Jump to content

Moto Zajednica

Europe - The Final Countdown - Alpi početkom septembra...

Recommended Posts

• Drug član, 955 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer

Pozdrav svima, 

kako trenutno stoje stvari i planovi, prvu ili drugu sedmicu planiram da provedem u vožnji po najatraktivnijim krajevima Evrope. To mu dođe kao heroin među drogama tako da je nakon toga moguć i kraj moje moto karijere.

S obzirom da te krajeve ne poznajem ni najmanje, dobro bi mi došla pomoć i sugestije u određivanju dnevnih ruta. Plan je da se usidrim na 5 noćenja negde na pola puta između Dolomita i Stelvia pa odatle da pravim dnevne vožnje i obiđem što više dobrih puteva i prevoja.

Pošao bih u nedelju 31.08., bez korišćenja auto-puteva, podravskom magistralom prema Sloveniji...

1danizbor.thumb.jpg.3bd00f2b9681b566075a2fccc9bbfc34.jpg

...i najradije bih išao ovom južnom granom (922 km). Prvo noćenje bi bilo u okolini Ptuja pa u ponedeljak ujutro nastavak dalje. I u tom delu preferiram lepe puteve i okolinu za vožnju pa ako ima sugestija - kažite...

Drugi dan bih odmah na glavni cilj - kružnom rutom. Da li je ovakva OK i kojim smerom je bolje?

2danStelvio.thumb.jpg.1ff9123fbe405f9177626fe38942dd93.jpg

Treći dan bi bilo nešto ovako...

3dan.thumb.jpg.328ae489ab63430f6d9a6c9faa7c1101.jpg

Četvrti da prema Dolomitima...

4dandolomiti.thumb.jpg.2bd8c67aea0fe0dfc0c3edfe703c15e1.jpg

I peti dan na jug....

5danjug.jpg.944a6b1f16d5db3cf76aa42a6dd4a715.jpg

Šesti dan je planiran za povratak u zemlju ambrozije, al polako, da se organizam privikne i ne pukne. Nisam još isplanirao kojim putem nazad i gde bi bilo noćenje (moguće je malo jadranskom magistralom, pa noćenje negde u BiH)
Planovi su naravno podložni izmenama i dopunama pa očekujem sugestije u narednih par dana.
U slučaju da se ide prve nedelje onda idem solo, a ako se ide u drugoj sedmici onda bi se možda priključio jedan par iz Brusa. Ako neko ima vremena, volje i para može da se priključi ovoj vožnji, delimično ili kompletno....:zdravo:
Edit: gledam sada vremenske prognoze i prva sedmica će izgleda biti vrlo nestabilna u tim krajevima...:stabre:
Promenio član ZoraNS
  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 961 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Ja sam prosle godine bazu imao u Trentu 4 dana.

Blizu je auto puta i dosta prevoja, cene smestaja prihvatljive a uvece ima i gde da se proseta i popije pivo. U jednom danu se lagano voze Stelvio i Gavia kao i ovi prevoji blizu Gardene. Na nekim prevojima sam se zadrzavao i po sat vremena uzivajuci u pogledu.

Ja sam merkao neke prevoje u Svici slican termin ali vidim da se vreme gore vec govna i javljaju sneg pa mislim da cu opet voziti jadranku za kraj sezone.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja