Jump to content

Moto Zajednica

Baka na dva tocka - priprema za Vršič pass i Mangart

Recommended Posts

• Zainteresovan, 484 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
15 hours ago, Tedybear said:

Pa ako su stacionirani u Kranjskoj gori, sve, što si nabrojao, jim je blizu. Od Kranjske gore prema prevoju Predil ( za Mangart) ti je izvor Save, skakaonice u Planici, jezero Predil, malo dalje odlican prelaz Sella Nevea.

U pravcu Austrije ti je prelaz Korensko sedlo, Willacher alpenstrasse, Weisensee ( Belo jezero, odličan put), a i Nockalmstrasse ti je na manje od dva sata od K. gore. Pa i Grossglockner nije daleko. 

Uz reku Kokru ide se na prelaz Jezersko, ( severno od mesta Kranj), pa u Austriju, i vračanje preko sedla Ljubelj.

Meni se dopao prelaz Pavlovicevo sedlo, bez saobracaja i priroda zanimljiva, Soriske planine takodje, Zelezniki, itd

Promenio član Bratislav 1973
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Super Tenere XT1200Z
On 8/3/2025 at 10:13 PM, Tedybear said:

Ako treba jos koja info.....( ja sam ko oni na Bledu...šetaju majicom, na kojoj piše I am local, ask me. 😃)

@Tedybear Obzirom da si iz lokala izlozicu plan ispod eventualno za sugestiju ili mozda da dodam/sklonim nesto:

Smjesteni smo u mjestu Rateče (na Ita-Slo granici). 

• Dan 1:
    • dolazak do KR gore. 
  • Dan 2:
    • Vrsic Pass, 
    • Tolminska korita, 
    • Nazad na kupanje na Soči - Velika Koritka (zato sam u jednoj od prethodnih poruka pitao gdje je najbo;je kupanje),
  • Dan 3:
    • Odlazak i boravak u Logarskoj dolini, 
  • Dan 4: 
    • Mangartsko sedlo (postoji i plan/pokusaj hajkinga na Mangart), 
    • Italijanska jezera (Laghi di Fusine), 
    • Tamarska dolina, 
  • Dan 5: 
    • Bledsko ili Bohinjsko jezero i povratak kuci. 
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 313 postova
  • Motocikl: Stelvio.
Pre 3 sati, kokot je napisao:

@Tedybear Obzirom da si iz lokala izlozicu plan ispod eventualno za sugestiju ili mozda da dodam/sklonim nesto:

Smjesteni smo u mjestu Rateče (na Ita-Slo granici). 

• Dan 1:
    • dolazak do KR gore. 
  • Dan 2:
    • Vrsic Pass, 
    • Tolminska korita, 
    • Nazad na kupanje na Soči - Velika Koritka (zato sam u jednoj od prethodnih poruka pitao gdje je najbo;je kupanje),
  • Dan 3:
    • Odlazak i boravak u Logarskoj dolini, 
  • Dan 4: 
    • Mangartsko sedlo (postoji i plan/pokusaj hajkinga na Mangart), 
    • Italijanska jezera (Laghi di Fusine), 
    • Tamarska dolina, 
  • Dan 5: 
    • Bledsko ili Bohinjsko jezero i povratak kuci. 

Dan 2. Tolminska korita - ulaznica ti je samo online. Biraš dan i vreme obilazka. Tako da...trebaš planirat dobro. Za obilazak preporučujem neku sportsku obuču, a i pantalone. U moto opremi....može, ali težko. Da ne gazis dva put onaj j.beni Vršič. Ujutro vozi  Tarvisio, prelaz Predil, Bovec. Nazad..Bovec....Vršič. Tajming otprilike isti. 

Dan 3. Ne razumem.. ideš na drugi kraj SLO, da se onda i četvrti i peti dan vračaš na lokaciju prvog dana. Gubiš vreme. Ako praviš samo izlet u Logarsku, onda OK.

Dan 4. Mangart nije hiking, nego je ozbiljan uspon. Patike NO GO. Imaš uspon po Slovenačkoj stazi ( klinovi, sajle, trebaš opremu) i t.z. Italijanskoj stazi. Druga malo laksa, ali dva i po do tri sata ozbiljnog hodanja u brdo.

Ali možeš samo do podno Mangarta, pola sata i otvori ti se pogled na ona jezera u Italiji i na Alpe u Austriji.

Dolina Tamar. Dostupno samo peške. Parking skakonice Planica i onda 45 minuta....e, tu može hiking. Parking ne plačaj, nego se motorom provuci pored rampe.

5. Dan.  B/p.

Evo, moja voznja danas:  Most na Soči i Velika korita.

IMG_20250805_124457.jpg

IMG_20250805_145039.jpg

Promenio član Tedybear
  • Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Super Tenere XT1200Z
18 hours ago, Tedybear said:

Evo, moja voznja danas:  Most na Soči i Velika korita.

Uh Fantazija matori! 

18 hours ago, Tedybear said:

Ali možeš samo do podno Mangarta, pola sata i otvori ti se pogled na ona jezera u Italiji i na Alpe u Austriji.

Vise sam na ovo mislio, nijesmo mi fizicki/psihicki a ni opremom spremni za jake uspone. Tako da nam preostaje par sati panoramskog razgledanja okolo. 

Dodjemo ti pice (svako od nas po jedno) za savjete. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja