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa kontam da su dobar izbor,dosta sam i gleado po netu sto kod domacih sto kod stranaca i fino mi deluje.Lepo si rekao to gore svidja mi se, probacu da mozda skupim jos novca,pa uzmem nesto novije bas sam gledao oglase upravo,ima gomila motora.Yamaha XJ6 mi isto zapao za oko dosta novije a nisu ni toliko skupi a bas ono sto se meni dopada.Nista hvala samo kao sto rekoh citam i upijam pamtim treba ce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 946 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan pre 58 minuta, Boris0230 je napisao: takav je barem plan Ovo odmah zaboravi. Bar kad je brzina u pitanju. Evo, sada sa 54 godine u guzici vitlam koliko 300cc dozvoljava a samo pre dve sam izjavljivala - ja ću to polako, idealna brzina je 60 km/h, nikada neću... Sračunaj za šta ćeš koristiti motor, ukalkuliši osim para tu i svoju visinu, težinu, fizičku spremnost, i najvažnije spremi se za promenu planova bar na mesečnom nivou. Ove tri malopre pomenute stavke odredjuju težinu motora, svi se lako voze kada kreneš ali početnik najviše muku muči sa parkiranjem, manevrima pri malim brzinama. Pored opreme koju svakako kupi prvo (i uračunaj bar još toliko para tokom prve godine kako se menjaju vremenske prilike i otkrivaš čari svih godišnjih doba) probaj da posle polaganja za A kategoriju (nadam se da to planiraš ako već nisi položio ) završiš i neki kurs bezbedne vožnje, poveži se sa kolegama iz Kikinde jer će ti za prvo vreme svaka duža vožnja biti misaona imenica. Naoružaj se dobrom energijom i uživaj punim plućima oslanjajući se na mozak koji će da pokušava da utekne čim ruka dodirne ručicu gasa. Vidimo se na putu uskoro! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris0230 5 Napisano pre 4 sati U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan A imam tu drugara radi u auto skoli,pa cu videti s njim sta imaju od motora za obuku a mislim da imaju 2 pa da probam oba,pa vidim malo neke razlike.A svaki pocetak je skup,pomirio sam se sa time,ne zalim bice to sve dobro i vredno para i truda Visok sam nekih 193cm imam sada nekih 87kg,a razumem to sto se tice brzine,itd to verovatno sada tako mislim jer imam strah to je verovatno normalno,nego gledam uvek sebi da govorim necu biti jedan od onih sto divljaju to ce mi uvek biti u podsvesti nadam se Hvala i tebi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5682 Napisano pre 4 sati Drug član, 2712 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sa 193 bice veselo na tvom izboru motora Gledaj ti ADV al skini vizir 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1975 Napisano pre 3 sati Никад не једи жути снег!, 849 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Купи лепо старог Трансалпа док се размишљаш и док не схватиш шта ти тачно треба 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...