Valsorim 27 Napisano Jun 12 U prolazu, 19 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT07 2014. Prijavi odgovor kao problematičan Ja startujem motor i pošto je garaža u podrumu odmah izvezem napolje, dok se spuštaju vrata garaže, stavim rukavice, namestim vizir, ako treba spustim vizir za sunce, pogledam poziciju retrovizora i krećem odmah lagano. Imam malo duzi i laganiji izlazak iz dvorišta, pa posle toga ubrzo stiže semafor i tu je već fino zagrejan. Tako i sa automobilom. Odmah krećem ali ne stiskam gas do daske, samo lagano, ne čekam da nabije radnu temperaturu u mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jun 12 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Motorcyclist je napisao: Imate lepo u manualu na koliko stepeni, koliko sauha dati i koliko treba da radi. Tako je bar kod Honde. E sada, vi kupite motor od 25+ godina, sa karburatorima u ko zna kakvom stanju, motor pregazio 80.000+ k, i onda neko ocekuje da ce to bas tako da radi kao iz manuala... Sauh se koristi i na izakanoj mašini 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jun 12 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Bobni je napisao: Naravno posto I'ma automatski sauh. Rekao si da je sauh štetan i da ti radiš tako (predpostavljam da si želeo reći da ti ne koristiš sauh jer je štetan). Zanima me kako onda uspeš da radiš tako jer kod automatskog sauha nema biranja. Koristiš ga. Ne hteo ti to ili da. Ja bi na tvom mestu tužio Yamahu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 299 Napisano Jun 12 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Druze ja sam ti napisao kako ja radim,dal se slazes sa time ili ne to je tvoje,to sto pokusavas da provociras to je opet tvoje.sto se mene tice tema je zavrsena. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jun 12 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Bobni je napisao: Druze ja sam ti napisao kako ja radim,dal se slazes sa time ili ne to je tvoje,to sto pokusavas da provociras to je opet tvoje.sto se mene tice tema je zavrsena. Ma samo me zanimalo kako to radiš. Mislio sam da je nemoguće na automatskom sauhu tako nešto. Sorry. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1370 Napisano Jun 12 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Pravi recept ne postoji. Razlicite masine, rade na razlicitom redu i imaju razlicite maksimalne obrtaje... Upalis, i vec si na 1000 obrtaja u minuti, tj 17 obrtaja u sekundi. E sad, ko ce koliko da ceka... Generalno, ja kresnem pa zapalim cigaru.... Cek, nije to ta tema, presaltovao sam se. Generalno, ja upalim, pa stavim rukavice, dotegnem se pa krecem. Lagano, ne podizem obrtaje, ako se zagreva bolje je malo po malo uz kretanje nego da cekam u mestu. Dal stoji na 1000 ili se krece na 1500, mala je razlika, ipak sam ja kupio njega a ne on mene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 4109 Napisano Jun 12 Drug član, 474 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Motorcyclist je napisao: Imate lepo u manualu na koliko stepeni, koliko sauha dati i koliko treba da radi. Tako je bar kod Honde. E sada, vi kupite motor od 25+ godina, sa karburatorima u ko zna kakvom stanju, motor pregazio 80.000+ k, i onda neko ocekuje da ce to bas tako da radi kao iz manuala... A što ne bi, Honda je to evo moja još malo pa će ulazi u četvrtu deceniju, ima šestocifrenu kilometražu. Ja za 15 godina nisam pipnuo karburatore, niti se opterećujem njima i sauhom. Kad je hladno povučem sauh, upalim na čvrgu, vratim ga obično posle 5-6 sekundi. Stavim potkapu, kacigu, rukavice i vozim lagano i bez siljenja dok ne krene da diže temperaturu, kako se zagreva onda i ja malo življe, a visoke obrtaje i cepanje naravno kad je na radnoj temperaturi. Vidim da velika većina tako radi, ne vidim povod za neku veliku dilemu. Vozite se ljudi, lepo je vreme, koristite dok nisu krenule veće vrućine 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1209 Napisano Jun 13 Drug član, 1170 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Previše priče oko ničega, imate manje više sve to u uputstvu za korišćenje. Motor najbolje radi kada se zagreje na radnu temperaturu, a radom u mestu se najsporije zagreva, tako da je kontraproduktivno. Ovo naravno ne znači upali i pun gas, nego upali, navuci kacigu i rukavice i polako voziti par min dok se ne motor ne zagreje. Sa sauhom je malo zajebanije, tu se mora malo sačekati dok se obrtaji ne stabilizuju, nije kao sa ubrizgavanjem, ali i to je pola minuta minut najviše. Velika je greška zagrevati dogo motor sa povučenim sauhom. Tada radi sa prebogatom mešavinom goriva i vazduha i spira uljni film sa cilindara. Pod sauhom motor treba da radi samo dok se obrtaju ne stabilizuju, tj da se ne gasi na leru. Naravno kako god ga vozili , neće mu se ništa posebno desiti, u teoriji će mu se skrati radni vek , ali to će osetiti neki 3-4-5 vlasnik posle vas, tako da ne treba lupati glavu oko toga. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 402 Napisano Jun 13 Zainteresovan, 463 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Sta cemo mi sto imamo I sauh I ubrizgavanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 4109 Napisano Jun 13 Drug član, 474 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, sreten75 je napisao: Sta cemo mi sto imamo I sauh I ubrizgavanje? Nakon što iščitate ovu temu, preostaje vam samo harakiri 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 677 Napisano Jun 13 Zainteresovan, 612 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, sreten75 said: Sta cemo mi sto imamo I sauh I ubrizgavanje? Imam ga i ja na vfr, al to nije pravi sauh, to je bukvalno gas, glumis step motor rucno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4749 Napisano Jun 13 Drug član, 2481 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene radi toliko koliko mi treba da stavim kacigu, rukavice, zatvorim garažu, Posle idem uskim putem tako da tu gasa nema, s posla kad idem, uska ulica, Smederevac lagano tako da obrni okreni lagano je svaki put kad vise stoji. Leti se nece ohladiti toliko da mu nesto smeta, npr ono sedi se negde dva sata. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 455 Napisano Jun 13 Svrati ponekad, 449 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, lemy said: Previše priče oko ničega, imate manje više sve to u uputstvu za korišćenje. Motor najbolje radi kada se zagreje na radnu temperaturu, a radom u mestu se najsporije zagreva, tako da je kontraproduktivno. Ovo naravno ne znači upali i pun gas, nego upali, navuci kacigu i rukavice i polako voziti par min dok se ne motor ne zagreje. Sa sauhom je malo zajebanije, tu se mora malo sačekati dok se obrtaji ne stabilizuju, nije kao sa ubrizgavanjem, ali i to je pola minuta minut najviše. Velika je greška zagrevati dogo motor sa povučenim sauhom. Tada radi sa prebogatom mešavinom goriva i vazduha i spira uljni film sa cilindara. Pod sauhom motor treba da radi samo dok se obrtaju ne stabilizuju, tj da se ne gasi na leru. Naravno kako god ga vozili , neće mu se ništa posebno desiti, u teoriji će mu se skrati radni vek , ali to će osetiti neki 3-4-5 vlasnik posle vas, tako da ne treba lupati glavu oko toga. Ovo je trebalo da bude 1. i poslednji odgovor na ovu temu, jer je ovim sve rečeno. Prosto neverovatno kako se identična tema provlači na svim autoforumima, a evo je sada i na motoforumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1968 Napisano Jun 13 Drug član, 1248 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Fali tema o palamudjenju, pa je svaka slicna tome dobrodosla ko tema djevojka dana 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 20915 Napisano Jul 2 Vozim motor, nisam BAJKER, 2714 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Nego, grejete li svoje motore na ovih +35C, zna li se sta, pitam za druga... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 283 Napisano Jul 2 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Valja bar 10ak minuta u mestu, zbog prostate 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11831 Napisano Jul 2 Ne silazi, 2714 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Posle 5 min vreo,tesko ga ohladiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stryker_026 186 Napisano Jul 2 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Veliko Orasje Motocikl: Daelim VS 125 F Mirotvorac Prijavi odgovor kao problematičan Ja svoj zagrevam par minuta samo na leru ostavm bez turaze i bez naglog davanja gasa tako radim i leti i zimi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14766 Napisano Jul 2 Integrisan, 7932 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nikad ga ne startujem bez potrebe. Kad spakujem sve u kofere, pre nego što navučem potkapu, kacigu i rukavice, startujem motor. Čim navučem rukavice krećem odmah. Nema smisla da motor tuče u leru jer se tako hladan start produžava a on je najveći habač. Nakon kretanja lagana vožnja ali ne gledam kazaljku za temp. već se čuvam najmanje 15 minuta da ULJE dođe na radnu temperaturu. Onda, kad znam da sam sipao vrhunsko ulje Silkolene PRO4, bukvalno me nije strah da zavrnem gas. Inače, sipajte ulje sa estrima, oni se lepe za metal i sa njima je motor najviše zaštićen. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 580 Napisano Jul 3 Zainteresovan, 503 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, BokyBoy je napisao: Nego, grejete li svoje motore na ovih +35C, zna li se sta, pitam za druga... Nema potrebe, kad ga ostavim u garazi, naredna dva dana u garazi pakao, ne stize da se ohladi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 430 Napisano Jul 3 Zainteresovan, 462 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Garaza je inkubator ovih dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Frenk 43 Napisano Jul 3 U prolazu, 34 postova Lokacija: Kranj Motocikl: KTM 1290 SAS, Yamaha XVS 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja stavim jaketu, pa rukavice, pa šjem, onda skinem rukavice jer ne mogu zakopčati šljem, pa stavim rukavice, sjednem na motor onda skinem rukavice jer ne mogu izvadit ključ iz pantalona, onda stavim rukavice, upalim motor i krenem. Možda sam zaboravio sauh? 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11831 Napisano Jul 3 Ne silazi, 2714 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sauh je valjda automatski? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3001 Napisano Jul 3 Drug član, 968 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, al to na KTM ne radi baš kako treba, pa malo nogom začepi usis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...