Jump to content

Moto Zajednica

2025 KTM 390 Adventure R

Recommended Posts

• Drug član, 1530 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Očito problem mape goriva. Iz full lean ide na rich, euro 5 motori koje sam vozio znali su da imaju backfire na usis kad se zaturira iz lera ali se nikad nijedan nije ugasio. Na Africi kad se prvi put desilo mislio sam da mi je pukla prednja guma koliko je glasno bilo, jer joj je usis visoko blizu vozaca. Desavalo se retko. 

Svakako ima recall pa ce ispraviti. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450 MT
Pre 19 sati, lemy je napisao:

To gašenje je prijavljeno u Americi koliko sam ispratio. Kod mene se to ne dešava, tj desilo se dva puta u toku razrade. Zna da se ugasi kad se napravi specifičan brz pokret na gasu ali u toku vožnje taj pokret je skoro nemoguće napraviti. Standardno turiranje može bez problema.

Jeste mrtav na malom broju obrtaja, ali opet sa druge strane u 1 brzini se diže na zadnji bez kvačila, nije baš da se svaki motor u toj klasi tako ponaša. Mislim da su i očekivanja malo previsoko kreirana, ipak KTM adventure motor za 8k je jeftin motor koliko god to nama skupo bilo u Srbiji. Za te pare ne vidim ništa pametnije u ovom segmentu a probao sam skoro sve što kod nas ima, ali nek ostane prostor da je to stvar ukusa i potreba. 

Prijavljuju ljudi u americi, britaniji i australiji samo sto su amerikanci normalno najbrojniji i najglasniji. Sigurno je da postoje specificne mape za odredjene regione pa taj flejmaut moze biti mnogo izrazeniji u tim regionima dok ga u drugim uopsete nemora ni biti. Nije smelo da se dogodi da se pusti u opticaj nepotpuno ispitana mapa ubrizgavanja ali ursula i ekipa iz evrope kazu da zdrava sredina nema alternativu ili kako vec.

Mislim da nova mapa nece moci da resi problem u potpunosti jer mora da ispostuje drakonske brojke za emisiju stetnih gasova. Aftermarket tuning i decat je najbolja varijanta i tada ce masina u potpunosti da se otvori i pokaze zube. Nadam se samo da ovo nije sudbina svih novih motocikala.

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: Transalp XL700

@lemy jesi razmisljao o nekom jacem skid plate-u? 

ovaj mi je jedan od zanimljivih motora i gledam svasta oko njega i primetim da nema uopste ram ispod motora i auspuha 

PHO_BIKE_DET_Travel-KTM-2025-390-adventure-r-white-frame-image_SALL_AEPI_V1.thumb.png.60ed35ec52dbc810cb82ba8f36c25e41.png

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja