Darko Mihajlovic 7481 Napisano pre 7 sati Drug član, 2088 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bi mi keramicar za jednu intervenciju u kupatilu. Trebalo bi da se skinu podne plocice , da se uradi hidroizolacija , i da se ona klasicna tus kabina prepravi u one u nivou poda ...naravno, da se posle zalepe nove podne plocice. Kupatilo nije puno veliko , 2m x 2,5 tako nesto , Beograd je u pitanju... Ako neko zna nekog ko nije bas zauzet naredne 3 godine , ili ako neko moze da uglavi ovaj posao izmedju neka dva malo veca , javite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13029 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 2977 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan [Name] Dejan Keramicar [Mobile] 064-268-0912 Meni je ovaj lik radio kupatilo na spratu, pre nekoliko godina. Ali...kako su oni svi zauzeti, ja sam se dogovorio sa njim da svaki dan, kada završi posao u gradu, svrati kod mene usput, bar na sat vremena, pa koliko uradi. Kako ja nisam žurio, meni je to (a i njemu) ispala odlična kombinacija. Od ravnajućeg sloja ispod pločica, do svega ostalog, prošlo možda desetak dana. Komplet kupatilo urađeno odlično. Ako ti odgovara ovakav tempo rada, to može skoro svaki keramičar, po par sati svaki dan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1687 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Drug član, 1269 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da te ne razocaram, ali posto sam renovirao stan relativno skoro, ovo vecina keramicara nece hteti da radi. Mislim na prepravku sa tus kade na ovu sa padom, jer se menja resetka, mozda i neki fiting, deo cevi, a to radi vodovodzija kao i hidroizolaciju. Ja posto sam uzimao majstore na preporuku za renoviranje mogu slobodno da nikad nikome ne preporucim nijednog majstora jer su “prihvatljivost i tolerancija” na uradjene radove veoma razliciti od coveka do coveka. evo pretece me Blaza, on je nasao keramicara koji radi sve. Ja nisam bio te srece, a trazio sam i trazio, i cekao par meseci kao i molere. Promenio pre 6 sati član Zille-nbg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13029 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 2977 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, i meni je malo prepravljao odvod tuš kade, mnogo bolje nego što je vodovodžija uradio. Ne znam da li još uvek radi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 7481 Napisano pre 5 sati Drug član, 2088 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, Zille-nbg je napisao: a to radi vodovodzija kao i hidroizolaciju. vodoinstalater radi hidroizolaciju ?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8019 Napisano pre 5 sati Drug član, 3057 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan KeramicarПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 7481 Napisano pre 5 sati Drug član, 2088 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i ja bih rekao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 7052 Napisano pre 5 sati Drug član, 1544 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da je stambena zgrada u pitanju. Verovatno je tanka puna ab ploca pod? Tu bi trebalo posebno obratiti paznju na hidroizolaciju sastava poda i zidova u kupatilu. Jer upravo tuda najvise prosute vode po plocicama odlazi komsiluku ispod. Koji majstor to radi? Pa, kod nas moze svaki, koji zna i valjano odradi. Hidroizolater, keramicar , vodovodzija... Koji god hoce valjano da odradi. Ne pratim bas nove tehnologije u pomenutoj oblasti, al nesto mislik da bez kondora 3/4mm ne pristajes na neko zamazivanje ili hidroizolacionu mesavinu u ravnajucem sloju. Posto se na kondor ne mogu lepiti plocice, morace ravnajuci sloj, sto ce par cm podici nivo poda u kupatilu. Nravno , poskidao bih prvi hor red zidnih plocica da bi se kondor par cm zalepio na zidove. o je najkriticnija tacka u celom poslu. Naravno i oko sifona / resetke. Mozda nisam u pravu i postoje laksi i bolji nacini, javice se kolege,koji su upuceniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1687 Napisano pre 4 sati Drug član, 1269 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan U pravu ste, ja ne znam ko je meni radio… sto bi rekao moj vodovodzija, JA radim hidroizolaciju jer ako nesto negde bude curelo neces zvati keramicara nego mene… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 7481 Napisano pre 4 sati Drug član, 2088 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa necu ja nikoga puskom da teram da radi... Ako kaze da radi - radice...ali ako curi , bice odgovoran, pa cu zvati tog ko je radio , sve i da ke medicinska sestra a ne vodovodzija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 275 Napisano pre 4 sati Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Budi spreman da skidas bar prvi red plocica u celom kupatilu osim poda. Kod mene u kuci ja sam radio hidroizolaciju i to vise nije neki bauk. Nikako kondor / bitumen, vec imas sika ili neki drugi namenski napravljenu smesu koji samo namazes ili smuckas i namazes. Na spojeve se stavlja neki kao filc sa membranom i to se sve premaze tom izolacijom. Na to mogu plocice. Moras sve spojeve da prekrijes sa tim filcom/ membranom. Druga stvar koja ce biti vesela je pad ka odvodu. Dok imas kadu nije bitno sta je ispod pa moze da bude izliven i beton neki bez plocica. Komsija je imao takav slucaj. Samo da opisem sta sve mozes da ocekujes. Ja sam krenuo u renoviranje kupatila samo da promenim plocice i izbacim kadu, a zavrsio sam sa novom plocom u kupatilu i novom septickom jamom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 843 Napisano pre 4 sati Zainteresovan, 493 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Jako je teska prica sa majstorima,u procesu sam renoviranja kuce,nece keramicar da izlupa stare plocice.Kaze da ja izlupam,ocistim,spremim i on ce doci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6672 Napisano pre 4 sati Enduraš, 6511 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 59 minutes ago, Bor-i-slave said: Ne pratim bas nove tehnologije u pomenutoj oblasti, al nesto mislik da bez kondora 3/4mm ne pristajes na neko zamazivanje ili hidroizolacionu mesavinu u ravnajucem sloju. Kondor je davno prevazidjena tehnologija, postoje mnogo bolji hidroizolacioni sistemi, Sika, Dramin, Isomat, svi ozbiljni proizvodjaci imaju nesto u ponudi. I svi su hidroizolacine mesavine i sve se nanose "nekim zamazivanjem". Nije mi jasno zasto neko ima potrebu da daje savete ako se ne razume u materiju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 7052 Napisano pre 3 sati Drug član, 1544 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, aca-pn said: Kondor je davno prevazidjena tehnologija, postoje mnogo bolji hidroizolacioni sistemi, Sika, Dramin, Isomat, svi ozbiljni proizvodjaci imaju nesto u ponudi. I svi su hidroizolacine mesavine i sve se nanose "nekim zamazivanjem". Nije mi jasno zasto neko ima potrebu da daje savete ako se ne razume u materiju... Pored napravljene dve kuce i bazena ne razumem se. Ja bih i pored tih dramina ili sike zahtevao pravu hidro barijeru. Imam iskustvo sa sika premazom na ravnom krovu. Nije to kako se reklamira. To zamazivanje moze krace da traje ili da pokrije garanciju, a posle Jovo nanovo. Za pozivanje na propuste majstora i ispravljanje propusta mogu reci: bolje spreciti, nego leciti. Slabo se od tog ima vajde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16848 Napisano pre 3 sati Integrisan, 9541 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dare to što hoces nije mali posao. Ako imaš vremena razbucaj kadu i pločice da dodjes do betona. Kad poskidas, smisli šta ćeš za slivnik tuš kabine, najverovatnije da će morati hilti raditi ne bi li postavio slivnik, ispratis padove. Posle ti ide da se zamesa beton i ispegla potrebno, taman ozidas mali prag za tuš kabinu (imaš gotove blokove za to). Zatim ide ciscenje zidova i poda, namaz se radi da lepo uhvati pre hidroizolacije. Trake se lepe u krug, jedan sloj, sušenje pa drugi sloj hidroizolacije.....smrdi u tri lepe. Tek nakon ovoga ide lepljenje keramike, sušenje pa fugovanje i na kraju silikon po ćoškovima gde je sve potrebno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6672 Napisano pre 3 sati Enduraš, 6511 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Bor-i-slave said: Za pozivanje na propuste majstora i ispravljanje propusta mogu reci: bolje spreciti, nego leciti. Slabo se od tog ima vajde. Slazem se za ovo 100%. Za predhodno se ne slazem, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Ne znam samo koji ce pismen majstor prihvatiti da radi kondor u kupatilu u stanu, da greje bitumen i sve što uz to ide. Kladim se ni jedan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2714 Napisano pre 3 sati Drug član, 1126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan To ti je malko zeznut zahvat zato što je "sitno", nije otvoren posao i rebnuće te svaki po ušima paušalno.Moja oba brata su keramičari, jedan radi u Italiji, drugi ovde, već odavno po ušima klepaju paušalno,sitno je kupatilo da ide po m².Iskreno i ja bi. Tu se mora dolaziti 10x da se to završi.Ja bi na tvom mestu, ako si imalo vičan takvim stvarima i imaš malo alata,kao što ti je kolega Darko savetovao. Makar rušenje,iznošenje šuta odradiš sam. Onda nađeš vodoinstalatera da ti reši odvod, pretpostavljam da ćeš kanalicu. Onda on neće izolaciju da radi na mokro i ne treba, a neće ni krpiti rupe da znaš Te ti treba jedan između njega i keramičara za pripremu za keramičara odnosno pre toga izolaciju. Što se tiče same izolacije, to je konkretno posao vodoinstalatera ali je neretko i keramičari rade kao i sitne prepravke oko vode,tipa neka cev malo levo ili desno itd a ima i majstora koji su kompletni pa sve rade. Ono što je sigurno da će te to "sitno" koštati kao pola novog kupatila osim ako na naletiš na nekog kao Blaža. Da je kompletan, i da pre tekućeg posla i posle tekućeg bane na po par sati i prejebe to u par etapa.Da poentiram. Drug iz srednje, radi vodovod primarno, posle krenuo keramiku,tu je komšija naš, Vidikovac, probaj.Luka +381 69 3773133 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 2002 Napisano pre 3 sati Drug član, 1511 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Budi spreman da skidas bar prvi red plocica u celom kupatilu osim poda. Kod mene u kuci ja sam radio hidroizolaciju i to vise nije neki bauk. Nikako kondor / bitumen, vec imas sika ili neki drugi namenski napravljenu smesu koji samo namazes ili smuckas i namazes. Na spojeve se stavlja neki kao filc sa membranom i to se sve premaze tom izolacijom. Na to mogu plocice. Moras sve spojeve da prekrijes sa tim filcom/ membranom. Druga stvar koja ce biti vesela je pad ka odvodu. Dok imas kadu nije bitno sta je ispod pa moze da bude izliven i beton neki bez plocica. Komsija je imao takav slucaj. Samo da opisem sta sve mozes da ocekujes. Ja sam krenuo u renoviranje kupatila samo da promenim plocice i izbacim kadu, a zavrsio sam sa novom plocom u kupatilu i novom septickom jamom... Kod mene je rađen Poliazbitol, premaz, mrežica, tri sloja, smrdi ali dihtuje neviđeno, pukla mi je cev, poplavilo kupatilo, kod komšije ni kap nije procurela...Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 7052 Napisano pre 2 sati Drug član, 1544 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je tanka ab ploca, a betonske ploce u nekadasnjim zgradama su takve, morace svejedno da se dize pod ravnajucim slojem. Inace kda busis po podu, malo opustis ruku na hiltiju, vec si kod komsije. U takvim kupatilima je i pod nizi od nivoa poda ostatka stana. Upravo je to i dobro, jer ukoliko neka manja poplava bude u kupatilu, sve odlazi u sifon u podu. A posto je pod kupatila nizi, voda ne izlazi u ostatak stana. Zato nije dobro plocica na plocicu i podizanje nivoa plocica iznad poda u ostatku stana. Naravno kad se mora, mora se, i nema druge. A osiguranjem stana se moze spreciti glavobolja, ukoliko se napravi steta komsijama. Kako prepoznati dal su u zgradi tanke ab ploce? Plafon kupatila je cesto nizi od ostatka stana, i postoji neka vrsta spustenog plafona. Limena lamperija, rigips itd. Kad se zaviri iza toga vide se gusane crne cevi od komsijskog kupatila iznad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2892 Napisano pre 2 sati Drug član, 1060 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ma darko bi voleo da mu hari poter uradi kupatilo, mahne štapićem, par čarobnih reči, i gotovo.Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8019 Napisano pre 2 sati Drug član, 3057 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nem goreg renoviranja od kupatila, mora sto brze moze, a treba vise majstora za premalo posla. To treba traziti nekog haus majstora koji zna sve i da do zavrsi iz cuga. Ovako ganjati keramicare, vodoinstalatere, izolatere, igra bez granica jer oni rade vece posloveПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 7481 Napisano pre 2 sati Drug član, 2088 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa jbg, malo zivim tu , tj zivecu za vreme radova, pa mi to od 10,20 dana , svaki dan po pola sata ne igra nesto . Mogu sam da porazbijam sve , i da iznesem sut , ali da pozovem jos 10 majstora da bi na kraju dosao mikrohirurg keramicar na gotovo i neznim prsticima postavio plocice , i uzeo par iljada evra , ajde , nisam bas ovca... Da ne govorim o tome da posle ne bi preuzeo odgovornost za neki problem .. Preuzeo bi , dolazio bi u 2 nocu , samo , jos ne zna... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1687 Napisano pre 1 sat Drug član, 1269 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije tolika cena. Meni je recimo za kupatilo 3x3 i terasicu 2x2 uzeo 450e za lepljenje plocica. Sve ostalo pre i posle je odradio vodovodzija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7293 Napisano pre 30 minuta Drug član, 2474 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa koliko to izlazi samo lepljenje pločica? Oko 30ak evra? Jel isto i kad ide samo pod, tipa soba, veća terasa? Čekaju i mene neki radovi, pa čisto informativno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 317 Napisano pre 23 minuta (promenjeno) Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Jel radio neko kupatilo sa onim izlivanjem polimera/ epoksidni podovi umesto pločica? Promenio pre 20 minuta član Kkovic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...