Jump to content

Moto Zajednica

TRILEMA tracer7,versus 650,strom 650 ?

Recommended Posts

• Drug član, 2270 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Skoro pa dobar primer ti je  GS . 

GS-ovce tesko da "prosecan" vozac moze da isprati po krivudavim putevima i uskim brzim krivinama...

Zasto ? Pa zato sto GS ima tak telelelever napred , koji vozacu daje , da se tako izrazim "lazni osecaj da je u zoni komfora" i oni peglaju to lepo. Uglavnom i nije do njihovih mudanaca , nego to dobrog ogibljenja koje sve pegla.  Otuda sve one price "ni jedan se ne vozi kao gs, vozim ga kao biciklu bla bla bla itd"....

I sam sam imao prelepu cbr , koja je bila totalno rastelovana sa suspenzijom .. kad god je neka voznja , nisam mogao da pratim drustvo iako se malo zustrije vozi , i dosta losije i starije motore od mog..

Mislio sam da je to zato sto sam sisica malena , a   bio sam od onih koji kupe motor i voze ...suspenzija mi je bila spansko selo... 

Dok mi jedan "trkac" nije uzeo motor , posadio me na njega , neke vezice za obelezavanje na prednji amort, stiskao , racunao nesto , pizde materine...

Kad sam probao motor , mozak nije mogao da mi obradi informaciju da je to moj bajk...

Od tada , prvo kad kupim motor je - provera suspenzije ... Ali , prvo !

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

pre 32 minuta, Саша je napisao:

Sad će čovjek da kupi BMW-a definitivno😂

Ne postoji toliko dobar telelever koji ce da anulira one vibracije i tresenje iz boxera 😂

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

pre 59 minuta, Саша je napisao:

Sad će čovjek da kupi BMW-a definitivno😂

Ma , on se odlucio za stroma i pre no sto je otvorio temu , al aj .. razgovaramo se

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1486 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr
Pre 2 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

GS-ovce tesko da "prosecan" vozac moze da isprati po krivudavim putevima i uskim brzim krivinama...

Zasto ? Pa zato sto GS ima tak telelelever napred , koji vozacu daje , da se tako izrazim "lazni osecaj da je u zoni komfora" i oni peglaju to lepo. Uglavnom i nije do njihovih mudanaca , nego to dobrog ogibljenja koje sve pegla.  Otuda sve one price "ni jedan se ne vozi kao gs, vozim ga kao biciklu bla bla bla itd"....

I sam sam imao prelepu cbr , koja je bila totalno rastelovana sa suspenzijom .. kad god je neka voznja , nisam mogao da pratim drustvo iako se malo zustrije vozi , i dosta losije i starije motore od mog..

Mislio sam da je to zato sto sam sisica malena , a   bio sam od onih koji kupe motor i voze ...suspenzija mi je bila spansko selo... 

Dok mi jedan "trkac" nije uzeo motor , posadio me na njega , neke vezice za obelezavanje na prednji amort, stiskao , racunao nesto , pizde materine...

Kad sam probao motor , mozak nije mogao da mi obradi informaciju da je to moj bajk...

To ja pričam mnogima kad se žale da im gume ne drže dobro.. svi se uhvate guma kao krivca a u stvari pravi krivac je lose podešeno ogibljenje. E sad kod gs je i kombinacija niskog težišta koja daje tu agilnost i upravljivost. Uglavnom ja ih peglam, nikad mi jos ni jedan nije utekao  🤪

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 6464 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
1 hour ago, Darko Mihajlovic said:

Ne postoji toliko dobar telelever koji ce da anulira one vibracije i tresenje iz boxera 😂

Zar se ne zale ljudi na odsustvo povratne informacije sa asfalta naspram klasicnih vila?

• Integrisan, 10633 postova
  • Motocikl: ---Honda---
Pre 2 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

Bas mi zao bude sto cesto osetim sta ljudi voze!

Evo i Hondu koju kupih, jaoooo... Nazad naspanovana opruga do kraja, povrat odvijen skroz, prednjica kljoknula na pola hoda samo kad sednem u mestu.

Dovezao sam ga tako kuci, koooliko se neko pre mene mucio, motor se bukvalno pri skretanju otimao da dodatno skrene i "zatvori se",  kroz krivinu ga stalno, jako moras gurati guvernalom ka spolja.

Na dodavanju i oduzimanju gasa haos, bez ikakve kontrole prebacuje tezinu napred/nazad (i menja svoju geometriju) cas imas pre, cas pod upravljanje, nonstop na njemu "radis" a onaj osecaj sigurnosti izostaje.

Mesec dana je trajalo stelovanje, zamena delova sta treba... E onda neko sedne na nju da proba i kaze "sama se vozi!" :moto3:

Malo sutra sama, treba para, znanja i vremena...

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 2

• Drug član, 2663 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Drugar vozio Versysa 650. 
Ja mislio da ne zna da vozi, ili da ima neki strah. Toliko loše kroz krivine je prolazio, po nekoliko puta ispravi i obori motor, kao cik cak kroz krivinu, imam to i na nekim snimcima kad je vozio ispred mene ... Uzme on skoro da proba emtejca, ja na versysu ...
Ljudi moji, ono nije realno, ja sam prvi put tako nešto osetio! Motor se otima, bukvalno se sam ispravlja u krivini a ti trebaš da se boriš da ga oboriš, vrlo ružan osećaj, sigurnost nula! A on se navikao i godinama tako cepa, nije ni kapirao koliko nešto nije kako treba. 

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1486 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr

Jos na lose ogibljenje kad se pritisak u gumama promasi..mnogi voze zadnja 2.9 prednja 2.5.  Totalno pogrešno osim ako nije motor od 300kg i 2 osobe na njemu..

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1199 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Da, nema puno smisla reći da su kočnice i vešanje bez veze, to je kao dupe i oko. Mada postavljač teme je rekako zašto mu treba motor, pa možda tu treba ublažiti retoriku. 

Vozio sam stroma 650 2008 godište sa ABS, probao Versusa, vozim KTM 790 adventure, sve je to tu negde, mislim na klasu

Za tvoje potrebe preporučio bih ti Stroma, iako je najlošiji motor iz ove klase koji sam vozio. Ne zna se šta je lošije, dal kočnice ili vešanje, agregat je dobar. KTM je svemirski brod za njega, Versus malo ispred, lakše se vozi, bolje kočnice.

E sad zašto Strom kad je kanta :). To je jedini motor koji sam sa kog sam smeo da skinem ceradu posle 2 meseca pauze, stavim kofere i krenem na put bilo gde. Deluje kao bomb proof, a prešao je 80-90k km. Jednostavno, za svakodnevnu vožnju tamo vamo, autoput, magistralu, sam u dvoje, ko nije zahtevan vozač (ne jurca) ovo je motor koji radi sve za relativno malo novca. Ima boljih ali koštaju, a opet meni ni ti skuplji ne nude taj osećaj sigirnosti da se neće pokvariti kao strom.

Ovaj običan na offu nema šta da traži, možda neki lep makadam. 

Promenio član lemy
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 6464 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
11 minutes ago, Gajo Sevojno said:

Jos na lose ogibljenje kad se pritisak u gumama promasi..mnogi voze zadnja 2.9 prednja 2.5.  Totalno pogrešno osim ako nije motor od 300kg i 2 osobe na njemu..

Mislim da je po manualu za gsr 2.5 2.5 a 2.9 pozadi sa saputnikom.

Da li je bolje ispustiti pritisak za ulicnu voznju?

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT

Ja na BMW držim 2.5 napred i 2.9 nazad( to je po manualu za dvoje) jer je težak motor, a i ne da mi se da svaki put doduvavam kad žena prohte da je provozam😄

Promenio član Саша

• Integrisan, 10633 postova
  • Motocikl: ---Honda---
pre 37 minuta, Motorcyclist je napisao:

Mislim da je po manualu za gsr 2.5 2.5 a 2.9 pozadi sa saputnikom.

Manual kaze i za koju marku-tip gume vazi preporuceni pritisak (ne za sve).. Mitas SF npr. drzim napred na 2.6, to je preporuka za tezak 1000cc motor a pod opterecenjem... Treba pritiske proizvodjaca gume uzeti kao smernicu (zato je i "preporuka" boldovano, nije obaveza).

P.S. Joooj gde kucamo, izvinjavam se pokretacu teme!

Pre 2 sati, Gajo Sevojno je napisao:

To ja pričam mnogima kad se žale da im gume ne drže dobro.. svi se uhvate guma kao krivca a u stvari pravi krivac je lose podešeno ogibljenje. E sad kod gs je i kombinacija niskog težišta koja daje tu agilnost i upravljivost. Uglavnom ja ih peglam, nikad mi jos ni jedan nije utekao  🤪

Pa , bio sam jedan od njih i sam... Pljuvao sam mitas da je bas bas bas bas smece , a vozio sam ih pre no sto mi ovaj brat cacnuo suspenziju... 

Posle sam shvatio da nisu bas bas bas smece , nego su samo smece , jer traju kao jogurt...

Tako je , nisu gs-ovci neuhvatljivi , zato i napisah "prosecan" vozac.. svako ko ima mudanca i znanja moze da im parira ...ali , htedoh da kazem , njima je lakse , jer im je ta zona konfora , u kojoj se i dalje osecaju ok u nagibu , dosta veca nego ostalima ..

Pre 2 sati, N.F.S. je napisao:

E takvi posle pisu o losoj geometriji i ciklistici cele serije motocikala :D 

Ili napisu "mani ti suspenziju, nebitno je" :)

• BJB Maxi Scooter Club, 1855 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Ovo nije Dare, neko mu je hakovao profil.

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Haha 1

• MK SO Zandarmerije, 709 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC
8 hours ago, lemy said:

Da, nema puno smisla reći da su kočnice i vešanje bez veze, to je kao dupe i oko. Mada postavljač teme je rekako zašto mu treba motor, pa možda tu treba ublažiti retoriku. 

Vozio sam stroma 650 2008 godište sa ABS, probao Versusa, vozim KTM 790 adventure, sve je to tu negde, mislim na klasu

Za tvoje potrebe preporučio bih ti Stroma, iako je najlošiji motor iz ove klase koji sam vozio. Ne zna se šta je lošije, dal kočnice ili vešanje, agregat je dobar. KTM je svemirski brod za njega, Versus malo ispred, lakše se vozi, bolje kočnice.

E sad zašto Strom kad je kanta :). To je jedini motor koji sam sa kog sam smeo da skinem ceradu posle 2 meseca pauze, stavim kofere i krenem na put bilo gde. Deluje kao bomb proof, a prešao je 80-90k km. Jednostavno, za svakodnevnu vožnju tamo vamo, autoput, magistralu, sam u dvoje, ko nije zahtevan vozač (ne jurca) ovo je motor koji radi sve za relativno malo novca. Ima boljih ali koštaju, a opet meni ni ti skuplji ne nude taj osećaj sigirnosti da se neće pokvariti kao strom.

Ovaj običan na offu nema šta da traži, možda neki lep makadam. 

sustina stroma i sustina onoga sto mi treba. zato sam i ubacio jos par modela da vidim moze li neki argument da padne za neki od drugih modela.  i iako mnogi imaju mnogo toga boljeg,strom ima vise onoga sto mi treba.

i ja sam za to da za isti ili slican novac napravim bolji izbor,na kraju krajeva,mene kosta :)

jos nisam kupio,i jos je sve u igri, samo je stromic i dalje najjaci kandidat.post koji sam citirao govori prilicno dobro zasto.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2178 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Ako ne kupis stroma u narednih par dana i ova tema ce se zavrsiti kao i mnoge, na jedan od tri nacina:

Planirao sam novog stroma 650 ali:

1. Iskrslo mi od drugara 20 godina stari GS

2. Kupio sam skuter, shvatio sam da mi je to dvoljno

3. zidam kucu, trbaju mi pare pa sam odustao od kupovine 

:lol2::jee:

• Sviđa mi se 2
  • Haha 6

• Svrati ponekad, 315 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Imao sam istu trilemu pa cak gledao I nc750 I nx 500.tracer mi je najlepsi Ali je I najskuplji,od Kawasakija sam odustao zbog servisne mreze jer ne zelim svaki servis da idem za Bgd.90 posto sam odlucio da to bude nx500.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja