sasarados 3 Napisano Jun 11 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Od skora sam vlasnik QJMOTOR FORT 400. Motor je nov i u fazi "razrade" i čini mi se da je jako "slab" na usponu, pa me interesuje zna li neko da li je on zakljucan da ne moze da pokaze punu snagu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savaA 4 Napisano Jun 12 U prolazu, 1 post Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda Cbr 125R 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Čestitam na kupovini! Da, na novim motociklima, posebno u periodu razrade motora, snaga može biti ograničena od fabrike. To se radi radi zaštite motora. Nakon prvog servisa ograničenja se mogu ukloniti. Teoretski, ograničenje se može ukloniti putem reprogramiranja ECU, ali je bolje sačekati do kraja razrade motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasarados 3 Napisano Jun 12 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru nadam se da ce sve biti kako treba posle razrade, inače u upustvu za upotrebu stoji da se razrađuje 1500km ali ne piše ništa o blokadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11880 Napisano Jun 12 Ne silazi, 2737 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Prilicno restriktivne brzine u razradi.Kao da se radi o 125cc,a ne o 400cc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasarados 3 Napisano Jun 12 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je 400 samo u nazivu modela inače je prava zapremina 349, kineska posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5899 Napisano Jun 12 Ne silazi, 4413 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Isto kao BMW C400. Obrazloženje je da brojka objašnjava performanse, tj. klasu, a ne kubne centimetre. A ima već tema o Fortu, i kolega koji ga imaju, bolje da je tamo pisano. Neko bi možda mogao da podeli svoja iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasarados 3 Napisano Jun 12 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego što sam pokrenuo ovu temu, uradio sam pretragu celog foruma i našao sam temu o QJMOTOR u kojoj se pominje u nekoliko postova Fort 350 i to u nemom poredjenju sa Vogom. Zato sam ovde počeo da pišem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kabac 108 Napisano Jul 22 (promenjeno) U prolazu, 61 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan On 6/11/2025 at 9:32 PM, sasarados said: Pozdrav svima. Od skora sam vlasnik QJMOTOR FORT 400. Motor je nov i u fazi "razrade" i čini mi se da je jako "slab" na usponu, pa me interesuje zna li neko da li je on zakljucan da ne moze da pokaze punu snagu. Ne verujem da su moj otkljucavali na servisu, ali sam zadovoljan njegovim ponasanjem na usponima. Lepo je potezao cak i ovako prenatovaren (200 litara opreme i nas dvoje na njemu). Pre oko dve nedelje smo stigli sa zapadnobalkanskog puta. Vise slika na FB linku. Facebook WWW.FACEBOOK.COM Promenio Jul 22 član kabac 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljanceee 2 Napisano Nedelja u 15:15 U prolazu, 8 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Spremam se da kupim skuter i razmisljam se izmedju par modela medju kojima je i fort400. Interesuje me da li je ok za mene sa visinom 190cm i koliko je bitan TCS za mene kao pocetnika, a fort ga nema. Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8347 Napisano Nedelja u 15:24 Drug član, 3398 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Moraš otići i sesti, provozati to je jedini način. Nekada motori nisu imali ništa od struje, pa sad imaju sve.. Lepo je to imati, ima svoju ulogu, korisno je, pogotovo početnicima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljanceee 2 Napisano Nedelja u 16:23 (promenjeno) U prolazu, 8 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se da je najbolje probati. Moracu jedan dan do Beograda i da probam sve modele o kojima razmisljam. U Jagodini sam seo na fort u salonu, ali nemaju za test voznju. Deluje mi ok. Jedino taj nedostatak TCS-a. Promenio Nedelja u 19:53 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8347 Napisano Nedelja u 17:43 Drug član, 3398 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Probaj Voge.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kabac 108 Napisano Nedelja u 20:09 U prolazu, 61 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Miljanceee said: Jedino taj nedostatak TCS-a. Mislim da za 33 konja ne moras imati TCS cak ni ako si pocetnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljanceee 2 Napisano Nedelja u 21:02 U prolazu, 8 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Probacu i Voge i verovatno Zontes e368 pa cu da odlucim izmedju ta tri modela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 180 Napisano Ponedeljak u 06:15 Svrati ponekad, 281 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Što se TCS tiče, isto sam početnik, krenuo sam pre 3 godine sa skuterom od 400 cc i 30 ks Burgman i mogu da potvrdim da i na takvom motoru početniku treba TCS, sutuacija je bila da sam se po toplom danu prilikom izlaska na glavni put sa parkinga sasvim solidno iznenadio da mi je zadnji kraj pošteno pobegao od proklizavanja, a ima samo 30 ks. Druga stvar je ABS, ista ta vožnja samo nekih kilometar dalje na kočenju, kočim uvek kombinovano prednja i zadnja, samo što Burgman ima zadnju kombinovanu sa prednjom, stiskam prednju motor staje, dodam zadnju kad opa ode prednji točak u stranu, sve to pri vrlo maloj brzini bukvalno pred zaustavljanje, srećom momentalno sam popustio i nisam pao, tako da druže moj savet, sve što može od elektronske pomoći uzimaj, trebaće ti, drugo je sad ako se pokrene priča da će to da ti da lažnu sigurnost, da hoće, ali će i da ti spase glavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5899 Napisano Ponedeljak u 06:51 Ne silazi, 4413 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mene su davno ovako učili, prvo blago zadnja, da stabilizuje motorin, pa onda više prednja, pa onda obe zajedno do zaustavljanja. Tako radi i CBS sistem. Ako radiš pogrešno, neće TCS mnogo pomoći, mislim. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljanceee 2 Napisano Ponedeljak u 07:17 U prolazu, 8 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavio sam da ce biti razlicitih misljenja. Hvala u svakom slucaju, sto vise misljenja to bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 180 Napisano Ponedeljak u 10:37 Svrati ponekad, 281 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg Slažem se, ali je problem ti lepo doziras prednju, hoćeš da dodaš zadnju i ona aktivira i prednju, te se desi blokada prednjeg. Svi ti sistemi makar ne trebali neka budu tu za ne daj Bože, meni ja na auto recimo onaj collusion braking jednom spasao od sudara, mada sam kočio bila je mala brzini stani kreni. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 992 Napisano Ponedeljak u 12:52 BJB Maxi Scooter Club, 2169 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Betta je napisao: Što se TCS tiče, isto sam početnik, krenuo sam pre 3 godine sa skuterom od 400 cc i 30 ks Burgman i mogu da potvrdim da i na takvom motoru početniku treba TCS, sutuacija je bila da sam se po toplom danu prilikom izlaska na glavni put sa parkinga sasvim solidno iznenadio da mi je zadnji kraj pošteno pobegao od proklizavanja, a ima samo 30 ks. Druga stvar je ABS, ista ta vožnja samo nekih kilometar dalje na kočenju, kočim uvek kombinovano prednja i zadnja, samo što Burgman ima zadnju kombinovanu sa prednjom, stiskam prednju motor staje, dodam zadnju kad opa ode prednji točak u stranu, sve to pri vrlo maloj brzini bukvalno pred zaustavljanje, srećom momentalno sam popustio i nisam pao, tako da druže moj savet, sve što može od elektronske pomoći uzimaj, trebaće ti, drugo je sad ako se pokrene priča da će to da ti da lažnu sigurnost, da hoće, ali će i da ti spase glavu. Твоје годиште има дуал брејк, већ следећа генерација нема. Имао га на Пјађу Х9, и изненадио се да га нема на Бугију. Све ствар навике, што каже Божа, ако научиш како треба све је после лако, али ало научиш погрешно или електроника закаже у проблему си 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8347 Napisano Ponedeljak u 12:59 Drug član, 3398 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...sve u svemu, ni jedan sistem nije svemoguć i nepogrešiv, učiš se kao da ne postoji, ali je najpametnije da ga ipak imaš. Imam abs na versysu, tek pre koji dan sam rekao sebi (magarac) ajde da probam kad ga pali, i zaleteo se 50-60u ulici gde nema nikog, uslovi idelani i nabo punu zadnju - vidi... Samo ću reći da je prvo pobegao zadnji dobrih 30cm i klizao je par metara i tek onda je abs skontao da nešto ne valja.. Doduše.. 2011. godište, ti sistemi su i te kako napredovali. Šta god, ako mene pitaš, imaj, vozi kao da nemaš, ako me razumeš. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5899 Napisano Ponedeljak u 13:14 (promenjeno) Ne silazi, 4413 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako. Gađžeti su tu da pomognu, ako mogu, al da se pouzdaš u radare mrtvog ugla i slične modernoće recimo, nema šanse. Nego glava ima da radi ko roto reklama Promenio Ponedeljak u 13:19 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...