Jump to content

Moto Zajednica

Peda Sniper (XT) 50

Recommended Posts

• U prolazu, 13 postova
Pre 15 sati, Sijamski_Mrmot je napisao:

Da razresimo dilemu za novije serije.

Ide AC DCI. Na kraju sam uzeo ovaj crni sa zelenim dzekom u ovl.radnji. CDI sa Temu koji sam dobio na poklon (onaj sa 4 prekidaca za stelovanje br obrtaja)  nisam uspeo da namestim tako da se pali bez 10 verglanja i da se ne gasi u leru. Ovaj "original" sam samo prikljucio i sve radi kao podmazano, upalio na prvi pritisak dugmeta i radi normalno. 

20260406_132530.jpg

Koliko si platio taj 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: Peda Sniper ProX50

Znaci, nakon zamene CDI/skidanja blokade ovo je MOTOR...

Ogromna razlika ukretanju, ubrzanju, zvuku samog motora...

Na jako kratkoj distanci ocas posla 70kmh a gas nije jos presao pola u 4toj (gradska ulica i saobracaj, nisam smeo jos da zavrnem a po gradu mi i ne treba brze), na uzbrdici 2 i 3 brzina prima jos gasa ne vuce se kao obicne 50tice (ili kao sa blokadom, da je "na izdisaju")

Sad tek ZAISTA razumem svo uzbudjenje oko ovog malisana :)

Promenio član Sijamski_Mrmot
Dopuna
  • Sviđa mi se 2

pre 10 minuta, Djukass je napisao:

Da... Samo svecica i ulje redovno.... 

Hvala za podeljeno iskustvo! Svecicu sam svakako zamenio vec posle 100km za kvalitetniju

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Peda Sniper x50

Hej drugari snajperisti, samo da vas sve pozdravim i pohvalim na ovom forumu i temi :) Od proslog leta sam vlasnik Pede Snipera, presao oko 1350KM do sad, prezadovoljan sam kako se ponasa. Nisam jos skinuo blokadu, to cu na 1500KM, inace sam sklapao masinu iz kutije i sve servise do sad radio licno, makinica je super za grad ali cak i za medjugradsku voznjicu (Smederevo-Kosmaj) :) 

IMG_20250726_152248119_HDR.jpg

IMG_20250727_120429343_HDR.jpg

IMG_20250801_194132178_HDR.jpg

IMG_20251018_135656653.jpg

Promenio član KeleSD
typo
  • Sviđa mi se 3

pre 29 minuta, KeleSD je napisao:

Hej drugari snajperisti, samo da vas sve pozdravim i pohvalim na ovom forumu i temi :) Od proslog leta sam vlasnik Pede Snipera, presao oko 1350KM do sad, prezadovoljan sam kako se ponasa. Nisam jos skinuo blokadu, to cu na 1500KM, inace sam sklapao masinu iz kutije i sve servise do sad radio licno, makinica je super za grad ali cak i za medjugradsku voznjicu (Smederevo-Kosmaj) :) 

IMG_20250726_152248119_HDR.jpg

IMG_20250727_120429343_HDR.jpg

IMG_20250801_194132178_HDR.jpg

IMG_20251018_135656653.jpg

Super ako si izdrzao sa bloladom 1500km :)

Ova zadnja slika, za sta je usrafljen nosac telefona?

• U prolazu, 3 postova
pre 4 minuta, Sijamski_Mrmot je napisao:

Super ako si izdrzao sa bloladom 1500km :)

Ova zadnja slika, za sta je usrafljen nosac telefona?

Haha, eto izdrzao nekako, hocu bas lepo da ga razradim prvo... E, usrafio direktno na prednju masku tu, stavio ispod malo siru podlosku. Kupio taj nosac u wobyhouse, i iznervirao se sto nisam mogao odmah da ga usrafim na retrovizor, i uzeo busilicu... i tako :)

• Haha 1

• Drug član, 1744 postova

Ubacili ste mi crva sa ovom temom. Nocas sam citao do 01h temu. Koliko ide sa blokadom? Da li je stvarno pametnije raditi sam servise i zanemariti garanciju, ili bolje da pitam koliko kostaju servisi i na koliko km su obavezni da bi vazila garancija i sta uopste pokriva?

pre 9 minuta, Biker Q je napisao:

Ubacili ste mi crva sa ovom temom. Nocas sam citao do 01h temu. Koliko ide sa blokadom? Da li je stvarno pametnije raditi sam servise i zanemariti garanciju, ili bolje da pitam koliko kostaju servisi i na koliko km su obavezni da bi vazila garancija i sta uopste pokriva?

Kako god mislis da je bolje, ja verujem da kao i sve drugo u ovoj nasoj drzavi garancija ne pokriva gotovo nista :)

Servisi... a sta te sprecava da ih radis u ovlascenom servisu i ako nemas viae garanciju? Ili sam , ili kod drugog majstora...

Sa blokadom ide oko 55kmh po satu, to je realno ispod 50kmh. Ono sto je veci problem je da uzbrdo ide 35kmh kao i "obicna" 50cc i onda si opasnost za samog sebe u saobracaju... bez blokade sam danas nakucao 40+ i to 2 i 3 brzinu bez da sam zavrtao do kraja gas (kolega Gordak na svojim snimcima mislim da je dostizao i 60kmh po satu...)

a po ravnom nisam hteo preko 70kmh jer jos razradjujem motor... 

Tecaub je postizao i 90kmh po satu...

Ok, malo ce da zavisi i od tezine vozaca, ja sam tu u prednosti jer imam manje od 75kg ;)

Svakako, u poredjenju sa obicnim 50cc od 3KS - sa blokadom ide po ravnom isto a uzbrdo losije... bez blokade moze i da povuce taj obican uz brdo :)

• Podržavam 1

Hvala. Sada se pojavljuje i ovaj Kristal koji je ako ne gresim oko 150 e skuplji ali ima drugacije sediste, auspuh, naslon za suvozaca, vizir, lepsi je malo. Kao ocekuje se u radnjama uskoro. Samo neke sikiracije u pm. 

• Drug član, 2073 postova
  • Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2

Hoće kolega da proda snajpera i kupi kristala, ja mu kažem da je konj.

A to koliko sam ja išao Snajperom preko mosta na Adi u prvih 200km posle kupovine nije za javnost :-D

Sent from my DNP-NX9 using Tapatalk

• Haha 4

Pre 7 sati, izi je napisao:

Peda crista je skucen motor nije udoban kao peda sniper.

Uspeli ste negde da probate voznju? Ja sam sedeo na sajmu i nisam primetio da je nesto manji, samo je sediste dosta mekse bilo zbog te "kozhe"... delovao mi je kristal cak i iste visine kao snajper... samo je dosta vizuelno a i pod rukom "kvalitetniji" rucice, sediste, tabla, prednja guma 2.75... meni se na primer nije svideo vizir (preveliki) i ne svidja mi se vizuelno prednji kraj oko migavaca

Sediste deluje (na slikama) lepse ali vrlo cesto se ovakva sedista i preradjuju u ravna jer neko voli da ima izbor malo napred ili malo nazad da sedi, ili mora zbog visine itd.

• Sviđa mi se 1

Pre 9 sati, Gordak985 je napisao:

Hoće kolega da proda snajpera i kupi kristala, ja mu kažem da je konj.

A to koliko sam ja išao Snajperom preko mosta na Adi u prvih 200km posle kupovine nije za javnost 😄

Sent from my DNP-NX9 using Tapatalk

Zasto mislis da je snajper bolji izbor od kristala? 

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: Kymco Visa
11 hours ago, Biker Q said:

Na tim mašinama se ulje menja na 1000km, staje 0,9L.

image.png.85da5488b1c10ded129590c3216ff59c.png

• Sviđa mi se 1

• Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2
49 minutes ago, Biker Q said:

Zasto mislis da je snajper bolji izbor od kristala? 

Ne znam odakle ti to. Mislim da mu je pogrešno da prodaje tek razrađenog snajpera i da kupuje kristala. Snajperu treba vizir, kristalu treba cdi, isto ulaganje a gubi na preprodaji i ima i registraciju, i čekanje, i prvi servis maltene odmah po kupovini...

A on svakako treba da polaže za A ove godine, ako opet ne smisli izgovor 😄

• U prolazu, 3 postova
Pre 10 sati, Sijamski_Mrmot je napisao:

Kako god mislis da je bolje, ja verujem da kao i sve drugo u ovoj nasoj drzavi garancija ne pokriva gotovo nista :)

Servisi... a sta te sprecava da ih radis u ovlascenom servisu i ako nemas viae garanciju? Ili sam , ili kod drugog majstora...

Sa blokadom ide oko 55kmh po satu, to je realno ispod 50kmh. Ono sto je veci problem je da uzbrdo ide 35kmh kao i "obicna" 50cc i onda si opasnost za samog sebe u saobracaju... bez blokade sam danas nakucao 40+ i to 2 i 3 brzinu bez da sam zavrtao do kraja gas (kolega Gordak na svojim snimcima mislim da je dostizao i 60kmh po satu...)

a po ravnom nisam hteo preko 70kmh jer jos razradjujem motor... 

Tecaub je postizao i 90kmh po satu...

Ok, malo ce da zavisi i od tezine vozaca, ja sam tu u prednosti jer imam manje od 75kg ;)

Svakako, u poredjenju sa obicnim 50cc od 3KS - sa blokadom ide po ravnom isto a uzbrdo losije... bez blokade moze i da povuce taj obican uz brdo :)

Ja sam pre par dana provozao motor i merio na ravnom, na satu je blizu 70, a preko GPS-a doduse gmaps ide tacno 55-56KM max, osecam da se gusi i da moze dalje ali je pod blokadom. Da li je moguce da je toliko taj analogni neprecizan, ili ima odstupanja velika od slucaja do slucaja.

Moguće, meni je velika razlika baš, ali to sam gledao prvih par dana, posle sam vozio koliko može da ide ili koliko uslovi puta i saobraćaja dozvoljavaju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja