Bojan_Jgd 1246 Napisano Nedelja u 08:01 Drug član, 1174 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Mora se priznati da je odvratno koncipiran naslov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7299 Napisano Nedelja u 08:27 Drug član, 2474 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Vozač automobila je stajao tako da nije ni video semafor, tako mi izgleda. Verovatno je kasno kočio na crveno. I onda iz nekog razloga pomislio da se upalilo zeleno ( možda ovaj iza krenuo malo i ovaj mislio to je to). Ne opravdavam, samo primećujem. Bog dušu da prosti ovom dečku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WebDev 31 Napisano Nedelja u 08:56 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJ ATR 125, Honda NC700X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Užas! Moram da primetim da je ovo ista situacija kao u Novom Sadu pre par godina kada je Audi proleteo kroz raskrsnicu i zakucao se u Polo koji je prošao na crveno. Samo što je ovde motorista proleteo kroz raskrsnicu u momentu kada je verovatno i njemu bilo crveno svetlo, a automobil je krenuo na crveno 1/1. sve u svemu - izgubljen je jedan život zbog gluposti i nemarnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRCHA 93 Napisano Nedelja u 09:07 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Поред тога што је колега бајкер погинуо овде су трагичне и чињенице да људи мисле:- ауто је кренуо јер је мислио да се ће упалити зелено- ауто је кренуо јер је овај иза кренуо- било је сунце па је побркао бојеИ најтрагичније поред погибије је то што за исту неће нико одговарати или ће возач кола добити 6 месеци наногице.Џаба нам трептућа зелена,црвена светла ако смо сви сведоци и ако смо свесни да у случају да направимо прекршај са смртним исходом нећемо одговарати.Систем је труо,ништа не функционише.Sent from my iPhone using Tapatalk 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 8256 Napisano Nedelja u 10:30 -, 1837 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj sa kolima je krenuo na crveno samo zbog jednog razloga. Lokalac koji tuda prolazi svaki dan i zna kako funkcionise taj semafor, kad pusta zeleno. I sugaran sam da to radi uvek kada je prvi u koloni, prati semafor za pesake (iz smera kuda je isao motor) koji prvi zatvara. I tad pusti sekundu i krece, a ne gleda levo desno dal neko ima nameru da prodje kroz zuto... Tako da, pored ubistva treba da odgovara i za ugrozavanje bezbednosti putnika u svom vozilu. I ovaj mucenik sa motorom nije prosao na crveno, jeste brze, al sam isto siguran da je bilo zuto i da je cenio da prolazi. A posto je na vecini semafora ukinuto trepcuce zeleno u nasem zakonu je na zuto dozvoljen prolaz... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 710 Napisano Nedelja u 10:40 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li ste primetili, u Grčkoj ne postoji žuto svetlo pre paljenja zelenog. Prvo sam mislio da su im neispravni semafori, ali onda sam shvatio iz kog razloga su to ukinuli. Često sam bio svedok prolaska kroz raskrsnicu i nakon paljenja crvenog i to dobro. U ovoj situaciji ne bi pomoglo, jer je ovaj kreten sa automobilom krenuo kroz čisto crveno, ali u nekom drugom slučaju bi sprečilo najgori scenario Pokoj mu duši... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1246 Napisano Nedelja u 10:48 (promenjeno) Drug član, 1174 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @cikamike U Grčkoj ne postoji žuto trepćuće svetlo ali zato postoji poseban semafor sa trepćućim žutim svetlima ispred standardnog semafora (da tako kažem) koji upozorava na nailazak na semafor i prilagođavanje brzine toj situaciji. Promenio Nedelja u 10:48 član Bojan_Jgd 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 848 Napisano Nedelja u 11:57 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan U nasem zakonu na zuto nije dozvoljen prolaz,semafori se postavljaju tako da kad na jednom upali crveno,dok drugi ne da zeleno bude 3 sekunde (ili vise razlike) tako da ponovicu krivi su oba.Vozac auta je trebao da saceka zeleno,vozac motocikla da prilagodi brzinu uslovima i stanju puta (blizina raskrsnice etc).Jednog zivota nema,nema nazad,zbog sekunde ili dve njegovoj porodici nije bitno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 5445 Napisano Nedelja u 12:09 Drug član, 554 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Kad ovako pisu"bajkeri" pucanstvo me ne iznenadjuje. Kolega, pokoj mu dusi, je uradio ono sto mi svi radimo. Procenio da je sigurnije da prodje na zuto dodavanjem gasa nego da koci, sto realno svi mi radimo. Kada su doneli zakon da zuto= crveno ja kocio na oko 20kmh pred istim. Naravno uleteo i stao u radkrsnici jerbo nagazio zebru i jedva uspeo da ne padnem. Krivac je mentol koji cak nije cekao ni zuto vec letecim startom ,kao iza SC , krenuo u zurbi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 848 Napisano Nedelja u 12:15 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa vidi,kad dodje do ovako necega sa strane zakona se gleda sve,a to sto smo bajkeri ili ne kao sto se vidi na snimku nam nece pomoci kad naidje jedan ovakav sa druge strane.Ko se cuva,i Bog ga cuva. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 8256 Napisano Nedelja u 12:25 -, 1837 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, Patriota said: U nasem zakonu na zuto nije dozvoljen prolaz, Kada je bilo u opticaju treptuce zeleno. Kada nema treptuceg dozvoljen je prolaz ako ne mozes bezbedno da se zaustavis. Po zakonu... 24 minutes ago, Patriota said: tako da kad na jednom upali crveno,dok drugi ne da zeleno bude 3 sekunde (ili vise razlike) tako da ponovicu krivi su oba. Da, ali nisu svi semafori ovako sinhronizovani (vecina), narocito nakon sto su izbacili treptuce zeleno sa vecine... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2720 Napisano Nedelja u 12:28 Drug član, 1127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Činjenica je da je na žalost pokojni kolega išao solidnom brzinom, sudeći po videu. Ali stvarno, nemojmo mešati babe i žabe. Auto je prošao na čisto CRVENO svetlo. Nikad,ali nikad se ne pale momentalno zeleno gde se crveno ugasi u sekundi i obrnuto. Ali ponavljam, bez obzira na sve, krenuo ili krenula, je na čisto crveno. U sistemu kao što je EU, kome težimo, jel da, za ovo se ide na robiju i to je to, nema rasprave.Žali Bože mladog života. Eto. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 848 Napisano Nedelja u 12:32 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, ser said: Kada nema treptuceg dozvoljen je prolaz ako ne mozes bezbedno da se zaustavis. Po zakonu... Upravo tako,ali si po tom istom zakonu duzan da raskrsnici prilazis takvom brzinom da mozes bezbedno da zaustavis vozilo (nije definisana brzina) Elem,svi smo po malo u pravu i krivu,da ne ide ovo gde ne treba. Zakon je slovo na papiru a realan saobracaj ziva stvar Na zalost jos jednog zivota nema,tu nema nazad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1246 Napisano Nedelja u 12:53 Drug član, 1174 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Nije sve crno -belo kao što kaže @Patriota Ja sam imao tešku saobraćajku kao klinac i prošao sam sve to sa veštacima. Sve se gleda i uzima u obzir. Tehnička ispravnost vozila, pneumatika, brzina kretanja u odnosu na ograničenje, psihološko vreme reakcije, nešto što zovu "prilagođena brzina u datoj situaciji u saobraćaju" (to nije metrički definisano)....brdo stvari. Pišem ovo jer treba biti svestan da kada se (pogotovo) kroz naseljeno mesto krećemo brže od propisane brzine uvek deo krivice pada i na nas (bilo da smo u kolima ili na motociklu). Kada kažem "deo krivice" mislim na olakšavajuću okolnost za onoga ko je saobraćajnu nesreću izazvao. I da....nikada ali nikada ne dajem gas motorom da prođem kroz žuto. Nikada. Kolima da ali motorom nikada. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 7061 Napisano Nedelja u 12:59 Drug član, 1544 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko se na sudu dokaze da vozac motocikla u ovoj situaciji ima udeo krivice, to samo moze biti olaksavajuca okolnost za vozaca automobila, koji je jasno izazvao udes, ulaskom u raskrsnicu, iako je bilo ukljuceno crveno svetlo na semaforu. Vozac motocikla ovde ne moze da snosi krivicu, jer njegovo stradanje premasuje visinu svake kazne u zakonu o saobracaju. vozac automobil je odgovoran po zakonu za nesrecu, koju je izazvao, a dodtno bi trebalo da bude kaznjen zbog ugrozavanja putnika u svom vozilu. Dodatno je kazna veca , ukoliko je u vozilu u trenutku nesrece bila prisutna maloletna osoba, tj dete. Naravno , to ce na sudu peglati placeni i podmiceni vestaci i ev sudija. Mogu da dodam da iako mi je jako zao nastradaalog motocikliste, drago mi je da nije nastradao neko drugi. Pesak ili ljudi na autobuskoj stanici.Neko ko nema veze sa dve unesrecene strane. Vrlo je neodgovorno da je kolega , brzo usao u raskrsnicu u centru naseljenog mesta, ali on je vec platio najvecu kaznu. Zato molim kolege, koji ovo citaju, iako se nadam da oni koji posecuju crnu hroniku na forumu imaju malo vise svesti o mogucim posledicama brze voznje u naseljenim mestima, da razmisljaju u voznji. Ima mnogo dobrih i puno sigurnijih mesta, gde se moze zavrnuti gas. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5918 Napisano Nedelja u 13:00 Ne silazi, 5058 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Patriota je napisao: U nasem zakonu na zuto nije dozvoljen prolaz Dozvoljeno je u slučaju da ne možeš blagovremeno da se zaustaviš. Kad sam u BG-u i kad me zadesi žuto neposredno ispred semafora, a vidim da imam vozilo iza sebe, uglavnom prođem na žuto, da ne rizikujem da me neko ne udari od nazad, a i problem je zaustaviti. ZOBS, član 42 2) žuto svetlo - zabranjen prolaz, osim u slučaju kada se vozilo ne može bezbedno zaustaviti ispred navedenog znaka, 10 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5918 Napisano Nedelja u 13:48 (promenjeno) Ne silazi, 5058 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, Bor-i-slave je napisao: Ukoliko se na sudu dokaze da vozac motocikla u ovoj situaciji ima udeo krivice, to samo moze biti olaksavajuca okolnost za vozaca Pažljivo sam pogledao oba snimka, vidi se i da je motociklista prošao na crveno. Promenio Nedelja u 13:58 član Jovan Ristic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Nedelja u 14:14 Integrisan, 6290 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Andrej_Hotstepper said: Ovo je ono što ja pričam već kolko!!!!! Ukinuli ste u Beogradu trepćuće zeleno!!! Dao je gas da prođe raskrnicu, a ova klošarčina je prošao na crveno 1/1!!!! Odo, popizdeo sam. Hoću da mi neko objasni KAKO neko na nivou grada ukine trepćuće zeleno!? BG je država za sebe. Dečka smo izgubili.. A nek prizna svako kolko je puta dao gas da prođe.. Ja prvi. Evo i ja cekam nekoga da mi objasni poentu ukidanja trepcuceg zelenog svetla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 7061 Napisano Nedelja u 14:18 Drug član, 1544 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, Jovan Ristic said: Pažljivo sam pogledao oba snimka, vidi se i da je motociklista prošao na crveno. Motociklista je rzmotrio i doneo pogresnu odluku. Ali ipak je on zeleo da uhvati zeleno. Ovaj s autom je stao, pa krenuo na crveno, sto znaci da ili je totalno bahat ili je zbunjen. Ne bih dalje polemisao, nama ovde je uglavnom jasno, a ovi koji trebaju da procitaju nesto ovakvo, ne znaju ni ko je presednik. Uvek ce tako biti, pogotovo u lepoj nasoj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 848 Napisano Nedelja u 14:22 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan ZOBS, član 42 2) žuto svetlo - zabranjen prolaz, osim u slučaju kada se vozilo ne može bezbedno zaustaviti ispred navedenog znaka, Apsolutno,ali clan 48 kaze da je vozac koji se priblizava raskrsnici duzan da prilagodi voznju uslovima saobracaja na raskrsnici ,a narocito da vozi brzinom pri kojoj moze da se zaustavi i propusti vozila koja na raskrsnici imaju pravo prvenstva Sto implicira da ako ti se pali zuto za ocekivati je da ce crveno,ne panjis gas nego kocis (opet govorim sa zakonske strane). Problem ovde je sto se pogodila ta sekunda,sto se pogodio taj jos jedan sa kolima,sto se pogodilo vreme i mesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13053 Napisano Nedelja u 14:30 Ne silazi, 2982 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko zna detalje o kolegi, pokoj mu duši, ili ostalim učesnicima, neka napiše. Za sve ostalo, bez ljutnje, imamo analizu crne hronike, prebacite se tamo... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5918 Napisano Nedelja u 14:33 Ne silazi, 5058 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Patriota je napisao: ZOBS, član 42 2) žuto svetlo - zabranjen prolaz, osim u slučaju kada se vozilo ne može bezbedno zaustaviti ispred navedenog znaka, Apsolutno,ali clan 48 kaze da je vozac koji se priblizava raskrsnici duzan da prilagodi voznju uslovima saobracaja na raskrsnici ,a narocito da vozi brzinom pri kojoj moze da se zaustavi i propusti vozila koja na raskrsnici imaju pravo prvenstva Sto implicira da ako ti se pali zuto za ocekivati je da ce crveno,ne panjis gas nego kocis (opet govorim sa zakonske strane). Sve stoji što si napisao. Samo sam se osvrnuo na to da i dalje važi da sme da se prođe kroz žuto, ako kao što je navedeno ne može bezbedno da se zaustavi ispred linije, odnosno semafora. To sam naveo za normalne situacije. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 291 Napisano Nedelja u 15:01 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Šta god da je, čovek je preminuo a ovo nagađanje šta se, kao i zašto desilo je malo degutanto i više priliči komentarima na portalima nego ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8334 Napisano Nedelja u 15:33 Drug član, 3392 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Jako je meni koji ne živim u BGu i koji nisam navikao na činjenicu da nemam trepćuće NEPRIRODNO da od jednom u Jurija Gagarina ugledam ŽUTO pa crveno, a iza mene horda automobila, i svi idemo oko 60. Prvo, nema šanse da ukočim, drugo, ovaj u autu ako ne skonta odma da ja krećem u MAX kočenje ubija mene. E to je situacija koju sam imao pre koji dan. Vređao sam MATER BEOGRADSKU onom ko je doneo tu odluku. Opet, želim da mi neko objasni kako zakon saobraćaja u jednoj državi bude različit u dva grada?! Ako izašta verujem da ovaj forum, zajednica, treba da se bori, treba da postavlja ovakva pitanja u ime svih nas. Na žalost, o ovome pričam od kad su promenili to pravilo i tvrdim je jako opasno da ovako ostane. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 848 Napisano Nedelja u 15:49 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan @Andrej_Hotstepperu pitanju je pravilnik,ne sam zakon,ali ja u pravlniku nisam nasao obavezu da se koristi trepcuce ili ne,pise samo da u koliko se koristi trajanje mora biti Na semaforu sa tri boje svetla, promena boja svetla se obavlja sledećim redom: zeleno, žuto, crveno, žuto istovremeno sa crvenim, zeleno. Trajanje žutog svetla za brzine do 60 km/h je 3 sekunde. Za brzine preko 60 km/h, žuto svetlo traje 4 sekunde. Žuto svetlo u zonama radova na putu traje 4 sekunde. Žuto svetlo istovremeno sa crvenim svetlom traje 2 sekunde. U slučaju ako se na kraju zelenog svetlosnog pojma koristi trepćuće svetlo ono mora trajati 4 sekunde, tako da naizmenični intervali uključeno-isključeno traju po 0,5 sekundi Clan 73 pravilnika.Sto mu onda dodje da lokalna samouprava proizvoljno postavlja trepcuce ili ne trepcuce semafore...nisam pametan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...