Jump to content

Moto Zajednica

Mi bi malo u Kapadokiju - oktobar 25

Recommended Posts

• Ne silazi, 5616 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere
11 hours ago, Gajo Sevojno said:

Izgleda da sam omatorio, sta je to e sim? Planiram sledece godine u Tursku, Gruziju, Jermeniju.. pa skupljam podatke. Booking.com ne radi u Turskoj? Svakako planiram dosta kampovanja ali po nekad i hotel. Gde onda bukirati smestaj?

Mi smo koristili Hotels.com

Radi skoro identično kao Booking.

Esim je opcija koju poseduju noviji telefoni, postoji dosta portala koji prodaju esim, odabereš količinu potrebnog neta, slediš korake i instalirao si dodatnu karticu, ali samo elektronski (nema je fizički) i koristiš net u zemljama za koje si kupio.

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 342 postova
  • Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000

Ako vam telefoni podrzavaju eSIM, preporucujem kupovinu Jetpac paketa za internet. Za pocetak, postoji paket koji kosta samo 1 dolar, pa mozete probati da li vam to odgovara i posle mozete da dokupite skuplji.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv.
22 hours ago, Papa del Camino said:

ne bih se bas odrekao tog komfora da sam online cijelo vrijeme

Vidiš koliko smo različiti. Mi na putu što manje telefona i tehnike - samo nužno, bukiranje, prognoza i možda promena puta. Meni je zanimljivo, kad razgovaramo u različitim nerazumivim jezicina, najviše rukama i nogama. Dosta puta sa puno smeha sa obe strane.

Promenio član ftp
  • Haha 1

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000
Pre 2 sati, ftp je napisao:

Vidiš koliko smo različiti. Mi na putu što manje telefona i tehnike - samo nužno, bukiranje, prognoza i možda promena puta. Meni je zanimljivo, kad razgovaramo u različitim nerazumivim jezicina, najviše rukama i nogama. Dosta puta sa puno smeha sa obe strane.

Vidis druze, u zamjenici "mi" se mozda krije odgovor. Ja uglavnom vozim sam ili u sto manjoj grupi-kum i ja. Internet mi je moda podsvjesno neka sigurnost...mada imamo i dodirnih tacaka, uzivam u tim "zajebacijama" sa drugim ljudima, koje prate svako putovanje😅

• nocni cuvar, 2594 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Sve lepo smisljeno jedino sto mi se ne dopada mesec novembar. Celu tu kontinetalnu Tursku imacete jutarnje temperature 2-3 stepena a dnevne maximum 12-13 stepeni sto i nije bas za uzivanje.

Nemojte nikako promasiti muzej na Galipolju, odlicna postavka i opis cele bitke. 

• U prolazu, 39 postova
Pre 9 sati, Nolanka je napisao:

Ako vam telefoni podrzavaju eSIM, preporucujem kupovinu Jetpac paketa za internet. Za pocetak, postoji paket koji kosta samo 1 dolar, pa mozete probati da li vam to odgovara i posle mozete da dokupite skuplji.

Gledao sam Jetpac, povoljni su mada je to sve u par deka ili Gigabita. Mene buni sto je @Mr_Wolf napisao da su ukinuli neke e-sim kartice, pa sad koja radi sigurno i koju je najlakse instalirati tj pokrenuti, to je pitanje

• U prolazu, 39 postova
pre 7 minuta, Mikulanac je napisao:

Sve lepo smisljeno jedino sto mi se ne dopada mesec novembar. Celu tu kontinetalnu Tursku imacete jutarnje temperature 2-3 stepena a dnevne maximum 12-13 stepeni sto i nije bas za uzivanje.

Nemojte nikako promasiti muzej na Galipolju, odlicna postavka i opis cele bitke. 

Nemamo drugi termin, kum radi u skoli pa tad u HR imaju neke praznike. Malo sam gledao prosjecne temp od Istanbula do Kapadokije i Egejske obale. Ocekujemo oko 10-25C, a i racunamo.na globalno zatopljenje😏 

Galipolje muzej svakako, oba groblja i iskrcavanje ANZACa.. 

P. S. Oobrati paznju na temperaturu 20.02.,krenuo na poso'

IMG_20250220_073011.jpg

Promenio član Papa del Camino
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv.
8 hours ago, Papa del Camino said:

Vidis druze, u zamjenici "mi" se mozda krije odgovor. Ja uglavnom vozim sam ili u sto manjoj grupi-kum i ja.

Mi uvek u istom sastavu. Ja i žena. Dakle mi.

• Podržavam 1

• Drug član, 959 postova
  • Motocikl: Honda NT1100
Pre 9 sati, Papa del Camino je napisao:

Gledao sam Jetpac, povoljni su mada je to sve u par deka ili Gigabita. Mene buni sto je @Mr_Wolf napisao da su ukinuli neke e-sim kartice, pa sad koja radi sigurno i koju je najlakse instalirati tj pokrenuti, to je pitanje

Informacija nije da su ukinuli kartice već pristup prodavcima i mogućnost aktivacije u Turskoj.

Na primer ako sada odem na Mobimatter, izgleda kao na slici.

Ali, bar po onome što sam pročitao, ako se kupi i aktivira kartica unapred - trebalo bi da radi.

Screenshot_20250903-085546.png

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja