Jump to content

Moto Zajednica

Poliranje lakiranih delova(plastika) motocikla.

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 365 postova
  • Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000

Ovo je "uradi sam" poliranje. Skinuo sam plastiku sa motora, na dva mesta se vidi gde je iscesano, nisu bas ogrebotine ali je posledica trljanja stitnicima kolena o taj deo, tu mi bas dodju kolena u voznji.

Na prvom snimku cu pokazati kako je izgledalo pre poliranja. Drugi snimak je "profi" alat i pribor za poliranje.

Na poslednjem snimku je rezultat posle 2x po 3-4 minuta rada. Tih stotinu tackica po ispoliranom komadu koji se vide iz nekog ugla su cestice metalika u boji jer je boja metalik crna.

Busilica je radila na sporoj brzini koja sluzi za zavrtanje i odvrtanje srafova.

Nisam isao postepeno prvo grubo poliranje pa srednje, isao sam odmah na super fino.

To je bocna plastika sa Honda CBF 1000.

Promenio član keš
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000

Nisam, ali keramika je zastitni sloj koji otezava hvatanje prljavstine za lak, stiti lak od spoljnih uticaja i slicno. Moracu obavezno probati.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 992 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Profesionalna keramika se relativno teško nanosi. Potrebno je da motor bude idealno čist i po mogućnosti ispoliran. Takođe bi bilo dobro da se keramika zapeče grejačima. Čiste krpe koje ne ostavljaju prašinu se podrazumevaju. 

Tako nanešena može da traje do 2 godine (mada neki kažu i duže) ako se ne koristi agresivna hemija za pranje motora. 

Ja koristim ovo. Vizuelno je sličan efekat, traje oko par meseci ali se daleko jednostavnije nanosi i više prašta greške.

TEKTION.RS

VRHUNSKA METODA ZA DUGOTRAJNU KERAMIČKU ZAŠTITU VAŠEG VOZILA LAK ZA UPOTREBU OVAJ SPREJ SE KORISTI SA VRLO MALO NAPORA ISTOVREMENO PRUŽAJUĆI VRHUNSKI...

AP1GczMCPhR8O0ZJ_O27sx7Dpk5XDu9XGNGilDbX

AP1GczMaFBYvK3n1iWaI80u6zdL_7yqoFlAVmJfp

Promenio član Mr_Wolf
  • Sviđa mi se 2

Honda je prelepa!

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja