keš 602 Napisano pre 7 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je "uradi sam" poliranje. Skinuo sam plastiku sa motora, na dva mesta se vidi gde je iscesano, nisu bas ogrebotine ali je posledica trljanja stitnicima kolena o taj deo, tu mi bas dodju kolena u voznji. Na prvom snimku cu pokazati kako je izgledalo pre poliranja. Drugi snimak je "profi" alat i pribor za poliranje. Na poslednjem snimku je rezultat posle 2x po 3-4 minuta rada. Tih stotinu tackica po ispoliranom komadu koji se vide iz nekog ugla su cestice metalika u boji jer je boja metalik crna. Busilica je radila na sporoj brzini koja sluzi za zavrtanje i odvrtanje srafova. Nisam isao postepeno prvo grubo poliranje pa srednje, isao sam odmah na super fino. To je bocna plastika sa Honda CBF 1000. Promenio pre 7 sati član keš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 382 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da li ste nekada radili sami keramiku na plasticnim delovima motora?kako,koju ste koristili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 602 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam, ali keramika je zastitni sloj koji otezava hvatanje prljavstine za lak, stiti lak od spoljnih uticaja i slicno. Moracu obavezno probati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 382 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mene zanima,trazio po netu Ali nista konkretnog nisam nasao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2895 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Drug član, 992 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Profesionalna keramika se relativno teško nanosi. Potrebno je da motor bude idealno čist i po mogućnosti ispoliran. Takođe bi bilo dobro da se keramika zapeče grejačima. Čiste krpe koje ne ostavljaju prašinu se podrazumevaju. Tako nanešena može da traje do 2 godine (mada neki kažu i duže) ako se ne koristi agresivna hemija za pranje motora. Ja koristim ovo. Vizuelno je sličan efekat, traje oko par meseci ali se daleko jednostavnije nanosi i više prašta greške. Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic Spray Coating keramička zaštita automobila 500ml samo 2040.00 dinara!!! TEKTION.RS VRHUNSKA METODA ZA DUGOTRAJNU KERAMIČKU ZAŠTITU VAŠEG VOZILA LAK ZA UPOTREBU OVAJ SPREJ SE KORISTI SA VRLO MALO NAPORA ISTOVREMENO PRUŽAJUĆI VRHUNSKI... Promenio pre 3 sati član Mr_Wolf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 602 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Honda je prelepa! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 382 Napisano pre 2 sati Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Mr_Wolfslazem se sa @kešom I hvala puno na podeljenom iskustvu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3351 Napisano pre 1 sat ODUSTO OD DIJETE, 2926 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim ovaj i na kolima i na motoru, zadovoljan. Imaš dve vrste. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...