Malacc 17 Napisano Utorak u 11:40 (promenjeno) U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne ljutim se ja, otvorio sam temu da bi meni i možda budućim članovima bilo lakše ako ne daj Bože prođu kao ja. Poštujem svaki odgovor, naravno svestan sam svojih posledica i ne žalim jer sam naučio neke stvari. Promenio Utorak u 18:04 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12001 Napisano Utorak u 12:59 Ne silazi, 2804 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 94. prosao skoro kao ti.Imao sam B,vozio MZ 250 ,bez kacige.Patrola me jurila,I naterala da guram motor do kuce,oko 3km.Nisam dobio nikad nikakvu kaznu,ali.Mesec dana kasnije polozio sam za A.Te nedelje svaki dan neki pandur me je zaustavio da proveri vozacku dozvolu.SVI panduri u gradu su znali za moj slucaj.Kad je prosla ta nedelja 20 god me nisu zaustavljali. I tada me zaustavio pandur koji je imao isti skuter kao ja.Prvo provera kacige i dokumentacije.Posle smo zavrsili ispod skutera i nagadjali gde se ispusta ulje iz diferencijala.Trebalo je videti facu drugog pandura,strasno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2060 Napisano Utorak u 13:22 (promenjeno) Drug član, 1291 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo nekad, nekad su i na biciklu vadili ventil. A sad sve po dzepu i to je mnogo ostrije. Sve ostaje zapisano i stvarno ne vredi jeftino dobijati poene. Vozio sam i ja bez dozvole, ali drugo vreme bilo. Nazalost izgubio se i taj vaspitni momenat kod policije, sad je samo daj kaznu i to je to. Promenio Utorak u 18:02 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malacc 17 Napisano Utorak u 13:25 (promenjeno) U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nekad se izduvaju gume i guraj kući. Sad ako motor nije registrovan odma šlep i u stanicu, motor na kome su me zaustavili vodio se na mene ali su ga ipak uzeli i posle 3 meseca vratili izlomljenog. Uspeli su i nosač mašine da polome. Promenio Utorak u 18:02 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12001 Napisano Utorak u 13:46 Ne silazi, 2804 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Uporedi 30 god. razlike. Zadnje vreme je doslo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malacc 17 Napisano Utorak u 13:47 (promenjeno) U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pandurska smo država šta ćeš... Promenio Utorak u 18:02 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8451 Napisano Utorak u 18:01 BJB Maxi Scooter Club, 6403 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Još jedan drugarski savet, par dana si na forumu: Nema potrebe da citiraš prvi post iznad svog pa čak i prethodne postove, pogotovo kad su obimni. Dovoljno je da taguješ forumaša kojem odgovaraš dodavanjema znaka @ ispred njegovog nick-a kao ja sad tebe: @Malacc Tako će on dobiti obaveštenje da si ga tagovao, pomenuo a ljudima neće otvarati duplo postove. Forum se time ne zagušuje i teme su preglednije. Što se tiče tvog iskustva, svaka škola se plaća, ti si dobio dooobru kaznu (ili tvoji roditelji u tvoje ime) pa se potrudi da izvučeš što više pouka iz svega ovoga. Srećno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malacc 17 Napisano Utorak u 18:05 (promenjeno) U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetu nov sam pa još uvek nisam pohvatao sve. @alexanto sreća u nesreći nije na ime roditelja Promenio Utorak u 18:06 član Malacc 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8451 Napisano Utorak u 18:21 BJB Maxi Scooter Club, 6403 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Malacc Mislio sam na to ko plaća, koga će boleti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malacc 17 Napisano Utorak u 18:26 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan @alexanto Plaća onaj koga su zaustavili Ne vezano za to... Svaka čast onome ko je napravio ovaj sajt, dosta stvari sam naučio i saznao... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 225 Napisano Utorak u 18:38 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Kaznene poene nećeš dobiti. Vidim da voziš Keeway Speed 125. Kakvi su mu rotoplasti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malacc 17 Napisano Utorak u 18:46 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Dušan PN Ako si mislio na rezervoar nije loš, do duše mora da se očisti a pošto klasičnim čićenjem benzinom ne može moram da ga ili isečem na pola detaljno očistim i zaštitim, ili da odnesem na ultrazvučno čišćenje. Plovak je problem jer nonstop pokazuje rezervu i ako je pun do čepa, ja sam ga čistio podmazivao vraćao ali ne radi a nov plovak ne znam gde da nađem jer što se tiče delova je katastrofa nigde delova nema. Neke delove sam morao sa temua da naručim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astrea 24 Napisano Utorak u 19:14 U prolazu, 21 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog koji je položio A kategoriju kada se polagalo bez kacige odnosno nije bila obavezna! Mogu li to neki odavde da zamisle? Vozio sam motor od svoje trinaeste. Mogu da pričam kako je sve izgledalo, koliko je bilo padova i svega kasnije sa motorom i autom ali koja je svrha? Najlepše je rekao Zarkela par postova iznad "Drugo vreme bilo" što je apsolutno tačno. Nismo mi "pandurska" država već je to u skladu sa "evropskim standardima" - nekada je više vredelo u vaspitnom smislu što učitelj ili nastavnik povuče za uvo đaka a sada bi taj učitelj dobio otkaz i otišao u zatvor jer ne smeju da se krše nečija ljudska prava. Putevi nisu ništa duži i širi a vozila ima neuporedivo više nego pre 45-50 godina kada sam ja polagao i za auto i odmah posle 2 meseca za motor. Iskoristio sam rok u kome sam polagao teoretski deo tj. saobraćajne propise za auto pa sam polagao za motor samo vožnju. Sada je drugo vreme, sasvim drugo. Tako nam je kako nam je ... tražili smo i gledajmo. I svi moramo da se uklopimo u to. Da li je teže nama koji smo duhom maloletni a godina imamo 3-4 puta više od punoletstva ili je teže onima koji su upravo postali punoletni i tek moraju da shvate sistem? Volim i ja da poteram moj auto preko 200 i gledam ponovo ali pre svoje sedamdesete da kupim motor i da ga "opružim" ali nikako da progutam to što ne mogu u mojoj zemlji da ga "opružim" već moram da idem po Nemačkoj. Sreća pa mi je Beranovac na kilometar i po pa mogu ponekad da odem i poteram ... čisto da se izduvam. Ipak je velika gužva i čuvajmo se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7588 Napisano Utorak u 19:15 Drug član, 2156 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Jesi gledao u motobike-u? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 5576 Napisano Utorak u 19:43 (promenjeno) Drug član, 558 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Zarkela je napisao: dao bih ti 2 godine zabrane bilo kakvog polaganja. Ne samo tebi nego svakom drugom. Ajde priznaj da je glupo! Uhvacen u prekrsaju( jbg ja vozio 10+ god bez dozvole), uzeli ozbiljnu kintu i kao jos zabrana polaganja. Znaci imas preventivnu kaznu- kinta i dodatnu zabrana polaganja. Znaci sprecavas onog koga kaznjavas da se pridrzava zakona. To dovodi do zakljucka da je srocitelju ovog zakona a i podrzavaocima istog samo $ u.Jos i debilana sa oduzimanjem bodova na nepostojecoj dozvoli, jer da je ima ne bi mu ni oduzimali- Alan Ford. Dobijam dijareju od ovakvih postova gde bi vi ovako, onako al samo kad je tudje dupe u pitanju. PS - slicno i sa famoznim neizdavanjem fuskalnog govna- 00.000. dinara kazna i zatvaranje na dve nedelje. Pa kako misli da mu zaradi za kaznu? Bez da ulazim u pricu da u vise od 50% slucajeva je rec o kradji zaposlenih ili previdu istih. Dolazio i kod mene kupac - provokator. Ja ne bejah tu, zena radila. Govno pokusali da izvacari neizdavanje istog, preko reda platio, jer je bila musterija kojoj se izdavao racun. Izasao i posle trideset sekundi ponovo usao ,legitimisao se i poceo da trtomudi o istom. Sreca zena odmah nakon izdavanja prethodnog racuna isti otkucala i stavila pored kase. Ali ne , doticno poresko govedo to je jos vise ponukalo da trazi kalkulacije, izvode... Nikad ne trazim fr, osim ako treba za garanciju! Jbm ti narativ oko vrtica i bolnica, bolje u dzep onog koji je nesto radio, proizveo, pruzio uslugu nego ovim krvopijama i parazitima Sta cu kad sam bez dlake na jeziku, razumite i prastajte, ako ne , kao sto Dzoni kaze, poljubi me ravno u Promenio Utorak u 19:46 član vex 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12001 Napisano Sreda u 05:07 Ne silazi, 2804 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan VEX - poreski ispektori 1:0 Bravo VEX Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 829 Napisano Sreda u 05:55 Zainteresovan, 502 postova Prijavi odgovor kao problematičan @vex Citaj opet, nije dobio ni zabranu polaganja ni poene. To je mitska mera koja se prenosila od usta do usta a nikad je niko nije dobio crno na belo. Sa dozvolom ili oduzetom dozvolom mozes dobiti produzetak zabrane, ali bez dozvole ne. Slazem se u vezi svega sa tvojim postom, nikoga ne branim, cak sta vise, mogu reci da je i meni cudno da je neki zakon logicno sproveden, obicno to biva mimo svake logike. A licemera je uvek bilo i bice... zaboravi starija garda kakvi su bili kad im je bilo 16-17-18, ne zameram im. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astrea 24 Napisano Sreda u 06:48 U prolazu, 21 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam ne postoji mera "zabrana polaganja" već "zabrana izdavanja vozačke dozvole". Čak postoji i "Registar izrečenih mera vozaču". Znači u praksi - idi i polaži i niko ti ne brani ništa sve dok se ne pojaviš na šalteru sa potvrdom o položenom ispitu da tražiš izdavanje vozačke dozvole. Postoji i neka procedura od kog trenutka se primenjuje mera zabrane upravljanja vozilom. Mislim da sve to prevazilazi ovaj Forum i da ulazimo u priču koju treba da vode poznavaoci ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 406 Napisano Sreda u 07:08 (promenjeno) Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan digresija, @Astrea možeš da 'opružiš' svoj motor, ima NAVAK. Nigde u svetu osim u ponegde na auto putu u Nemačkoj nema puta bez ograničenja brzine. Odnosno ima, ali da te ne uhvate. Lično ne vidim poentu da vozim motor na pravcu 200-300, nekako mi nema poente, jer ne zahteva ništa od vozača. To je moje lično mišljenje, ali ja sam dosta mlađi, pa možda i ne znam. Promenio Sreda u 07:08 član Punktmann 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astrea 24 Napisano Sreda u 07:36 U prolazu, 21 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Da nema toliko jakog lobija proizvođača ni u Nemačkoj ne bi bilo puteva bez ograničenja. A to - da se ne zahteva ništa od vozača pri brzinama iznad 200 - uzmi i poteraj pa sam proceni da li treba šta od vozača. Ne spadam u one koji se jurcaju po gradu ili tamo gde nema uslova da bi ih neko video. Ali odosmo dobro u off ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12001 Napisano Sreda u 18:46 Ne silazi, 2804 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je jurcanje 200 na pravcu previse lako,onda lokalci kroz grad zuje 200 su majstori? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 225 Napisano Sreda u 21:10 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Da li se sa dozvolom postaje bolji i sigurniji vozač? Pitam za druga. I šta kod polaganja tačno košta 120.000 din? Isto za druga pitam. 200 km/h je lako voziti. Samo ti treba vozilo koje može da dostigne tu brzinu. Grad, van grada, autoput i staza ne zavise od toga koliko je lako voziti 200 km/h. Zavisi samo od toga koliko praznine postoji u lobanji osobe koja želi da ide 200 km/h. Grad: 0% mozga Van grada: 25% mozga Autoput: 50% mozga Staza: 75% mozga Nigde: 100% mozga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...