Jump to content

Moto Zajednica

QJMOTOR FORT 400

Recommended Posts

• U prolazu, 59 postova
  • Motocikl: Gilera nexus 300

Meni je to van svake pameti, ja sam kupio skuter sa garancijom, neocekujuci da ce mi agregat nastradati na 3500km i da na sve to moram da platim troskove prevoza od 200e. Skuter ocigledno ima fabricku gresku i u tom slucaju aspolutno sve troskove bi oni morali da snose. Zamisli da svaki put kad nesto crkne on mora da daje po 200e za transport.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5360 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Opet kažem, pretpostavljam da nije ni uvoznik/prodavac računao da će na to da izađe nego se tako potrefilo. Polakomili se na kineze, lepa marža, niska cena pa se lako prodaje... al kao ono što kažu - dala baba dinar da uđe u kolo, a dva da izađe.

Al teška posla da će oni nadoknjađivati posrednu "štetu" i transport, nisu to osiguravajuće kuće. Evo kolega je pisao da mu kineska fabrika nije priznala kvar agregata na Fortu, jer je kao okasnio za prvi servis. Nego će nešto da pokušaju da srede u Motrolandu. Na šta će to da ispadne i dokle će da traje, boga pitaj.

Al tako je i pre bilo, vazda ima nekih "novih torti"i koje zasijaju na kratko, prodaju se, zaviju kupce u crno, i nestanu. Evo sad na PA, brdo novih "brendova" - Letbe, SWM, Motowene, Miglori, K-Moto... kakva li će tu podrška da bude, i ko to kupuje uopšte, pitam se🤔

Promenio član boza_kg

• U prolazu, 42 postova

Pokazivač temperature tečnosti ni jednog trenutka nije prešao podeok na kom pali ventilator i on je uredno radio, uključivao se i isključivao. Međutim, temperatura ulja je rasla, nezavisno od t⁰ motora

• U prolazu, 59 postova

A zasto garancija kod automobila uvek pokriva i slep ? Pritom je za kompresor npr. mnogo veci trosak kada treba automobil da doslepa do servisa nego jedan skuter koji moze da stane i u kombi ?

Pa ne pokriva. Možda daju neki paket pomoć na putu AMSS ili slično, uz garanciju. 

Promenio član boza_kg

• U prolazu, 59 postova

Drugaru kad je crkla dacia, bas ti iz kompresora su poslali slep besplatno, a nije imao nikakav amss paket niti bilo sta slicno. U svakom slucaju, meni nije normalno da kupac snosi troskove slepa za motor koji se pokvario dok je jos pod garancijom. Sreca, pa vozis kvalitetan skuter pa nisi verovatno do doziveo 😀

A, pa na žalost jesam doživeo. Pokvaren skuter (glupava wifi brava) sam oterao u Niš u servis, jer su mi tako rekli. Onda je prodavac nakon nekog vremena došao po njega, i oterao ga u Novi Sad. Kad su završili popravku, ljubazno su mi ponudili da ga doteraju u Kg, kad krenu put Šumadije. Nisam hteo da čekam, pa sam otišao busom do njih i dovezao ga kući. To je Milano motors tj Kymco.rs, isti uovi što uvoze i QJ jelte.

Ali, to je sve njihova dobra volja, i nema to veze sa garancijom. Meni je bar to jasno kao dan.

Promenio član boza_kg
  • Podržavam 1

• Drug član, 1670 postova

Zato što bi trebalo da važi zakon o zaštiti potrošača. To nema veze sa garancijom koju daje distributer.

„Otklanjanje nesaobraznosti je besplatno za potrošača. Sve troškove koji su neophodni da bi roba postala saobrazna ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, isporuke zamenjene robe i preuzimanja zamenjene robe, snosi trgovac.“

@Bojan_Jgd malo sam izučio ovo o čemu si komentarisao, i izvinjenje sa moje strane, tebi i svima koji čitaju. Ti si u pravu kao i kolega @Dekii46. Zakon je je nedvosmislen, i na strani kupca kao finansijski slabije strane. Ukoliko se desi kvar, tj. nesaobraznost, u garantnom roku, prodavac je dužan da plati šlep, na teritoriji RS, nema pravo da u svom garantnom listu piše suprotno, i sve to.

To je naravno sve u teoriji, a u tužnoj praksi imamo već šta imamo, pokušaj manipulacija i prebacivanje troškova i krivice na kupca. Tako su i meni svojevremeno predstavili stvari, kao da mi čine neku uslugu, a u zapravo bi radili samo ono na šta ih zakon obavezuje.

Ebiga, pošto smo već u Srbiji kakvoj jesmo, i dalje smatram pravna borba "do istrebljenja" često ni nema smisla, pogotovo oko sitnih troškova, ali dobro je kad je čovek informisan i zna svoja prava. Odmah mu bude i bolja pregovaračka pozicija.

Pa tako, ne zamerajte.

Promenio član boza_kg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja