Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT

Video, pipnuo, seo - nisam ocekivao puno ali sam se ipak razocarao, kao neki rojal enfild od pre 5 godina, jako sramotan kvalitet za izvikane japance - harakiri odma sutra na stolu da vidim! 🫠

Da se razumemo, motor nije los ali ne vredi ni jedan evro cent preko 5K evra. Plastike u klasi sa cefom a metalurgija i dizajn u klasi sa enfildom, mehanicki dizajn star 40 godina. Lepo stoji izmedju nogu ali ergonomija sedenja je bas kao na nekom kruzeru sa middle pegovima, uopste nije offroad ready a po mom misljenju nije ni ADV ready. Taj prednnji kraj bas deluje nekvalitetno, kao neka jeftina kineska igracka na buvljaku 🤕 Trebali su bar da izloze onaj beli sa zelenim ramom da malo zamazu oci posmatracima za bolji utisak.

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 985 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Motor ipak treba provozati malo ozbiljnije za zakljucak, najbitnije kako se vozi. BMW ovako na papiru i slikama deluje najbolje od tih 450ccm.

Pre 1 sat, Blackened je napisao:

Motor ipak treba provozati malo ozbiljnije za zakljucak, najbitnije kako se vozi. BMW ovako na papiru i slikama deluje najbolje od tih 450ccm.

Potpuno se slazem, izneo sam preliminarni zakljucak u dve prosto prosirene recenice sa minimalnom dozom sarkazma. Vozio sam taj "novi" 500 agregat od kave i definitivno mi se ne svidja kako radi i kako zvuci ali sto se tice performansi i kvaliteta nije los. Kale je novo pakovanje tog agregata ali mislim da mu u mojem slucaju nova ambalaza nece pomoci. Svakako, kome se motor svidja i misli da vredi te novce, test voznja pa ruka u novcanik. Ja sam na zalost (ali mozda je to i dobra stvar) izgubio zelju od daljeg razmatranja ovog modela. Sad me malo kopka indijski GS ali opet, TVS motor sa bemveovim logom i cenom mi ne izgledaju bas privlacno, mada verujem da su indijci bolje sklepali geesa od gore predstavljenih japanaca 1/1.

Promenio član mandrak_
  • Sviđa mi se 1

Pre 3 sati, Motorcyclist je napisao:

Sta da su tek stavili onaj crni najjeftiniji...

Nema velike razlike izmedju osnovnog i SE modela osim cene. Jedino taj TFT ali meni se iskreno vise svidja lepo odradjena digitalna tabla na svakom motoru. Na emtejcu sam vec gledao kako moze da se instalira linux 😅

• Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX
Pre 7 sati, Gile je napisao:

E jbg. U odnosu na CF?

Sad da mi ponude za iste pare CF450MT i KLE izabrao bi CF.

Ali mislim da je Morini 450 (isti CF450 motor, samo bolja mapa) bolji izbor od MT jer je nekako bolje sklopljen, lepši.

KLE deluje nekako sirovo, nezavršeno, kao da su prekinuli projekat na pola. 

Sve su ovo moja subjektivna zapažanja i totalno nisu merodavna da se iko po njima vodi 😀

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3728 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
11 hours ago, Blackened said:

Zna li se cena BMWa? 

• BJB Maxi Scooter Club, 1254 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ja sam negde pročitao 8700e kod nas za Trophy. Ako je to sa žičanim felnama, skroz ok. Ako na to idu još 1200e one, jbg...

• Drug član, 985 postova

Mada nema razloga za zbicane felne ako su alu dovoljno jake i ne krive se.

Ne znam ni ja. Ako je oko 8K ima smisla. Kada se pojavi iznajmio bih ga negde da probam. Ali mislim da ne bih mogao kupiti BMW-a, koliko god da je dobar, marka me odbija nesto. Od malena sam u kontra timu i kod kola, Audi quattro. A kod motora Honda :).

Ali ovako deluje bas dobro, jedine mane manji rezevoar, ali opet videti kako se vozi, udobnost, menjac. Kod tih novih modela pouzdanost tesko znati. Mislim da je Honda NX500 sa RR2 vesanjem meni i dalje favorit, a i izadje i manje (do 8K izadje sve trenutno). Ali deluju da su tu negde bas, slican balans motora.

• Integrisan, 7463 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Prvi korisnici.

Ok, a little more perspective after another ride. I said earlier that it was hard to believe it was a 450, but to get to the power/speed you are up in the revs. I noticed it more on this second ride for some reason. In 6th gear at 60 mph you are approaching 6K rpms. Also more noticeable is a high pitch buzz that kind of comes and goes, not like only related to rpm, more like sometimes it does it, sometimes not. Nothing in the bars, they seem to be damped well. Sometimes in the foot pegs, other times in the seat. Not enough to complain about really, but worth mentioning. I think it may diminish as break in occurs. The way it comes and goes is strange. If you think about it not surprising at all that a 450 motor needs to be up in the revs to get power. Just like a 4 cylinder Tacoma, it'll go, but it's gonna be up in the revs. It is a snappy/peppy bike, no complaints about the power.
---

Ok, here's a slight annoyance. When the rpms hit 4k the tack and the gear selector start flashing and change color. I guess they don't want you to exceed 4k during break in. That's 45 mph in 6th gear. I have never followed strict break in procedures like that. Just don't run a constant speed/rpm for long periods, don't wring it's neck (too much), rev up..rev down etc. I will be happy when the dash stops flashing.
Standing is great, the bars are up where they should be. The seat is not bad, not great but I doubt I will change anything. It will get a little better with some miles on it.
Where I was riding last night I hit sections of blacktop that are pretty rough. I ride that way often. Suspension did fine. On my indian ftr and to some extent the KLX300 the hits can be somewhat harsh and bother a bulging disk in my back, too much of that and my back is sore at the end of the ride. Happy to say the KLE took just about everything I threw at it with no pain in my back. That was definitely one of the main criteria considered when I tested the bike. When the bike is sitting and you push on the forks they feel pretty stiff, they take moderate/normal hits very well in my opinion.

• BJB Maxi Scooter Club, 1254 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Estetski mi je super, atraktivno izgleda, položaj sedenja odličan (183 sam visok), kokpit lepo izgleda.. prijatno iznenadjenje.

Prepreprepreprenizak je, ne može niko da me ubedi da postoji ikakva logika da se ovako napravi. Kad sednem (94kg) nema 10cm prostora dole. Zadnji točak smešno izgleda, baš mu ne stoji.

Sem ako ne izbace neku drugu verziju, meni lično totalno neinteresantan, ne moram ga ni provozati, šteta

20260321-124759.jpg

• Sviđa mi se 5

Onaj BMW stvarno deluje da su promasili publiku. Bas je mali i deluje da je za decu koja pocinju da voze itd. umesto da su gadjali odrasle i pocetnike na offroadu. Nesto sto je 450MT ucinio. Ja mu uopste ne zameram sto je napred sirok, mislim da ga ta velicina dobrim delom i prodaje. 

KLE kao sto kazes klirens je smesan, zadnji tocak nema aftermarket guma i jos unutrasnje gume... 

BMW je lep, i KLE je lep ali da sam kupac ne bih izvalio pare za ono sto nude.

Promenio član Motorcyclist

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: NC 750 X

Videh ga i ja uzivo.

Sta znam, mnogo mi deluje bolje uzivo nego na slikama. Kad bih kupovao nesto ovako, mislim da bih ipak uzeo 450mt. 

• Podržavam 2

• Ne silazi, 3147 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Bio link na prethodnoj strani za drag race sa MTom. Meni video delovao nekako čudno, kao da je AI. Ovaj je malo bolji, čini mi se. 
Očekivani pobednik i realna razlika. Koliko vidim do stotke su tu negde, posle ga KLE kida. 

WWW.INSTAGRAM.COM

Create an account or log in to Instagram - Share what you're into with the people who get you.

• BJB Maxi Scooter Club, 6731 postova
  • Motocikl: AA500/MT450

Sa ovim teško mogu da se složim :jok:

Jedan od genijalnijih patenata u istoriji kamera :care:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 985 postova

Treba cfmoto da utegne taj motor, ima lufta do 35kw, ali i generalno obrtni momenat kroz ceo opseg je slabasan i pored veoma kratkog menjaca. Treba da ima vise snage za offroad u drugoj recimo.

Neocekivano slabo vuce iznad 100kmh. Kada sam isao planinskim dugim usponom, koji traje nekih 5-6km, nije mogao da prebaci 125-130kmh na ekranu, ni u jednom brzini, probao sam u nizu brzinu do blokade, 5.-6. isto, ne moze dalje. Dok Cb500x tu i dalje ubrzava i nagura 150-155kmh, sporije zbog uspona, ali bez problema i dalje vuce...

Promenio član Blackened

• Drug član, 670 postova
  • Motocikl: Nmax 155

@Bojan_Jgd @Motorcyclist Što se tiče f450gs treba uzeti u obzir da su ga stavili na onu kamenu dioramu i da je tlo samo po sebi uleglo. Možda nije loše u hali za automobile videti Trophy primerak koji je izložen, pa da se stekne pravi utisak o veličini.

Definitivno nije za visoke ljude, ali neka konfekcijska visina bi trebalo da se spakuje bez problema.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

24 minutes ago, alexanto said:

Sa ovim teško mogu da se složim :jok:

Jedan od genijalnijih patenata u istoriji kamera :care:

Mene iritira i stvara mi mucninu.

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 2444 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660
pre 6 minuta, Blackened je napisao:

Treba cfmoto da utegne taj motor, ima lufta do 35kw, ali i generalno obrtni momenat kroz ceo opseg je slabasan i pored veoma kratkog menjaca. Treba da ima vise snage za offroad u drugoj recimo.

Neocekivano slabo vuce iznad 100kmh. Kada sam isao planinskim dugim usponom, koji traje nekih 5-6km, nije mogao da prebaci 125-130kmh na ekranu, ni u jednom brzini, probao sam u nizu brzinu do blokade, 5.-6. isto, ne moze dalje. Dok Cb500x tu i dalje ubrzava i nagura 150-155kmh, sporije zbog uspona, ali bez problema i dalje vuce...

Mnogo potenciraš performanse kod motora koji apsolutno nisu tome namenjeni :)  To što tebi fali se dobija prelaskom na motore veće kubikaže i snage.

Meni skoro nijednog trenutka ne fali snage. Da, u određenim trenucima bi bilo zabavnije da bolje ubrzava. Lakše bi se prestizalo (samim tim bi se lakše uletalo u rizičnija prestizanja). Ali još nisam došao u situaciju da poželim veću maksimalnu ili putnu brzinu, a imao/vozio sam dosta jače motore.

Za offroad mu treba više ogibljenja, ne više snage (pričam za 450MT). Fabričko ogibljenje je ograničavajući faktor. Jedino ako voziš odlično upeglanim zemljanim i makadamskim putevima, gde ogibljenje ne radi mnogo, a želiš svaku krivinu da prolaziš u driftu... Tada treba još snage. Ali opet, ovi motori nisu za to namenjeni, pogrešna klasa.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Drug član, 1439 postova

@vucko23

Pa što mora sve za visoke da bude 😜

Inače, KLE me je iznenadio koliki je. A opet ostavili su mu taj manji klirens. Baš upada u oči koliko je nizak. 

Promenio član Bojan_Jgd
  • Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 2444 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Hteli da zadrže svetlu tradiciju originalne verzije :D  Što ga više gledam, nalazim više sličnosti sa starim KLE-om

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja