Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 472 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE

@mandrak_

Mislim da je SE(Skuplja verzija) samo ona sa zelenim ramom... Kad ga budete videli u beloj boji sa istim tim zelenim ramom... mislim da ce se misljenje brzo promeniti

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 89 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT
Pre 9 sati, OgiBG je napisao:

@mandrak_

Mislim da je SE(Skuplja verzija) samo ona sa zelenim ramom... Kad ga budete videli u beloj boji sa istim tim zelenim ramom... mislim da ce se misljenje brzo promeniti

U klipu pise da je na recenziji SE verzija, mislim da boje variraju od trzista do trzista. SE je ista kao i obicna verzija, samo sto ima TFT displej umesto digitalnog, ima stitnike ruku, poviseni vizir i skid plejt. To je verzija koja je u recenziji u tom klipu. Stitnici ruku izgledaju kao da su od tankog pleha isto kao i skid plejt pa ispada da se isplati uzeti obicnu verziju jer ce se te stavke menjati sa aftermarket dellovima. Jedini plus za SE verziju je taj TFT displej. Verovatno ce na nekim trzistima da ubace i roll barove na SE verziju u zavisnosti od prodaje. U svakom slucaju ga prvo treba videti uzivo pa tek onda prosuditi.

• Drug član, 1661 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Nece da bude da su TT tockovi laksi, pogotovo ne kad se ubace Heavy duty unutrasnje koji su do 4x teze od obicne unutrasnje i lagano idu do 1kg nekad i preko toga...

Mozda gresim

• Podržavam 1

• Drug član, 946 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Da, tako je. Ali ima generalno 3 tipa tockova. Ubedljivo najlaski su cast/alu tubeless, pa onda spoked tubeless, i najtezi su spoked tubed. Kod istog motora je i po 1kg razlika ako postoje dve opcije, tubed budu teze.

Promenio član Blackened

• U prolazu, 89 postova
pre 16 minuta, Rider000 je napisao:

Nece da bude da su TT tockovi laksi, pogotovo ne kad se ubace Heavy duty unutrasnje koji su do 4x teze od obicne unutrasnje i lagano idu do 1kg nekad i preko toga...

Mozda gresim

Istina, sve zavisi o kakvim felnama je rec, ja sam se pogresno izrazio i mislio sam na felne a ne tockove. Same TT felne su generalno lakse neracunajuci gume i mogu biti izradjene od tanjeg materijala, legura celika i aluminijuma, magnezijuma itd. dok su TL felne uglavnom na ovim ADV motorima izradjene od celika. Isto tako uglavnom imaju manju povrsinu/kolicinu materijala. Generaizujem, naravno da sve zavisi od modela i proizvodjaca felni.

• Svrati ponekad, 472 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE
2 hours ago, mandrak_ said:

U klipu pise da je na recenziji SE verzija, mislim da boje variraju od trzista do trzista. SE je ista kao i obicna verzija, samo sto ima TFT displej umesto digitalnog, ima stitnike ruku, poviseni vizir i skid plejt. To je verzija koja je u recenziji u tom klipu. Stitnici ruku izgledaju kao da su od tankog pleha isto kao i skid plejt pa ispada da se isplati uzeti obicnu verziju jer ce se te stavke menjati sa aftermarket dellovima. Jedini plus za SE verziju je taj TFT displej. Verovatno ce na nekim trzistima da ubace i roll barove na SE verziju u zavisnosti od prodaje. U svakom slucaju ga prvo treba videti uzivo pa tek onda prosuditi.

Uvek se isplati da kupis osnovnu verziju jer ni jedna fabrika ti nece staviti dobar skid plate i nesto slicno barkbusters-u jer im ne igra ulogu...

Pogledaj tenere 700 i njenu ,,zastitu" na osnovnoj verziji, nije nista bolja u odnosu na KLE a skuplja je i namenjena vise za off...

Trenutno se pumpa taj adv marketing i ide veoma dobro, ali budimo realni ko god kupi KLE navozace se sa njim i sam dodati sta mu treba od opreme... Ja sam vise za to da kupis dobru i pouzdanu platformu pa je modifikuj po sebi kako ti zelis...

Mene je belo zelena verzija kupila kad sam je video uzivo, jest da je skuplja ali vredi(bar u mojim ocima)

• Podržavam 1

• U prolazu, 89 postova

"lepota je u oku posmatraca" a za 100 evra svako moze da zalepi pristojnu grafiku na skoro svaki MX/ADV motor po svom ukusu, po meni boja ne vredi puno pogotovo na masini koja ce se koristiti off-road ali ako ce se voziti kao putni motor, onda vredi razmotriti i to. Meni je vise problem sama silueta i sasija kod Kaleta, lici na kamilu sa tim patrljkom na vrhu rezervoara gledano sa strane, rep, ispupcenje ispod masine, visok napred, mali tocak nazad. Ali ponavljam da o ukusima ne treba raspravljati puno, bitno je da alat vrsi posao za koji je namenjen a tu novi Kale deluje potpuno zbunjeno. Jos ako dodamo agregat koji mora da se vrti na 10K rpm da bi razvio pristojnu snagu 🤷‍♂️

• U prolazu, 89 postova

Ova SE reli verzija mi se svidja i pored malog klirensa ali jedno veliko ali - kod culeta je ova verzija preko 8900 evra 🤦‍♂️ Bez podesivog ogibljenja, bez racka, plastican cep rezervoara, TT felne i voziv samo uz cepove za usi mislim da se japanci ipak nisu opasuljili invazijom kineza. Steta, pristojno izgleda u reli verziji ali cena nema smisla. Ako novac nije faktor, moze da bude zanimlljiva igracka za nekog nezahtevnog vozaca pre svega na asfaltu, ili mozda ako bude neka akcija krajem godine.

Screenshot 2026-02-20 235725.png

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX

Ne znam, možda grešim ali ovaj motor je kao i NX500 više pravljen za asfalt i neke zemljane puteve. Ja vozim 450MT ali nisam off road vozač, jednostavno mi se sviđa motor. Siguran sam da će prodati brdo KLE jer ima mnogo vozača kojima se sviđa izgled a ima ime i tradiciju i ne voze offroad. Ne znam da li ime opravdava toliku razliku u ceni u odnosu na MT koji može da prođe kroz šumu (ko to voli) ali svaka roba ima svog kupca.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 946 postova

Jako je cudna kombinacija kle500. Sve nekako izmesano bez pravila.

- vesanje deluje dobro, ali vise za van puta, dugacak hod

- clearance mali, ok za asfalt i nize teziste

- zadnji tocak najveca misterija 140/70-17 i jako uska 3.5j felna. Ovo je za offroad ok ali losije za asfalt, ali izbor guma za off moze biti problem

- prednji 21" tocak, za off, unutrasnje gume

ipak ukupno deluje vise ka offroad-u orijentisan sa problematicnim clearancom od 170mm. Pitanje u praksi koliko to smeta, koliko je dobra kontrola vesanja.  
Nx ima 185/190mm clearance sa 150/70 gumom i ok je za TET i slicno na 95% delova uz malo vecu paznju gde je kriticno

ali treba probati pa videti, lepo deluje ovako na oko. Agregat deluje dobro. Najbitnije je kako se vozi, ovo na papiru manje vise.

Promenio član Blackened

• Andragog, 5639 postova
  • Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450

Nas problem je non stop uporedjivanje sa ovim, sa onim. Bice KLE odlican, kaga briga za unutrasnje gume, visinu od tla. Ljudi voze motore 100 godina sa takvim gumama. Vstrom650 je oko 175mm, pa ne vidim da je Čedi to bilo problem u Turskoj i Gruziji.

Ko nece, neka ne kupuje KLE :oda2:

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Advanced Member, 2419 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660
Pre 5 sati, srbac je napisao:

Nas problem je non stop uporedjivanje sa ovim, sa onim. Bice KLE odlican, kaga briga za unutrasnje gume, visinu od tla. Ljudi voze motore 100 godina sa takvim gumama. Vstrom650 je oko 175mm, pa ne vidim da je Čedi to bilo problem u Turskoj i Gruziji.

Ko nece, neka ne kupuje KLE :oda2:

Čeda je Stroma podigao možda i 5cm. I pored toga, rastojanje od tla je ograničavajući faktor za tempo vožnje.

• Drug član, 946 postova
48 minutes ago, Gliga said:

Čeda je Stroma podigao možda i 5cm. I pored toga, rastojanje od tla je ograničavajući faktor za tempo vožnje.

Solidno ga je podigao :) 

A zaboravio sam, digli su clearance malo na 185mm pre izlaska, nije prvobitnih skromnih 170mm. Bitan je clearance, ali isto tako vesanje, da ima dobru kontrolu hoda, da ne tone puno. Kada se sedne clearance sigurno pada na 130-140mm.

Kako god, na offroad-u se svasta moze raditi da se to kompenzuje i prilagodi motoru i limitima, kada se upozna motor. (prebacivanje mase gasom, rasterecenje vila, odvajanje od motora/amortizacija nogama, priprema geometrije za jaci udar....)

Promenio član Blackened
  • Podržavam 1

• Advanced Member, 2419 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ja sam svuda prolazio mojim starim KLE-om. Ne znam zvanični podatak o minimalnoj visini, ali iskustvo je pokazalo da nije dovoljna :D Dok ga nisam podigao (2-3cm) kačio je na bilo šta. Čak nije morao da bude zahtevan teren.

Nikakva agresivnija vožnja nije dolazila u obzir. Mada hajde, daleko od toga da je samo visina od tla ograničavala.

Tako će biti i sa ovim novim. Ići će svuda, uz pažljiviji izbor putanja i mirniji tempo.

I dalje mi je čudno kako su ga pozicionirali ni tamo ni ovamo... Ili zapravo uopšte nije čudno.

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 14 postova

Vidim da se dosta pitate ko bi uzeo ovaj motor odnosno ko ce ga voziti, evo ja sam medju tim ljudima. Kao prvi motor sam se razmisljao izmedju KLE, 450MT i Hima 450 i iskreno bilo koji da uzmem ispunice moje osnovne potrebe. (A to je da se podsetim jer nisam vozio ozbiljno jos od kad sam bio tinejdzer i da idem posao/kuci sa nekim laganim turama vikendom sa ortacima). Moje neko skromno misljenje je da ljudi maaaaalo previse min/max-uju sto se motora tice i to je ok. Ja npr nema sanse da cu gurati KLE do granice jer su moje granice daaaleko ispod granice same masine :D 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja